Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaArgentina3 sydamerikanska pärlor
13 dagar:

Buenos Aires, vattenfall & Rio de Janeiro

Höjdpunkter på denna resa:

Buenos Aires, tangoshow, Iguazu-vattenfallen, Rio de Janeiro, Kristusstatyn, Sockertoppen.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Buenos Aires med flygbyte på vägen
 • Flyg från Rio de Janeiro till Sverige med flygbyte på vägen
 • 1 inrikessträcka i Argentina: Buenos Aires – Puerto Iguazu
 • 1 inrikessträcka i Brasilien: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 10 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 1 x middag (dag 4)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Halvdags stadsrundtur i Buenos Aires med bl.a. Recoleta-kyrkogården
 • Vacker tangoshow inkl. argentinsk middag
 • Utflykter till världens största vattenfall Iguazu – både den argentinska och brasilianska sidan
 • Stadsrundtur i Rio inklusive besök på Sockertoppen och berget Corcovado med den berömda Kristusstatyn
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 6 350 kr
Rabatt ges vid 6 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

På den här resan väntar vackra storstäder, fantastisk natur, livsglada människor och förförande tango, som kan förtrolla vem som helst.

Du upplever Argentinas och tangons huvudstad Buenos Aires, och därefter reser du vidare till Puerto Iguazú, där du kommer nära inpå världens största vattenfall Iguazú, som du upplever både från den argentinska och brasilianska sidan. Här finns ett helt unikt växt- och djurliv med bland annat näsbjörnar och tukaner.

Du avslutar resan i sambans huvudstad Rio de Janeiro, som också kallas ”världens vackraste stad” tack vare sitt unika läge. Här besöker du berget Corcovado med den världsberömda Kristusstatyn, och Sockertoppen, där du får de mest fantastiska panoramautsikterna över Rio och dess omgivningar.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Argentina
Dag 1: Flygresan till Argentina

Avresa från Sverige med en mellanlandning på vägen till Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires
Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

I ankomsthallen i Buenos Aires kommer det att stå en chaufför, som kommer att skjutsa oss till hotellet som ligger centralt i Buenos Aires. Staden är känd för att vara Sydamerikas svar på Paris på grund av de breda boulevarderna, de mysiga kvarteren och de storslagna byggnaderna. Det är en fantastisk atmosfär med ett trevligt kaféliv, pulserande stadsliv och en melankolisk tangokultur. Vi har 4 övernattningar i denna fantastiska stad, så det är gott om tid till att se olika delar av staden och att känna av stämningen.

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 3: Stadsrundtur i Buenos Aires
Dag 3: Stadsrundtur i Buenos Aires

Den här morgonen blir du hämtad på hotellet och får en spännande introduktion till Buenos Aires på en tre timmar lång stadsrundtur.

Du besöker bland annat de historiska kvarteren La Boca och San Telmo. I det gamla arbetarkvarteret La Boca är husen målade i en palett av starka färger. San Telmo är den äldsta stadsdelen och i dag ett spännande konstnärskvarter. Du besöker också stadsdelarna Palermo och Recoleta och det mer moderna området Puerto Madero, som är det nyare hamnområdet med massor av caféer och restauranger
Stadsrundturen fortsätter med världens bredaste boulevard, 9 de Julio Avenida, med det berömda landmärket Obelisco och Corrientes Avenida, där stadens teatrar och biografer är samlade, bland annat det vackra operahuset Teatro Colón.
Du får också se många av stadens storslagna torg, bland annat Plaza de Mayo, Plaza San Martin och Plaza Alvear.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 4: Tangoshow i Buenos Aires
Dag 4: Tangoshow i Buenos Aires

Själva dagen kan spenderas fritt och ni kan utforska staden på egen hand.

På kvällen ska vi uppleva en oförglömlig tangoshow. Först äter vi en traditionell argentinsk middag och sedan börjar showen med de melankoliska tangorytmerna, de fantastiska artisterna och musikerna samt de duktiga tangodansarna. Det är en vacker show av hög kvalitet.

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 5: Buenos Aires
Dag 5: Buenos Aires

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet och du kan därför utforska Buenos Aires på egen hand.

Här är ett litet axplock av utflykter i Buenos Aires som kan köpa om man vill:

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 6: Puerto Iguazu
Dag 6: Puerto Iguazu

Nu lämnar vi Buenos Aires och flyger till Puerto Iguazu, som ligger nära gränserna till Paraguay och Brasilien. Här väntar stora naturupplevelser, som vattenfall och regnskog. Staden ligger ca 2 mil från själva vattenfallet, men vi bor på en mindre lodge i regnskogen ca 6-7 km utanför staden.

Övernattning La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 7: Iguazufallen på den argentinska sidan
Dag 7: Iguazufallen på den argentinska sidan

Iguazufallen är världens största och består av 275 mindre och större vattenfall längs en 2,7 km lång sträcka på Iguazu-floden. Vattenfallen rinner ofta ihop och välter i dånande vattenfall ut över de upp till 85 meter höga klipporna som är formade som en hästsko. Om man jämför med ett annat känt vattenfall, Niagara i Nordamerika, är Iguazu både större och mer imponerande. Niagara har ett årligt flöde på 2,8 miljoner liter vatten per sekund, medan flödet vid Iguazu är 6,5 miljoner liter vatten per sekund. När den före detta amerikanska presidentfrun, Eleanor Roosevelt, såg Iguazufallen lär hon ha sagt: ”Niagara är ju bara en droppande vattenkran”. Iguazu finns på UNESCOs lista över sevärdheter som är särskilt viktiga att bevara.

Idag ska vi besöka den argentinska sidan av Iguazufallen. Här promenerar vi ut på gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen där vi bland annat kan titta ner på Garganta del Diablo, Djävulens Gap. Vi fortsätter längs gångstigar och broar på den fantastiska vandringsleden kring vattenfallen. Regnskogen runt vattenfallen har ett enastående djur- och växtliv med orkidéer, många fågelarter och jätteödlor.

Övernattning La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 8: Iguazufallen på den brasilianska sidan – Rio de Janeiro
Dag 8: Iguazufallen på den brasilianska sidan – Rio de Janeiro

Innan resan fortsätter till Rio de Janeiro i Brasilien åker du till den brasilianska sidan av vattenfallen. Du korsar bron, som förenar den argentinska staden Puerto Iguazú och den brasilianska staden Foz do Iguaçu, och fortsätter till nationalparken. De flesta av vattenfallen ligger på den argentinska sidan, men det är på den brasilianska sidan som du får den bästa panoramautsikten över vattenfallen.

Du följer stigar till en utsiktsplats, där du kan ta fantastiska bilder av vattenfallen. Det finns goda chanser att se vackra fjärilar, exotiska växter och fåglar, och inte minst små nyfikna näsbjörnar, som söker efter mat.

Efter besöket blir du körd till flygplatsen i Foz do Iguaçu, där du flyger till Rio de Janeiro. Här blir du mött av en guide, som kör dig till ditt hotell, vilket ligger nära den berömda stranden Copacabana.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 9: Stadsrundtur i Rio de Janeiro
Dag 9: Stadsrundtur i Rio de Janeiro

Du kan i lugn och ro njuta av din frukost och ha en lugn morgon, för det finns inga schemalagda aktiviteter förrän på eftermiddagen.

Du kan springa i vågorna på Copacabana eller ta en promenad längs den vackra strandpromenaden, där du möter massor av lokala invånare – Cariocas – som är igång och motionerar.

På eftermiddagen hämtas du på hotellet och åker på en stadsrundtur till Rios höjdpunkter. Du besöker bland annat de mysiga kvarteren Santa Teresa och Lapa, och fortsätter mot Rios berömda Kristusstaty, som står på toppen av berget Corcovado på 710 meters höjd och vakar över Rios invånare. Härifrån får du en makalös panoramautsikt, bland annat ner över stadens färgglada favelor, stränderna, lagunen Rodrigo de Freitas och den berömda stadion Maracaña.

Resan avslutas med ett besök på det 296 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallat Sockertoppen. Här tar du en linbana till berget Urca och därifrån ytterligare en linbana till toppen. Häruppe får du ännu en fantastisk utsikt över Rio, kusten och områdets småöar. Njut av en makalös solnedgång över staden innan du blir körd tillbaka till ditt hotell.

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 10: Rio de Janeiro på egen hand
Dag 10: Rio de Janeiro på egen hand

Rio har mycket att bjuda på och du har dagen till att utforska staden på egen hand.

Vi rekommenderar varmt att köpa till extrautflykter, då du till exempel kan följa med bakom kulisserna till världens största fest – karnevalen i Rio. Det finns också möjlighet att vara aktiv och följa med på en cykeltur till stadens vackra stränder och laguner. Du kan också uppleva stadens berömda, färgsprakande nattliv och smaka på Brasiliens nationaldrink caipririnha.

Se utbudet av tillvalsutflykter för den här dagen:

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 11: Rio de Janeiro på egen hand
Dag 11: Rio de Janeiro på egen hand

Den här dagen kan du också tillbringa på egen hand i staden. Du kan på egen hand åka till stranden och koppla av eller besöka Rios vackra botaniska trädgård.

Du kan också köpa till extrautflykter, där du bland annat kan uppleva mindre kända områden i staden eller kanske prova på den berömda samban.

Läs mer om utflykterna här. Alla utflykter måste köpas i förväg hemifrån:

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 12: Hemresan börjar
Dag 12: Hemresan börjar

Ditt brasilianska äventyr börjar närma sig sitt slut och du blir hämtad och körd till flygplatsen i Rio. Tidpunkten beror på ditt flyg hem.

Dag 13: Hemkomst
Dag 13: Hemkomst

Efter en upplevelserik rundresa i Brasilien landar du i Sverige.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Förlängning med en solsemester på Ilha Grande 4 dagar/3 nätter
Förlängning med en solsemester på Ilha Grande 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 250 kr
Enkelrumstilläg: + 1 725 kr

Avsluta din spännande rundresa med en avkopplande solsemester på den vackra ön Ilha Grande.

När du anländer blir du mött av en fantastisk orörd natur med ett unikt växt- och djurliv samt fler än 100 stränder, inklusive Lopes Mendes, som utsetts till en av Brasiliens vackraste stränder.

Du kan utnyttja den kuperade öns fantastiska vandringsmöjligheter, åka på snorkeltur och uppleva den färgglada världen under havsytan eller bara koppla av på en av de många stränderna medan du njuter av den lugna atmosfären på ön.

Observera: Priserna är inte gällande över jul och nyår. Fråga oss om priset om du ska resa i denna perioden.

Du kan i förväg köpa till en vandring till stranden Lopes Mendes och en båttur i den vackra blå lagunen, där du kan bada och simma med färgglada fiskar i det klara vattnet.

Övernattning Pousada Naturalia

Uppgraderingsmöjligheter:

Solsemesterförlängning till Búzios 4 dagar/3 nätter
Solsemesterförlängning till Búzios 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 250 kr
Enkelrumstillägg: + 2 475 kr

Búzios är ett av de mest populära strandresmålen i delstaten Rio de Janeiro – och det finns goda skäl till det. Den charmiga staden är känd för sin unika atmosfär, kulinariska upplevelser, goda shoppingmöjligheter och många fantastiska stränder längs halvöns vikar.

De var den franska divan Brigitte Bardot som på 1960-talet väckte det internationella intresset för Búzios och dess vackra omgivningar. Som tack står det i dag en staty av Brigitte Bardot på strandpromenaden Rua das Pedras.

Utnyttja dagarna i Búzios genom att hänga på en av de många, fantastiska stränderna, åka på en båttur och njuta av de vackra omgivningarna från vattnet, hyra en beach buggy och köra på upptäcktsfärd på halvön, eller skäm bort dig själv på någon av de många fina restaurangerna.

Observera: Priserna är inte gällande över jul och nyår. Fråga oss om priset om du ska resa i denna perioden.

Övernattning La Chimere

Uppgraderingsmöjlighet:

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.