• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaBoliviaHöglandets höjdpunkter i Bolivia & Chile
14 dagar

Höglandets höjdpunkter i Bolivia & Chile

Oförglömliga upplevelser väntar i Bolivias och Chiles högland med spektakulära berg, vulkaner, gejsrar, laguner och saltöknen Salar de Uyuni. Resan avslutas med vinupplevelser i Santiago.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Höglandets höjdpunkter i Bolivia & Chile Höglandets höjdpunkter i Bolivia & Chile
14 dagar

Höglandets höjdpunkter i Bolivia & Chile

Oförglömliga upplevelser väntar i Bolivias och Chiles högland med spektakulära berg, vulkaner, gejsrar, laguner och saltöknen Salar de Uyuni. Resan avslutas med vinupplevelser i Santiago.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till La Paz med flygbyte på vägen
 • Flyg från Santiago de Chile till Sverige med flygbyte på vägen
 • 1 inrikessträcka i Bolivia: La Paz – Uyuni
 • 1 inrikessträcka i Chile: Calama – Santiago de Chile
 • Privat transfer från och till flygplatser med spansktalande chaufför
 • Privat transport runt i Bolivia och Chile med spansktalande chaufför
 • 11 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 4 x lunch (dag 3, 4, 5, 6)
 • 2 x middag (dag 4, 5)
 • Individuell rundresa med privat transport och engelsktalande guider på alla utflykter
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i La Paz med Måndalen
 • Heldagstur i Uyuni saltöken
 • Heldagstur i Eduardo Avaroa National Reserve med färgade sjöar och flamingofåglar
 • Halvdagstur till de varma gejsrarna El Tatio
 • Halvdagstur till Måndalen vid San Pedro de Atacama
 • Halvdagslång stadsrundtur i Santiago de Chile
 • Heldagstur till Valparaiso och Vina del Mar
 • Halvdagstur till vinområdet i Maipo Canyon
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte till Incahuasi Island i Uyuni eller Eduardo Avaroa Reserve samt entréer till stadsrundturen i Santiago de Chile, som betalas på plats.

Kortfattat om resan

Denna resa bjuder på spännande städer och enastående, imponerande landskap på Bolivias och Chiles högland. Du börjar i Bolivias administrativa huvudstad La Paz, där du ser stadens traditionella sevärdheter. Utanför staden besöker du det speciella månlandskapet Valle de Luna och de precolumbianska ruinerna vid Tiwanaku. Du upplever Bolivias ovanligt vackra landskap med besök till sprudlande gejsrar, varma källor och färgglada sjöar. En av höjdpunkterna är Uyuni, som är världens största saltöknar och omgiven av rödbruna vulkaner, som står vackert i kontrast mot den klarblå himlen. Platsen kan nästan få håren att resa sig. Rundturen går vidare till Chile där du med nöje kan se fram emot att få uppleva de geologiska formerna i världens torraste öken och Tatios 80 skållheta gejsrar med ångpelare i kontrastfyllda färger, som är ett fantastiskt naturfenomen. Du besöker hamnstaden Valparaíso vid Stilla havet och hamnstaden Viña del Mar med en spännande blandning av stränder och grönskande parker. Resan slutar i den välkomnande  chilenska huvudstaden med några av världens bästa vingårdar precis utanför staden.

Välj denna resa eftersom...

 • Kombinera två av Sydamerikas fantastiska resmål: Bolivia och Chile
 • Upplev Bolivias imponerande högland med den magiska saltslätten Salar de Uyuni, de färgrika lagunerna, sprutande gejsrar och höga vulkaner
 • Besök Bolivias administrativa huvudstad, La Paz, och den närliggande Måndalen med de särpräglade klippformationerna
 • Upplev kontrasten från den torra Atacamaöknen i norra Chile till de frodiga vinområdena vid Santiago de Chile

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Bolivia

Avresa från Sverige med flygbyte på vägen till La Paz.

Dag 2: Ankomst till La Paz

På morgonen ankommer du till La Paz som är Bolivias administrativa huvudstad. I ankomsthallen kommer du mötas upp av en guide som kommer att skjutsa dig till hotellet.

Övernattning:
Dag 3: Stadsrundtur i La Paz – Måndalen

Idag ska du på stadsrundtur i La Paz. Du börjar rundturen vid stadens traditionella centrum Plaza Murillo, där katedralen och det italienskinspirerade presidentpalatset ligger. De smala gatorna sträcker sig upp för bergssidan bakom Plaza San Francisco med den stora stenkyrkan. Här står en staty av Jesus med en blå självlysande gloria. Här är det som regel fullt med bolivianska campeninas (kvinnor från landet) i färgglada kläder. De säljer bl.a. filtar, nötter, örter och ylletröjor med bilder av lamor.

Sedan besöker du ett av stadens mysigaste kvarter med gatan Calle Jaén som fortfarande är kullerstensbelagd, utan trafik och med välbevarade kolonialtidsbyggnader. Här besöker du frilandsmuseet med Tiwanaku-kulturen. Sedan bär det av till Valle de la Luna, Måndalen, som har fått sitt namn efter klippformationerna som präglar området.

Övernattning:
Dag 4: Fly La Paz – Uyuni

Idag besöker du ”Tågens kyrkogård” med gamla lokomotiv och vagnar från 1800-talet. Sedan besöker du staden Colcachi där vi ser processen för salttillverkning och man kan köpa lokala konsthantverk och traditionella saltkristaller.

Du fortsätter till Salar de Uyuni, som är världens största saltsjö med sina 10 500 km2. Den ligger nära gränsen till Chile i 3 653 meters höjd och det kan därför bli kallt, så ta med dig varma kläder. Runt om sjön ligger rödbruna vulkaner och berg, som står som en vacker kontrast mot den blå himlen. Det är en fenomenal syn och det ser nästan övernaturligt ut. De finns sjöar i olika färger pga. mineraler och alger. Vi fortsätter till det gamla ”Hotel de Sal” där du kan uppleva saltarkitektur. Du åker sedan till Isla Incahuasi där du kan njuta av den magiska utsikten till saltsjön. På eftermiddagen åker ni mot den lilla staden San Pedro de Quemes, som ligger i utkanten av saltöknen.

Övernattning:
Dag 5: San Pedro de Quemes – Eduardo Avaroa nationalpark

Idag beger du dig av från hotellet i tidig morgontimma för att se öknen i soluppgångens vackra ljus. Du fortsätter in i Eduardo Avaroa nationalpark, där det är möjligt att se plantan Yaretas och de vilda ökenkaninerna Vizcachas.

Du besöker den röda sjön Laguna Colorada som är hemvist för flamingofåglar. Den röda färgen i sjön och på flamingofåglarna beror dels på solens strålar och dels på alger och plankton i sjön. Sedan fortsätter du till Ojo de Perdiz där du övernattar.

Övernattning:
Dag 6: Eduardo Avaroa nationalpark - Hito Cajones – San Pedro de Atacama

Tidigt denna morgon lämnar du hotellet för att se gejsrarna vid Sol de Mañana, när de är mest aktiva vid solens första strålar. Landskapet är helt otroligt med hål med lava, rök och svavellukt. Du får sedan chansen att ta ett dopp i de varma källorna. Du fortsätter till den gröna sjön Laguna verde, som är en riktig pärla. Här kan du se hur färgen ändrar sig från smaragdgrön till mörkgrön. Sjöns färg beror på avlagringar och innehåller kopparmineraler. Du kommer härifrån kunna se Licancahur-vulkanen i fjärran. Du fortsätter till Hito Cajon vid den boliviansk-chilenska gränsen, där vår chilenska samarbetspartner tar över och du styr kosan mot San Pedro de Atacama i Chile.

Övernattning:
Dag 7: San Pedro de Atacama – Tatio-gejsrarna

Kl. 04.00 på morgonen är det avfärd från hotellet till Tatios skållheta gejsrar som ligger i 4 300 meters höjd. Det är ca. 80 aktiva gejsrar som är mest sprudlande vid soluppgången. Här kommer du uppleva ett av världens mest fantastiska naturfenom där du ser ångpelare i kontrastfyllda färger här i världens högsta geotermiska område. Du går tvärs över det geotermiska området där du kan ta en simtur i Tatios varma källor, som är rika på mineraler.

På vägen tillbaka åker du längs Anderna, där du kan njuta synen av vulkanen i bakgrunden samt uppleva växter och djur i deras naturliga miljö.

Övernattning:
Dag 8: Måndalen

På denna halvdagstur till Måndalen kommer du att uppleva de geologiska formerna som finns i Atacamaöknen, som är ett av världens torraste områden. Här kan du beundra naturens otroliga krafter genom tusentals år. Denna ökendal omges av vita bergstoppar som står i kontrast till den ockerfärgade dalgången. Du kommer på denna utflykt även uppleva grottorna och deras speciella form. Höjdpunkten är den helt otroligt vackra solnedgången i detta fantastiska landskap med Sydamerikas högsta vulkan Licanabur (5 900 meter) i bakgrunden. I skymningen skiftar bergen färg och skiftar mellan några helt fantastiska nyanser.

Övernattning:
Dag 9: San Pedro de Atacama – Santiago de Chile

Idag hämtas du på hotellet och det är en två timmar lång bilresa till Calama flygplats och härifrån flyger du till huvudstaden Santiago de Chile. När du ankommer står en chaufför och väntar på dig och skjutsar dig till ditt hotell.

Santiago är en modern storstad som ligger vackert med Anderna i bakgrunden.

Övernattning:
Dag 10: Stadsrundtur i Santiago de Chile

Idag ska du på en halvdagslång stadsrundtur där du ser stadens viktigaste attraktioner och kontrasten mellan huvudstadens rika historia och dess moderna och imponerande byggnader. Du besöker regeringspalatset Moneda Palace, som är en neoklassisk byggnad från 1700-talet, torget Plaza de Armas och landets största katedral med en imponerande interiör i barockstil. Sedan beger du dig till Santa Lucia, där det är en fantastisk utsikt över staden. Till sist besöker du de dyra bostadsområdena Vitacura och Las Condes.

Övernattning:
Dag 11: Heldagstur till Valparaiso och Viña del Mar

I dag hämtas du på hotellet och åker ca. 12 mil mot hamnstaden Valparaíso vid Stilla havet. På turen kan du njuta det varierade landskapet vid Curacaví och Casablancadalen, som bland annat är känd för sin tillverkning av vitvinet Sauvignon Blanc. Staden är uppdelad i det platta hamnområdet och de 17 backarna som reser sig upp runt bukten. På backarna finns labyrinter av färgglada hus, snirkliga gator och smala gränder. Du ska besöka stadens viktigaste attraktioner – Plaza Victoria, Plaza Sotomayor, Glorias Navales-monumentet och 21 de Maya Boulevard som leder upp till en utsiktspunkt där du kan njuta utsikten över hamnen.

Du fortsätter sedan till hamnstaden Viña del Mar som har en spännande blandning av stränder och frodiga parker. För hundra år sedan var staden en tillflyktsort för förmögna personer från Valparaíso. De byggde hus med stora trädgårdar som senare blev stadens parker. Efter lunch ska du på en promenad längs stranden och innan du återvänder till Santiago de Chile besöker du Quinta Vergara, som är stadens mest eleganta park med många exotiska växter från hela världen. Sedan bär det av tillbaka till Santiago.

Övernattning:
Dag 12: Halvdagstur i vinområdet

Idag ska du besöka vintillverkarna Concha och Toro som gör vin från de ädlaste franska vinstockar. Det är en fantastisk utsikt över bergen. Under besöket kommer du ha möjlighet att smaka och köpa viner, här kan bl.a. nämnas märkena Casillero del Diablo och Don Melchor. Resten av dagen ägnas åt valfri aktivitet i Santiago.

Övernattning:
Dag 13: Avresa

I dag är det dags att dra sig hemåt igen. Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen.

Dag 14: Hemkomst

Du ankommer till Sverige.

Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 7 200 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 18 300 kr
Unika fördelar för grupper från 3 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.