Tel: 08-124 105 25 | Man - Fre 9 - 16
StartsidanResor till Central- och SydamerikaArgentina3 sydamerikanska pärlor
14 dagar:

Buenos Aires, vattenfall & Rio de Janeiro

Höjdpunkter på denna resa:

Buenos Aires, tangoshow, Iguazu-vattenfallen, Rio de Janeiro, Kristusstatyn, Sockertoppen, Botaniska trädgården, sambashow.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Buenos Aires med flygbyte på vägen
 • Flyg från Rio de Janeiro till Sverige med flygbyte på vägen
 • 1 inrikessträcka i Argentina: Buenos Aires – Puerto Iguazu
 • 1 inrikessträcka i Brasilien: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 11 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 2 x middag (dag 4+10)
 • Det är utresor dagligt
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är avgångar dagligen

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Halvdags stadsrundtur i Buenos Aires med bl.a. Recoleta-kyrkogården
 • Vacker tangoshow inkl. argentinsk middag
 • Utflykter till världens största vattenfall Iguazu – både den argentinska och brasilianska sidan
 • Heldags jeep-utflykt i Rio med Kristusstatyn, Sockertoppen och Den Botaniske Trädgården
 • Brasiliansk kväll med samba musik och dans
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 8 700 kr
Rabatt ges vid 6 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

På denna resa väntar en fantastisk natur, härliga städer, livsglada människor och förförande tango- och salsarytmer, som kan trollbinda vem som helst. Du upplever Argentinas och tangons huvudstad Buenos Aires, sedan fortsätter du till Puerto Iguazu, där du kommer nära världens största vattenfall på både den argentinska och brasilianska sidan. Här finns otaliga växter och ett fantastiskt djurliv med bl.a. näsbjörnar och tukaner. Du avslutar i sambans huvudstad Rio de Janeiro, även kallad ”Världens vackraste stad”. Här besöker du Corcovado-berget med den världsberömda Kristusstatyn samt den berömda Sockertoppen där man har en fantastisk panoramautsikt över Rio med omnejd. Innan det bär av till Sverige igen, har du tid till att utforska Rio och märka stadens stämning, besöka de berömda favelorna, koppla av vid stadens fantastiska stränder eller ta en segeltur i den enorma Guanabara-bukten.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Argentina
Dag 1: Flygresan till Argentina

Avresa från Sverige med en mellanlandning på vägen till Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires
Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

I ankomsthallen i Buenos Aires kommer det att stå en chaufför, som kommer att skjutsa oss till hotellet som ligger centralt i Buenos Aires. Staden är känd för att vara Sydamerikas svar på Paris på grund av de breda boulevarderna, de mysiga kvarteren och de storslagna byggnaderna. Det är en fantastisk atmosfär med ett trevligt kaféliv, pulserande stadsliv och en melankolisk tangokultur. Vi har 4 övernattningar i denna fantastiska stad, så det är gott om tid till att se olika delar av staden och att känna av stämningen.

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 3: Stadsrundtur i Buenos Aires
Dag 3: Stadsrundtur i Buenos Aires

Denna morgon hämtas vi på hotellet och på dagens program står den traditionella stadsrundturen där vi ser det bästa av Buenos Aires: La Boca – arbetarkvarteret där husen är målade i olika starka färger, San Telmo – den äldsta stadsdelen och idag konstnärskvarter, världens bredaste boulevard – 9 de Julio Avenida med det berömda kännetecknet Obelisco, Puerto Madero – det nya hamnområdet med härliga kaféer och restauranger, Corrientes Avenida – nöjeskvarteret med teatrar och biografer, Teatro Colón – det fina operahuset och Recoleta – den berömda kyrkogården där bl.a. Eva Perón, mera kändsom Evita, ligger begraven.

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 4: Tangoshow i Buenos Aires
Dag 4: Tangoshow i Buenos Aires

Själva dagen kan spenderas fritt och ni kan utforska staden på egen hand.

På kvällen ska vi uppleva en oförglömlig tangoshow. Först äter vi en traditionell argentinsk middag och sedan börjar showen med de melankoliska tangorytmerna, de fantastiska artisterna och musikerna samt de duktiga tangodansarna. Det är en vacker show av hög kvalitet.

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 5: Buenos Aires
Dag 5: Buenos Aires

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet och du kan därför utforska Buenos Aires på egen hand.

Här är ett litet axplock av utflykter i Buenos Aires som kan köpa om man vill:

Övernattning Hotel Waldorf

Dag 6: Puerto Iguazu
Dag 6: Puerto Iguazu

Nu lämnar vi Buenos Aires och flyger till Puerto Iguazu, som ligger nära gränserna till Paraguay och Brasilien. Här väntar stora naturupplevelser, som vattenfall och regnskog. Staden ligger ca 2 mil från själva vattenfallet, men vi bor på en mindre lodge i regnskogen ca 6-7 km utanför staden.

Övernattning La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 7: Iguazufallen på den argentinska sidan
Dag 7: Iguazufallen på den argentinska sidan

Iguazufallen är världens största och består av 275 mindre och större vattenfall längs en 2,7 km lång sträcka på Iguazu-floden. Vattenfallen rinner ofta ihop och välter i dånande vattenfall ut över de upp till 85 meter höga klipporna som är formade som en hästsko. Om man jämför med ett annat känt vattenfall, Niagara i Nordamerika, är Iguazu både större och mer imponerande. Niagara har ett årligt flöde på 2,8 miljoner liter vatten per sekund, medan flödet vid Iguazu är 6,5 miljoner liter vatten per sekund. När den före detta amerikanska presidentfrun, Eleanor Roosevelt, såg Iguazufallen lär hon ha sagt: ”Niagara är ju bara en droppande vattenkran”. Iguazu finns på UNESCOs lista över sevärdheter som är särskilt viktiga att bevara.

Idag ska vi besöka den argentinska sidan av Iguazufallen. Här promenerar vi ut på gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen där vi bland annat kan titta ner på Garganta del Diablo, Djävulens Gap. Vi fortsätter längs gångstigar och broar på den fantastiska vandringsleden kring vattenfallen. Regnskogen runt vattenfallen har ett enastående djur- och växtliv med orkidéer, många fågelarter och jätteödlor.

Övernattning La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 8: Iguazufallen på den brasilianska sidan – Rio de Janeiro
Dag 8: Iguazufallen på den brasilianska sidan – Rio de Janeiro

Innan resan fortsätter till Rio de Janeiro i Brasilien ska vi på utflykt till den brasilianska sidan av vattenfallen Vi åker över bron som förenar den argentinska staden, Puerto Iguazu och den brasilianska staden, Foz do Iguazu. Efter ett stopp hos tullen kan vi fortsätta in i nationalparken. De flesta av vattenfallen ligger på den argentinska sidan, men det är på den brasilianska sidan man får den bästa utsikten. Vi får se vattenfallen från olika vinklar och via en sittlift kan vi komma ut på en utsiktsplattform. Här är det en fantastisk utsikt mot ”Djävulens Gap” där du är insvept i diset från vattenfallet. På gångstigarna kan man även få syn på de små näsbjörnarna som nyfiket följer med.

Sedan åker vi till flygplatsen i Foz do Iguazu och här flyger vi till Rio de Janeiro. I Rio de Janeiro väntar en chaufför på oss, som sedan skjutsar oss till hotellet inte långt från den berömda Copacabana-stranden. Staden har en fantastiskt läge vi bergen längs Atlantens kust.

Resten av dagen kan spenderas i Atlantens blå vågor eller en promenad längs den vackra strandpromenaden med de berömda breda vita sandstränderna Copacabana och Ipanema.

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 9: Kristusstatyn, Sockertoppen och Den Botaniske Trädgården
Dag 9: Kristusstatyn, Sockertoppen och Den Botaniske Trädgården

Idag ska du på en heldagsutflykt där du upplever det bästa av Rio de Janeiro i jeep.

Du hämtas på ditt hotell och första stoppet är Corcovado-berget mitt i Tijuca Nationalpark, som är världens största urbanskog. På toppen av berget står den gigantiska Kristusstatyn som sägs vaka över Rio från sin höjdpunkt 710 meter över havet. Figuren har med tiden blivit synonymt med staden och är utsedd till ett av världens sju nya underverk. Från toppen av berget har du en fantastisk utsikt över Tijuca Nationalpark, stränderna Ipanema och Copacabana, Guanabara-bukten, staden Niteroi, Rodrigo de Freitas-lagunen samt Maracaña-stationen som är en av världens största. Efter denna storslagna syn tar jeepen dig till foten av berget där det är dags för lunch.

Du fortsätter sedan till det 396 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallad Sockertoppen, som är en annan av stadens höjdpunkter. En linbana tar dig till toppen av berget Urca och härifrån är det en fin utsikt över kusten och områdets småöar. Från Urca leder en annan linbana dig den sista biten till toppen av Sockertoppen, som bjuder på en sagolikt vacker panoramautsikt över de gyllene stränderna och den blomstrande metropolen som har gett Rio de Janeiro smeknamnet ”Världens vackraste stad”.

Till sist besöker du den botaniska trädgården som grundlades år 1808 av den portugisiska kungen Dom João. Här finns mer än 6000 olika växter och träd, häribland 900 palmarter och 600 orkidéarter. Trädgården är också hemvist för massor av fåglar och många av dem är vana vid människor och därför lättare att få syn på än ute i naturen. Runt omkring i trädgården finns små stigar och mysiga områden med fontäner som är populära oaser för cariocas, som Rios invånare kallas. På trädgårdens besökscenter visas en film som berättar historien om trädgårdarna och det är även här det finns en presentbutik med hantverk och souvenirer, såsom skjortor av bambus och skålar med precolumbianska design gjord av bananfibrer.

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 10: Sambashow
Dag 10: Sambashow

Dagen kan spenderas fritt.

På kvällen ska vi uppleva en färgsprakande sambashow med musik och dans. Innan showen börjar serveras en traditionell brasiliansk BBQ-middag. Under showen kommer vi att se de fantastiska dräkterna och kostymerna som används i den världsberömda Rio-karnevalen.

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 11-12: Rio de Janeiro
Dag 11-12: Rio de Janeiro

Inga planerade utflykter och dagarna spenderas därför fritt. Du kan välja att koppla av vid Rios fantastiska badstränder, utforska staden på egen hand eller så kan man köpa till extra upplevelser.

Det är möjligt att köpa till följande tur hemifrån:

Vi rekommenderar att man beställer dessa utflykter/turer hemifrån så att man är säker på att utflykten genomförs just denna dag.

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 13: Hemresa
Dag 13: Hemresa

På eftermiddagen skjutsas ni till den internationella flygplatsen i Rio de Janeiro där hemresan påbörjas.

Dag 14: Hemkomst
Dag 14: Hemkomst

Ankomst till Sverige.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Trustpilot

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!