• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaArgentinaBuenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro
13 dagar

Buenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro

På denna resa upplever du tre av Sydamerikas absoluta höjdpunkter med Argentinas vackra huvudstad Buenos Aires, det imponerande Iguazúfallet och fantastiska Rio de Janeiro.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Buenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro Buenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro
13 dagar

Buenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro

På denna resa upplever du tre av Sydamerikas absoluta höjdpunkter med Argentinas vackra huvudstad Buenos Aires, det imponerande Iguazúfallet och fantastiska Rio de Janeiro.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Buenos Aires med flygbyte på vägen
 • Flyg från Rio de Janeiro till Sverige med flygbyte på vägen
 • 1 inrikessträcka i Argentina: Buenos Aires – Puerto Iguazú
 • 1 inrikessträcka i Brasilien: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 10 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 1 x middag (dag 4)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Halvdags stadsrundtur i Buenos Aires med bl.a. Recoleta-kyrkogården
 • Vacker tangoshow inkl. argentinsk middag
 • Utflykter till världens största vattenfall Iguazú – både den argentinska och brasilianska sidan
 • Stadsrundtur i Rio inklusive besök på Sockertoppen och berget Corcovado med den berömda Kristusstatyn
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

På den här resan väntar vackra storstäder, fantastisk natur, livsglada människor och förförande tango, som kan förtrolla vem som helst.

Du upplever Argentinas och tangons huvudstad Buenos Aires, och därefter reser du vidare till Puerto Iguazú, där du kommer nära inpå världens största vattenfall Iguazú, som du upplever både från den argentinska och brasilianska sidan. Här finns ett helt unikt växt- och djurliv med bland annat näsbjörnar och tukaner.

Du avslutar resan i sambans huvudstad Rio de Janeiro, som också kallas ”världens vackraste stad” tack vare sitt unika läge. Här besöker du berget Corcovado med den världsberömda Kristusstatyn, och Sockertoppen, där du får de mest fantastiska panoramautsikterna över Rio och dess omgivningar.

Välj denna resa eftersom...

 • Få ett smakprov på Argentina i landets charmiga huvudstad, Buenos Aires, med spännande historia, stora biffar och förförisk tango
 • Blunda och låt ljudet och kraften från världens största vattenfall knocka dig, och upplev de imponerande Iguazúfallen från både den argentinska och den brasilianska sidan
 • Besök fantastiska Rio de Janeiro med sina levnadsglada invånare, ikoniska stränder och imponerande utsikter från Corcovadoberget och Sockertoppen
 • Du kan förlänga resan med avkopplande solsemester i Brasilien på den frodiga ön Ilha Grande eller i semesterorten Búzios

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Argentina

Avresa från Sverige med en mellanlandning på vägen till Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

I ankomsthallen i Buenos Aires kommer det att stå en chaufför, som kommer att skjutsa oss till hotellet som ligger centralt i Buenos Aires. Staden är känd för att vara Sydamerikas svar på Paris på grund av de breda boulevarderna, de mysiga kvarteren och de storslagna byggnaderna. Det är en fantastisk atmosfär med ett trevligt kaféliv, pulserande stadsliv och en melankolisk tangokultur. Vi har 4 övernattningar i denna fantastiska stad, så det är gott om tid till att se olika delar av staden och att känna av stämningen.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Stadsrundtur i Buenos Aires

Den här morgonen blir du hämtad på hotellet och får en spännande introduktion till Buenos Aires på en tre timmar lång stadsrundtur.

Du besöker bland annat de historiska kvarteren La Boca och San Telmo. I det gamla arbetarkvarteret La Boca är husen målade i en palett av starka färger. San Telmo är den äldsta stadsdelen och i dag ett spännande konstnärskvarter. Du besöker också stadsdelarna Palermo och Recoleta och det mer moderna området Puerto Madero, som är det nyare hamnområdet med massor av caféer och restauranger
Stadsrundturen fortsätter med världens bredaste boulevard, 9 de Julio Avenida, med det berömda landmärket Obelisco och Corrientes Avenida, där stadens teatrar och biografer är samlade, bland annat det vackra operahuset Teatro Colón.
Du får också se många av stadens storslagna torg, bland annat Plaza de Mayo, Plaza San Martin och Plaza Alvear.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 4: Tangoshow i Buenos Aires

Själva dagen kan spenderas fritt och ni kan utforska staden på egen hand.

På kvällen ska vi uppleva en oförglömlig tangoshow. Först äter vi en traditionell argentinsk middag och sedan börjar showen med de melankoliska tangorytmerna, de fantastiska artisterna och musikerna samt de duktiga tangodansarna. Det är en vacker show av hög kvalitet.

Övernattning:
Dag 5: Buenos Aires

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet och du kan därför utforska Buenos Aires på egen hand.

Dag 6: Puerto Iguazú

Nu lämnar vi Buenos Aires och flyger till Puerto Iguazú, som ligger nära gränserna till Paraguay och Brasilien. Här väntar stora naturupplevelser, som vattenfall och regnskog. Staden ligger ca 2 mil från själva vattenfallet, men vi bor på en mindre lodge i regnskogen ca 6-7 km utanför staden.

Dag 7: Iguazúfallen på den argentinska sidan

Iguazúfallen är världens största och består av 275 mindre och större vattenfall längs en 2,7 km lång sträcka på Iguazúfloden. Vattenfallen rinner ofta ihop och välter i dånande vattenfall ut över de upp till 85 meter höga klipporna som är formade som en hästsko. Om man jämför med ett annat känt vattenfall, Niagara i Nordamerika, är Iguazú både större och mer imponerande. Niagara har ett årligt flöde på 2,8 miljoner liter vatten per sekund, medan flödet vid Iguazú är 6,5 miljoner liter vatten per sekund. När den före detta amerikanska presidentfrun, Eleanor Roosevelt, såg Iguazúfallen lär hon ha sagt: ”Niagara är ju bara en droppande vattenkran”. Iguazú finns på UNESCOs lista över sevärdheter som är särskilt viktiga att bevara.

Idag ska vi besöka den argentinska sidan av Iguazúfallen. Här promenerar vi ut på gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen där vi bland annat kan titta ner på Garganta del Diablo, Djävulens Gap. Vi fortsätter längs gångstigar och broar på den fantastiska vandringsleden kring vattenfallen. Regnskogen runt vattenfallen har ett enastående djur- och växtliv med orkidéer, många fågelarter och jätteödlor.

Dag 8: Iguazúfallen på den brasilianska sidan – Rio de Janeiro

Innan resan fortsätter till Rio de Janeiro i Brasilien åker du till den brasilianska sidan av vattenfallen. Du korsar bron, som förenar den argentinska staden Puerto Iguazú och den brasilianska staden Foz do Iguaçu, och fortsätter till nationalparken. De flesta av vattenfallen ligger på den argentinska sidan, men det är på den brasilianska sidan som du får den bästa panoramautsikten över vattenfallen.

Du följer stigar till en utsiktsplats, där du kan ta fantastiska bilder av vattenfallen. Det finns goda chanser att se vackra fjärilar, exotiska växter och fåglar, och inte minst små nyfikna näsbjörnar, som söker efter mat.

Efter besöket blir du körd till flygplatsen i Foz do Iguaçu, där du flyger till Rio de Janeiro. Här blir du mött av en guide, som kör dig till ditt hotell, vilket ligger nära den berömda stranden Copacabana.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 9: Stadsrundtur i Rio de Janeiro

Du kan i lugn och ro njuta av din frukost och ha en lugn morgon, för det finns inga schemalagda aktiviteter förrän på eftermiddagen.

Du kan springa i vågorna på Copacabana eller ta en promenad längs den vackra strandpromenaden, där du möter massor av lokala invånare – Cariocas – som är igång och motionerar.

På eftermiddagen hämtas du på hotellet och åker på en stadsrundtur till Rios höjdpunkter. Du besöker bland annat de mysiga kvarteren Santa Teresa och Lapa, och fortsätter mot Rios berömda Kristusstaty, som står på toppen av berget Corcovado på 710 meters höjd och vakar över Rios invånare. Härifrån får du en makalös panoramautsikt, bland annat ner över stadens färgglada favelor, stränderna, lagunen Rodrigo de Freitas och den berömda stadion Maracaña.

Resan avslutas med ett besök på det 296 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallat Sockertoppen. Här tar du en linbana till berget Urca och därifrån ytterligare en linbana till toppen. Häruppe får du ännu en fantastisk utsikt över Rio, kusten och områdets småöar. Njut av en makalös solnedgång över staden innan du blir körd tillbaka till ditt hotell.

Övernattning:
Dag 10: Rio de Janeiro på egen hand

Rio har mycket att bjuda på och du har dagen till att utforska staden på egen hand.

Vi rekommenderar varmt att köpa till extrautflykter, då du till exempel kan följa med bakom kulisserna till världens största fest – karnevalen i Rio. Det finns också möjlighet att vara aktiv och följa med på en cykeltur till stadens vackra stränder och laguner.

Dag 11: Rio de Janeiro på egen hand

Den här dagen kan du också tillbringa på egen hand i staden. Du kan på egen hand åka till stranden och koppla av eller besöka Rios vackra botaniska trädgård.

Du kan också köpa till extrautflykter, där du bland annat kan uppleva mindre kända områden i staden eller kanske prova på den berömda samban. Du kan också uppleva stadens berömda, färgsprakande nattliv och smaka på Brasiliens nationaldrink caipririnha.

Dag 12: Hemresan börjar

Ditt brasilianska äventyr börjar närma sig sitt slut och du blir hämtad och körd till flygplatsen i Rio. Tidpunkten beror på ditt flyg hem.

Dag 13: Hemkomst

Efter en upplevelserik rundresa i Brasilien landar du i Sverige.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med en solsemester på Ilha Grande, 3 nätter

Avsluta din spännande rundresa med en avkopplande solsemester på den vackra ön Ilha Grande.

När du anländer blir du mött av en fantastisk orörd natur med ett unikt växt- och djurliv samt fler än 100 stränder, inklusive Lopes Mendes, som utsetts till en av Brasiliens vackraste stränder.

Du kan utnyttja den kuperade öns fantastiska vandringsmöjligheter, åka på snorkeltur och uppleva den färgglada världen under havsytan eller bara koppla av på en av de många stränderna medan du njuter av den lugna atmosfären på ön.

Solsemesterförlängning till Búzios, 3 nätter

Búzios är ett av de mest populära strandresmålen i delstaten Rio de Janeiro – och det finns goda skäl till det. Den charmiga staden är känd för sin unika atmosfär, kulinariska upplevelser, goda shoppingmöjligheter och många fantastiska stränder längs halvöns vikar.

De var den franska divan Brigitte Bardot som på 1960-talet väckte det internationella intresset för Búzios och dess vackra omgivningar. Som tack står det i dag en staty av Brigitte Bardot på strandpromenaden Rua das Pedras.

Utnyttja dagarna i Búzios genom att hänga på en av de många, fantastiska stränderna, åka på en båttur och njuta av de vackra omgivningarna från vattnet, hyra en beach buggy och köra på upptäcktsfärd på halvön, eller skäm bort dig själv på någon av de många fina restaurangerna.

 

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Tillägg för enkelrum 11 150 kr
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 7 600 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.