• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaArgentinaChile & Argentina: Anderna, vin & Iguazú
14 dagar

Chile & Argentina: Anderna, vin & Iguazú

Se fram emot att uppleva Chiles och Argentinas moderna huvudstäder, de majestätiska Anderna och naturen vid Iguazúfallen och smaka på Argentinas fantastiska viner i Mendoza och Salta.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Chile & Argentina: Anderna, vin & Iguazú Chile & Argentina: Anderna, vin & Iguazú
14 dagar

Chile & Argentina: Anderna, vin & Iguazú

Se fram emot att uppleva Chiles och Argentinas moderna huvudstäder, de majestätiska Anderna och naturen vid Iguazúfallen och smaka på Argentinas fantastiska viner i Mendoza och Salta.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Santiago de Chile med flygbyte på vägen
 • Flyg från Buenos Aires till Sverige med flygbyte på vägen
 • 3 inrikessträckor i Argentina: Mendoza – Salta – Puerto Iguazú  – Buenos Aires
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 11 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 1 x lunch (dag 5)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Santiago de Chile
 • Besök till vinområdena Lujan de Cuyo och Maipu
 • Heldagsutflykt i Anderna med bl.a. ”Berget med de sju färgerna”
 • Besök på vingårdar i Cafayate
 • Utflykt till världens största vattenfall Iguazú – både den argentinska och brasilianska sidan
 • Halvdags stadsrundtur i Buenos Aires
 • Entréer till nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Denna resa bjuder på fantastiska städer och en mycket varierad natur med de färgglada Anderna, doftande vinodlingar och gigantiska vattenfall. Du börjar i den chilenska huvudstaden Santiago de Chile, med skyskrapor och modern arkitektur som står i kontrast till de vackra historiska byggnaderna. Sedan fortsätter du till Argentina där du besöker de berömda vinområdena Mendoza och Cafayate, här får du inblick i hela vinprocessen. Du upplever den mysiga staden Salta med välbevarade kolonialtidsbyggnader samt ravinerna Humahuaca och Conchas med sina geologiska klippformationer i regnbågens alla färger. En av resans höjdpunkter är världens största vattenfall, Iguazú, som är omgiven av regnskog som har ett fantastiskt växt- och djurliv. Resan avslutas i den argentinska huvudstaden Buenos Aires, som är Sydamerikas svar på Paris. Här ser du stadens traditionella sevärdheter och det är möjligt att få uppleva en tvättäkta argentinsk tangoshow, innan det bär av hem till Sverige igen.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev Chiles moderna och kulturella huvudstad under en spännande stadsrundtur som även tar dig förbi presidentpalatset, som bombades under militärkuppen 1973
 • Korsa de majestätiska Anderna från Chile till Argentinas berömda vinområde Mendoza
 • Upplev Saltas trivsamma centrum med vackra kyrkor och byggnader från kolonialtiden och den sköna omkringliggande naturen med Humahuacas klyfta och de sju färgernas berg
 • Du kommer garanteras att fascineras av Iguazúfallen när du upplever de spektaktulära vattenfallen både från den argentinska och den brasilianska sidan

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Chile

Avresa från Sverige med mellanlandning på vägen till Santiago de Chile.

Dag 2: Ankomst i Santiago de Chile

I ankomsthallen på Santiago de Chiles flygplats står en chaufför som sedan kommer skjutsa dig till hotellet.

Av Chiles 16 miljoner invånare bor sex miljoner i Santiago de Chile. Den chilenska huvudstaden ligger vackert omgiven av de snöklädda Anderna i öster och kustbergskedjan i väster. Santiago de Chile är en modern och inbjudande storstad med skyskrapor, spännande och charmiga kvarter och så ligger några av världens bästa vinodlingar precis utanför staden.

Övernattning:
Dag 3: Stadsrundtur i Santiago

Du ska i dag på stadsrundtur där du ser stadens viktigaste sevärdheter. Under turen kommer det att vara panoramautsikt över Bellavista-kvarteret, som är Santiagos kulturella hjärta med färgglada byggnader, kaféer, restauranger, konstgallerier samt musiker och teatergrupper som uppträder på gatorna. Du besöker det centrala torget med färska matvaror, den före detta tågstationen Estación Mapocho som nu är ett kulturcenter, konstmuseet Museo de Bellas Artes som är en kopia av Petit Palais i Paris och Santa Lucia-backen med en otroligt vacker utsikt över staden, som anses vara den plats där Santiago de Chile grundlades av Valdivia. Sedan besöker du det centrala torget Plaza de Armas, Cerreo Central som huserar Sydamerikas mest effektiva postväsende, landets största katedral som är byggd i barockstil, det historiska museet som skildrar Chiles historia, kongressen där Chiles lagstiftande församling höll till ända till den lades ned år 1973, samt presidentpalatset Palacio de la Moneda, där president Allende begick självmord under militärkuppen år 1973.

Du upplever också Santiago de Chiles moderna stadsdel, även känd som Sanhattan uppkallad efter Manhattan i New York med vackra skyskrapor och gröna områden. Innan dagens stadsrundtur slutar, besöker du konsthantverksbutiken Faba, som har specialiserat sig på att göra smycken av den blå och sällsynta stenen lapis lazuli, som bara finns i Chile och Afghanistan.

Övernattning:
Dag 4: Med buss tvärs över Anderna, Santiago de Chile – Mendoza

I dag ska du korsa Anderna med buss och resan tar det mesta av dagen. Du åker genom olika landskap, först grönskande dalar och sedan mer vilda bergsområden. Resans högsta punkt är 2 720 meter vid gränsen till Argentina. Sist på dagen kan du skymta de första vinodlingarna, som ett tecken på att Mendoza inte är långt borta.

Mendoza grundlades på 1560-talet av spanjorerna och är därmed en av Argentinas äldsta städer. Du kommer uppleva att staden har en förkärlek för fontäner, träd och grönområden. I slutet av 1800-talet lockade Mendoza till sig franska och italienska nybyggare som byggde bevattningsanläggningar med stöd från provinsregeringen, vilket resulterade i att området utvecklade sig till ett av landets ledande lantbruksområden. Mendoza är känd som solens och vinets land och står för 70 % av Argentinas vinproduktion och är därmed landets viktigaste vinområde. Mendoza är bl.a. den största Malbec-producenten i landet. Malbec betyder ”dålig mun” och ger surt och dåligt vin nästan överallt i världen, medan den i Mendoza ger en av världens bästa rödvin, eftersom kombinationen av höjden över havet, jordens kemiska sammansättning och klimatets torrhet är perfekt för denna druva.

Övernattning:
Dag 5: Vin-utflykt

I dag besöker du vinområdena Lujan de Cuyo och Maipu, där du får inblick i de tidiga immigranternas arbetstekniker, varav konstbevattningsteknikerna som förmådde att ändra den enorma öknen till en produktiv oas. Du besöker två vingårdar som använder sig av traditionella metoder men också den senaste teknologin inom tillverkning av vin. Här lär du dig om metoderna och hela processen – allt från skörden till att flaskorna står färdiga och märkta. Det kommer också vara möjligt att att provsmaka.

Övernattning:
Dag 6: Flyg till Salta

I dag flyger du till staden Salta i norra Argentina. När du ankommer till Salta hämtas du på flygplatsen av en chaufför och skjutsas till ditt hotell.

Salta ligger omringat av bergen och är en väldigt pittoresk stad från år 1582 med välbevarade spanskpräglade byggnader från kolonialtiden, låga hus och smala kullerstensgator runt den gröna plazan.

Övernattning:
Dag 7: Humahauca

I dag ska du på en heldagstur till den djupa ravinen Quebrada de Humahuaca, där floden Rio Grande rinner igenom. Du åker till byn Purmamarca, där du går på byns smala gator och besöker den lokala kyrkan, den lokala marknadsplatsen med konsthantverk samt turens höjdpunkt ”Berget med de sju färgerna” där mineraler, sol och vind har gjort att berget har sju olika färgnyanser.

Du fortsätter sedan till  Tilcara, där du besöker de gamla Pucararuinerna, det arkeologiska museet och monumentet för stjärntecknet Stenbocken i Huacalera, som är en term för solens södra vändkrets. Du besöker också den lilla staden Uquia och den lokala kyrkan där det finns målningar av Arcabuceros änglar.

Du ankommer till Humahuaca vid middagstid, där du besöker stadens kyrka och självständighetsmonumentet. Sedan kommer du att uppleva ”Målarens palett”, som är klippformationer i alla möjliga färger och som ramar in staden Maimara. Du fortsätter till San Salvador de Jujuy, där du besöker katedralen och det gamla rådhuset. Sedan återvänder du till Salta via route N° 9 genom grönskande subtropisk vegetation.

Övernattning:
Dag 8: Cafayate

I dag går turen till Cafayate. Vi åker längs rutt 68 genom Lermadalen och dess historiska städer. Du kommer till Quebrada de las Conchas, där vind och vatten har skapat olika geologiska och konstiga formationer i klipporna. I Cafayate besöker du vingårdar, som är kända för deras tillverkning av Torrontes-viner. Efter lunch återvänder du till Salta och resten av dagen ägnas åt egna valfria aktiviteter.

Övernattning:
Dag 9: Flyg från Salta till Puerto Iguazú

Du lämnar nu Anderna och beger dig mot Puerto Iguazú, som ligger nära landgränserna till Paraguay och Brasilien. Här väntar stora naturupplevelser med vattenfall och regnskog.

Dag 10: Iguazúfallen på den argentinska sidan

Iguazúfallen är världens största vattenfall och består av 275 mindre och större vattenfall längs en 2,7 km lång sträcka på Iguazúfloden. Vattenfallen rinner ofta ihop och välter i dånande vattenfall ut över de upp till 85 meter höga klipporna som är formade som en hästsko. Om man jämför med ett annat känt vattenfall, Niagarafallen i Nordamerika, är Iguazú både större och mer imponerande. Niagara har ett årligt flöde på 2,8 miljoner liter vatten per sekund, medan flödet vid Iguazú är 6,5 miljoner liter vatten per sekund. När den före detta amerikanska presidentfrun, Eleanor Roosevelt, såg Iguazúfallen lär hon ha sagt: ”Niagara är ju bara en droppande vattenkran”. Iguazú finns på UNESCO:s världsarvslista.

Idag ska vi besöka den argentinska sidan av Iguazúfallen. Här promenerar vi ut på gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen där vi bland annat kan titta ner på Garganta del Diablo, Djävulens Gap. Vi fortsätter längs gångstigar och broar på den fantastiska vandringsleden kring vattenfallen. Regnskogen runt vattenfallen har ett enastående djur- och växtliv med orkidéer, många fågelarter och jätteödlor.

Dag 11: Iguazúfallen på den brasilianska sidan och flyg till Buenos Aires

Idag ska vi på utflykt till den brasilianska sidan av vattenfallen. Vi åker över bron som förenar de två städerna och efter ett stopp i tullen kan vi fortsätta in i nationalparken. Du ska därför ta med dig ditt pass.

De flesta av vattenfallen ligger på den argentinska sidan, men det är på den brasilianska sidan man får den bästa utsikten. Du promenerar på gångstigar och broar och får se vattenfallen från olika vinklar. Du kan även få syn på de små näsbjörnarna som nyfiket följer med. Via en sittlift kan man komma till en plattform till Djävulens gap, som är insvept av diset från vattenfallet och här kan du njuta av den fantastiska utsikten med permanenta regnbågar.

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen Puerto Iguazú och du flyger till Buenos Aires. På flygplatsen står en chaufför och väntar på att få skjutsa dig till ditt hotell.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 12: Stadsrundtur i Buenos Aires

Den här morgonen blir du hämtad på hotellet och får en spännande introduktion till Buenos Aires på en tre timmar lång stadsrundtur.

Du besöker bland annat de historiska kvarteren La Boca och San Telmo. I det gamla arbetarkvarteret La Boca är husen målade i en palett av starka färger. San Telmo är den äldsta stadsdelen och i dag ett spännande konstnärskvarter. Du besöker också stadsdelarna Palermo och Recoleta och det mer moderna området Puerto Madero, som är det nyare hamnområdet med massor av caféer och restauranger
Stadsrundturen fortsätter med världens bredaste boulevard, 9 de Julio Avenida, med det berömda landmärket Obelisco och Corrientes Avenida, där stadens teatrar och biografer är samlade, bland annat det vackra operahuset Teatro Colón.
Du får också se många av stadens storslagna torg, bland annat Plaza de Mayo, Plaza San Martin och Plaza Alvear.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 13: Hemrejse

Du hämtas på ditt hotell och skjutsas till flygplatsen, där hemresan påbörjas.

Dag 14: Hemkomst

Ankomst i Sverige.

Tillägg för enkelrum 8 800 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.