Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaBoliviaBolivia & Machu Picchu
18 dagar:

Magiska Bolivia & Machu Picchu

Höjdpunkter på denna resa:

Santa Cruz, Sucre, Potosi, Potosi-berget, “Tågens kyrkogård”, saltslätten Uyuni, La Paz, Valle de la Luna, Tiwanaku, Sun Island, Titicacasjön, Cusco, Sacsayhuaman, Heliga Dalen “Urubamba”, Pisac, Ollantaytambo, Machu Picchu.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Santa Cruz med flygbyte på vägen
 • Flyg från Lima till Sverige med flygbyte på vägen
 • 2 inrikessträckor i Bolivia: Santa Cruz – Sucre // Uyuni – La Paz
 • 1 inrikessträcka i Peru: Cusco – Lima
 • Privat transfer från och till flygplatser med spansktalande chaufför
 • Privat transport runt i Bolivia med spansktalande chaufför
 • Guidad busstur från Puno till Cusco med flera stopp på vägen
 • Tåg: Ollantaytambo – Aguas Calientes – Cusco
 • Båttur: Copacabana – Sun Island – Copacabana
 • 15 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 6 x lunch (dag 6, 8, 10,11, 13 og 15)
 • 1 x middag (dag 11)
 • Individuell rundresa med privat transport och engelsktalande guider på alla utflykter
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Halvdagslång stadsrundtur i Santa Cruz
 • Halvdagslång stadsrundtur i Sucre
 • Halvdagslångt besök på Tarabuco-marknaden
 • Halvdagslång stadsrundtur i Potosi
 • Heldagstur i Uyuni saltöknen
 • Stadsrundtur i La Paz inkl. Måndalen
 • Besök vid Tiwanaku-ruinerna
 • Promenad på Sun Island
 • Halvdagslång stadsrundtur i Cusco med omnejd
 • Besök i ”Den heliga dalen” med Pisac och Ollaytaytambo
 • Guidad rundvisning på den fantastiska inkastaden Machu Picchu
 • Entréer till omtalade sevärdheter, dock inte entré till Incahuasi Island vid Uyuni som betales på plats
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 5 800 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 19 800 kr
Rabatt ges vid 3 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Bolivia och Peru har alla fasetter för naturälskare som gärna vill krydda sin resa med kultur och äventyr. På denna resa kan du se fram emot Bolivias största stad Santa Cruz, den officiella huvudstad Sucre, silvergruvstaden Potosí och den administrativa huvudstaden La Paz – alla med vacker arkitektur, välbevarade koloniala byggnader och befolkningsgrupper i sina traditionella folkdräkter. Utanför La Paz besöker du måndalen Valle de Luna och Tiwanakus gamla mayaruiner. Du får uppleva landets fascinerande landskap med besök till den enorma, surrealistiska saltöknen Uyuni och landets färgglada sjöar där rödbruna berg reser sig upp mot himlens klarblå färg. Innan du lämnar Bolivia, har du en övernattning på den magiska ön Isla del Sol, där det är en ovanligt vacker utsikt över Titicacasjön. Resan avslutas i Peru där du upplever Inkarikets gamla huvudstad Cuzco och dess vackra omgivningar. Du avslutar vid en av resans höjdpunkter, inkastaden Machu Picchu, med de fantastiska och spektakulära ruinerna som är omgiven av berg och dimregnskog.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Bolivia
Dag 1: Flygresan till Bolivia

Avresa från Sverige med mellanlandning på vägen till Santa Cruz.

Dag 2: Ankomst i Santa Cruz
Dag 2: Ankomst i Santa Cruz

På morgonen ankommer du till Santa Cruz, som är Bolivias största stad. I ankomsthallen kommer en guide att vänta på dig och kommer sedan att skjutsa dig till hotellet i Santa Cruz.
Santa Cruz grundlades år 1560 av spanjoren Ñuflo de Chávez. Staden är Bolivias växtcentrum och Santa Cruz har en intressant etnisk blandning på grund av de många människorna som vallfärdade till staden för att få del av den ekonomiska tillväxten.  Staden är i dag en av landets viktigaste städer samt har landets största industriområde. Den bjuder på bra underhållning, delikata restauranger, spännande museer och kulturella center. Staden är framför allt känd för sina många byggnader från den spanska kolonialtiden.

Övernattning Hotel LP Santa Cruz

Dag 3: Stadsrundtur i Santa Cruz
Dag 3: Stadsrundtur i Santa Cruz

Du ska i dag på rundtur i Santa Cruz centrum. Du kommer förbi torget Plaza 24 de Septiembre med många betydelsefulla byggnader från kolonialtiden. Här kan bl.a. nämnas katedralen, rådhuset och kulturhuset. Turen slutar vid Monseno Rivero Boulevard där det är dags att få sig lite att äta.

Övernattning Hotel LP Santa Cruz

Dag 4: Flygresa från Santa Cruz till Sucre
Dag 4: Flygresa från Santa Cruz till Sucre

Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen där du flyger till huvudstaden Sucre. Här väntar en guide på dig och tar dig till hotellet.

Sucre grundlades år 1538 och är Bolivias officiella huvudstad, trots att parlamentet och regeringen håller till i den administrativa huvudstaden La Paz. Staden ligger i en dal omgiven av berg. Sucre, som också kallas ”Den vita staden” på grund av de många vitkalkade husen med rött tegel, är utan tvekan en av de vackraste städerna i Bolivia och Sydamerika med dess välbevarade centrum och många vackra byggnader från kolonialtiden.

Övernattning Hotel Real Audiencia

Dag 5: Stadsrundtur i den vita staden Sucre
Dag 5: Stadsrundtur i den vita staden Sucre

På dagens halvdagslånga stadsrundtur promenerar du på gator med de neoklassiska fasaderna, de storslagna koloniala byggnaderna och träffar den vänliga befolkningen. Du besöker de historiska torgen och byggnaderna – bland de viktigaste kan nämnas det centrala torget Plaza 25 de Mayo med många betydelsefulla byggnader, bland annat katedralen och Casa de la Libertad, som är ett av de viktigaste historiska monumenten, eftersom det var här som de händelser som förde till landets självständighet ägde rum.

I staden finns också många intressanta religiösa byggnader, bland annat den vackra San Fransisco-kyrkan. Du besöker också det franciskanska klostret La Recoleta, som har en fantastisk utsikt över staden.

Övernattning Hotel Real Audiencia

Dag 6: Halvdagstur till Tarabuco-marknaden – Potosi
Dag 6: Halvdagstur till Tarabuco-marknaden – Potosi

Efter frukosten är det dags att bege sig mot Tarabuco-marknaden (bara öppet söndagar) som ligger 2 timmar i bil från Sucre. Du kommer här att se lokalbefolkningen i sina traditionella Yampara-klädesdräkter. En del av kvinnorna är klädda i trekantiga hattar med fransar och mynt och männen har färgglada ponchos och skinnhjälmar, som liknar de som de spanska conquistadorerna bar. På marknaden kan du bl.a. köpa vävda textiler, smycken, grönsaker och charangos, som är ett stränginstrument gjort av bältdjurets sköld. Du åker sedan vidare till Potosi.

Övernattning Hotel Santa Teresa

Dag 7: Halvdagslång stadsrundtur i gruvstaden Potosi och till saltöknen Uyuni
Dag 7: Halvdagslång stadsrundtur i gruvstaden Potosi och till saltöknen Uyuni

Potosi är den högst belägna staden i världen med sina 4 090 meter över havsytan. Det är en gammal gruvstad som byggts runt Cerro de Potosi-berget, även känt som ”Det rika berget”. Inkaindianerna visste att det fanns silver i berget men utnyttjade det aldrig. Spanjorerna började omgående med gruvdriften och upptäckte att berget innehöll den största silverförekomsten man hittills hade skådat. Lokalbefolkningen tvingades till att arbeta i gruvorna och tusentals dog under de förfärliga förhållandena. Stadens rikedom visade sig alltså vara en förbannelse för lokalbefolkningen – och den hänger kvar än i dag. Staden, som hjälpte till med att finansiera den ekonomiska utvecklingen i Europa genom århundraden, är i dag en glömd stad i tredje världen.

Potosi är känd för sin barockarkitektur och sina kolonialtidsbyggnader. Det man ser i dag är dock bara en skugga av kolonialtidsstaden från 1600-talet, då Potosi var lika stort som det samtida London och mycket mer pråligt. Det är dock en av de kolonialtidsstäder i Sydamerika, som har bevarat mest av sin ursprungliga karaktär. Du ska i dag utforska stadens omgivningar, besöka de historiska torgen Plaza 6 de Agosto och Plaza 10 de Noviembre, stadens vackra kyrkor, det berömda House of Currency-museet och den lokala marknaden. Sedan fortsätter du till Uyuni.

Övernattning Hotel Jardines de Uyuni

Dag 8: Saltöknen Uyuni
Dag 8: Saltöknen Uyuni

Du besöker i dag ”Tågens kyrkogård” med gamla lokomotiv och vagnar från 1800-talet. Sedan besöker du staden Colcachi, där vi ser processen för salt-tillverkningen och det kan köpas lokala konsthantverk och saltkristaller. Du fortsätter till Salar de Uyuni, som är världens största saltsjö med sina 10 500 km2. Den ligger nära gränsen till Chile i 3 653 meters höjd och det kan därför bli kallt, så ta med dig varma kläder. Runt om ligger rödbruna vulkaner och berg som står vackert mot den blå himlen. Det är en fantastisk syn och det ser nästan övernaturligt ut. Det finns sjöar i olika färger på grund av mineraler och alger. Vi fortsätter till det gamla ”Hotel de Sal” där du kan uppleva saltarkitektur. Du åker sedan ut till Isla Incahuasi, där du kan njuta den magiska utsikten till saltsjön.

Övernattning Hotel Jardines de Uyuni

Dag 9: Uyuni – La Paz
Dag 9: Uyuni – La Paz

Efter frukosten hämtas du på hotellet och skjutsas till flygplatsen för att flyga till La Paz. När du ankommer till staden, står en guide och väntar på dig och som sedan tar dig till hotellet.

Övernattning Hotel Rosario

Dag 10: Stadsrundtur i La Paz – Måndalen
Dag 10: Stadsrundtur i La Paz – Måndalen

I dag ska du på stadsrundtur i La Paz. Du börjar vid stadens traditionella centrum Plaza Murillo, där det italienskinspirerade presidentpalatset ligger. De smala gatorna sträcker sig upp för bergssidan bakom Plaza San Francisco med den stora stenkyrkan. Här finns en staty av Jesus med en blå självlysande gloria. En stentrappa leder upp på kyrkans tak där det är en fantastisk utsikt över staden. Vid kyrkan är det ofta fullt av bolivianska campeninas (kvinnor från landet) i färgglada kläder. De säljer bl.a. filtar, nötter, örter och ylletröjor med bilder av lamor. Sedan besöker du ett av stadens mysigaste kvarter med gatan Calle Jaén, som fortfarande är kullerstensbelagd, utan trafik och med välbevarade kolonialtidsbyggnader. Du besöker här frilandsmuseet med Tiwanaku-kulturen. Sedan beger vi oss till Valle de la Luna, Måndalen, som har fått sitt namn efter klippformationerna som präglar området.

Övernattning Hotel Rosario

Dag 11: Tiwanaku – Sun Island i Titicacasjön
Dag 11: Tiwanaku – Sun Island i Titicacasjön

I dag åker du till det arkeologiska området Tiwanaku som ligger ca 7 mil från La Paz. Tiwanaku är byggt med stora stenar, där många av stenarna är huggna på ett helt fantastiskt vis. Du besöker museet med keramik, Aymara-mumier och inka-kranier. Du besöker sedan Tiwanakuruinerna, där du bl.a. ser solporten och månporten. Du besöker också Kalasasaya-templet och Akapana-pyramiden. Sedan åker du till den lilla staden Copacabana, som är känd för sin Virgin del la Candelaria, Bolivias skyddshelgon. Sedan åker du med båt till den magiska ön Sun Island där du övernattar.

Övernattning Ecolodge La Estancia

Dag 12: Sun Island – Copacabana – Puno, Peru
Dag 12: Sun Island – Copacabana – Puno, Peru

Efter frukosten beger du dig från hotellet och ut på en ö-rundtur. Du börjar på toppen av denna majestätiska ö. Här kan du njuta utsikten över Titicaca-sjön, som är världens högst belägna navigerbara sjö. Du fortsätter turen på en pre-inkastig som leder till otaliga ruinkomplex och tempel från inkatiden. Du fortsätter turen på ön, varpå du tar båten tillbaka till Copacabana och åker vidare till Puno. Buss och guide avlöses vid gränsen till Peru.

Övernattning Hotel Hacienda Puno

Dag 13: Med buss från Puno till Cuzco
Dag 13: Med buss från Puno till Cuzco

I dag har du en lång men upplevelserik resa att se fram emot. Du korsar Altiplano-området till Cuzco, som är den formella huvudstaden i Inkariket och i dag en elegant, blomstrande multi-kulturell stad. På vägen gör du några stopp vi de vackra monumenten längs rutten. Första stoppet är pyramiden Pukara ca. 105 km norr om Puno. Sedan passerar du La Raya, som är den högsta punkten på vår rutt (4 319 m). Sedan går det nedför och genom en vacker dal med massor av grödor, till exempel majs och potatis.

Sista stoppet är den berömda kolonialtidskyrkan Andahuaylilas, bättre känd under namnet ”Sixtine Chapel of the Americas” på grund av dess vackra takmålningar och annan konst. Du kommer till Raqchi, där du ser ruinerna av templet Viracocha, en av inkaindianernas mest heliga platser. Vid ankomst till Cuzco checkar du in på hotellet. På kvällen kan du välja att utforska staden och prova en av stadens många bra restauranger.

Övernattning Hotel Amerindia

Dag 14: Halvdagslång stadsrundtur i Cuzco
Dag 14: Halvdagslång stadsrundtur i Cuzco

På förmiddagen kan du koppla av och utforska Cuzco i dit eget tempo. På eftermiddagen kommer en lokal guide möta dig på hotellet och ta dig med på en rundtur i Cuzcos vackra omgivningar. Du besöker katedralen Santo Domingo på det centrala torget och Koricancha – det storslagna Soltemplet – som är byggt utan hjälp av murbruk och där varje enskild sten passar in perfekt.

Du fortsätter till Sacsayhuaman, som har ett vackert läge med utsikt över Cuzco. Sacsayhuaman är ganska imponerande med dess väggar byggda av uthuggna stenar, varav den största stenen väger mer än 125 ton. Du lämnar Sacsayhuaman och besöker de välbevarade inkaställena, Quenco, Puka Pukara och Tambo Machay. Sedan återvänder du till vårt hotell. Kvällen ägnas åt egen valfri aktivitet.

Övernattning Hotel Amerindia

Dag 15: Buss från Cuzco till Ollantaytambo och med tåg vidare till Aguas Calientes
Dag 15: Buss från Cuzco till Ollantaytambo och med tåg vidare till Aguas Calientes

I dag åker du till ”Den heliga dalen”. På vägen dit besöker du staden Pisac, som är känd för sina indianmarknader. Här kan man köpa allt från peruanska ylletröjor och musikinstrument till målningar, vävda textiler och smycken. Pisac-ruinerna hör till de finaste och största i hela dalen och som antagligen har varit den rojala bostaden för inkakejsaren Pachacutec. Efter lunch fortsätter du till Ollantaytambo, en annan charmig stad i hjärtat av dalen. Denna stad anses vara en öppen museumsstad eftersom alla invånare håller fast i gamla traditioner och lagar som gått arv i generationer. Sedan fortsätter du med tåget till Aguas Calientes, som är en liten stad belägen i molnskogen vid de spektakulära ruinerna i inkastaden, Machu Picchu.

Övernattning Flower’s House

Dag 16: Machu Picchu och tillbaka till Cuzco
Dag 16: Machu Picchu och tillbaka till Cuzco

Du åker tidigt med buss den sista biten från Aguas Calientes till turens höjdpunkt, det fantastiska Machu Picchu, utsedd till en av världens nya underverk. Machu Picchu består av smala terrasser på branta bergssidor. Staden är inddelad i områden med begravningsplatser, fängelser, små hus och tempel.

Efter en guidad tur får du tid till att utforska området på egen hand. Din inträdesbiljett till ruinkomplexet gäller fram till kl. 12.00.

Vid sidan av Machu Picchu ligger det 2 693 meter höga berget Huayna Picchu. Det är 260 meter högre än Machu Picchu och från toppen av berget har du en fantastisk utsikt över ruinkompexet och Urubamba-floden. Det är dock en krävande vandring till toppen med små, branta och tidvis hala trappsteg, och inte en vandringstur för alla. Antalet personer som får bestiga Huayna Picchu är begränsat och om du vill få möjligheten bör du boka vandringen på förhand, samtidigt som du bokar din resa. Detta gör du mot en mindre avgift.

Eftermiddagen tillbringar du på egen hand i Aguas Calientes, där du kan njuta av din lunch och eventuellt besöka termalbaden, även kallade varma källor. Här kan du koppla av i det naturligt uppvärmda vattnet. Glöm inte badkläder! De varma källorna har gett namn åt staden Aguas Calientes, som betyder varmt vatten.

Ditt tåg tillbaka till Cusco avgår sent på eftermiddagen. Den exakta tidpunkten får du av din guide efter rundturen vid Machu Picchu.

När du anländer till Cusco körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning Hotel Amerindia

Dag 17: Hemresa
Dag 17: Hemresa

I dag är det dags att lämna Cuzco. Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen varifrån du flyger till Lima. Här påbörjas hemresan till Europa.

Dag 18: Hemkomst
Dag 18: Hemkomst

Du ankommer till Sverige.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.