TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarFantastiska stränder i Kuba

Fantastiska stränder i Kuba

2020-11-03
Visa alla inlägg

varadero intro

Kuba är ett magiskt land fullt av spännande historia, fängslande kultur och enastående naturupplevelser.

I Kuba hittar dessutom du flera vackra och bildsköna sandstränder med kristallklart, azurblått hav.

Vi erbjuder flera av Kubas fantastiska stränder på våra resor. Drömmer du om att ligga på en av Kubas vita sandstränder?

Härunder kan du ta reda på vilken av Kubas stränder du ska besöka.

Varadero – ett oförglömligt strandparadis

varadero

Varadero är Kubas största och mest populära strandområde och ligger cirka 2,5 timmes bilväg från huvudstaden Havanna.
På den 20 kilometer långa strandtungan möts du av fin och mjuk sand, azurblått hav och palmer, som vajar sakta i vinden.

Stranden är full av liv och människor, som alla är eniga om Varaderos skönhet. När du väl har upplevt Varadero-stranden lär du sent glömma kombinationen av enastående strand och otrolig stämning.

Vid strandområdet har du god möjlighet att dyka, delta i olika sports- och vattensportsaktiviteter, besöka områdets många restauranger, koppla av i solen eller delta i utflykter både över och under Varaderos klara havsyta.

Vi erbjuder Varadero både som en del av utvalda resor och som förlängningsalternativ.

Upplev eller välj till Varadero på dessa resor:

Jibacoa – Kuba bäst bevarade hemlighet

jibacoa

På Kubas norra kust hittar du den lilla staden Jibacoa, som ligger omgiven av vacker natur på kuststräckan mellan Havanna och Varadero.

Stranden präglas av en avslappnad stämning och här finns bara några få hotell. Här kan du varva ner och njuta av att många ännu inte har upptäckt denna lilla, undangömda strandpärla.

Jibacoas sand är vit och silkeslen. Vattnet är klart och fullt av vackra blå nyanser. Bakom stranden höjer sig ett frodigt inland med kuperad terräng, som bjuder in till vandringsturer för de energiska.

När du är färdig med att lapa sol eller vandra i den vackra naturen kan du ta på dig snorklings- eller dykutrustning och ge dig ut på äventyr under havsytan. Här kan du hitta två olika skeppsvrak: ett sjunket lastfartyg och ett militärfartyg.

Vi erbjuder Jibacoa som förlängningsalternativ på utvalda resor.

Välj till Jibacoa på dessa resor:

Cayo Santa María – ett äkta öparadis

cayo santa maria

Ungefär 6 timmars bilväg öster om Havanna hittar du ön Cayo Santa María, som är förbunden till Kubas norra kust via en fördämning.

Stränderna på Cayo Santa María passar dig som vill tillbringa soliga och avkopplande dagar på en av Kubas mest paradisiska platser.

Här möts du av spektakulära stränder med vackert, klart hav och en lugn stämning, som gör Cayo Santa María till ett äkta öparadis.

Trots att ön är det perfekta stället att koppla av har du fortfarande möjlighet att dyka och snorkla bland havets färgrika koraller och fascinerande undervattensliv, eller utmana dig själv med djuphavsfiske.

Åk från fastlandet till Cayo Santa María och få en idyllisk och fantastisk strandupplevelse.

Upplev Cayo Santa María på denna resa:

Guardalavaca – vackert korallrev och autentisk stämning

guardalavaca

På den östra delen av Kubas norra kust ligger Guardalavaca, som är den perfekta platsen att njuta av kristallklart vatten och ett vackert korallrev.

Det sägs att när Christopher Columbus såg Guardalavaca för första gången så beskrev han stranden som en av de vackraste han någonsin hade sett – och det är inte utan anledning.

Stranden sträcker sig över 1 500 meter med gnistrande och kritvit sand, medan långa rader av palmer pryder kanten mot inlandet. Bakom stranden är landskapet kuperat och fullt av sockerrörsodlingar.

Guardalavacas autentiska och lugna stämning kompletteras av korallrevet precis vid kusten, där du kan snorkla och se fiskar och koraller i regnbågens alla färger.

Besök Guardalavaca på din resa till Kuba för att uppleva ett äkta strandparadis.

Upplev Guardalavaca på denna resa:

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär