• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaArgentinaArgentina & Chile: Glaciär & Torres del Paine i Patagonien
14 dagar

Argentina & Chile: Glaciär & Torres del Paine i Patagonien

Från Buenos Aires pulserande storstadsliv till obeskrivliga naturupplevelser i Patagonien med Perito Moreno-glaciären och Torres del Paine nationalpark. Resan avslutas i Santiago de Chile.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Argentina & Chile: Glaciär & Torres del Paine i Patagonien Argentina & Chile: Glaciär & Torres del Paine i Patagonien
14 dagar

Argentina & Chile: Glaciär & Torres del Paine i Patagonien

Från Buenos Aires pulserande storstadsliv till obeskrivliga naturupplevelser i Patagonien med Perito Moreno-glaciären och Torres del Paine nationalpark. Resan avslutas i Santiago de Chile.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Buenos Aires med flygbyte på vägen
 • Flyg från Santiago de Chile till Sverige med flygbyte på vägen
 • 1 inrikessträcka i Argentina: Buenos Aires – El Calafate
 • 1 inrikessträcka i Chile: Punta Arenas – Santiago de Chile
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Buss: El Calafate – Torres del Paine – Puerto Natales
 • 11 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Halvdags stadsrundtur i Buenos Aires
 • Heldagstur till Los Glaciares Nationalpark med Perito Moreno-glaciären
 • Heldagsutflykt i Torres del Paine Nationalpark
 • Stadsrundtur i Santiago de Chile
 • Entréer till nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Denna resa är ett sant naturäventyr kryddat med storstadssemester. Du kan se fram emot att uppleva den argentinska huvudstaden Buenos Aires, som är Sydamerikas svar på Paris, samt de fantastiska blå glaciärerna i den turkosa sjön Lago Argentino vid El Calafate. Chiles natur är precis som Argentinas natur mycket varierad och är skyddad i åtskilliga nationalparker. Du besöker den vackra parken Torres del Paine med glaciärer och snöklädda bergstoppar som står i kontrast till de turkosa sjöarna, vattenfallen och de grönskande dalarna. Vackert beläget vid sundet Ultima Ezperenza finner du den lilla staden Puerto Natales som är omkransad av berg och den Patagoniska slätten, där du har en övernattning. Du avslutar resan i den chilenska huvudstaden Santiago de Chile, som är känd för sina skyskrapor, gröna parker samt sina spännande och charmiga kvarter med vackra historiska byggnader.

Välj denna resa eftersom...

 • Denna resa kombinerar Argentina och Chile och ger dig spännande huvudstäder och naturupplevelser i världsklass i Patagonien
 • Följ med på vandringstur i de bildsköna omgivningarna i Torres del Paine nationalpark
 • Besök Los Glaciares nationalpark med den imponerande 250 kvadratmeter stora Perito Moreno-glaciären
 • Upplev Argentinas moderna huvudstad, Buenos Aires, som charmar med sina breda boulevarder, stämningsfyllda kvarter, läckra mat och tillmötesgående befolkning

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Argentina

Avresa från Sverige med mellanlandning på vägen till Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

I ankomsthallen i Buenos Aires kommer det att stå en chaufför som sedan kommer att skjutsa dig till hotellet. Staden är känd för att vara Sydamerikas svar på Paris på grund av dess elegans, de breda boulevarderna, de mysiga kvarteren och de storslagna antika och moderna byggnaderna. Det är en fantastisk atmosfär med gemytligt kaféliv, pulserande stadsliv och melankolisk tangokultur. Du har tre övernattningar i denna fantastiska stad, så det är tid till att se olika delar av staden och märka stämningen.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Stadsrundtur i Buenos Aires

Den här morgonen blir du hämtad på hotellet och får en spännande introduktion till Buenos Aires på en tre timmar lång stadsrundtur.

Du besöker bland annat de historiska kvarteren La Boca och San Telmo. I det gamla arbetarkvarteret La Boca är husen målade i en palett av starka färger. San Telmo är den äldsta stadsdelen och i dag ett spännande konstnärskvarter. Du besöker också stadsdelarna Palermo och Recoleta och det mer moderna området Puerto Madero, som är det nyare hamnområdet med massor av caféer och restauranger
Stadsrundturen fortsätter med världens bredaste boulevard, 9 de Julio Avenida, med det berömda landmärket Obelisco och Corrientes Avenida, där stadens teatrar och biografer är samlade, bland annat det vackra operahuset Teatro Colón.
Du får också se många av stadens storslagna torg, bland annat Plaza de Mayo, Plaza San Martin och Plaza Alvear.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 4: Buenos Aires

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet och du kan därför utforska Buenos Aires på egen hand.

Dag 5: Flyg från Buenos Aires till El Calafate

Du lämnar huvudstaden och styr kosan mot sydväst till El Calafate, där stora naturupplevelser väntar. Staden har ett fantastiskt läge omringad av Anderna och den otroligt vackra turkosfärgade sjön Lago Argentino.

Övernattning:
Dag 6: Perito Moreno-glaciären

I dag ska du på en heldagsutflykt till Los Glaciares nationalpark, som är 6000 km2  och som ligger nära gränsen till Chile. Parken finns med på UNESCO:s världsarvslista och består av Lago Viedma och berg i norr samt de tre stora glaciärerna Upsala, Viedma och Perito Moreno i söder.

Turen går över den patagoniska slätten, innan du åker in i själva nationalparken. Du kommer till sjön Lago Argentino, som är den största sötvattensjön i Argentina med ett areal på 1466 km2. Här finns ett rikt fågelliv och om du har tur kan du få syn på de rosa flamingofåglarna. Den 60 meter höga och fyra kilometer breda blå Perito Moreno-glaciären kan ses på långt avstånd och det finns flera utsiktspunkter på vägen, innan du kommer nära den. Här kan du höra enorma brak när stora isflak faller av den aktiva glaciären och ner i sjön. Det är en imponerande syn och du kommer förstå varför nationalparken finns med på UNESCO:s världsarvslista. Glaciären har fått sitt namn efter den argentinska upptäcktsresande Francisco Perito Moreno, som på slutet av 1800-talet var med och utforskade delar av södra Argentina.

Övernattning:
Dag 7: El Calafate

Det är inga utflykter inplanerade. Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet där du kan utforska El Calafate på egen hand.

Övernattning:
Dag 8: Buss El Calafate - Torres del Paine Nationalpark

I dag har du en längre bussresa framför dig. Du hämtas på ditt hotell tidigt på morgonen och åker till gränsen till Chile, Cerro Castillo. Efter gränskontrollen kommer det vara möjligt att växla pengar, njuta en traditionell frukost och träffa de lokala. Sedan fortsätter bussturen in i en av de vackraste och mest fantastiska nationalparkerna, Torres del Paine. Nationalparken har en areal på 2400 km2 och ligger i den sydligaste delen av Anderna. Den har ett enastående landskap med snöklädda bergstoppar, glaciärer, turkosa sjöar, vattenfall, grönskande dalar och de imponerande och berömda Torres del Paine (tornen) som har namngett parken.

Första stoppet är sjön El Lago Sarmiento där det är möjligt att ta bilder av det fantastiska landskapet. Du fortsätter till Laguna Amarga, som är en av ingångarna till parken, och åker vidare till sjön Lago Nordenskjöld, där du kan se Cuernos del Paine spegla sig i vattnet – en otroligt vacker syn! Sedan åker du till Pudeto-området, där du ska på 90 minuter lång vandring i parkens sköna omgivningar – Torres del Paine Nationalpark är ett av de bästa ställena i världen för vandrarturer. Turen tar dig med till Cuernos del Paine och vattenfallet Salto Grande, som skickar kaskader av vatten från Lago Nordenskjöld genom en smal ravin och ned i Lago Pehoé. Nationalparken är också hemvist för många djurarter och om du har tur kan du se kondorer kretsa mellan bergstopparna, harar och rävar som smyger runt i buskagen samt guanacor som till skillnad från andra lamadjur inte är skygga och därför kan fotograferas på nära håll. Efter denna fantastiska utflykt åker du till ditt hotell, där du har två övernattningar.

Övernattning:
Dag 9: Torres del Paine

Dagen disponeras fritt.

Dag 10: Puerto Natales

Förmiddagen ägnas åt valfri aktivitet och du kan få de sista intrycken av denna fantastiska nationalpark.

På eftermiddagen hämtas du och skjutsas till Puerto Natales, där du har en övernattning. Puerto Natales är en liten stad som ligger vid sundet Ultima Ezperenza (Det sista hoppet) omgivet av snöklädda bergstoppar och den patagoniska slätten.

Övernattning:
Dag 11: Santiago de Chile

I dag hämtas på hotellet och skjutsas till Punta Arenas flygplats och här flyger du till Chiles huvudstad Santiago de Chile. På flygplatsen står en chaufför som kommer att skjutsa dig till ditt hotell.

Av Chiles 16 miljoner invånare bor sex miljoner i Santiago de Chile. Den chilenska huvudstaden ligger vackert omgiven av de snöklädda Anderna i öster och kustbergskedjan i väster. Santiago de Chile är en modern och inbjudande storstad med skyskrapor, spännande och charmiga kvarter och så ligger några av världens bästa vinodlingar precis utanför staden.

Övernattning:
Dag 12: Stadsrundtur i Santiago de Chile

Du ska i dag på stadsrundtur där du ser stadens viktigaste sevärdheter. Under turen kommer det att vara panoramautsikt över Bellavista-kvarteret, som är Santiagos kulturella hjärta med färgglada byggnader, kaféer, restauranger, konstgallerier samt musiker och teatergrupper som uppträder på gatorna. Du besöker det centrala torget med färska matvaror, den före detta tågstationen Estación Mapocho som nu är ett kulturcenter, konstmuseet Museo de Bellas Artes som är en kopia av Petit Palais i Paris och Santa Lucia-backen med en otroligt vacker utsikt över staden, som anses vara den plats där Santiago de Chile grundlades av Valdivia. Sedan besöker du det centrala torget Plaza de Armas, Cerreo Central som huserar Sydamerikas mest effektiva postväsende, landets största katedral som är byggd i barockstil, det historiska museet som skildrar Chiles historia, kongressen där Chiles lagstiftande församling höll till ända till den nedlades år 1973 samt presidentpalatset Palacio de la Moneda, där president Allende begick självmord under militärkuppen år 1973.

Du upplever också Santiago de Chiles moderna stadsdel, även känd som Sanhattan uppkallad efter Manhattan i New York med vackra skyskrapor och gröna områden. Innan dagens stadsrundtur slutar, besöker du konsthantverksbutiken Faba som har specialiserat sig på att göra smycken av den blå och sällsynta stenen lapis lazuli, som bara finns i Chile och Afghanistan.

Övernattning:
Dag 13: Hemresan påbörjas

I dag är det dags att säga hejdå till Argentina och Chile. Du skjutsas till flygplatsen och härifrån flyger du mot Europa.

Dag 14: Hemkomst

Ankomst till Sverige.

Tillägg för enkelrum 9 700 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.