• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden

Resor till Bolivia

Bolivia är ett av Sydamerikas fattigaste länder men har några av de mest fantastiska skatterna vad gäller historia, kultur och natur.

Våra resor till Bolivia bjuder på allt från charmiga städer med historiska byggnader till fascinerande och unika naturupplevelser.

Se alla våra resor till Bolivia nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Bolivia Bolivia

Resor till Bolivia

Bolivia är ett av Sydamerikas fattigaste länder men har några av de mest fantastiska skatterna vad gäller historia, kultur och natur.

Våra resor till Bolivia bjuder på allt från charmiga städer med historiska byggnader till fascinerande och unika naturupplevelser.

Se alla våra resor till Bolivia nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Varför ska jag resa till Bolivia?

Bolivia är ett storslaget land som ligger mitt i Anderna. Landet har inte någon kust. Även om Bolivia är ett av Sydamerikas fattigaste länder är landet otroligt rikt på historia, kultur, traditioner och inte minst fantastisk natur.

Över hälften av den bolivianska befolkningen är indianer, och landet bjuder på många levande traditioner som på bästa sätt kombineras med en modern livsstil.

Om du vill uppleva ett rikt kulturarv samt spektakulära och storslagna landskap är Bolivia ett perfekt resmål för dig.

Våra rundresor i Bolivia

Nedan kan du läsa mer om vad du kan uppleva i vackra Bolivia.

Sucre – den vita staden

Bolivias officiella huvudstad är den vackra staden Sucre. Den kallas ”den vita staden” på grund av dess många vitkalkade byggnader.

Sucre ligger i en dal och är omgiven av berg. Dess fina läge och byggnader från den spanska kolonialtiden gör staden till en av Sydamerikas vackraste.

Några av de centrala platserna som du kan uppleva är till exempel Plaza 25 de Mayo där det finns många muséer och historiska monument, och Casa de la Libertad där landets självständighet fastställdes år 1825 av Simón Bolívar, som även gett landet dess namn.

Gruvstaden Potosí

Potosí ligger på 4 090 meters höjd över havet och är en av de högst belägna städerna i världen. Staden är en gammal gruvstad och är byggd omkring berget Cerro de Potosí, även känt som ”det rika berget” på grund av mängden silver det innehåller. Under stadens storhetstid var Potosí en av de största och rikaste städerna i Amerika.

I Potosí finns barockarkitektur och byggnader från kolonialtiden. Staden är en av de kolonialstäder i Sydamerika som bäst har bevarat sitt ursprung. Besök de historiska platserna Plaza 6 de Agosto och Plaza 10 de Noviembre, eller ta en tur på de lokala marknaderna.

Saltöknen Salar de Uyuni

I närheten av gränsen till Chile ligger den enorma saltöknen Salar de Uyuni på 3 653 meters höjd. Med sina 10 500 km2 är Salar de Uyuni världens största saltöken och sägs innehålla 10 miljarder ton salt.

Under torrperioden är området helt torrt, och du kommer att överväldigas av den ändlösa, vita slätten som kontrasterar mot den blå himlen så långt ögat kan nå. När det finns vatten i öknen reflekteras himlen på ytan och horisonten försvinner ut i oändligheten. Båda dessa syner är fantastiska och hänförande.

Du kan också besöka följande närliggande attraktioner: gejsrarna i Sol de Mañana, där det finns möjlighet att bada i de varma källorna, den röda sjön Laguna Colarada med flamingor, och den gröna sjön Laguna Verde, som får sin vackra färg tack vare avlagringar och kopparmineraler.

Andra upplevelser i Bolivia

 • La Paz är Bolivias administrativa huvudstad och ligger på nästan 4 000 meters höjd, vilket gör den till världens högst belägna administrativa huvudstad. Här kan du uppleva charmiga kullerstensgator, vacker arkitektur och campesinas (kvinnor från landsbygden) i färggranna kläder som säljer mattor, nötter och mycket annat.
 • Bolivias största stad Santa Cruz bjuder på härlig underhållning, god mat och intressanta museer. Dessutom är staden känd för sina många byggnader från den spanska kolonialtiden.
 • Strax utanför La Paz finns Tiwanaku, ett förcolumbianskt arkeologiskt område där du kan få inblick i ett av inkarikets viktigaste samhällen. Du får bland annat besöka ruinerna ”Solporten” och ”Månporten”.

Kombinera Bolivia och Peru

Två av våra rundresor kombinerar Bolivia med en resa till Peru. Peru är särskilt känt för sitt arv från inkariket, den spanska kolonialtiden och för sina enastående naturupplevelser.

På kombinationsresorna kan du till exempel uppleva:

 • Huvudstaden Lima, där du kan se vackra kolonialbyggnader i den historiska stadskärnan, koppla av i den moderna stadsdelen Miraflores eller uppleva det mångkulturella peruanska samhället genom att till exempel ta del av det peruanska köket. Du kan till exempel prova en av landets traditionella rätter – stekt marsvin.
 • Besök det vackert belägna ruinkomplexet Machu Picchu som är Perus allra största sevärdhet och ett av världens sju nya underverk. Ruinkomplexet byggdes på 1400-talet och förblev oupptäckt under den spanska kolonialtiden. I dag har Machu Picchu en mycket stor kulturell betydelse och betraktas som heligt.
 • Titicacasjön ligger på gränsen mellan Bolivia och Peru och är på sina 3 856 meters höjd världens högst belägna farbara sjö. Det finns små ursprungssamhällen vid sjön där befolkningen lever av fiske och jakt. Övernatta hos en lokal familj och få en helt unik inblick i lokalbefolkningens liv.

Kombinera Bolivia och Chile

En av våra rundresor kombinerar Bolivia med en resa till Chile.

I Chile kan du bland annat uppleva:

 • Chiles huvudstad Santiago de Chile. Staden är vackert belägen och är omgiven av de snöklädda Anderna. Upplev stadens kulturcentrum Bellavista-kvarteret, Sanhattan, den moderna stadsdelen som är uppkallad efter Manhattan i New York, och stadens historiska landmärken såsom landets största katedral.
 • Tatio-gejsrarna i San Pedro de Atacama. De ca 80 aktiva gejsrarna ligger på 4 300 meters höjd och är som mest aktiva vid soluppgången. Upplev ångpelare i kontrasterande färger – onekligen ett av världens mest fantastiska naturfenomen. Du kan också simma i Tatios varma källor, som är rika på mineraler.
 • Valparaíso, Chiles viktigaste hamnstad, ligger norr om huvudstaden. I den historiska stadskärnan finns bland annat charmiga byggnader från kolonialtiden och fina marknader. Staden är dessutom känd för sin konstnärliga och bohemiska stämning.

Vill du veta mer om våra resor?

Läs mer om de enskilda resorna till Bolivia genom att trycka på ”läs mer” högre upp på sidan. På varje sida hittar du mer information om resornas höjdpunkter, priser, dagsprogram och mycket mer.

Du får också svar på vanliga frågor om Bolivia genom att läsa på sidan med Praktisk information om Bolivia.

Har du några frågor?

Om du har frågor om Bolivia, Peru, Chile eller våra andra resmål i Central- och Sydamerika, är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

Lamatours.se – Drömresor till Latinamerika.

Se ett urval av bilder
Bilder
Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos Lamatours.se

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Latinamerika.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.