TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarGå på upptäcktsfärd bland Cartagenas stadsdelar

Gå på upptäcktsfärd bland Cartagenas stadsdelar

2018-08-29
Visa alla inlägg

Cartagena

Det finns många olika och mycket spännande gator och platser i den vackra staden, men vilka kvarter ska du besöka för att få de bästa upplevelserna?

Kontrasterna är stora och staden rymmer allt från kvarlämningar efter kolonialtiden i centrum till exklusiva hotell på rad i Bocagrande.

Läs mer här och få reda på vilka stadsdelar du måste besöka i Colombias Cartagena.

Känn av historien i den gamla stadsdelen!

gamla staden i Cartagena

En 13 kilometer lång stadsmur omgärdar den gamla stadsdelen, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Här radar de färgstarka och välbevarade kolonialtidshusen upp sig ett efter ett, och däremellan slingrar sig äventyrliga, smala kullerstensgator.

Många av de vackra hus som ger kvarteret dess unika atmosfär är i dag ombyggda till caféer, restauranger, hotell och butiker.

Den gamla stadsdelen består av två kvarter: Centro och San Diego.

Charmiga Centro

Karibisk charm så det stänker om det, och så en rejäl dos folkmyller. Det är Centro i ett nötskal. Den charmiga stadsdelen bjuder på fascinerande arkitektur, bildsköna gator och ett virrvarr av exklusiva hotell och shoppingmöjligheter.

En stor upplevelse i Centro är att bara strosa runt, insupa alla intryck och helt enkelt vara ledig. Men du kan självklart också passa på att se lite på din tur längs gatorna. En av de stora sevärdheterna är San Pedro Claver-kyrkan, som förtrollar en med sin blotta existens. Avsluta sedan dagen med en perfekt utsikt över solnedgången längs den karibiska kusten med en god middag, en drink eller en kopp härligt kaffe.

Även om det kan vara många besökare i stadsdelen är den helt klart ett måste på din stadstur.

Idyll och konst i San Diego

Ett stenkast nordöst om de dyra hotellen i Centro ligger kvarteret San Diego. Här råder en helt annan, avslappnad känsla än i turistmeckat.

Strosa en tur längs gatorna och sätt dig på ett stillsamt café och njut av denna lugnare del av den gamla staden.

Efter en stilla, lugn start på morgonen kan du ta en sväng förbi Las Bovedas, ett före detta fängelse, där det i dag huserar en marknad med handgjorda vardagsföremål. Här kan du köpa souvenirer att ta med hem till resten av familjen – från en fängelsecell!

Om du är sugen på lite mat efter dina inköp är Plaza de San Diego en av de bästa platserna för att äta god latinamerikansk mat.

Streetart och stadsliv i Getsemaní

gatukonst i Getsemani

Utanför de gamla stadsmurarna hittar du ett kvarter som är något utöver det vanliga. Getsemaní var känd som en kriminell stadsdel, men under de senaste åren har den förvandlats.

En unik sak för stadsdelen är den streetart som pryder många husgavlar. Konsten ger en härlig kontrast till kolonialtidsarkitekturen som fortfarande är vanlig i detta kvarter.

Utöver den lite kantigare charmen har detta kvarter också många vackra platser. Centrum för det hippa streetartkvarteret, som också är platsen för musik och konst, är Plaza Trinidad, där du kan köpa färsk frukt från gatuförsäljarna om du behöver en blodsockerhöjare i slutet av dagen. På kvällen bjuder gatumusikanterna upp till dans – så ta en svängom eller njut av det hela från en av de många restaurangerna eller caféerna.

Getsemaní är ett område du bör unna dig själv att uppleva.

Bocagrande-stranden i storstaden

Bocagrande-kvarteret ligger på udden sydväst om Getsemaní och den gamla staden. Kvarteret är en slående kontrast till den gamla stadsdelen.

Kolonialtidsbyggnaderna har bytts ut mot höghus och lyxiga, hippa områden. Så om du vill se en lite annan sida av staden, då har du kommit rätt!

Även på en av stadens varma dagar är det en perfekt plats, eftersom du kan ta dig ett dopp – och det med en glamorös utsikt. Stranden påminner på många sätt om Copacabana i Rio de Janeiro, och gatuförsäljare, solsängar och parasoller är fasta inventarier.

Kom ihåg solskyddet och en god bok, eller ta med ett extra ombyte och kika in i de moderiktiga butikerna efter badet.

Manga – en lugn oas i storstaden

Manga är ett något anonymt kvarter som ligger söder om Getsemaní. Om du vill uppleva ett lugnt kvarter, utan stadskärnans livlighet, då ska du ta en tur ner till Manga.

Här kan du se de enorma yachterna som ligger vid kaj längs den vackra promenaden, äta en god middag eller bara njuta av stillheten en liten stund.

Något utanför Manga-kvarteret ligger marknaden Bazurto. Det är en stor, men något överväldigande upplevelse. Här säljs allt från nyckelringar till ananas, och säljarna kommer från många olika delar av landet. Om du gärna vill uppleva en lokal marknad, så passa på – men lämna värdesakerna hemma.

Vill du uppleva Cartagenas många stadsdelar?

cartagena skyline

Det finns så många upplevelser som bara väntar på dig om du bestämmer dig för en semester i Colombia och Cartagena.

Ta en titt på våra resor till landet, och tveka inte att kontakta våra resekonsulter om du har några frågor.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär