Tel: 08-124 105 25 | Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaBrasilien

Resor till Brasilien

En resa till Brasilien är en resa till några av världens mäktigaste sevärdheter, däribland Iguazúfallen och Rio de Janeiro.

Brasilien är ett självklart val för den som vill njuta av storslagna naturupplevelser, fängslande kulturella sevärdheter och ha en avkopplande solsemester.

Om du har några frågor om våra resor till Brasilien kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 105 25.

Populära resor: Brasilien

Varför ska du åka på semester till Brasilien?

Brasilien är ett av världens största länder och här hittar du också några av världens största sevärdheter, till exempel världens största vattenfall Iguazú, världens största regnskog Amazonas och världens största karneval i Rio de Janeiro.

På en semester till Brasilien får du med andra ord stora upplevelser som innehåller såväl överväldigande naturupplevelser som kulturell mångfald och kulturella sevärdheter.

Våra rundresor i Brasilien

På Lamatours.se erbjuder vi just nu fyra rundresor till Brasilien, varav en resa kombinerar det bästa av Brasilien med ett besök i Argentina.

Våra rundresor tar dig till några av Brasiliens största höjdpunkter som bjuder på något för både naturälskaren, den historieintresserade och den som drömmer om fantastiska, vita sandstränder.

På våra resor till Brasilien kan du bland annat uppleva dessa höjdpunkter:

 

Rio de Janeiro – en ikonisk stad

Brasilien är i stort sett synonymt med sin mest kända stad, Rio de Janeiro. Staden ligger oerhört vackert ut vid kusten och bjuder på både berg, vackra skogar och härliga stränder.

Rio är särskilt känd för sin karneval och sina vackra stränder, Copacabana och Ipanema, där du kan förvänta dig massor av solbrända kroppar, strandfotbollsmatcher och att kunna avnjuta en caipirinha från en av de många strandkioskerna.

Rio har allt, och staden är en äkta smältdegel av både intressanta sevärdheter, vacker natur och ett livligt stadsliv som sjuder av brasiliansk livsglädje.

 

Kristusstatyn

En av Rios största attraktioner är den 38 meter höga och över 1 100 ton tunga Kristusstatyn på toppen av berget Corcovado.

Statyn har utnämnts till ett av världens sju nya underverk och vakar över Rio från sin plats 710 meter över havet.

Statyn syns från alla delar av staden och man får verkligen en storslagen känsla när man står vid statyns fot på toppen av berget. Här får du en fantastisk utsikt över nationalparken Tijuca, Guanabarabukten och Rios fantastiska stränder.

 

Sockertoppen

Sockertoppen, eller Pão de Açúcar som den heter på portugisiska, är ett av Rios mest kända landmärken och består av en 396 meter hög granitklippa i ena änden av Copacabanastranden.

Du kommer till toppen via en linbana: Först till toppen av berget Urca och sedan vidare till Sockertoppen. Här väntar en storslagen 360 graders utsikt över Rios livliga metropol, vilken är en anledning till att Rio de Janeiro kallas ”Världens vackraste stad”.

 

Andra höjdpunkter i Rio de Janeiro

Rio är en äkta storstad som bjuder på många upplevelser.

  • Besök den botaniska trädgården, där det finns över 6 000 olika växter och träd. Här kan du även se många olika fågelarter, som är vana vid människor och därför enklare att få syn på än ute i naturen.
  • Brasilien är sambans hemland och Rio de Janeiro är en av de bästa platserna för att uppleva den förföriska dansen och musiken. Upplev en färgsprakande sambashow, där du kan se några av kostymerna som bland annat används vid den årliga karnevalen.

Ett besök i Rio ingår i alla våra resor, och det kan du verkligen se fram emot. Rio de Janeiro är en ikonisk stad där du får upplevelser för livet!

 

Iguazúfallen

Iguazúfallen, eller Foz do Iguaçu, är världens största vattenfall. Iguazú består av 275 större och mindre vattenfall som sträcker sig nästan 2,7 km i bredd och är mellan 60 och 82 meter höga. Garganta del Diablo, eller Djävulens gap, är det största och mest kända av vattenfallen.

Iguazú ligger på gränsen mellan Brasilien och Argentina. På våra resor får du uppleva de mäktiga vattenfallen från båda sidorna av gränsen och får därmed två helt olika äventyr. På den argentinska sidan kan du uppleva vattenfallet riktigt nära, medan den brasilianska sidan bjuder på en större panoramablick över vattenfallen.

Båda upplevelserna är som från en annan värld och riktiga måsten på resan.

 

Salvador – en fusion av historia och kultur

Salvador är en charmig historisk stad och är känd som staden där Brasilien föddes. Staden var från början en portugisisk koloni men är i dag en fusion av kulturer där du verkligen kan känna Brasiliens själ.

Salvador var en av de viktigaste städerna i det portugisiska imperiet. I dag bjuder staden på en blandning av historiska upplevelser bland pastellfärgade kolonialbyggnader, afrikansk kultur, fest och färger.

Upplev bland annat den gamla stadsdelen Pelourinho, där du hittar många av kolonialtidens byggnader och kyrkor. 1985 kom Pelourinho med på UNESCOs världsarvslista.

Salvador är också känd för sin karneval i februari. Medan karnevalen i Rio har sina rötter i samban har karnevalen i Salvador sina rötter i axé, en blandning av afrikansk och brasiliansk popmusik.

 

Brasiliens andra höjdpunkter

Det finns ingen brist på sevärdheter i Brasilien, och på våra resor kan du också uppleva:

  • Amazonas, som är namnet på både världens största regnskog och världens vattenrikaste flod. Här kan du besöka ”Apdjungeln”, där man hjälper illegalt sålda apor tillbaka till naturen.
  • Halvön Búzios var ursprungligen ett litet fiskarläger men är i dag en populär strandort, där det finns shoppingmöjligheter, kulinariska upplevelser och mer än 20 fantastiska stränder. Búzios är ett perfekt resmål för några dagars solsemester.

Kombinera Brasilien och Argentina

En av våra resor kombinerar upplevelser i Brasilien med en resa till Argentina.

I Argentina besöker du huvudstaden Buenos Aires, som med sina breda boulevarder är känd som Sydamerikas svar på Paris. Gå på en stadstur och upplev det färgstarka La Boca (arbetarkvarteret), den äldsta stadsdelen San Telmo och den berömda kyrkogården Recoleta där bland annat Eva Perón (Evita) är begravd.

Buenos Aires är inte bara Argentinas huvudstad, utan även tangons, och du har inte besökt Argentina förrän du har upplevt tangon i det argentinska nattlivet. Vi tar därför med dig på en oförglömlig kväll som bjuder på traditionell argentinsk middag och en förförisk tangoshow.

Vill du veta mer om Brasilien?

Högre upp på sidan kan du få en överblick över alla våra resor till Brasilien.Klicka på ”Läs mer” för mer information om de enskilda resornas höjdpunkter, priser, dagsprogram, m.m.

Du kan snabbt hämta ett erbjudande på din resa, som inte är bindande. Erbjudandena är personliga, eftersom priset beror på:

  • Antalet resenärer
  • När ni reser
  • Varifrån ni vill resa

Fyll i uppgifterna under ”GRATIS FÖRFRÅGAN”. Vi skickar då ett erbjudande med ett pris baserat på dina uppgifter.

Om du därefter vill acceptera erbjudandet följer du bara instruktionerna som står i erbjudandet.

 

Har du frågor om våra rundresor?

Vi har samlat all praktisk reseinformation om Brasilien på vår sida ”Praktisk information om Brasilien”. Här kan du till exempel hitta information om visum, väder och mycket mer.

Om du har frågor är du alltid varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter. De vet allt om våra resor till Brasilien och våra andra resor till Syd- och Centralamerika.

Våra öppettider är måndag–fredag mellan kl. 09.00 och 16.00, och våra resekonsulter svarar gärna på dina frågor på telefonnummer 08-124 105 25 eller via e-post på info@lamatours.se.

 

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa! Lamatours.se – Drömresor till Latinamerika.

Trustpilot

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.