TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklar5 fina stränder i Latinamerika

5 fina stränder i Latinamerika

2018-01-11
Visa alla inlägg

Playa del carmen - riveiera maya

Latinamerika har mängder av fina och fantastiska stränder och här hittar du massor av kuststräckor med vita sandstränder, kristallklart vatten och avkoppling.

Men vilka stränder är några av de finaste i den här delen av världen?

Se 5 stränder som du inte får missa i Latinamerika här nedan.

Playa Varadero i Kuba – Karibisk idyll

Playa Varadero

Varadero ligger på Kubas nordkust, ca 140 km från Havanna.

Platsen är Kubas största och mest populära strandområde, och det är inte så konstigt. Den 20 km långa landtungan, som omringas av den Mexikanska golfen, välkomnar dig med kritvit sand, azurblått vatten och vajande palmer. Stranden är perfekt för ett par avkopplande dagar i lättjans tecken.

Många hotell har all-inclusive där du kan skämma bort dig själv med god mat och ett stort utbud av underhållning och aktiviteter.

Strandområdet erbjuder en lång rad aktiviteter – såväl sporter som vattensporter – och det är bara viljan som sätter gränserna.

Varadero har också en liten stad där du bland annat kan handla färgglada souvenirer på den mysiga marknaden.

Varadero är en genuin karibisk idyll!

Playa del Carmen i Mexiko – Vit sandstrand och unikt dykområde

Playa del Carmen

Kilometerlång vit sandstrand, kristallklart vatten och palmer är det som möter dina ögon när du kommer till Playa del Carmen.

Stranden som ligger längs halvön Yucatán har bland annat avkoppling som sitt främsta dragplåster. Den vita stranden är inbjudande, vattnet är vackert och atmosfären fantastisk.

Förutom avkoppling bjuder också stranden på flera olika aktiviteter. Du kan bland annat vindsurfa eller åka jetski. Om du vill ha en dykupplevelse i världsklass kan du åka båt från Playa del Carmen ut till ön Cozumel, en resa på ungefär 30–45 minuter. Cozumel bjuder på vackra korallrev och spännande grottor.

Området bjuder också på massor av stadsliv. Från centrum av Playa del Carmen löper stadens huvudgata, Avienda 5, som bågnar av butiker, restauranger och barer. Avsluta kvällen på en av gatans restauranger eller njut av en kall Corona till bra musik på stranden med utsikt över det karibiska havet.

Armação dos Búzios i Brasilien – Charm och färgsprakande båtar

Búzios

Cirka 180 kilometer norr om Rio de Janiero ligger halvön Armação dos Búzios. Pärlan bjuder på mer än 20 olika stränder runt om i de olika bukterna och varje strand bjuder på unika upplevelser.

Förr i tiden var halvön ett litet fiskeläger och platsen har lyckats bevara sin charm. Istället för stora hotell är staden inringad av idylliska pousador, som mest av allt påminner om det som vi kallar Bed & Breakfast.

Sedan 1964 har halvön varit känd i jet set-kretsar, då Birgitte Bardot simmade i det turkosa vattnet.

Staden har en fantastisk atmosfär och längs med strandpromenaden ligger härliga caféer, färgsprakande båtar och fantastiska upplevelser. I dag kallas ön för Brasiliens St. Tropez.

Halvöns främsta dragplåster är de fantastiska och olikartade stränderna. Du kan till exempel koppla av på familjevänliga stränder, surfa på vattnet vid de blåsigare stränderna och gå på upptäcktsfärd på de frodiga stränderna. Kort sagt: det finns en strand för alla smaker.

Playa Manuel Antonio i Costa Rica – regnskog och sandstrand i ett

Manuel Antonio

Med grannar som vattenfall och frodig regnskog ligger Costa Ricas vackraste strand, Manuel Antonio.

Den vita sandstranden ligger bara cirka 30 minuters promenad från huvudentrén till nationalparken Manuel Antonio som är en av de vackraste nationalparkerna i världen.

Nationalparken utgör hem för 293 olika djurarter och har ett rikt växtliv.

Regnskogsstranden bjuder på fantastiska upplevelser utöver de som regnskogen kan ge. Du kan se vackra korallrev, surfa, koppla av i de vackra och frodiga omgivningarna och njuta av den vackra solnedgången.

Manuel Antonio är en helt unik strandparadisupplevelse du inte får missa!

Stranden är dessutom korad som den bästa stranden i Costa Rica av Travellers’ Choice 2017.

Cayo Santa Maria i Kuba – Vild natur och fantastisk strand

Cayo Santa Maria

På Kubas nordkust ligger en nyupptäckt pärla.

Ön Cayo Santa Maria som är 16 km lång och 2 km bred ligger utanför staden Caibarién på Kubas fastland. Och denna ö är ett otämjt paradis. Det första hotellet på ön såg dagens ljus 2001 och platsen är därför är platsen ett relativt nytt semesterparadis.

Fantastiska stränder, azurblått vatten, vackra resorter och den vackraste, frodigaste och vilda naturen något av det som finns på ön.

Paradisöns största dragplåster är naturligtvis den 13 km långa, finkorniga stranden. På öns nordkust ligger de flesta resorterna och det är också här de flesta stränderna ligger. På sydkusten finner du däremot den frodiga naturen där du kan se både mangrove och skog.

Cayo Santa Maria är den perfekta paradisorten.

De latinamerikanske stränderna är något alldeles särskilt. Om du är förälskad i de fina stränderna kan du resa med oss till ett av dessa fantastiska länder – Kuba, Mexiko, Brasilien och Costa Rica!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär