TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarJulsemester i Latinamerika

Julsemester i Latinamerika

2018-07-11  |  uppdaterad: 2023-01-12
Visa alla inlägg

karibiska julen

Vill du tillbringa julen på varmare breddgrader?

Fira jul i Latinamerika och kom hem med upplevelser för livet.

Vilket latinamerikanskt resmål bör jag besöka under julen?

Latinamerika har sommar när vi har vinter, vilket gör att många av de latinamerikanska resmålen är perfekta för julsemester.

Förbered dig på massor av värme, många soltimmar och flera intressanta jultraditioner.

Nedan kan du läsa om några av våra favoritresmål i december och kanske få tips till din resa under julmånaden.

Colombia i december

kaffe regionen i Colombia

Colombias torrperiod pågår mellan december och april, vilket gör julmånaden till en perfekt tidpunkt att besöka det sydamerikanska landet.

De många soliga dagarna gör att december är en perfekt tid att utforska Colombias många höjdpunkter, bland annat den frodiga kafferegionen, den charmiga kolonialtidsstaden Cartagena, och Medellín – staden med den eviga våren.

Colombia är också känt för sin julbelysning. Staden Medellín kan skryta med att ha Colombias mest berömda julbelysning. Julbelysningen anses vara bland världens bästa, och 2016 bestod den av 31 miljoner lampor!

Avsluta julsemestern på en av Colombias vackra stränder ute vid den karibiska kusten. Här kan du njuta av juldagarna på stranden med en drink i handen medan du ser ut över det kristallklara vattnet.

2 tips på julsemester i Colombia:

Costa Rica i december

apor i manuel antonio

Costa Rica är känt för att ha fint väder året runt, även i december!

Torrperioden börjar i december och fortsätter in i april. Det finns dock fortfarande risk för regn, särskilt vid den karibiska kusten, där det vanligtvis kan regna när som helst på året. Som gengäld bjuder Stillahavskusten på fint väder i december med väldigt lite eller nästan inget regn.

December är alltså en härlig månad att uppleva Costa Ricas skattkammare av Nationalparken Tortuguero, Monteverdes molnskog, nationalparken Manuel Antonio – Costa Rica är fullt av frodiga parker med ett rikt djurliv. Följ med på en av våra individuella rundresor, eller upplev Costa Rica i bil om du vill – Costa Rica är ett fantastiskt kör själv-resmål.

Ge dig själv den perfekta avslutningen på julsemestern på Playa Samara, som ligger på halvön Nicoya, eller kanske på stranden i Manuel Antonio.

3 tips på julsemester i Costa Rica:

Argentina i december

soluppgång i Buenos Aires

December är en av de bästa månaderna att besöka Argentina.

I landets norra del är det varmt, och Buenos Aires, som ligger i nordöst, är fascinerande under julen. Huvudstaden sjuder av sommar och är en perfekt plats att skämma bort alla dina sinnen med argentinsk mat och vin, kultur och tango.

I landets södra del kan det bli kallt under våra sommarmånader, men i december är temperaturerna behagliga. Besök vackra Patagonien och upplev de fantastiska landskapen i till exempel nationalparken Los Glaciares och Perito Moreno-glaciären.

Precis som för Argentina är december en bra månad att besöka Chile. Kombinera Argentinas vackra naturupplevelser med makalös natur i Chiles nationalpark Torres del Paine och den spännande huvudstaden Santiago de Chile.

4 tips på julsemester i Argentina:

Kuba i december

gata på Kuba

Kuba är ett fantastiskt resmål för julsemestern. Här finns massor av kultur, charmiga städer, vacker natur och avkoppling på fantastiska stränder.

Kubas torrperiod pågår mellan november och april, och i december kan du förvänta dig behagliga temperaturer med massor av solsken, blå himmel och ganska lite regn.

Charmiga Havanna, den vackra Viñalesdalen och den spanska kolonialstaden Trinidad. Det här är endast några av de upplevelser som väntar på Kuba. Upplev höjdpunkterna på en klassisk rundresa eller på en kör själv-resa. Kuba är, precis som Costa Rica, ett fantastiskt kör själv-resmål.

Avsluta din julsemester på en av Kubas härliga stränder, till exempel på ön Cayo Santa María – en nyupptäckt pärla, som ligger utanför Kubas norra kust.

5 tips på julsemester på Kuba

Asien eller Afrika?

Vill du hellre åka till Asien eller Afrika?

I Afrika kan du åka på safari i fantastiska nationalparker, uppleva den storslagna Garden Route – en världskänd kuststräcka i Sydafrika – och avsluta med en solsemester på otroligt vackra öar med kritvita sandstränder. Läs inlägget om tips på bra resmål i Afrika i december.

De flesta förknippar Asien med vackra solsemesteröar – inte minst i december. På resmål som Thailand, Sri Lanka och Vietnam kan du kombinera spännande upplevelser med härliga solsemestrar på asiatiska stränder. Läs inlägget om tips på bra resmål i Asien i december.

Boka tidigt!

jul på strand

I december är det högsäsong på de flesta av våra resmål. Det kan innebära ett högre pris, men också en risk för att det blir utsålt på våra hotell.

Vill du resa under jul? Då rekommenderar vi att du bokar i god tid, så att du får en plats på just det datumet du vill åka!

Du är varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter om du har några frågor.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär