Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaArgentinaArgentinas höjdpunkter
13 dagar:

Argentinas höjdpunkter

Höjdpunkter på denna resa:

Buenos Aires, Peninsula Valdes, El Calafate, Lago Argentino, Los Glaciares Nationalpark, Perito Moreno-glaciären, Iguazu-vattenfallen.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Buenos Aires med flygbyte på vägen
 • Flyg från Sao Paulo till Sverige med flygbyte på vägen
 • 4 inrikessträckor i Argentina: Buenos Aires – Trelew – El Calafate – Puerto Iguazu (via Buenos Aires)
 • 1 inrikessträcka i Brasilien: Foz do Iguazu – Sao Paulo
 • Transfers från och til flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 10 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 1 x middag (dag 3)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Det är utresor dagligt
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Halvdags stadsrundtur i Buenos Aires med bl.a. Recoleta-kyrkogården
 • Vacker tangoshow inkl. argentinsk middag
 • Heldagsrundtur på Peninsula Valdes med ett fantastiskt djurliv
 • Heldagstur till Perito Moreno-glaciären
 • Utflykter till världens största vattenfall Iguazu – både den argentinska och brasilianska sidan
 • Entréavgifter till de nämnda sevärdheterna
Enkelrumstillägg 6 525 kr
Rabatt ges vid 6 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Argentina är ett otroligt spännande land med stora geografiska skillnader, stora städer, stora vidder – till och med biffarna är stora. På denna resa kan du se fram emot Argentinas absoluta höjdpunkter. Du börjar i huvudstaden Buenos Aires, där du upplever stadens traditionella sevärdheter och en tvättäkta tangoshow. Du har också möjligheten att besöka den berömda och vidsträckta Pampas-slätten med boskap och cowboys eller ta en segeltur på Tigre-deltat. Du upplever den rå naturen på halvön Peninsula Valdés med ett spännande djurliv bestående av havsfåglar, sälar och valar samt de enastående blåfärgade glaciärerna i den turkosa sjön Lago Argentino vid El Calafate. I Puerto Iguazu kommer du nära världens största vattenfall på både den argentinska och brasilianska sidan. Här kan du njuta en enastående uppsjö av växter och djurarter i den omkringliggande regnskogen innan det bär av hem till Sverige igen.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Argentina
Dag 1: Flygresan till Argentina

Avresa från Sverige med en mellanlandning på vägen till Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires
Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

I ankomsthallen i Buenos Aires kommer det att stå en chaufför, som kommer att skjutsa oss till hotellet som ligger centralt i Buenos Aires. Staden är känd för att vara Sydamerikas svar på Paris på grund av de breda boulevarderna, de mysiga kvarteren och de storslagna byggnaderna. Det är en fantastisk atmosfär med ett trevligt kaféliv, pulserande stadsliv och en melankolisk tangokultur. Det är tre övernattningar i denna fantastiska stad, så det är gott om tid till att se olika delar av staden och känna av stämningen.

Övernattning Hotel Waldorf

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 3: Stadsrundtur i Buenos Aires
Dag 3: Stadsrundtur i Buenos Aires

Den här morgonen blir du hämtad på hotellet och får en spännande introduktion till Buenos Aires på en tre timmar lång stadsrundtur.

Du besöker bland annat de historiska kvarteren La Boca och San Telmo. I det gamla arbetarkvarteret La Boca är husen målade i en palett av starka färger. San Telmo är den äldsta stadsdelen och i dag ett spännande konstnärskvarter. Du besöker också stadsdelarna Palermo och Recoleta och det mer moderna området Puerto Madero, som är det nyare hamnområdet med massor av caféer och restauranger
Stadsrundturen fortsätter med världens bredaste boulevard, 9 de Julio Avenida, med det berömda landmärket Obelisco och Corrientes Avenida, där stadens teatrar och biografer är samlade, bland annat det vackra operahuset Teatro Colón.
Du får också se många av stadens storslagna torg, bland annat Plaza de Mayo, Plaza San Martin och Plaza Alvear.

På kvällen får vi uppleva en oförglömlig tangoshow. Först äter vi en traditionell argentinsk middag och sedan börjar showen med de melankoliska tangorytmerna, de fantastiska artisterna och musikerna samt de duktiga tangodansarna. Det är en vacker show av hög kvalitet.

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 4: Buenos Aires
Dag 4: Buenos Aires

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet och du kan därför utforska Buenos Aires på egen hand.

Här är ett litet axplock av utflykter i Buenos Aires som kan köpa om man vill:

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 5: Flyg från Buenos Aires till Trelew
Dag 5: Flyg från Buenos Aires till Trelew

Det är nu dags att ta farväl av huvudstaden och flyga söderut till Trelew. På flygplatsen hämtas vi av en chaufför och skjutsas till Puerto Madryn. Det tar ca 1-1½ timme i bil till hotellet. Staden är en liten hamnstad som är bas för utflykter på halvön, Peninsula Valdes. Promenerar man ned till hamnen kan man se sälar som simmar bredvid de stora skeppen.

Övernattning Australis Yene Hue

Dag 6: Peninsula Valdes
Dag 6: Peninsula Valdes

Idag är det en heldagsutflykt på halvön Peninsula Valdes, som år 1999 kom på UNESCO:s lista över världens naturarv. Det är ett fantastiskt område med ett rikt djurliv. Vi åker runt till olika platser på ön där vi bland annat ser de enorma sjöelefanterna. Vi ser också sjölejon, sälar och havsfåglar. Det är möjligt att åka på valsafari (kostar extra), om man kommer i perioden juni – december. På safarin kan man få se de stora valarna, bl.a. späckhuggare.

Övernattning Australis Yene Hue

Dag 7: Flyg från Trelew till El Calafate
Dag 7: Flyg från Trelew till El Calafate

Vi lämnar halvön och beger oss av mot El Calafate där stora naturupplevelser väntar. El Calafate ligger nära gränsen till Chile och nära sjön Lago Argentino, som nästan har turkost vatten. Denna gemytliga stad har ett fantastiskt läge med de omkringliggande Anderna.

Observera att inrikesflyget från Trelew till El Calafate går via Buenos Aires. Var beredd på en väldigt tidig avgång från Trelew.

Övernattning Los Hielos

Dag 8: Perito Moreno-glaciären
Dag 8: Perito Moreno-glaciären

Idag ska vi på en heldagsutflykt till den fantastiska glaciären, Perito Moreno. Vi åker förbi sjön Argentino, där vi kan njuta av ett rikt fågelliv. Om vi har tur så kanske vi ser de rosa flamingofåglarna. Vi fortsätter vår resa över den patagoniska slätten innan vi åker in i själva nationalparken, Los Glaciares, där vi hittar ett rikt växtliv med bl.a. den karaktäristiska röda chilenska eldbusken. Den 60 meter höga och 4 km breda blåaktiga glaciären syns på långt avstånd och det finns flera utsiktspunkter på vägen innan vi kommer fram. Här kan vi höra det enorma dånet som uppstår när stora isflak faller från den aktiva glaciären och ner i sjön. Det är en imponerande syn och det är inte konstigt att nationalparken finns på UNESCO:s lista över världens narturarv.

Övernattning Los Hielos

Dag 9: El Calafate
Dag 9: El Calafate

Det är inga utflykter inplanerade. Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet där du kan utforska El Calafate på egen hand.

Övernattning Los Hielos

Dag 10: Flyg från El Calafate till Puerto Iguazu
Dag 10: Flyg från El Calafate till Puerto Iguazu

Vi lämnar Patagonien och beger oss av mot norra Argentina till Puerto Iguazu, som ligger nära gränserna till Paraguay och Brasilien. Staden ligger ca 2 mil från själva Iguazufallen. Vi bor på en mindre lodge i regnskogen som ligger ca 6-7 km utanför staden.

Övernattning La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 11: Iguazufallen
Dag 11: Iguazufallen

Iguazufallen är världens största vattenfall och består av 275 mindre och större vattenfall längs en 2,7 km lång sträcka på Iguazu-floden. Vattenfallen rinner ofta ihop och i ett stort dånande vattenfall välter de över kanten på de upp till 85 meter höga klipporna som är formade som en hästsko. Om man jämför med ett annat känt vattenfall, Niagara i Nordamerika, är Iguazu både större och mer imponerande. Niagara har ett årligt flöde på 2,8 miljoner liter vatten per sekund, medan flödet vid Iguazu är 6,5 miljoner liter vatten per sekund. När den före detta amerikanska presidentfrun, Eleanor Roosevelt, såg Iguazufallen lär hon ha sagt: ”Niagara är ju bara en droppande vattenkran”. Iguazu finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Idag ska vi besöka den argentinska sidan av Iguazufallen. Här går vi på gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen där vi bland annat kan titta ner på Garganta del Diablo, Djävulens Gap. Vi fortsätter längs gångstigar och broar på den fantastiska vandringsleden kring vattenfallen. Regnskogen runt vattenfallen har ett enastående djur- och växtliv med orkidéer, många fågelarter och jätteödlor.

Övernattning La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 12: Vattenfall och hemresan påbörjas
Dag 12: Vattenfall och hemresan påbörjas

Innan vi åker tillbaka till Sverige ska vi göra en utflykt till den brasilianska sidan av Iguazufallen. Vi åker över bron som förenar den argentinska staden, Puerto Iguazu och den brasilianska staden, Foz do Iguazu. Efter ett stopp hos tullen kan vi fortsätta in i nationalparken. De flesta av vattenfallen ligger på den argentinska sidan, men det är på den brasilianska sidan som man har den bästa utsikten. Vi får se vattenfallen från olika vinklar och via en sittlift kan vi komma ut på en utsiktsplattform. Här är det en fantastisk utsikt mot ”Djävulens Gap”, där du är insvept i diset från vattenfallet. På gångstigarna kan man även få syn på de små näsbjörnarna som nyfiket följer med.

Vi åker sedan till flygplatsen i Foz do Iguazu och härifrån flyger vi till Sao Paulo. Här mellanlandar vi innan resan fortsätter mot Europa.

Dag 13: Hemkomst
Dag 13: Hemkomst

Ankomst till Sverige.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.