TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarPåskresor till Latinamerika

Påskresor till Latinamerika

2020-01-05  |  uppdaterad: 2023-01-19
Visa alla inlägg

Costa Rica1

Upplev äventyrliga, kulturella och imponerande Latinamerika på din påsksemester.

De latinamerikanska länderna bjuder på förföriska tango- och sambarytmer, fascinerande natur, imponerande djurliv, mångfaldig kultur, tillmötesgående befolkning och en spännande historia.

Nedan kan du läsa om några av de bästa påskresmålen i Latinamerika.

Res till Latinamerika i påsk

Det varierar lite från år till år, men påsken infaller antingen i slutet av mars eller någon gång i april.

Kännetecknande för många av de latinamerikanska länderna är att påsken ligger i en mellansäsong, nämligen mellan en regnperiod och en torrperiod. Övergången från en säsong till en annan kallas även ”shoulder season”.

Eftersom huvuddelen av befolkningen i latinamerikanska länder är katoliker är påsken en mycket speciell högtid, som firas med pompa och ståt. Det ger upphov till många roliga och helt unika kulturella upplevelser.

Costa Rica – imponerande djurliv och vacker natur

Costa Rica2

Tiden kring påsk är en av de bästa och mest lockande tidpunkterna att besöka äventyrliga Costa Rica på.

Påsken infaller nämligen under den sista delen av Costa Ricas torrperiod, som varar från december till april. Det innebär många soltimmar, härliga, varma temperaturer och väldigt lite regn. Därför kan du glädja dig åt en tropisk påsksemester i härliga Costa Rica.

Se bland annat fram emot att utforska majestätiska vulkaner och mystiska molnskogar, vandra i storslagna nationalparker, möta ett vilt och färgrikt djurliv och inte minst imponeras av den mest fantastiska naturen i Costa Ricas frodiga regnskog. Costa Rica är ett av världens vackraste länder och det kommer du snabbt att märka när du besöker det spännande landet.

Om du vill få en helt unik och kulturell påskupplevelse kan du närvara vid några av costaricanernas speciella påsktraditioner. En av dessa är den kulinariska traditionen att servera fisk, skaldjur och den läckra degen tamal mudo. Dessutom kan du glädja dig åt att se en stor och färgrik påskkortege.

Om påskresan ska avslutas på en läcker sandstrand med vajande palmträd och azurblått hav så bjuder Costa Rica även på det. De långa sandstränderna bjuder in till skön avkoppling, solbad och härliga dopp i det vackra havet. Här kan du varva ner och njuta av din påsksemester i vackra omgivningar.

Njut av en storslagen påsksemester i ett av världens allra vackraste länder.

Tillbringa påsken i Costa Rica:

Kuba – färgrika städer och paradisiska stränder

Kuba

Tillbringa din påsksemester i exotiska Kuba och få en fantastisk resa du aldrig kommer att glömma.

Se fram emot en härlig, karibisk stämning med glada salsarytmer, färgrika hus, karaktäristiska gamla amerikanare, gästfria kubaner, byggnader från kolonialtiden, en fascinerande historia och mycket, mycket mer.

Kuba bjuder på riktigt många soltimmar och mycket låg nederbörd i tiden kring påsken. Du besöker den charmiga ön i slutet av torrperioden, som varar mellan november och april. Det fina vädret i mars och april gör Kuba till ett fantastiskt resmål att besöka.

Upplev Kubas unika historia på nära håll och besök de ikoniska kolonialtidsbyggnaderna och många andra spännande, historiska kvarlevor från den spanska kolonialtiden.

Under din påskresa till Kuba är den charmiga och pulserande huvudstaden Havanna ett måste. Här kan du uppleva det stämningsfulla gatulivet med musik och dans och de många stora torgen, där fina byggnader från kolonialtiden tronar. Havanna är full av kontraster och det är bland annat det som gör Havanna så intressant att utforska.

Kuba bjuder även på härliga naturupplevelser och sköna, exotiska stränder med kritvit sand och kristallklart hav. Njut av värmen i tropiska, vackra och avkopplande omgivningar.

Se fram emot en fantastisk påsksemester i förtrollande och historiska Kuba.

Tillbringa påsken i Kuba:

Mexiko – en härlig kombination av allt

Mexiko

Sol, värme, vacker natur, exotiska stränder, spännande mat och mångfaldig kultur – Mexiko har allt.

Mexiko är ett mångsidigt land som bjuder på något för alla smaker, vilket ger dig alla möjligheter att få en härlig och minnesrik påsksemester.

Under påsken bjuder Mexiko på varm och behagligt väder med massor av sol och väldigt lite regn.

Påsken infaller nämligen under Mexikos torrperiod, som varar från november till april. Det sköna vädret gör denna tid på året till en av de bästa och mest populära tidpunkterna att besöka Mexiko på.

Följ med på en fängslande och sevärd stadsrundtur i mångfaldiga Mexico City – Mexikos huvudstad och samtidigt en av världens största städer.

Mexico City bjuder på imponerande byggnadsverk, spännande museer och ett hav av kulturella upplevelser. Kanske har du turen att få se en elegant och färgrik kortege på de mexikanska gatorna, vilket är en av de många festliga traditionerna för att fira påsken som mexikanerna har. Påsken är en speciell högtid för de katolska mexikanerna och därför kan du också se fram emot några helt unika påskupplevelser.

Förutom den fascinerande storstaden kan du också glädja dig åt att uppleva Mexikos imponerande mayaruiner. I Palenque, som var en av mayafolkets största städer, kan du imponeras av vackra mayaruiner, stora tempel och gamla hieroglyfer.

Det spelar ingen roll om du vill njuta av imponerande naturupplevelser, historisk utforskning, mångsidiga matupplevelser eller ren avkoppling på en exotisk strand under din påsksemester – Mexiko har allt.

Tillbringa påsken i Mexiko:

Ecuador och Galápagos – upplev en annan värld

Ecuador - Galápagos

Se fram emot att besöka Ecuador och de natursköna Galápagosöarna på din påskresa.

Upplev en annan värld med fascinerande natur, spännande kultur och ett helt unikt djurliv.

Du besöker landet och öarna under regnperioden, då de har som mest besökare. Då är vädret varmt och havstemperaturerna höga. I april börjar regnet så smått att avta, vilket markerar avslutningen på regnperioden.

Ecuador bjuder på många härliga upplevelser. Du kan bland annat utforska Ecuadors imponerande natur med höga berg, dramatiska vulkaner och gröna kratersjöar, och komma riktigt nära den spännande kolonialtidshistorien.

Som i många andra latinamerikanska länder är påsken en mycket traditionsrik tid i Ecuador. Överallt hålls en rad religiösa begivenheter och du kan se fram emot att uppleva eleganta ceremonier och färgrika påskkorteger.

Det är inte så konstigt att många djurfantaster älskar Galápagosöarna. Här finns ett fantastiskt rikt djurliv, oavsett var man befinner sig. Du kan bland annat komma riktigt nära de enorma galápagossköldpaddorna och ha turen att få se både sjölejon, havsleguaner, landleguaner, revhajar, havssköldpaddor och flamingor.

I tiden kring påsk har du dessutom möjlighet att få se de gröna havssköldpaddornas ägg börja kläckas. Kanske får du också se hur havsleguanerna bygger sina bon. Landleguanerna lägger sina ägg på Galápagos största ö, Isabela.

I vackra Ecuador och Galápagos väntar dig en spännande och upplevelserik påsksemester.

Tillbringa påsken i Ecuador:

Argentina – äkta argentinsk stämning

Argentina

Argentina är ett härligt resmål året runt och tiden kring påsk är absolut inget undantag.

I tiden kring påsken är temperaturerna behagliga och vädret bra. Men eftersom Argentina är ett vidsträckt land kan det vara stora skillnader beroende på vart du reser.

På din påskresa till Argenting kan du se fram emot en värld av förtrollande och minnesrika upplevelser.

Naturen är vacker och imponerande med de majestätiska Anderna, enastående växt- och djurliv och inte minst ett av världens största vattenfall, Iguazúfallen. Älskar du natur är Argentina ett härligt resmål, där du kan se fram emot imponerande upplevelser på din påsksemester.

Färgrika och kulturella upplevelser i Buenos Aires med äkta argentinsk tangouppvisning och levande musik, livsglada människor och ett vackert, spanskt kulturarv är bara några av de upplevelser som väntar på att utforskas under din påskresa i det stora, mångsidiga landet.

Huvuddelen av Argentinas befolkning är katoliker så påsken är en mycket speciell tid. Påsken firas med fester, kyrkmässor och traditionsrika begivenheter. Argentinska familjer och vänner samlas och äter helt unik påskmat. Sedan avslutar de festligheterna med att dela ut chokladpåskägg till varandra.

Se fram emot en minnesrik påsksemester i spännande Argentina.

Tillbringa påsken i Argentina:

TourCompass –  Kom riktigt nära!