Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaBoliviaBolivias höjdpunkter
16 dagar:

Bolivias höjdpunkter

Höjdpunkter på denna resa:

Santa Cruz, Sucre, Potosi, Potosi-berget, “Tågens kyrkogård”, saltslätten Uyuni, Eduardo Avaroa National Reserve, Laguna Colorada, gejsrarna vid Sol de Mañana, Laguna Verde, Licancabur-vulkanen, Tiwanaku, Sun Island, La Paz, Valle de la Luna.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Santa Cruz med flygbyte på vägen
 • Flyg från La Paz till Sverige med flygbyte på vägen
 • Privat transfer från och till flygplatser med spansktalande chaufför
 • Privata transporter runt i Bolivia med spansktalande chaufför
 • 1 inrikessträcka: Santa Cruz – Sucre
 • Båttur: Copacabana – Sun Island – Copacabana
 • 12 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 1 natt i tåg mellan Uyuni – Oruro
 • 7 x lunch (dag 6, 8, 9, 10, 12, 13, 14)
 • 3 x middag (dag 8, 9, 12)
 • Individuell rundresa med privat transport och engelsktalande guider på alla utflykter
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Halvdagslång stadsrundtur i Santa Cruz
 • Halvdagslång stadsrundtur i Sucre
 • Halvdagsbesök på Tarabuco-marknad
 • Halvdagslång stadsrundtur i Potosi
 • Heldagstur i Uyuni saltöknen
 • Heldagstur i Eduardo Avaroa National Reserve med laguner och flamingofåglar
 • Heldagstur med gejsrar och Laguna Verde
 • Besök vid Tiwanaku-ruinerna
 • Promenad på Sun Island
 • Stadsrundtur i La Paz inkl. Måndalen
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte entré till Incahuasi Island vid Uyuni och Eduardo Avaroa Reserve som betalas på plats
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 5 800 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 21 300 kr
Rabatt ges vid 3 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Bolivia ligger avsides och utan kust, men gömmer Sydamerikas mest otroliga skatter. På denna resa upplever du Santa Cruz, som är Bolivias största stad, med vackra kolonialtidsbyggnader och huvudstaden Sucre, även kallad ”Den vita staden” på grund av de många vitkalkade husen. Du besöker den gamla silvergruvstaden Potosí vid El Cerro Rico i 4 909 meters höjd, som i dag är känd för sina kolonialtidsbyggnader och barockarkitektur. Landskapet i Bolivia är överväldigande med röda, gröna sjöar, sprudlande gejsrar, världens största saltöken samt rödbruna berg som står i vacker kontrast mot himlens starka blå färg. Du avslutar resan i världens högst belägna administrativa huvudstad La Paz med besök till gamla inkaruiner, månlandskapet Valle de Luna och den magiska ön Isla del Sol, där du kan njuta den fantastiska utsikten över Titicaca-sjön, innan du återvänder till svenska breddgrader.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Bolivia
Dag 1: Flygresan till Bolivia

Avresa från Sverige med flygbyte på vägen till Santa Cruz.

Dag 2: Ankomst till Santa Cruz
Dag 2: Ankomst till Santa Cruz

Du ankommer till Santa Cruz, som är Bolivias största stad. I ankomsthallen väntar en guide på dig och kommer sedan att ta dig till hotellet i Santa Cruz.

Santa Cruz grundlades år 1560 av spanjoren Ñuflo de Chávez. Staden är Bolivias växtcentrum och Santa Cruz har en intressant etnisk blandning på grund av de många människorna som vallfärdade till staden för att få del av den ekonomiska tillväxten. Staden är i dag en av landets viktigaste städer och har landets största industriområde. Staden bjuder på bra underhållning, delikata restauranger, spännande museer och kulturella center. Den är framför allt känd för sina många byggnader från den spanska kolonialtiden.

Övernattning Hotel LP Santa Cruz

Dag 3: Stadsrundtur i Santa Cruz
Dag 3: Stadsrundtur i Santa Cruz

I dag ska du på rundtur i Santa Cruz centrum. Du kommer förbi torget Plaza 24 de Septiembre med många betydelsefulla byggnader från kolonialtiden. Här kan bl.a. nämnas katedralen, rådhuset och kulturhuset. Turen slutar vid Monseno Rivero Boulevard där det är dags att få sig lite att äta och dricka.

Övernattning Hotel LP Santa Cruz

Dag 4: Flyg från Santa Cruz till Sucre
Dag 4: Flyg från Santa Cruz till Sucre

Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen och härifrån flyger du till huvudstaden Sucre. I Sucre väntar en guide på dig och tar dig till hotellet.

Övernattning Hotel Real Audiencia

Dag 5: Stadsrundtur i Sucre
Dag 5: Stadsrundtur i Sucre

Sucre grundlades år 1538 och är Bolivias officiella huvudstad trots att parlamentet och regeringen håller till i den administrativa huvudstaden La Paz. Staden ligger i en dal omringad av berg. Sucre, som också kallas ”Den vita staden” på grund av de många vitkalkade husen med rött tegel, är utan tvekan en av det vackraste städerna i Bolivia och Sydamerika med dess välbevarade centrum och många vackra byggnader från kolonialtiden.

Du promenarar på stadens gator med de neoklassiska fasaderna, de storslagna koloniala byggnaderna och träffar på den vänliga befolkningen. Du besöker de historiska platserna och byggnaderna – bland de viktigaste kan nämnas torget Plaza 25 de Mayo med många betydelsefulla byggnader, häribland katedralen och Casa de la Libertad, som är ett av de viktigaste historiska monumenten, eftersom det var här händelserna som ledde till landets självständighet ägde rum. I staden finns många intressanta religiösa byggnader bl.a. den vackra San Fransisco-kyrkan. Du besöker också det franciskanska klostret La Recoleta, som har en fantastisk utsikt över staden.

Övernattning Hotel Real Audiencia

Dag 6: Halvdagstur till Tarabuco-marknaden – Potosi
Dag 6: Halvdagstur till Tarabuco-marknaden – Potosi

Efter frukosten är det dags att bege sig mot Tarabuco-marknaden (bara öppet söndagar), som ligger 2 timmar i bil från Sucre. Du kommer här att få se lokalbefolkningen i sina traditionella Yampara-klädesdräkter. En del av kvinnorna är klädda i trekantiga hattar med fransar och mynt och männen har färgglada ponchos och skinnhjälmar som liknar de som de spanska conquistadorerna bar. På marknaden kan du bl.a. köpa vävda textiler, smycken, grönsaker och charangos, som är ett stränginstrument gjort av bältdjurets sköld. Du åker sedan vidare till Potosi.

Övernattning Hotel Santa Teresa

Dag 7: Halvdagslång stadsrundtur i Potosi – Uyuni
Dag 7: Halvdagslång stadsrundtur i Potosi – Uyuni

Potosi är den högst belägna staden i världen med sina 4 090 meter över havsytan. Det är en gammal gruvstad byggd runt Cerro de Potosi-berget, även känt som ”Det rika berget”. Inkaindianerna visste att det fanns silver i berget men utnyttjade det aldrig. Spanjorerna började omgående med gruvdriften och upptäckte att berget innehöll den största silverförekomsten man hittills hade skådat. Lokalbefolkningen tvingades till att arbeta i gruvorna och tusentals dog under de förfärliga förhållandena. Stadens rikedom visade sig alltså vara en förbannelse för lokalbefolkningen – och den hänger kvar än i dag. Staden, som hjälpte till med att finansiera den ekonomiska utvecklingen i Europa genom århundraden, är i dag en glömd stad i tredje världen.

Potosi är känd för sin barockarkitektur och sina kolonialtids-byggnader. Det man ser i dag är dock bara en skugga av kolonialtidsstaden från 1600-talet, då Potosi var lika stort som det samtida London och mycket mer pråligt. Det är dock en av de kolonialtidsstäder i Sydamerika som har bevarat mest av sin ursprungliga karaktär. Du ska i dag utforska stadens omgivningar, besöka de historiska torgen Plaza 6 de Agosto och Plaza 10 de Noviembre, stadens vackra kyrkor, det berömda House of Currency-museet och den lokala marknaden. Sedan fortsätter du till Uyuni.

Övernattning Hotel Jardines de Uyuni

Dag 8: Uyuni – San Pedro de Quemes
Dag 8: Uyuni – San Pedro de Quemes

Du besöker i dag ”Tågens kyrkogård” med gamla lokomotiv och vagnar från 1800-talet. Sedan besöker du staden Colcachi, där vi ser processen för salt-tillverkningen och du kan köpa lokala konsthantverk och saltkristaller. Du fortsätter till Salar de Uyuni, som är världens största saltsjö med sina 10 500 km2. Den ligger nära gränsen till Chile i 3 653 meters höjd och det kan därför bli kallt, så ta med dig varma kläder. Runt om sjön ligger rödbruna vulkaner och berg som står i vacker kontrast mot den blå himlen. Det är en fantastisk syn och det ser nästan övernaturligt ut. Det finns sjöar i olika färger på grund av mineraler och alger. Vi fortsätter till det gamla ”Hotel de Sal” där du kan uppleva saltarkitektur. Du åker sedan ut till Isla Incahuasi där du kan njuta av den magiska utsikten till saltsjön.

Övernattning Hotel Tayka de Piedra

Dag 9: San Pedro de Quemes – Eduardo Avaroa Nationalpark
Dag 9: San Pedro de Quemes – Eduardo Avaroa Nationalpark

Idag beger du dig av från hotellet i tidig morgontimma för att se öknen i soluppgångens vackra ljus. Du fortsätter in i Eduardo Avaroa nationalpark, där det är möjligt att se Yaretas och Vizcachas, som är vilda ökenkaniner. Du besöker den röda sjön Laguna Colorada som är hemvist för flamingofåglar. Den röda färgen i sjön och på flamingfåglarna beror dels på solens strålar och dels på alger och plankton i sjön. Sedan fortsätter du till Ojo de Perdiz där du övernattar.

Övernattning Hotel Tayka del Desierto

Dag 10: Eduardo Avaroa Nationalpark - Hito Cajones – Uyuni – Oruro
Dag 10: Eduardo Avaroa Nationalpark - Hito Cajones – Uyuni – Oruro

Tidigt denna morgon lämnar du hotellet för att se gejsrarna vid Sol de Mañana, när de är som mest aktiva vid solens första strålar. Landskapet är helt otroligt med hål med lava, rök och svavellukt. Du får sedan chansen att ta ett dopp i de varma källorna. Du fortsätter till den gröna sjön Laguna verde som är en riktig pärla. Här kan du se hur färgen ändrar sig från smaragdgrön till mörkgrön. Sjöns färg beror på avlagringar och innehåller kopparmineraler. Du kommer härifrån kunna se Licancahur-vulkanen i fjärran.
På vägen får du lunch innan du återvänder till Uyuni. Här har du ett par timmar att koppla av innan du ska med midnattståget till Oruro. (Tis, ons, fre och sön).

Övernattning Midnattståg från Uyuni till Oruro

Dag 11: Oruro – La Paz
Dag 11: Oruro – La Paz

Efter några timmar i tåg ankommer du till Oruro mycket tidligt om morgonen och en guide kommer att hämta dig på stationen och skjutsa dig till La Paz. När du ankommer till La Paz kan du ägna resten av dagen åt avkoppling efter en lång resa.

Övernattning Hotel Rosario

Dag 12: Tiwanaku – Sun Island
Dag 12: Tiwanaku – Sun Island

Idag åker du till det arkeologiska området Tiwanaku som ligger ca 7 mil från La Paz. Tiwanaku är byggt med stora stenar, där många av stenarna är huggna på helt fantastiskt vis. Du besöker museet med keramik, Aymara-mumier och inka-kranier.

Du besöker sedan Tiwanakuruinerna, där du bl.a. ser solporten och månporten. Du besöker också Kalasasaya-templet och Akapana-pyramiden. Sedan åker du till den lilla staden Copacabana, som är känd för sin Virgin del la Candelaria, Bolivias skyddshelgon. Sedan åker du med båt till den magiska ön Sun Island, där du övernattar.

Övernattning Ecolodge La Estancia

Dag 13: Sun Island – La Paz
Dag 13: Sun Island – La Paz

Efter frukosten beger du dig från hotellet och ut på en ö-rundtur. Du börjar på toppen av denna majestätiska ö. Här kan du njuta utsikten över Titicaca-sjön, som är världens högst belägna navigerbara sjö.

Du fortsätter turen på en pre-inkastig som leder till otaliga ruinkomplex och tempel från inkatiden. Du fortsätter turen på ön, varpå du tar båten tillbaka till Copacabana och åker vidare till La Paz.

Övernattning Hotel Rosario

Dag 14: Stadsrundtur i La Paz – Måndalen
Dag 14: Stadsrundtur i La Paz – Måndalen

Idag ska du på stadsrundtur i La Paz. Du börjar vid stadens traditionella centrum Plaza Murillo, där det italienskinspirerade presidentpalatset ligger. De smala gatorna sträcker sig upp för bergssidan bakom Plaza San Francisco med den stora stenkyrkan. Här finns en staty av Jesus med en blå självlysande gloria. En stentrappa leder upp på kyrkans tak där det är en fantastisk utsikt över staden. Vid kyrkan är det ofta fullt av bolivianska campeninas (kvinnor från landet), i färgglada kläder. De säljer bl.a. filtar, nötter, örter och ylletröjor med bilder av lamor. Sedan besöker du ett av stadens mysigaste kvarter med gatan Calle Jaén som fortfarande är kullerstensbelagd, utan trafik och med välbevarade kolonialtidsbyggnader. Du besöker här frilandsmuseet med Tiwanaku-kulturen. Sedan beger vi oss till Valle de la Luna, Måndalen, som har fått sitt namn efter klippformationerna som präglar området.

Övernattning Hotel Rosario

Dag 15: Avresa från La Paz
Dag 15: Avresa från La Paz

I dag reser vi från La Paz. Du hämtas på hotellet och skjutsas till La Paz flygplats.

Dag 16: Hemkomst
Dag 16: Hemkomst

Du ankommer till Sverige.

Offertförfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.