• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
12 dagar

Argentina: Anderna & Iguazú

Upplev stämningsfulla Buenos Aires, de färgrika Anderna vid Salta och de vackra Iguazúfallen mitt i den frodiga regnskogen.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Argentina: Anderna & Iguazú Argentina: Anderna & Iguazú
12 dagar

Argentina: Anderna & Iguazú

Upplev stämningsfulla Buenos Aires, de färgrika Anderna vid Salta och de vackra Iguazúfallen mitt i den frodiga regnskogen.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Buenos Aires med flygbyte på vägen
 • Flyg från Sao Paulo till Sverige med flygbyte på vägen
 • 2 inrikessträckor i Argentina: Buenos Aires – Salta – Puerto Iguazú
 • 1 inrikessträcka i Brasilien: Foz do Iguaçu – Sao Paulo
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 9 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 1 x middag (dag 3)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Halvdags stadsrundtur i Buenos Aires med bl.a. Recoleta-kyrkogården
 • Vacker tangoshow inkl. argentinsk middag
 • Halvdags stadsrundtur i Salta med kolonialtidens byggnader
 • Heldagsutflykt i Anderna med bl.a. ”De sju färgernas berg”
 • Utflykter till världens största vattenfall Iguazú – både den argentinska och brasilianska sidan
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Argentina är en skattkammare för naturälskare. På denna resa kommer du att uppleva landets fantastiska städer och de förtrollande landskapen med bl.a. vattenfall, regnskog och de storslagna Anderna. Du kan se fram emot huvudstaden Buenos Aires, som är Sydamerikas svar på Paris med breda boulevarder, pampiga byggnader och mysiga kvarter. Beger du dig lite utanför staden kan du få chansen att ta en segeltur på Tigre-deltat eller besöka den berömda vidsträckta Pampas-slätten med boskap och cowboys. Du upplever den charmiga staden Salta med välbevarade kolonialtidsbyggnader och ravinen Humahuaca, som är känd för sina charmiga små byar och imponerande klippformationer i alla möjliga färger. Resan slutar vid världens största vattenfall Iguazú som  är omgiven av grönskande regnskog, där du kan njuta ett enastående växt- och djurliv med vackra, färgglada tukaner och små nyfikna näsbjörnar.

Välj denna resa eftersom...

 • Vår kortaste resa till Argentina ger dig ett smakprov på landets huvudstad och höjdpunkterna i norra Argentina
 • Njut av Buenos Aires breda boulevarder, stämningsfyllda kvarter, läckra mat och fascinerande tangouppvisningar
 • Upplev Andernas magi vid den imponerande klyftan, Quebrada de Humahuaca, och de sju färgernas berg
 • Kom riktigt nära de forsande Iguazúfallen på små gångbroar, som tar dig runt mellan de många vattenfallen

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa till Argentina

Avresa från Sverige med en mellanlandning på vägen till Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

I ankomsthallen i Buenos Aires kommer en chaufför att vänta på oss och sedan skjutsa oss till hotellet som ligger centralt i Buenos Aires. Staden är känd för att vara Sydamerikas svar på Paris på grund av de breda boulevarderna, de mysiga kvarteren och de storslagna byggnaderna. Det är en fantastisk atmosfär med ett trevligt kaféliv, pulserande stadsliv och en melankolisk tangokultur. Vi har tre övernattningar i denna fantastiska stad, så det är gott om tid till att se olika delar av staden och känna av stämningen.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Stadsrundtur i Buenos Aires

Den här morgonen blir du hämtad på hotellet och får en spännande introduktion till Buenos Aires på en tre timmar lång stadsrundtur.

Du besöker bland annat de historiska kvarteren La Boca och San Telmo. I det gamla arbetarkvarteret La Boca är husen målade i en palett av starka färger. San Telmo är den äldsta stadsdelen och i dag ett spännande konstnärskvarter. Du besöker också stadsdelarna Palermo och Recoleta och det mer moderna området Puerto Madero, som är det nyare hamnområdet med massor av caféer och restauranger
Stadsrundturen fortsätter med världens bredaste boulevard, 9 de Julio Avenida, med det berömda landmärket Obelisco och Corrientes Avenida, där stadens teatrar och biografer är samlade, bland annat det vackra operahuset Teatro Colón.
Du får också se många av stadens storslagna torg, bland annat Plaza de Mayo, Plaza San Martin och Plaza Alvear.

På kvällen får vi uppleva en oförglömlig tangoshow. Först äter vi en traditionell argentinsk middag och sedan börjar showen med de melankoliska tangorytmerna, de fantastiska artisterna och musikerna samt de duktiga tangodansarna. Det är en vacker show av hög kvalitet.

Övernattning:
Dag 4: Buenos Aires

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet och du kan därför utforska Buenos Aires på egen hand.

Dag 5: Flyg från Buenos Aires till Salta

Idag flyger vi vidare till Salta i norra Argentina. När vi ankommer till Salta hämtas vi på flygplatsen och skjutsas till vårt hotell. Salta är en trevlig stad med välbevarade byggnader från kolonialtiden och kullerstensgator runt det gröna plazan. Från stadskärnan kan man dessutom se bergen som omringar staden.

Övernattning:
Dag 6: Stadsrundtur i Salta

På förmiddagen ska vi på stadsrundtur där vi också besöker de närliggande trakterna. Stadens kännetecken är den spanskpräglade arkitekturen från år 1582, de låga husen och de smala gatorna. I stadskärnan finns den traditionella öppna plazan med den fina katedralen. Vi åker också lite utanför staden till San Bernardo-berget, här får vi uppleva en vacker panoramautsikt över staden och dalen. Innan vi återvänder till staden passerar vi Quebrada de Castellanos, Vasqueros-floden, Lesser och San Lorenzo. Vi avslutar utflykten vid en marknad där de bland annat säljer konsthantverk.

Övernattning:
Dag 7: Humahuaca-ravinen

Idag ska vi på en heldagstur till Quebrada de Humahuaca, som är en del av världsarvet enligt UNESCO. Det är en djup ravin där floden Rio Grande rinner igenom. Dalen används som en viktig transportväg mellan Anderna och slätterna vid Jujuy. Turens höjdpunkt är ”De sju färgernas berg” där mineraler, sol och vind har gjort att berget har sju olika färgnyanser. Under dagen åker vi också igenom olika små landsbyar där vi har tid till att gå på den lokala indianmarknaden. Det är en vacker åktur genom de torra landskapen med de stora kaktusväxterna. Vi gör bl.a. ett stopp vid ”Målarens Palett” – klippformationer i alla möjliga färger, innan vi åker tillbaka till Salta efter en dag full av vackra naturupplevelser.

Övernattning:
Dag 8: Flyg från Salta till Puerto Iguazú

Vi lämnar Anderna bakom oss och beger oss av mot Puerto Iguazú, som ligger nära gränserna till Paraguay och Brasilien. Här väntar stora naturupplevelser, som vattenfall och regnskog. Staden ligger ca 2 mil från själva vattenfallet, men vi bor på en mindre lodge i regnskogen ca 6-7 km utanför staden.

Dag 9: Iguazúfallen på den argentinska sidan

Iguazúfallen är världens största vattenfall och består av 275 mindre och större vattenfall längs en 2,7 km lång sträcka på Iguazúfloden. Vattenfallen rinner ofta ihop och i ett stort dånande vattenfall välter de över kanten på de upp till 85 meter höga klipporna som är formade som en hästsko. Om man jämför med ett annat känt vattenfall, Niagara i Nordamerika, är Iguazú både större och mer imponerande. Niagara har ett årligt flöde på 2,8 miljoner liter vatten per sekund, medan flödet vid Iguazú är 6,5 miljoner liter vatten per sekund. När den före detta amerikanska presidentfrun, Eleanor Roosevelt, såg Iguazúfallen lär hon ha sagt: ”Niagara är ju bara en droppande vattenkran”. Iguazú finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Idag ska vi besöka den argentinska sidan av Iguazúfallen. Här går vi på gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen där vi bland annat kan titta ner på Garganta del Diablo, Djävulens Gap. Vi fortsätter längs gångstigar och broar på den fantastiska vandringsled kring vattenfallen. Regnskogen runt vattenfallen har ett enastående djur- och växtliv med orkidéer, många fågelarter och jätteödlor.

Dag 10: Iguazúfallen på den brasilianska sidan

Idag ska vi på utflykt till den brasilianska sidan av vattenfallen. Vi åker över bron som förenar de två städerna och efter ett stopp i tullen kan vi fortsätta in i nationalparken.

Eftersom vi korsar gränsen mellan Argentina och Brasilien, ska ni ha med passet på denna utflykt. De flesta av vattenfallen ligger på den argentinska sidan, men det är på den brasilianska sidan man får den bästa utsikten. Vi får se vattenfallen från olika vinklar och via en sittlift kan man komma ut på en utsiktsplattform. Här är det en fantastisk utsikt mot ”Djävulens Gap” där du är insvept i diset från vattenfallet. På gångstigarna kan man även få syn på de små näsbjörnarna som nyfiket följer med.

Dag 11: Hemresa

Vi åker till flygplatsen, Foz do Iguaçu, på den brasilianska sidan och vi flyger vidare till Sao Paulo. Här mellanlandar vi innan resan fortsätter mot Europa.

Dag 12: Hemkomst

Ankomst till Sverige.

Tillägg för enkelrum 5 800 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.