TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarDe fem bästa sevärdheterna i Argentina

De fem bästa sevärdheterna i Argentina

2017-11-09
Visa alla inlägg

Argentina

Argentina är omgivet av vacker natur och fantastiska upplevelser.

Äventyrliga vattenfall, förbluffande naturfenomen, sprudlande storstäder och goda viner är bara några av sakerna som du kan uppleva i Argentina.

Så vill du kunna ta del av storslagenheten är en resa till Argentina perfekt!

Läs mer här och få inspiration till vilka sevärdheter du kan besöka i Argentina.

1. Vattenfallet Iguazú – ett av världens största vattenfall

Iguazu

Här finns vatten så långt ögat kan nå. Kaskader av brusande vatten. Det strömmar hastigt ner för klipporna från 85 meter höga berg, innan det tar en liten paus på avsatsen. Sedan brusar det vidare igen.

Med sina imponerande 275 vattenfall i olika storlekar, fördelade över en 2,7 kilometer lång sträcka, är Iguazú ett av världens största vattenfall.

Varje sekund strömmar 6,5 miljoner liter vatten genom Iguazú. Det är mer än dubbelt så mycket vatten som rinner genom Niagarafallen i Nordamerika.

Runt om det hänförande naturfenomenet ligger en subtropisk regnskog med ett rikt djurliv och över 2 000 olika växtarter. I skogen lever bland annat tapirer, vrålapor och jaguarer.

År 1984 kom de fantastiska vattenfallen med på UNESCO:s världsarvslista.

2. Los Glaciares – en utomordentligt vacker nationalpark

Los Glaciares

Nära gränsen till Chile ligger en spektakulär nationalpark – Los Glaciares. År 1981 kom parken, som är den största i Argentina, med på UNESCO:s världsarvslista tack vare platsens naturliga skönhet.

Det är en mångfacetterad syn som möter en när man besöker den spännande nationalparken. Berg, skog, glaciärer och sjöar pryder marknivån i den 6 000 km2 stora parken.

En direktöversättning av nationalparkens namn ”Los Glacieres” är ”glaciärerna”. Och det finns det en bra anledning till. Parken har tre stora glaciärer – Upsala, Viedma och Perito Moreno. 30 % av Los Glaciares yta är isbelagd.

Glaciärerna är en makalös syn. Perito Moreno är exempelvis 4 kilometer lång och 60 meter hög. Den blå isjätten bildar fascinerande formationer som garanterat kommer att hänföra dig.

I nationalparken ligger dessutom Argentinas största sötvattensjö Lago Argentino. Sjön är 160 kilometer lång och har en vattenyta på 1 466 km2. Sjön har ett rikt fågelliv och om du har tur kan du bland annat se flamingos.

3. Buenos Aires – en fascinerande huvudstad

La Boca

Man kan inte vara i Argentina utan att besöka landets vackra huvudstad Buenos Aires.

Huvudstaden bjuder på massor av olika upplevelser. Du kan till exempel gå på opera på Teatro Colon, gå på matmarknad, besöka arbetarkvarteret eller se en tangoshow.

Buenos Aires har allt!

Här är ett litet urval:

  • Husen står sida vid sida i alla regnbågens färger i arbetarkvarteret La Boca. Här kan du uppleva en unik stadsdel, som är karaktäristisk för storstaden.
  • Stadsdelen San Telmo, som är Buenos Aires äldsta stadsdel, är i dag mittpunkten för stadens konst. Om du vill uppleva en matmarknad kan du besöka Mercado de San Telmo. Stadsdelen finns med på UNESCO:s världsarvslista på grund av kvarterets byggnader från kolonialtiden.
  • När man säger Buenos Aires, säger man automatiskt också tango. Ett besök i huvudstaden betyder att du måste uppleva en tangoshow.

4. Mendoza – Argentinas största vinproducent

Mendoza

Vägen till Argentinas största och viktigaste vinområde är lång. Naturen skiftar från frodiga dalar till storslagna bergslandskap innan du slutligen kan skymta vinodlingarna i horisonten.

Bergsstaden Mendoza är en av Argentinas äldsta städer och grundades av spanjorerna på 1560-talet.

Omkring 300 år senare kom både fransmän och italienare till området och det blev ett viktigt lantbruksområde.

Argentina var världens nionde största vinproducent 2016, och området omkring Mendoza står för 70 % av landets vinproduktion. Mendoza är synonymt med vin i största delen av Argentina och för många världen över.

Området står för landets största produktion av Malbec-druvan. Klimatet är perfekt för druvan, som är världskänd för sin syrliga smak.

I Mendoza utgör klimatet, jordens kemiska sammansättning och havets läge de bästa förutsättningarna för Malbec-druvan att bli till några av världens bästa rödviner.

5. Península Valdés – en fantastiskt vacker halvö

Peninsula Valdes

Halvön Península Valdés utanför staden Puerto Madryn i Chubut-provinsen är sensationell.

Här finns många vattenlevande däggdjur och platsen är känd för att hjälpa arterna att hålla sig vid liv.

År 1999 kom halvön med på UNESCO:s världsarvslista, eftersom platsen är betydelsefull som naturligt habitat för en rad utrotningshotade arter.

Halvön har ett rikt djurliv och du kan bland annat se sjöelefanter, sjölejon, sälar och havsfåglar. Från juni till december kan du åka på valsafari, där du bland annat kan se späckhuggare.

Om du har blivit hänförd av de här fem fantastiska sevärdheterna finns det ingen återvändo!

Åk på en underbar resa till Argentina med TourCompass.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär