TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarSju storstäder du bör besöka i Latinamerika

Sju storstäder du bör besöka i Latinamerika

2018-11-19  |  uppdaterad: 2023-12-13
Visa alla inlägg

Latinamerikanska storstadsområden

Latinamerika bjuder på flera fascinerande, livliga, historiska och charmiga storstäder.

Utsökta kulinariska upplevelser, historiska monument, vacker natur och färgsprakande kultur.

Läs mer här och lär dig lite mer om sju av Latinamerikas mest fascinerande storstäder.

Den färgglada storstaden Havanna, Kuba

Havana

I den gamla stadsdelen i Havanna står färgglada hus på rad blandade med de historiska kolonialtidsbyggnaderna. De vackra nyanserna från de gamla husen ger gatorna ett charmigt uttryck.

Utanför de unika husen står de ikoniska amerikanarna parkerade. Ta en promenad i området och låt dig hänföras av den karibiska historien. Området finns med på UNESCOs världsarvslista, och du förstår nog varför när du går in i det fantastiska området i Havanna.

Den kubanska huvudstaden har mycket att bjuda på. Du kan till exempel åka till konstfabriken Fabrica de Arte Cubano om du är konstintresserad och vill uppleva en festkväll i det hippa Havanna. Du kan avsluta dagen med att njuta av en välförtjänt mojito efter att ha gått runt i staden.

På natten kan du övernatta hos lokalbefolkningen, som öppnar sitt hem för övernattande med konceptet Casas Particulares.

Kubas huvudstad är en fantastisk bekantskap. De härliga kubanska rytmerna tillsammans med det kubanska folkets charm är en upplevelse som kommer att följa med dig genom hela din resa. Den smittande och färgstarka kulturen är trollbindande.

Den historiska storstaden Cusco, Peru

Cusco

Luften andas historia när du anländer i Cusco.

Och det finns goda skäl till det. Cusco är nämligen en av de äldsta städerna i Sydamerika och staden bjuder bland annat på många unika historiska sevärdheter. Ta till exempel en promenad till det historiska centrumet, där du bland annat kan se hus i både spansk kolonialtidstil och traditionell inkastil, och som ligger på mysiga, kullerstensgator. När du är i kvarteret får du inte missa att besöka stadsdelens mittpunkt – torget Plaza de Armas, där stämningen är helt unik.

En annan anledning till att besöka det unika Cusco är soltemplet Korincancha. Templet, som är inkafolkets heligaste plats, var en gång inkarikets centrum. Staden sägs ha varit formad som en puma, och soltemplet är placerat i pumans svanstipp.

Om du vill ha ännu mer historia är kvarteret San Blas perfekt för dig. Du får förbereda dig på en tuff promenad, men du får också belöningar på vägen. Gatan Hathunrumiyoc är unik och tar dig till området.

Njut av det stilla området, där flera av gatorna endast är till för fotgängare. Om du behöver en paus kan du vila fötterna på ett café och kanske smaka på goda peruanska rätter.

Cusco är en av de städer du sent kommer att glömma. Vi önskar dig en härlig vistelse i den vackra peruanska staden.

Den färgsprakande storstaden Cartagena, Colombia

Cartagena

I norra Colombia ligger en stad som är något utöver det vanliga.

Stadens många kvarter bjuder på olika färgstarka upplevelser. Cartagenas gamla stadsdel, som ligger bakom en gammal stadsmur, finns med på UNESCOs världsarvslista tack vare de välbevarade spanska kolonialtidsbyggnaderna. Staden är en kulturell smältdegel och influerad av både colombianer, afrikaner och spanjorer.

En av de största upplevelserna får du när du tar på dig dina promenadskor. Stadens många kvarter bjuder på stora upplevelser av alla dess olika slag.

Ta en promenad i det – bokstavligt talat – färgstarka kvarteret Getsemani, som på bara 15–20 år har förvandlats från ett osäkert till ett hippt kvarter med vackra graffitimålningar på väggarna, mysiga torg och charm.

Du kan också krydda din vistelse med en promenad på stranden. Nära stadskärnan ligger kvarteren Bocagrande och Castillogrande där du kan ha en avkopplande dag, men du kan också välja att åka söder om staden till Barú, som bjuder på paradisstränder.

I Cartagena finns det något för alla smaker – och det är det som gör staden så fantastisk.

Den intressanta storstaden Quito, Ecuador

Quito

Quito är en pärla, som först nu har blivit upptäckt.

Förr var staden endast ett stopp på vägen till Galápagosöarna, men i dag har turister äntligen fått upp ögonen för den vackra staden.

Quito, som ligger på 2 850 meters höjd, är den näst högst belägna huvudstaden i världen. Stadens idylliska läge mellan bergen och stadens vackra kyrkor, som ligger i stadens gamla centrum, är några av höjdpunkterna.

Stadens gamla stadskärna, där man kan se många spår från den spanska kolonialtiden, finns med på UNESCOs världsarvslista tack vare områdets välbevarade historiska byggnader och kolonialtidsbyggnader. Det är också här de storslagna kyrkorna ligger. Du kan till exempel uppleva La Compañia-kyrkan, där många av dekorationerna är av bladguld. Det är inte utan anledning som kyrkan av många betraktas som Ecuadors vackraste kyrka.

En annan kyrka du inte får missa är Ecuadors äldsta kyrka San Fransisco. Det tog 150 år att uppföra den och här finns Sydamerikas äldsta bryggeri. Ta en välförtjänt vila här och drick några goda öl.

Utver vackra byggnader, kyrkor och natur kan du även få riktigt välsmakande mat i staden, som till exempel färsk ecuadorisk ceviche, men även andra rätter med ursprung i Spanien har letat sig in på menyerna i staden.

Quito är himmelskt.

Den sprudlande storstaden Rio de Janeiro, Brasilien

Rio de Janeiro

När man tänker på Rio är en av de första tankarna nog att det är en festlig och sprudlande storstad. Och det med rätta. Stadens puls, livsglädje och vackra natur är några av stadens bästa sevärdheter.

Om du reser till storstaden under den årliga karnevalen kommer du att uppleva glädje, rytmer och rus så att det räcker för ett helt år. Under den här tidpunkten på året är atmosfären i staden nästan overklig. Så om du behöver en dos av livsglädje är det här staden perfekt för dig.

Även om den glada högtiden endast bjuder upp till dans en gång om året är glädje en del av stadens kännetecken. Atmosfären är något särskilt i sig, till exempel i stadens stadion Maracaña.

I Rio de Janeiro hittar du många extraordinära sevärdheter. Åk till exempel till Kristusstatyn eller Sockertoppen, där du kan njuta av den vackra utsikten över staden. Om du vill prova att uppleva storstaden på ett lite okonventionellt sätt kan du åka på en pulshöjande cykeltur.

Rio de Janeiro är en stad du bara måste uppleva.

Den sofistikerade storstaden Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires

Den argentinska huvudstaden påminner på många sätt om en europeisk storstad. Staden kallas faktiskt också för Sydamerikas svar på Paris. Detta beror bland annat på stadens mångfald.

Buenos Aires har ytterligare något gemensamt med Paris. Världens bredaste boulevard Avenida 9 de Julio ligger i Buenos Aires och påminner om stadskärnan i Paris.

Men Sydamerikas likheter med Europa slutar inte här. Argentinarna äter merienda, som påminner om engelskt afternoon tea, och äter middag kl. 22, precis som i Spanien.

Förutom de europeiska särdragen kan du uppleva de mer argentinska sevärdheterna som tango, äta en utsökt argentinsk biff med ett glas rödvin eller uppleva de vackra kvarteren La Boca och San Telmo. I La Boca finns de gamla arbetarkvarteren, där byggnaderna är målade i alla världens färger. San Telmo är stadens äldsta kvarter, som bjuder på konst.

Du kan också ta en promenad i det mer moderna Buenos Aires – det så kallade Puerto Madero-kvarteret, som är ett hamnområde där du kan äta massor av god mat.

Är god mat, fängslande rytmer, vackra arkitektoniska byggnader och en liten glimt av Europa något för dig? Då måste du besöka Buenos Aires.

Den fascinerande storstaden Mexico City, Mexiko

Mexico City

Det är svårt att välja var man ska börja när det kommer till en av världens största städer – Mexico City.

Spännande museer, god mexikansk mat, härliga oaser och vackra byggnader. Mexico City har allt!

Om du vill lära dig mer om det religiösa Mexico City ska du besöka Basilica de Nuestra Señora de Guadalupe – en storslagen kyrka där inte mindre än 10 000 människor får plats. Ca 20 miljoner pilgrimer besöker kyrkan varje år och jungfrun av Guadalupe är skyddsängel, inte endast för Mexiko utan för hela Centralamerika.

När du besöker storstaden får du inte heller glömma att gå till Frida Kahlo-museet. Det blå huset, Casa Azul, som hon bodde i är i dag ett museum. Få en inblick i en unik konstnärs liv när du besöker ett av de bästa museerna i staden.

Besök också Xochimilco-parken söder om staden, där du kan njuta av den gröna oasen, åka båt på parkens kanaler och lära dig mer om den mexikanska kulturen. Platsen finns med på UNESCOs världsarvslista tillsammans med tre andra sevärdheter i Mexico City.

När du efter en lång dag har upplevt något av det som Mexico City har att erbjuda kan du äta en god mexikansk middag.

Latinamerika har flera unika och vackra storstäder.

Varje stad bjuder på sin egen berättelse och de kommer alla att trollbinda dig på sitt eget sätt.

Om du vill ha hjälp att välja den perfekta resan är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som är redo att hjälpa dig att hitta en fantastisk resa.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär