Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaArgentinaAnderna, vin & vattenfall
14 dagar:

Anderna, vin & vattenfall

Höjdpunkter på denna resa:

Santiago de Chile, Anderna, Mendoza, vinområdena Lujan de Cuyo och Maipu, Salta, Humahuaca-ravinen, “Berget med de sju färgerna”, “Målarens palett”, Cafayate, Iguazu-vattenfallen, Buenos Aires.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Santiago de Chile med flygbyte på vägen
 • Flyg från Buenos Aires till Sverige med flygbyte på vägen
 • 3 inrikessträckor i Argentina: Mendoza – Salta – Puerto Iguazu  – Buenos Aires
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 11 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 1 x lunch (dag 5)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är avgångar dagligen

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Stadsrundtur i Santiago de Chile
 • Besök till vinområdena Lujan de Cuyo och Maipu
 • Heldagsutflykt i Anderna med bl.a. ”Berget med de sju färgerna”
 • Besök på vingårdar i Cafayate
 • Utflykt till världens största vattenfall Iguazu – både den argentinska och brasilianska sidan
 • Halvdags stadsrundtur i Buenos Aires
 • Entréer till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 8 800 kr
Rabatt ges vid 6 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Denna resa bjuder på fantastiska städer och en mycket varierad natur med de färgglada Anderna, doftande vinodlingar och gigantiska vattenfall. Du börjar i den chilenska huvudstaden Santiago de Chile, med skyskrapor och modern arkitektur som står i kontrast till de vackra historiska byggnaderna. Sedan fortsätter du till Argentina där du besöker de berömda vinområdena Mendoza och Cafayate, här får du inblick i hela vinprocessen. Du upplever den mysiga staden Salta med välbevarade kolonialtidsbyggnader samt ravinerna Humahuaca och Conchas med sina geologiska klippformationer i regnbågens alla färger. En av resans höjdpunkter är världens största vattenfall, Iguazu, som är omgiven av regnskog som har ett fantastiskt växt- och djurliv. Resan avslutas i den argentinska huvudstaden Buenos Aires, som är Sydamerikas svar på Paris. Här ser du stadens traditionella sevärdheter och det är möjligt att få uppleva en tvättäkta argentinsk tangoshow, innan det bär av hem till Sverige igen.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Chile
Dag 1: Flygresan till Chile

Avresa från Sverige med mellanlandning på vägen till Santiago de Chile.

Dag 2: Ankomst i Santiago de Chile
Dag 2: Ankomst i Santiago de Chile

I ankomsthallen på Santiago de Chiles flygplats står en chaufför som sedan kommer skjutsa dig till hotellet.

Av Chiles 16 miljoner invånare bor sex miljoner i Santiago de Chile. Den chilenska huvudstaden ligger vackert omgiven av de snöklädda Anderna i öster och kustbergskedjan i väster. Santiago de Chile är en modern och inbjudande storstad med skyskrapor, spännande och charmiga kvarter och så ligger några av världens bästa vinodlingar precis utanför staden.

Övernattning Hotel Diego Velazquez

Dag 3: Stadsrundtur i Santiago
Dag 3: Stadsrundtur i Santiago

Du ska i dag på stadsrundtur där du ser stadens viktigaste sevärdheter. Under turen kommer det att vara panoramautsikt över Bellavista-kvarteret, som är Santiagos kulturella hjärta med färgglada byggnader, kaféer, restauranger, konstgallerier samt musiker och teatergrupper som uppträder på gatorna. Du besöker det centrala torget med färska matvaror, den före detta tågstationen Estación Mapocho som nu är ett kulturcenter, konstmuseet Museo de Bellas Artes som är en kopia av Petit Palais i Paris och Santa Lucia-backen med en otroligt vacker utsikt över staden, som anses vara den plats där Santiago de Chile grundlades av Valdivia. Sedan besöker du det centrala torget Plaza de Armas, Cerreo Central som huserar Sydamerikas mest effektiva postväsende, landets största katedral som är byggd i barockstil, det historiska museet som skildrar Chiles historia, kongressen där Chiles lagstiftande församling höll till ända till den lades ned år 1973, samt presidentpalatset Palacio de la Mondea, där president Allende begick självmord under militärkuppen år 1973.

Du upplever också Santiago de Chiles moderna stadsdel, även känd som Sanhattan uppkallad efter Manhattan i New York med vackra skyskrapor och gröna områden. Innan dagens stadsrundtur slutar, besöker du konsthantverksbutiken Faba, som har specialiserat sig på att göra smycken av den blå och sällsynta stenen lapis lazuli, som bara finns i Chile och Afghanistan.

Övernattning Hotel Diego Velazquez

Dag 4: Med buss tvärs över Anderna, Santiago de Chile – Mendoza
Dag 4: Med buss tvärs över Anderna, Santiago de Chile – Mendoza

I dag ska du korsa Anderna med buss och resan tar det mesta av dagen. Du åker genom olika landskap, först grönskande dalar och sedan mer vilda bergsområden. Resans högsta punkt är 2 720 meter vid gränsen till Argentina. Sist på dagen kan du skymta de första vinodlingarna, som ett tecken på att Mendoza inte är långt borta.

Mendoza grundlades på 1560-talet av spanjorerna och är därmed en av Argentinas äldsta städer. Du kommer uppleva att staden har en förkärlek för fontäner, träd och grönområden. I slutet av 1800-talet lockade Mendoza till sig franska och italienska nybyggare som byggde bevattningsanläggningar med stöd från provinsregeringen, vilket resulterade i att området utvecklade sig till ett av landets ledande lantbruksområden. Mendoza är känd som solens och vinets land och står för 70 % av Argentinas vinproduktion och är därmed landets viktigaste vinområde. Mendoza är bl.a. den största Malbec-producenten i landet. Malbec betyder ”dålig mun” och ger surt och dåligt vin nästan överallt i världen, medan den i Mendoza ger en av världens bästa rödvin, eftersom kombinationen av höjden över havet, jordens kemiska sammansättning och klimatets torrhet är perfekt för denna druva.

Övernattning Hotel Argentino

Dag 5: Vin-utflykt
Dag 5: Vin-utflykt

I dag besöker du vinområdena Lujan de Cuyo och Maipu, där du får inblick i de tidiga immigranternas arbetstekniker, varav konstbevattningsteknikerna som förmådde att ändra den enorma öknen till en produktiv oas. Du besöker två vingårdar som använder sig av traditionella metoder men också den senaste teknologin inom tillverkning av vin. Här lär du dig om metoderna och hela processen – allt från skörden till att flaskorna står färdiga och märkta. Det kommer också vara möjligt att att provsmaka.

Övernattning Hotel Argentino

Dag 6: Flyg till Salta
Dag 6: Flyg till Salta

I dag flyger du till staden Salta i norra Argentina. När du ankommer till Salta hämtas du på flygplatsen av en chaufför och skjutsas till ditt hotell.

Salta ligger omringat av bergen och är en väldigt pittoresk stad från år 1582 med välbevarade spanskpräglade byggnader från kolonialtiden, låga hus och smala kullerstensgator runt den gröna plazan.

Övernattning Hotel Almeria

Dag 7: Humahauca
Dag 7: Humahauca

I dag ska du på en heldagstur till den djupa ravinen Quebrada de Humahuaca, där floden Rio Grande rinner igenom. Du åker till byn Purmamarca, där du går på byns smala gator och besöker den lokala kyrkan, den lokala marknadsplatsen med konsthantverk samt turens höjdpunkt ”Berget med de sju färgerna” där mineraler, sol och vind har gjort att berget har sju olika färgnyanser.

Du fortsätter sedan till  Tilcara, där du besöker de gamla Pucararuinerna, det arkeologiska museet och monumentet för stjärntecknet Stenbocken i Huacalera, som är en term för solens södra vändkrets. Du besöker också den lilla staden Uquia och den lokala kyrkan där det finns målningar av Arcabuceros änglar.

Du ankommer till Humahuaca vid middagstid, där du besöker stadens kyrka och självständighetsmonumentet. Sedan kommer du att uppleva ”Målarens palett”, som är klippformationer i alla möjliga färger och som ramar in staden Maimara. Du fortsätter till San Salvador de Jujuy, där du besöker katedralen och det gamla rådhuset. Sedan återvänder du till Salta via route N° 9 genom grönskande subtropisk vegetation.

Övernattning Hotel Almeria

Dag 8: Cafayate
Dag 8: Cafayate

I dag går turen till Cafayate. Vi åker längs rutt 68 genom Lermadalen och dess historiska städer. Du kommer till Quebrada de las Conchas, där vind och vatten har skapat olika geologiska och konstiga formationer i klipporna. I Cafayate besöker du vingårdar, som är kända för deras tillverkning av Torrontes-viner. Efter lunch återvänder du till Salta och resten av dagen ägnas åt egna valfria aktiviteter.

Övernattning Hotel Almeria

Dag 9: Flyg från Salta till Puerto Iguazu
Dag 9: Flyg från Salta till Puerto Iguazu

Du lämnar nu Anderna och beger dig mot Puerto Iguazu, som ligger nära landgränserna till Paraguay och Brasilien. Här väntar stora naturupplevelser med vattenfall och regnskog.

Övernattning La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 10: Iguazu-vattenfallen på den argentinska sidan
Dag 10: Iguazu-vattenfallen på den argentinska sidan

Iguazufallen är världens största vattenfall och består av 275 mindre och större vattenfall längs en 2,7 km lång sträcka på Iguazu-floden. Vattenfallen rinner ofta ihop och välter i dånande vattenfall ut över de upp till 85 meter höga klipporna som är formade som en hästsko. Om man jämför med ett annat känt vattenfall, Niagarafallen i Nordamerika, är Iguazu både större och mer imponerande. Niagara har ett årligt flöde på 2,8 miljoner liter vatten per sekund, medan flödet vid Iguazu är 6,5 miljoner liter vatten per sekund. När den före detta amerikanska presidentfrun, Eleanor Roosevelt, såg Iguazufallen lär hon ha sagt: ”Niagara är ju bara en droppande vattenkran”. Iguazu finns på UNESCO:s världsarvslista.

Idag ska vi besöka den argentinska sidan av Iguazufallen. Här promenerar vi ut på gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen där vi bland annat kan titta ner på Garganta del Diablo, Djävulens Gap. Vi fortsätter längs gångstigar och broar på den fantastiska vandringsleden kring vattenfallen. Regnskogen runt vattenfallen har ett enastående djur- och växtliv med orkidéer, många fågelarter och jätteödlor.

Övernattning La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 11: Iguazu vattenfallen på den brasilianska sidan och flyg till Buenos Aires
Dag 11: Iguazu vattenfallen på den brasilianska sidan och flyg till Buenos Aires

Idag ska vi på utflykt till den brasilianska sidan av vattenfallen. Vi åker över bron som förenar de två städerna och efter ett stopp i tullen kan vi fortsätta in i nationalparken. Du ska därför ta med dig ditt pass.

De flesta av vattenfallen ligger på den argentinska sidan, men det är på den brasilianska sidan man får den bästa utsikten. Du promenerar på gångstigar och broar och får se vattenfallen från olika vinklar. Du kan även få syn på de små näsbjörnarna som nyfiket följer med. Via en sittlift kan man komma till en plattform till Djävulens gap, som är insvept av diset från vattenfallet och här kan du njuta av den fantastiska utsikten med permanenta regnbågar.

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen Puerto Iguazu och du flyger till Buenos Aires. På flygplatsen står en chaufför och väntar på att få skjutsa dig till ditt hotell.

Övernattning Hotel Waldorf

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 12: Stadsrundtur i Buenos Aires
Dag 12: Stadsrundtur i Buenos Aires

Den här morgonen blir du hämtad på hotellet och får en spännande introduktion till Buenos Aires på en tre timmar lång stadsrundtur.

Du besöker bland annat de historiska kvarteren La Boca och San Telmo. I det gamla arbetarkvarteret La Boca är husen målade i en palett av starka färger. San Telmo är den äldsta stadsdelen och i dag ett spännande konstnärskvarter. Du besöker också stadsdelarna Palermo och Recoleta och det mer moderna området Puerto Madero, som är det nyare hamnområdet med massor av caféer och restauranger
Stadsrundturen fortsätter med världens bredaste boulevard, 9 de Julio Avenida, med det berömda landmärket Obelisco och Corrientes Avenida, där stadens teatrar och biografer är samlade, bland annat det vackra operahuset Teatro Colón.
Du får också se många av stadens storslagna torg, bland annat Plaza de Mayo, Plaza San Martin och Plaza Alvear.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Argentinsk middag och tangoshow kan köpas:

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 13: Hemrejse
Dag 13: Hemrejse

Du hämtas på ditt hotell och skjutsas till flygplatsen, där hemresan påbörjas.

Dag 14: Hemkomst
Dag 14: Hemkomst

Ankomst i Sverige.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.