• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaArgentinaArgentina & Chile: Glaciär, sjöhögland & huvudstäder
15 dagar

Argentina & Chile: Glaciär, sjöhögland & huvudstäder

Upplev Argentinas och Chiles spännande huvudstäder kombinerat med imponerande natur vid Perito Moreno-glaciären och i mysiga Bariloche omgivet av sjöar och snötäckta berg.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Argentina & Chile: Glaciär, sjöhögland & huvudstäder Argentina & Chile: Glaciär, sjöhögland & huvudstäder
15 dagar

Argentina & Chile: Glaciär, sjöhögland & huvudstäder

Upplev Argentinas och Chiles spännande huvudstäder kombinerat med imponerande natur vid Perito Moreno-glaciären och i mysiga Bariloche omgivet av sjöar och snötäckta berg.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Buenos Aires med flygbyte på vägen
 • Flyg från Santiago de Chile till Sverige med flygbyte på vägen
 • 2 inrikessträckor i Argentina: Buenos Aires – El Calafate – Bariloche
 • 1 inrikessträcka i Chile: Puerto Montt – Santiago de Chile
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Buss och båt över Anderna: Bariloche – Puella – Puerto Varas
 • 12 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Halvdags stadsrundtur i Buenos Aires
 • Heldagstur till Los Glaciares nationalpark med Perito Moreno-glaciären
 • Rundtur i Bariloche med omnejd
 • Stadsrundtur i Santiago de Chile
 • Entréer till nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Denna resa är en blandning av storstadssemester och naturäventyr. Du kan se fram emot att uppleva Argentinas och tangons huvudstad Buenos Aires, som är Sydamerikas svar på Paris med breda boulevarder, pampiga byggnader och mysiga kvarter. Du upplever den måleriska naturen med besök till den turkosfärgade sjön Lago Argentino med de fantastiska blå glaciärerna samt den vackra staden Bariloche som ofta kallas Andernas Schweiz på grund av dess skönhet med djupblå sjöar, floder och snötäckta bergstoppar. Resan avslutas i Chile, där du upplever landets vackra natur med besök till Petrohué-vattenfallen och landets djupgröna sjöar som är omgivna av berg och vulkaner. Till sist har du två övernattningar i den chilenska huvudstaden Santiago de Chile, där skyskraporna står i kontrast till de vackra historiska byggnader och gröna parkerna.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev Patagoniens imponerande natur och besök Los Glaciares nationalpark och Perito Moreno-glaciären
 • Bländas av staden Bariloches läge med djupblå sjöar och snöklädda bergstoppar som kuliss
 • Låt dig charmas och förföras av Argentinas livliga huvudstad, Buenos Aires, med spännande historia, vacker arkitektur och trivsamma, stämningsfyllda kvarter
 • Du korsar de majestätiska Anderna från Argentina in i Chile till landets moderna och kulturella huvudstad, Santiago de Chile

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Argentina

Avresa från Sverige med mellanlandning på vägen till Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

I ankomsthallen i Buenos Aires kommer det att stå en chaufför som sedan kommer att skjutsa dig till hotellet. Staden är känd för att vara Sydamerikas svar på Paris på grund av dess elegans, de breda boulevarderna, de mysiga kvarteren och de storslagna antika och moderna byggnaderna. Det är en fantastisk atmosfär med gemytligt kaféliv, pulserande stadsliv och melankolisk tangokultur. Du har tre övernattningar i denna fantastiska stad, så det är tid till att se olika delar av staden och märka stämningen.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Stadsrundtur i Buenos Aires

Den här morgonen blir du hämtad på hotellet och får en spännande introduktion till Buenos Aires på en tre timmar lång stadsrundtur.

Du besöker bland annat de historiska kvarteren La Boca och San Telmo. I det gamla arbetarkvarteret La Boca är husen målade i en palett av starka färger. San Telmo är den äldsta stadsdelen och i dag ett spännande konstnärskvarter. Du besöker också stadsdelarna Palermo och Recoleta och det mer moderna området Puerto Madero, som är det nyare hamnområdet med massor av caféer och restauranger
Stadsrundturen fortsätter med världens bredaste boulevard, 9 de Julio Avenida, med det berömda landmärket Obelisco och Corrientes Avenida, där stadens teatrar och biografer är samlade, bland annat det vackra operahuset Teatro Colón.
Du får också se många av stadens storslagna torg, bland annat Plaza de Mayo, Plaza San Martin och Plaza Alvear.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 4: Buenos Aires

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet och du kan därför utforska Buenos Aires på egen hand.

Dag 5: Flyg från Buenos Aires till El Calafate

Du lämnar huvudstaden och styr kosan mot sydväst till El Calafate, där stora naturupplevelser väntar. Staden har ett fantastiskt läge omringad av Anderna och den otroligt vackra turkosfärgade sjön Lago Argentino.

Övernattning:
Dag 6: Perito Moreno-glaciären

I dag ska du på en heldagsutflykt till Los Glaciares nationalpark, som är 6000 km2 stort och ligger nära gränsen till Chile. Parken finns med på UNESCO:s världsarvslista och består av Lago Viedma och berg i norr samt de tre stora glaciärerna Upsala, Viedma och Perito Moreno i söder.

Turen går över den patagoniska slätten, innan du åker in i själva nationalparken. Du kommer till sjön Lago Argentino, som är den största sötvattensjön i Argentina med ett areal på 1466 km2. Här finns ett rikt fågelliv och om du har tur kan du få syn på de rosa flamingofåglarna. Den 60 meter höga och fyra kilometer breda blå Perito Moreno-glaciären kan ses på långt avstånd och det finns flera utsiktspunkter på vägen, innan du kommer nära den. Här kan du höra enorma brak när stora isflak faller av den aktiva glaciären och ner i sjön. Det är en imponerande syn och du kommer förstå varför nationalparken finns med på UNESCO:s världsarvslista. Glaciären har fått sitt namn efter den argentinska upptäcktsresande Francisco Perito Moreno, som på slutet av 1800-talet var med och utforskade delar av södra Argentina.

Övernattning:
Dag 7: El Calafate

Det är inga utflykter inplanerade i dag. Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet där du kan utforska El Calafate på egen hand.

Övernattning:
Dag 8: Bariloche

Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen, härifrån flyger du till Bariloche. Här kommer en chaufför stå och vänta på dig och kommer sedan skjutsa dig till ditt hotell.

Bariloche ligger på gränsen till Chile och kallas även för Andernas Schweiz. Staden har ett fantastiskt växt- och djurliv och är omgivet av djupblå sjöar, floder och snöklädda bergstoppar. Det är utan tvekan en av världens vackraste platser.

Övernattning:
Dag 9: Rundtur i Bariloche

I dag ska du på en halvdagsutflykt. Du börjar vid Ezequiel Bustillo Avenue längs Nahuel Huapisjöns strand. Du kommer till Playa Bonita, varifrån du kan se Huemul-ön mitt i sjön. Du fortsätter genom det vackra landskapet och kommer till Campanario Hill. En sittlift tar dig till toppen 1050 m.ö.h. och här har du en imponerande utsikt över området med Nahuel- och Morenosjöarna, El Trebol-lagunen, San Pedro och Llao Llao-halvöarna, bergen Otto, Lopez, Goye och Catedral, Victoria Island vars myrtenbuske sägs ha inspirerat några av Walt Disneys rådgivare, när de ritade bakgrunden till filmen Bambi, samt huvudbyn San Carlos de Bariloche.

Du fortsätter till Llao Llao-halvön med de två arkitektoniska juvelerna – San Eduardo-kapellet och Llao Llao-hotellet, som har restaurerats och som har öppnats igen efter att ha varit bortglömt i många år. Du fortsätter turen längs Pañuelo-hamnen och korsar bron över Angosturafloden, som förenar sjöarna Nahuel Huapi och Moreno. Du kommer fram till Panorama Point, där det är en storslagen utsikt över Morenosjön och Llao Llao-halvön. På vägen tillbaka till Bariloche åker du över bron över Morenosjön och går längs El Trebollagunen till Ezequiel Bustillo Avenue.

Eftermiddagen ägnas åt valfri aktivitet.

Övernattning:
Dag 10: Peulla

I dag lämnar du Argentina och styr kosan mot Chile. Du hämtas på hotellet och skjutsas till Puerto Pañuelo, där en katamaran väntar på att ta dig med på en vacker båttur över sjön Lago Nahuel Huapi till Puerto Blest – en båttur på ca. en timme. När du ankommer till Puerto Blest, väntar en buss på att skjutsa dig till Puerto Alegre vid sjön Frias. Här åka du på en båttur på den djupgröna sjön, med utsikt till det snöklädda berget Tronador 3491 m.ö.h., till Puerto Frias som är omgiven av grön vegetation. Du fortsätter härifrån med buss till staden Puella genom de fantastiska Anderna. På turen kan du njuta av den grönskande vegetationen och utsikten till det snöklädda berget Tronador med dess nio glaciärer. Du åker in i Perez Rosales nationalpark och ankommer till Peulla som ligger vid sjön Lago Todos los Santos.

Övernattning:
Dag 11: Puerto Varas

Morgonen ägnas åt egen aktivitet och du kan här njuta denna vackra plats.

Senare åka du med en katamaran över sjön Todos Los Santos, även kallad ”smaragdsjön” på grund av sin djupgröna färg. På båtturen kan du njuta utsikten till de snöklädda vulkanerna Orsono, Tronador och Puntiagudos. Efter knappt två timmar lägger katamaranen till vid Petrohué, där du ska besöka Petrohué-vattenfallen. Du fortsätter i buss längs sjön Lago Llanquihue, där det är en fantastisk utsikt till Osornovulkanen och Calbuco-landskapet. Du ankommer till Puerto Varas, som ligger otroligt vackert vid sjön och med snöklädda vulkaner i bakgrunden. Det är en ytterst välhållen staden som grundlades år 1854 av tyska immigranter, vilket även syns på stadens arkitektur.

Övernattning:
Dag 12: Santiago

Du hämtas på hotellet och skjutsas till Puerto Montt flygplats och här flyger du till Chiles huvudstad Santiago de Chile. På flygplatsen står en chaufför som kommer att skjutsa dig till ditt hotell.

Av Chiles 16 miljoner invånare bor 6 miljoner i Santiago de Chile. Den chilenska huvudstaden ligger vackert omgiven av de snöklädda Anderna i öster och kustbergskedjan i väster. Santiago de Chile är en modern och inbjudande storstad med skyskrapor, spännande och charmiga kvarter och så ligger några av världens bästa vinodlingar precis utanför staden.

Övernattning:
Dag 13: Stadsrundtur i Santiago

I dag deltar du i en stadsrundtur på cirka 3 timmar och får då se stadens viktigaste sevärdheter.

Du blir hämtad på hotellet och besöker först konsthantverksbutiken Piedras Australes. Denna butik har specialiserat sig på att göra smycken av den sällsynta blå stenen lapis lazuli, som bara finns i Chile och Afghanistan.

Därefter går turen vidare till hjärtat av Santiago de Chile, där du kan se kontrasten mellan huvudstadens rika historia och dess moderna och imponerande byggnader.

Här besöker du Santa Lucía-backen, som anses vara den plats där Santiago de Chile grundades av Pedro de Valdivia och varifrån du har en otrolig utsikt över staden. Sedan besöker du det centrala torget Plaza de Armas, som inramas av vackra byggnader, bland annat det eleganta postkontoret Correo Central, landets största katedral med imponerande inredning i barockstil och det nationalhistoriska museet som skildrar Chiles historia.

Slutligen ser du det storslagna neoklassiska presidentpalatset Palacio de La Moneda, där president Allende begick självmord under militärkuppen 1973. Du har möjlighet att gå runt lite på de traditionella gatorna vid La Moneda, innan du blir körd tillbaka till hotellet.

Resten av eftermiddagen tillbringar du som du vill och kan utforska staden på egen hand eller bara koppla av på hotellet.

Övernattning:
Dag 14: Hemresan påbörjas

I dag är det dags att säga hejdå till Argentina och Chile. Du skjutsas till flygplatsen och härifrån flyger du mot Europa.

Dag 15: Hemkomst

Ankomst till Sverige.

Tillägg för enkelrum 8 900 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.