Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaBrasilien

Resor till Brasilien

En resa till Brasilien är en resa till några av världens mäktigaste sevärdheter, däribland Iguazúfallen, Amazonas och Rio de Janeiro.

Brasilien är ett självklart val för den som vill njuta av storslagna naturupplevelser, fängslande kulturella och historiska sevärdheter och en avkopplande solsemester.

Se alla våra resor till Brasilien nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Populära resor: Brasilien

Varför ska du åka på semester till Brasilien?

Brasilien är ett av världens största länder och här hittar du också några av världens största sevärdheter, till exempel världens största vattenfall Iguazú, världens största regnskog Amazonas och världens största karneval i Rio de Janeiro.

På en semester till Brasilien får du med andra ord stora upplevelser som innehåller såväl överväldigande naturupplevelser som kulturell mångfald och kulturella sevärdheter.

Våra rundresor i Brasilien

Våra rundresor tar dig till några av Brasiliens största höjdpunkter som bjuder på något för både naturälskaren, den historieintresserade och den som drömmer om fantastiska, vita sandstränder.

På våra resor till Brasilien kan du bland annat uppleva dessa höjdpunkter:

Rio de Janeiro – en ikonisk stad

Brasilien är i stort sett synonymt med sin mest kända stad, Rio de Janeiro. Staden ligger oerhört vackert ut vid kusten och bjuder på både berg, vackra skogar och härliga stränder.

Rio är särskilt känd för sin karneval och sina vackra stränder, Copacabana och Ipanema, där du kan förvänta dig massor av solbrända kroppar, strandfotbollsmatcher och att kunna avnjuta en caipirinha från en av de många strandkioskerna.

Rio har allt, och staden är en äkta smältdegel av både intressanta sevärdheter, vacker natur och ett livligt stadsliv som sjuder av brasiliansk livsglädje. Om du är pigg kan du uppleva stadens populära stränder och stora lagun på en cykeltur.

Kristusstatyn

En av Rios största attraktioner är den 38 meter höga och över 1 100 ton tunga Kristusstatyn på toppen av berget Corcovado.

Statyn har utnämnts till ett av världens sju nya underverk och vakar över Rio från sin plats 710 meter över havet.

Statyn syns från alla delar av staden och man får verkligen en storslagen känsla när man står vid statyns fot på toppen av berget. Här får du en fantastisk utsikt över nationalparken Tijuca, Guanabarabukten och Rios fantastiska stränder.

Sockertoppen

Sockertoppen, eller Pão de Açúcar som den heter på portugisiska, är ett av Rios mest kända landmärken och består av en 396 meter hög granitklippa i ena änden av Copacabanastranden.

Du kommer till toppen via en linbana: Först till toppen av berget Urca och sedan vidare till Sockertoppen. Här väntar en storslagen 360 graders utsikt över Rios livliga metropol, vilken är en anledning till att Rio de Janeiro kallas ”Världens vackraste stad”.

Sambans hemstad

Brasilien är sambans hemland och Rio de Janeiro är en av de bästa platserna för att uppleva den förföriska dansen och musiken.

Om du vill kan du också själv lära dig att dansa de förföriska rytmerna. Få lektioner av en lokalbo på en av våra extrautflykter, och avsluta kvällen på en brasiliansk nattklubb, där du kan testa dina nya steg på dansgolvet.

Ett besök i Rio ingår i alla våra resor, och det kan du verkligen se fram emot. Rio de Janeiro är en ikonisk stad där du får upplevelser för livet!

Iguazúfallen

Iguazúfallen, eller Foz do Iguaçu, är världens största vattenfall. Iguazú består av 275 större och mindre vattenfall som sträcker sig nästan 2,7 km i bredd och är mellan 60 och 82 meter höga. Garganta del Diablo, eller Djävulens gap, är det största och mest kända av vattenfallen.

Iguazú ligger på gränsen mellan Brasilien och Argentina. På våra resor får du uppleva de mäktiga vattenfallen från båda sidorna av gränsen och får därmed två helt olika äventyr. På den argentinska sidan kan du uppleva vattenfallet riktigt nära, medan den brasilianska sidan bjuder på en större panoramablick över vattenfallen.

Båda upplevelserna är som från en annan värld och riktiga måsten på resan. Om du vill uppleva vattenfallens enorma storlek från ovan kan du köpa till en helikoptertur och se de mäktiga vattenfallen från ett fågelperspektiv.

Kolonialtidens Brasilien

Salvador – en fusion av historia och kultur

Salvador är en charmig historisk stad och är känd som staden där Brasilien föddes. Staden var från början en portugisisk koloni men är i dag en fusion av kulturer där du verkligen kan känna Brasiliens själ.

Salvador var en av de viktigaste städerna i det portugisiska imperiet. I dag bjuder staden på en blandning av historiska upplevelser bland pastellfärgade kolonialbyggnader, afrikansk kultur, fest och färger.

Upplev bland annat den gamla stadsdelen Pelourinho, där du hittar många av kolonialtidens byggnader och kyrkor. 1985 kom Pelourinho med på UNESCOs världsarvslista.

Salvador är också känd för sin karneval i februari. Medan karnevalen i Rio har sina rötter i samban har karnevalen i Salvador sina rötter i axé, en blandning av afrikansk och brasiliansk popmusik.

Paraty

Paraty är en annan av Brasiliens intressanta kolonialtidspärlor. Förr var Paraty en viktig hamnstad, och såväl guld, socker, kaffe som slavar skeppades både hit och härifrån. Det är också från det här området som den berömda brasilianska rommen cachaça kommer, som används till den brasilianska drinken caipirinha.

I dag finns det oändligt många vackra, vitkalkade byggnader med färgglada dörr- och fönsterkarmar från kolonialtiden, vilka du kan beundra under en promenad längs stadens kullerstensgator. På en stadsrundtur får du också en inblick in stadens spännande historia.

Naturupplevelser

Brasilien har också ett överflöd av upplevelser till dig som är intresserad av djur och natur.

  • Amazonas är namnet på både världens största regnskog och världens vattenrikaste flod. Här får du åka båt på floder, vandra i djungeln och om du vill kan du följa med på en överlevnadsvandring, där du övernattar i ett primitivt djungelläger. På vägen får du uppleva ett enastående djur- och naturliv, som kajmaner, exotiska fåglar och apor.
  • Pantanal är med sina 210 000 kvadratkilometer världens största tropiska våtmark, och precis som Amazonas ett paradis för natur- och djurälskare. Upplev till exempel de blå arorna, krokodilerna eller kapybaran – världens största gnagare.
  • Bonito är centrum för ekoturismen i södra Brasilien. Här, knappt 150 km söder om Pantanal, ligger massor av vackra, naturliga sevärdheter: Floder med det klaraste av vatten och exotiska fiskar, grottor, vattenfall och djungler, och naturligtvis ett spännande djurliv

Solsemester i Brasilien

Avsluta din resa med en solsemester på ett av Brasiliens många exotiska strandområden:

  • Ilha Grande är en paradisö utan vägar och bilar. Här finns orörd och frodig natur, ett spännande djurliv och mer än 100 stränder. Besök till exempel Lopes Mendes, som är en av Brasiliens vackraste stränder. Den kuperade ön är också centrum för massor av spännande vandringar för dig som tycker om att vara aktiv.
  • Halvön Búzios var ursprungligen ett litet fiskarläger men är i dag en populär strandort där du kan se fram emot shoppingmöjligheter, kulinariska upplevelser och mer än 20 fantastiska stränder. Búzios är ett perfekt resmål för några dagars solsemester.
  • Praia do Forte är ett perfekt resmål för en solsemester om du ska till Salvador. Praia do Forte är en liten fiskeby som har en vacker sandstrand omgiven av palmer. Här kan du snorkla i vattnet eller bara koppla av.

Har du frågor om våra rundresor?

Vi har samlat all praktisk reseinformation om Brasilien på vår sida ”Praktisk information om Brasilien”. Här kan du till exempel hitta information om visum, väder och mycket mer.

Om du har frågor är du alltid varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter. De vet allt om våra resor till Brasilien och våra andra resor till Syd- och Centralamerika.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

Lamatours.se – Drömresor till Latinamerika.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.