TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarBröllopsresa i Latinamerika

Bröllopsresa i Latinamerika

2019-02-04
Visa alla inlägg

Tourists enjoying the sunset in Cartagena

Latinamerika bjuder på fantastiska smekmånadsdestinationer.

Gillar ni kultur, storstadsliv, storslagna naturupplevelser eller sandstränder?

Oavsett vad ni är ute efter så hittar ni det i de latinamerikanska länderna.

Läs mer här och få 5 tips på oförglömliga smekmånadsdestinationer.

Brasilien: storstäder, natur och solsemester

Rio de Janeiro

Om ni vill kombinera storstadsliv och naturupplevelser på er bröllopsresa, och dessutom ha möjlighet att avsluta med en fantastisk solsemester, så är Brasilien rätt destination för er.

Gå hand i hand längs strandpromenaden i Copacabana, ta ett dopp i de uppfriskande vågorna eller upplev karnevalen bakom kulisserna. Avsluta dagen på toppen av Rio de Janeiro, där ni kan njuta av den romantiska solnedgången från Sockertoppen 396 meter över staden.

I Salvador ska ni ta fram vandringskängorna och göra er redo för en lång promenad genom kolonialstadens historiska stadskärna. Kullerstensgator, charmiga byggnader från kolonialtiden och vacker utsikt från kuststaden gör Salvador till en härligt romantisk upplevelse.

Utöver fascinerande storstäder står naturen i fokus på en resa till Brasilien. Besök till exempel Iguazúfallen i södra Brasilien, som består av 275 olika vattenfall och finns med på Unescos lista över världsarv. Vattenfallen bjuder på fantastiska vyer och en upplevelse ni aldrig kommer glömma. Men det är inte den enda fantastiska naturupplevelsen Brasilien har att erbjuda.

I Amazonas välkomnas ni till en frodig regnskog, ett fascinerande djurliv och övernattning med djungeln bakom knuten. Ni kan ha turen att uppleva djur som kajmaner, apor, sengångare och kräldjur. Mitt ute i ingenstans kan ni njuta av tvåsamheten.

Avsluta bröllopsresan med en härlig solsemester. Åk till exempel till Praia do Forte norr om Salvador och låt de storslagna upplevelserna sjunka in medan ni ligger under palmerna på stranden eller på en solsäng vid poolen. Njut av några avkopplande dagar i varandras sällskap utan några planer eller vardagsbestyr, innan livet som gifta börjar på riktigt.

Åk på bröllopsresa i Brasilien om ni gärna vill kombinera fantastiska naturupplevelser med storstadsliv och solsemester.

Costa Rica: nationalparker, varma källor och stränder

Rainforest in Monteverde, Costa Rica

Drömmer ni om en smekmånad med natur-, djur- och strandupplevelser utöver det vanliga?

I Costa Rica väntar massor av höjdpunkter. Costa Rica är även ett fantastiskt kör själv-land, om ni föredrar att utforska destinationen på egen hand.

Costa Ricas huvudstad, San José, är otroligt charmig och varken för stor eller för liten. Ni ka till exempel gå på marknader, ta en promenad i stadskärnan och se de vackra torgen eller slå er ner på ett utomhuscafé och njuta av en kopp costaricanskt kaffe i varandras sällskap. Huvudstaden är mysig och en bra start på en fantastisk smekmånad i naturens tecken.

Costa Ricas natur är nämligen något alldeles speciellt.

Besök till exempel Tortuguero nationalpark, där ni kan uppleva sengångare, leguaner och papegojor. Dessutom är havssköldpaddor ett av nationalparkens stora dragplåster.

Ni kan koppla av i de varma källorna vid vulkanen Arenal, som är mellan 37 och 41 grader varma. Njut av varandra, de varma källorna och av den paradisliknande naturen runt omkring.

I Monteverdes molnskog väntar helt andra typer av upplevelser. Ni kan uppleva molnregnskogen från hängbroar i trädens kronor – gör er redo för en lagom stor adrenalinkick! Turen genom molnskogen är 3 km lång. Det är en helt unik och fantastisk upplevelse att dela med varandra.

Avsluta er resa med ett par lugna dagar vid kusten. På Playa Samara kan ni njuta av ett par avkopplande dagar på den vackra stranden, eller snorkla i vattnet bland vackra koraller och fiskar i alla möjliga färger. Ni kan också välja att avsluta resan vid Manuel Antonio, där det förutom en fantastisk nationalpark med samma namn också finns en av Costa Ricas mest fantastiska stränder.

Åk på bröllopsresa till Costa Rica om ni älskar djur och natur och vill åka på en kör själv-resa.

Argentina: naturupplevelser, vin och tango

Perito Moreno

Om storslagen natur, sensuell dans, vin och stora biffar är något för er är en bröllopsresa till Argentina utan tvekan det rätta valet.

Buenos Aires är den perfekta staden att börja en oförglömlig smekmånad i. Promenera hand i hand i det historiska, färgglada kvarteret La Boca, upplev det vackra operahuset Teatro Colón eller några av stadens många romantiska torg. På kvällen kan ni gå ut och äta en god biff med utsökt vin – en upplevelse ni också kan kombinera med en fascinerande tangoshow och låta de melankoliska tonerna bjuda upp till dans.

En av Argentinas höjdpunkter är helt klart den unika naturen.

Valdéshalvön finns med på Unescos lista över världens naturarv. Området bjuder på ett rikt djurliv och ni kan bland annat uppleva fascinerande sjöelefanter, sälar och havsfåglar. Mellan juni och december finns det dessutom möjlighet att åka på valsafari där ni kan ha turen att se späckhuggare.

I södra Argentina, nära gränsen till Chile, ligger staden El Calafate. Sydamerikas (och därmed Argentinas) sydligaste spets kallas Patagonien och är känd för sitt dramatiska landskap. Här finns bland annat den enorma Perito Moreno-glaciären, som imponerar med en höjd på 60 meter och en bredd på ca 4 km. Dess storlek, de enorma braken från isen när den lossar från glaciären och faller ner i vattnet och den fantastiska, blå färgen tar garanterat andan ur er.

Och det är nästan omöjligt att lämna Argentina utan att ha upplevt ett av världens största vattenfall. Iguazúfallen, som ligger på gränsen mellan Brasilien och Argentina, är en fantastisk upplevelse. 275 vattenfall av olika storlekar sätter romantiken i centrum under en bröllopsresa med naturen i fokus.

Åk på bröllopsresa till Argentina om ni älskar naturen och vill uppleva Unesco-världsarv i kombination med argentinsk mat och kultur!

Colombia: kaffe, charm och solsemester

Colorful empty Streets of Cartagena

Är ni ett nygift par som älskar kaffe och gärna vill uppleva kontrasten mellan storstadens tempo, kuststadens charm, kaffeplantagens vackra natur och stränder är Colombia den rätta smekmånadsdestinationen för er.

Colombias kafferegion är ett mecka för det kaffeälskande paret. Ni får inblick i kaffets resa hela vägen fram till kaffekoppen – från plockningen av kaffebönorna till bryggningen. Dessutom får ni möjlighet att smaka på många olika kaffesorter och hitta en favorit som ni kan köpa med er hem. Naturen i kafferegionen är otroligt vacker, och ni bör självklart unna er att uppleva några av de romantiska städer som finns i regionen.

Romantisk tvåsamhet får ni också uppleva i huvudstaden Bogotá och i kuststaden Cartagena.

Bogotá är en stad som tar en med storm. Ta till exempel en cykeltur i centrum en söndagsförmiddag då det inte finns några bilar på vägarna, eller vandra till Monserratebergets topp och njut av utsikten över staden – och av varandra.

I Cartagena får ni uppleva den karibiska charmen fullt ut. Utforska den gamla stadsdelens labyrintliknande gator, slå er ner på ett idylliskt café och njut av ert favoritkaffe. Cartagenas många kvarter sjuder av romantik och bjuder på unika upplevelser.

Ni kan avsluta er fantastiska smekmånad med en romantisk solsemester på korallön Mucura. Efter några dagar i idylliska Cartagena är några dagar av total tvåsamhet det enda ni kan sakna. Endast ett par timmar med båt från Cartagena ligger ön Mucura, där ni kan koppla av till ljudet av vågornas brus. Ta på er snorklarna och upplev det fascinerande livet under vattenytan, eller bara njut av varandras sällskap innan det är dags för vardag.

Åk på bröllopsresa till Colombia om ni gärna vill ha lite av allt. Storstadspuls, charmig kolonialtidsatmosfär, frodiga kaffelandskap och fantastisk strandavkoppling.

Galápagosöarna: unikt djurliv, natur och snorkling

Blue footed booby mating dance

Har ni alltid drömt om att uppleva det unika djurlivet, de vackra öarna och den omväxlande naturen på Galápagos? Då är det nu ni ska åka på den perfekta bröllopsresan till de vulkaniska öarna utanför Ecuadors kust.

Galápagos är en stor ögrupp, och ni kan till exempel uppleva öarna Isabela, Santa Cruz, Santiago och Sombrero Chino.

Isabela är den största av Galápagosöarna, och här kan ni uppleva pingviner, havssköldpaddor, blåfotade sulor, darwinfinkar, skarvar och pelikaner. Naturen på ön bjuder på vulkaniska formationer, klippväggar med färgglada koraller under vattnet och den fascinerande bukten Urvina Bay. Om ni vill uppleva det marina livet kan ni snorkla på flera platser och se den otroliga världen under vattenytan.

På Santa Cruz, den näst största ön, får ni lära er mer om öns ekosystem och biologiska mångfald. Under ett besök på Charles Darwin Research Center får ni inblick i naturen och djurlivet på ön, och information om bevarandeinsatserna som genomförs. Upplev också de vackra jättesköldpaddorna i deras naturliga habitat i Hacienda Primicias. I saltvattenlagunen på Santa Cruz håller flamingor, stjärtandar och styltlöpare till, och på Dragon Hill kan ni uppleva landleguaner i många olika färger.

Santiago och den lilla ön Sombrero Chino, som ligger vid Santiagos södra spets, är också två härliga öar. På Santiago finns en sjölejonkoloni, och ön är också hem åt lavaödlor och krabbor. Ön har en saltkrater som blir till en saltvattenlagun beroende på säsong, och för runt 100 år sedan utvann man salt här. På Sombrero Chino kan ni uppleva lavatunnlar och -kaktusar. Ni kan också snorkla eller ta en simtur i det vackra vattnet.

Galápagosöarna är ett unikt resmål för en bröllopsresa, och mellan de fantastiska upplevelserna på öarna kan ni njuta av varandras sällskap och den romantiska atmosfären på båten.

Åk på bröllopsresa till Galápagosöarna om ni drömmer om att uppleva unikt djurliv, fantastisk och varierande natur och älskar att snorkla!

10 tips på fantastiska bröllopsresor:

I Latinamerika finns det många unika och fantastiska alternativ för en smekmånad utöver det vanliga.

Oavsett om ni blivit fascinerade av Brasilien, Costa Rica, Argentina, Colombia eller Galápagosöarna kan ni vara säkra på att få en oförglömlig resa med den ni älskar.

Har ni frågor om de olika destinationerna är ni välkomna att kontakta våra resekonsulter, som är redo att hjälpa er att komma iväg på en av livets viktigaste resor – er bröllopsresa.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär