TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarNär är det bäst att åka till Mexiko?

När är det bäst att åka till Mexiko?

2018-11-04  |  uppdaterad: 2023-01-20
Visa alla inlägg

En rundresa i Mexiko bjuder på fascinerande mayaruiner, förtrollande sandstränder och fantastisk natur.

Men när är det bäst att åka till Mexiko?

Läs mer i vår guide nedan och få inblick i Mexikos klimat, torrperiod, regnperiod och orkansäsong.

OBS: Guiden nedan är endast vägledande.

Klimatet i Mexiko

Basilica of Guadalupe

I Mexiko finns det många fantastiska saker att uppleva året runt.

Men beroende på var i landet du reser och vad du helst vill uppleva kan det vara en bra idé att fundera på vilken tid på året det är bäst att bege dig till Mexiko.

Mexiko är ett stort land med stora höjdskillnader. Det innebär att vädret skiljer sig mellan kustområden, lågland, högland och Mexico City.

  • Mexikos kustområden och lågland har ett behagligt tropiskt klimat med dagstemperaturer på 24–33 grader. Kvällarna och nätterna är varma i den här delen av landet året runt.
  • Mexico City och höglandet har ett subtropiskt klimat med dagstemperaturer på 21–27 grader. Kvällarna och nätterna kan bli kyligare i de här delarna av landet, särskilt under vintermånaderna.

Mexikos torrperiod

Tulum

Torrperioden i Mexiko varar mellan november och april.

Under torrperioden kan du förvänta dig soligt väder och väldigt lite regn. Månaderna kännetecknas av behagliga temperaturer och ett torrt och varmt klimat (som dock inte blir för varmt).

De genomsnittliga dagstemperaturerna vid Mexikos lågt belägna kuster ligger på 28–30 grader under torrperioden medan det i höglandet och Mexico City är något svalare med dagstemperaturer på 21–27 grader.

Den sköna torrperioden är en populär tidpunkt att resa till Mexiko. Det kan därför vara en bra idé att boka din resa extra tidigt så att du inte riskerar prisökningar eller utsålda resor.

Besök Mexiko mellan november och april om du vill uppleva ett torrt och soligt klimat med behagliga dagstemperaturer. Många anser att torrperioden är den bästa tiden att besöka Mexiko, och därför är den en populär tidpunkt med mycket turister.

Mexikos regnperiod

Palenque

Regnperioden i Mexiko varar mellan maj och oktober.

Det regnar som mest i Mexiko mellan juni och september. Det regnar vanligtvis ett par timmar på eftermiddagarna, vilket friskar upp luften.

Mängden nederbörd beror även på var i landet man befinner sig. De tropiska kustområdena får generellt mer regn än höglandet.

Regnperioden är dessutom den varmaste tiden på året i Mexiko. Dagstemperaturen vid kusten ligger på ca 30–33 grader och 23–27 grader i Mexico City och höglandet.

Mexikos regnperiod är också lågsäsong för turism med färre besökare än under resten av året. Regnperioden i Mexiko är därför ett bra tillfälle att besöka landet, om du vill ha en mer genuin upplevelse.

Mexikos orkansäsong

Den officiella orkansäsongen i Mexiko varar mellan juni och november och sammanfaller till stor del med regnperioden.

Det är störst risk för orkaner mellan augusti och september. Även om du väljer att resa under den här perioden är risken för att orkansäsongen ska drabba din semester mycket liten.

Du kan därför resa till Mexiko under orkansäsongen utan problem, även om det kan förekomma tropiska stormar längs den karibiska kusten då och då.

Besök Mexiko mellan maj och oktober om du vill uppleva varma temperaturer och inte störs av risk för regn. En av fördelarna med att resa under den här perioden är att det är färre turister under den här tiden på året, så du kan se fram emot en lugnare vistelse än under högsäsongen.

Vill du åka med till Mexiko?

Oavsett när på året du åker till Mexiko får du garanterat en upplevelse för livet.

Följ med på en spännande resa och upplev gyllene sandstränder som genomsyras av avkoppling i exotiska miljöer. Utforska miljonstaden Mexico City och smaka på det världsberömda mexikanska köket på stadens många marknader, eller upplev landets historia i ett av de fascinerande ruinkomplexen.

Vill du veta mer om Mexiko kan du hitta inspiration i de utvalda resorna ovan, eller kontakta våra resekonsulter som är redo att hjälpa dig.

Observera att ovanstående guide endast är en vägledning och att rekommendationerna kan ändras efter hand.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär