TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarSommarsemester i Latinamerika

Sommarsemester i Latinamerika

2019-01-16  |  uppdaterad: 2023-01-12
Visa alla inlägg

Varadero

Är det i år du ska på sommarsemester långt bort från den svenska sommaren?

De latinamerikanska länderna bjuder på massor av spännande upplevelser. Om du tycker om natur, avkoppling, historia, kultur eller gastronomi har den här världsdelen massor av unika sevärdheter!

Vilka latinamerikanska länder ska jag besöka i sommar?

Latinamerika har många bra resmål som är perfekta för en sommarsemester.

Vi har valt ut 5 resmål som kommer att ge dig semesterupplevelser du aldrig kommer att glömma.

Peru i juli och augusti

Machu Picchu

Peru är ett riktigt bra alternativ för storslagna sommarupplevelser: Vandring till Machu Picchu, frodiga upplevelser i Amazonas eller storstadsstämning i Lima är upplevelser för livet.

Vädret i Peru varierar beroende på vilken del av landet du besöker.

Machu Picchu är en av de mest kända platserna i Latinamerika – och det kan man verkligen förstå. Det är en otrolig utsikt som möter dig när du kommer till inkaruinstaden och därför är Unesco-sevärdheten en fantastisk upplevelse för naturälskaren. I juli och augusti är det torrperiod i det här området och därför kan du förvänta dig dagstemperaturer på 21–22 grader och väldigt lite regn. Däremot kan nätterna vara kalla i juli.

Tycker du om natur- och djurupplevelser är en tur till Amazonas också en bra upplevelse under juli och augusti. Mellan april och november är det störst sannolikhet att uppleva torrt väder men eftersom Amazonas är en regnskog ska du förvänta dig mycket regn oavsett när du besöker området. I Amazonas kan du uppleva djur som tukaner, papegojor och kajmaner. Dessutom finns det tropiska träd och vackra solnedgångar.

Huvudstaden Lima har milt väder i juli och augusti med genomsnittliga dagstemperaturer på 18–22 grader – och därför är det en behaglig tid att besöka staden. Det kan dock förekomma regn och dimma – ett väderfenomen som kallas La Garúa. Men det förtar inte huvudstadens fantastiska upplevelser som den vackra barockkyrkan San Fransisco och museet för religiös konst.

Peru bjuder alltså på fantastiska möjligheter under de svenska sommarmånaderna.

3 förslag på sommarsemester i Peru:

Mexiko i juli och augusti

Playa del Carmen

Oavsett när du besöker Mexiko kommer du att få en fantastisk upplevelse. Vackra stränder, god mat och vackra sevärdheter kommer utan tvivel att krydda din sommarsemester.

Även om juli och augusti infaller under regnperioden regnar det vanligtvis på eftermiddagen, vilket gör att du kan få härliga dagar. Kanske kan du ta en välförtjänt vila eller äta en god middag när regnet kommer. Vid kusten ligger genomsnittstemperaturerna på runt 30–33 grader medan huvudstaden och höglandet har mellan 23 och 27 grader under dagen.

Upplev några av Mexikos många, stora sevärdheter, t.ex. i Mexico City där det finns ett brett utbud av allt från imponerande muséer, läckra matupplevelser till vackra kyrkor. Staden är trots sin storlek en fantastisk plats.

Om du vill uppleva några av Mexikos största kulturella sevärdheter är en mayaruinstad som till exempel Chichén Itzá nästan ett måste. En av de största upplevelserna i Chichén Itzá är El Castillo-pyramiden som på vardera sida har 91 trappsteg till toppen.

Man kan heller inte prata om Mexiko utan att nämna strandäventyr – och det finns många att välja mellan. Åk till exempel till Playa del Carmen och njut av några avkopplande dagar på den vita sandstranden med en drink i handen. Om du vill vara aktiv kan du testa vattensporter som jetskiing och vindsurfning eller åka ut till ön Cozumel – en färd på 30–45 minuter – och uppleva livet under havsytan.

Mexiko är ett paradis året runt och det mexikanska klimatet bjuder på härliga upplevelser under alla årstider.

3 förslag på sommarsemester i Mexiko:

Colombia i juli och augusti

Bogotá

Kan du tänka dig att semestra på ett av de nyare resmålen? Då är en sommar i Colombia perfekt!

Upplevelserna står i kö i detta vackra land, däribland besök på en kaffeodling, storstadsdagar i Bogotá och kolonialtidsstämning i Cartagena.

Colombia har generellt sett ett milt klimat. På grund av stadens höga läge ligger temperaturen i Bogotá på runt 17–19 grader medan Medellín, som också ligger i regionen kring Anderna, har temperaturer på runt 26–28 grader. Regionen kring Anderna har två perioder som bjuder på det torraste vädret under året, och en av dessa perioder är juli och augusti. Den karibiska kusten, där bland annat Cartagena ligger, har en temperatur på runt 30–32 grader året runt, men i juli och augusti är det regnperiod i området – byarna är ofta korta men kraftiga.

Cartagena är en liten pärla som ligger vid Karibiska havet. Gå på upptäcktsfärd i stadens unika kvarter, som bjuder på många olika upplevelser. Till exempel kan du uppleva den trevliga stämningen i Centro som är en av de stadsdelar som ligger inom den 13 kilometer långa stadsmuren.

I Colombias kafferegion får du både smakfulla och natursköna upplevelser. Smaka på de läckra, colombianska dropparna medan du njuter av en härlig utsikt över kaffeplantagerna. Utöver de här fantastiska upplevelserna kan du också uppleva papegojor och kolibrier.

Sist men inte minst är huvudstaden Bogotá en fantastisk plats. En cykeltur på stadens gator, särskilt på söndagar och helgdagar när gatorna är bilfria, är en unik upplevelse. Dessutom är en tur på Guldmuseet en vacker upplevelse som ger en inblick i landets historia.

Byt ut den svenska sommaren mot en semester i Colombia som utan tvekan ger minnen för livet.

2 förslag på sommarsemester i Colombia:

Ecuador i juli och augusti

Galápagosöarna

Om du vill uppleva det fantastiska landet Ecuador och de unika Galápagosöarna är juli och augusti bra månader.

Galápagosöarnas torrperiod varar mellan juli och december. Temperaturerna i landet är lite svalare under denna period än under regnperioden – men det är perfekt om natur och djurliv står överst på önskelistan.

Besök Ecuadors huvudstad, Quito, där torrperioden bjuder på varmt och klart väder. Gå på upptäcktsfärd i Quitos koloniala centrum, som finns med på Unescos världsarvslista, och känn historiens vingslag.

Cotopaxi är också värt ett besök. Månaderna från mitten av juli till början av oktober är nämligen de bästa månaderna om du vill uppleva vulkanen i klart väder. Vulkanen är en vacker syn och utsikten som möter dig vid Limpiopungosjön i Cotopaxi nationalpark tar också andan ur dig.

Tycker du om unika djurupplevelser är Galápagos ett måste. Genomsnittstemperaturen på öarna ligger under torrperioden mellan 24–27 grader på dagen medan natten bjuder på 18–22 grader. Torrperioden kallare vatten medför att det kommer näringsämnen och småfisk till Galápagos kuster. Det gör att många djur föredrar att föröka sig under den här perioden – till exempel flamingorna som börjar i augusti.

Ecuador och Galápagosöarna bjuder på många härliga upplevelser och juli och augusti ger dig garanterat massor av underbara minnen att ta med hem.

5 förslag på sommarsemester i Ecuador:

Kuba i juli och augusti

Trinidad

Vill du uppleva den karibiska charmen på bästa sätt? Då är en semester till Kuba i juli och augusti perfekt, eftersom karnevalerna står för dörren.

Även om de svenska sommarmånaderna ligger under den kubanska regnperioden ska det inte hindra dig från att åka till detta härliga land. Ofta kommer regnen i korta, men intensiva, perioder som avlöses av värme och torka.

Landet bjuder dock på flera fantastiska och färgglada upplevelser, däribland karnevalerna i Havanna, Santiago de Cuba och Mantanzas. Här kommer den kubanska stämningen verkligen fram med huvudinslag som livsglädje, dans och fest.

Trinidad är också ett hem för kubanska rytmer – där bjuder alltid kvällarna på musik på gatorna. Men innan festkvällarna börjar kan du ta på dig vandringskängorna och njuta av Trinidads charmiga gamla stadsdel där vackra byggnader, fantastiska torg och intressanta museer ligger sida vid sida.

Vill du ha en riktig solsemester är Varadero ett bra alternativ. Här kan dagarna bestå av avkoppling, simturer eller till exempel snorkling i det turkosblå vattnet.

Kuba är ett fascinerande resmål som ger hela familjen underbara semesterminnen.

3 förslag på sommarsemester till Kuba:

Boka din sommarsemester i god tid!

Det är hög efterfrågan på resorna under sommarmånaderna eftersom många har semester då.

Därför är det en bra idé att boka din resa i god tid.

Om du inte är säker på vilket resmål som är perfekt för din sommarsemester ska du inte tveka att ringa våra resekonsulter som gärna hjälper dig att hitta det perfekta sommarresmålet för dig.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär