Tel: 08-124 105 25 | Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaBrasilienRio, strand & vattenfall
13 dagar:

Rio, strand & vattenfall

Höjdpunkter på denna resa:

Iguazu-vattenfallen, Rio de Janeiro, Kristusstatyn, Sockertoppen, Botaniska trädgården, Buzios.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Foz do Iguaçu med flygbyte på vägen
 • Flyg från Rio de Janeiro till Sverige med flygbyte på vägen
 • 1 inrikessträcka i Brasilien: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Transfers till och från flygplatserna (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Transport fram och tillbaks från Rio de Janeiro – Buzios
 • 10 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 1 x lunch (dag 6)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är utresor dagligt

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Utflykter till världens största vattenfall Iguazu – både den brasilianska och argentinska sidan
 • Heldags jeep-ytflykt i Rio de Janeiro med Kristusstatyn, Sockertoppen och Den Botaniska Trädgården
 • Brasiliansk kväll med samba musik och dans
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 10 200 kr
Rabatt ges vid 6 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Förutom samba är Brasilien även känd för sina härliga städer, fantastiska stränder och sin vackra natur. På denna resa upplever du världens största vattenfall Iguazu och den närliggande grönskande regnskogen som rymmer ett enastående växt- och djurliv. Du märker cariocasernas livsglädje i ”Världens vackraste stad”, Rio de Janeiro, som breder ut sig upp till de stora grönskande gröna bergen ned till de breda vita sandstränderna. Resan slutar i mysiga Buzios, som är känd för sina bra shoppingmöjligheter, kulinariska upplevelser och sina många fantastiska stränder längs halvöns bukter.

 

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flyg till Brasilien
Dag 1: Flyg till Brasilien

Idag reser vi från Sverige och vidare till Brasilien med en mellanlandning på vägen.

Dag 2: Ankomst till Foz do Iguazu
Dag 2: Ankomst till Foz do Iguazu

På Foz do Iguazus flygplats möts du av en chaufför som skjutsar dig till ditt hotell.  Iguazufallet är ett av naturens största underverk och ett av världens största vattenfall. Det består av 275 större och mindre vattenfall. Vi ska uppleva vattenfallet från både den argentinska och den brasilianska sidan, eftersom det är två helt olika upplevelser.

Övernattning Hotel Viale Cataratas

Dag 3: Iguazufallen
Dag 3: Iguazufallen

Idag ska vi på en halvdagsutflykt till den argentinska sidan av Iguazufallen. Vi åker över Tancredo Neves-bron som går över Iguazufloden, som bildar gränsen mellan Argentina och Brasilien. Ett tåg tar oss ut till det största av vattenfallen, nämligen Garganta del Diablo, Djävulens gap. Härifrån promenerar vi längs gångbroar ut till den mest imponerande delen av vattenfallen. Vi fortsätter längs gångstigar och gångbroar på en fantastisk vandringsled kring vattenfallen. Regnskogen runt vattenfallen har ett enastående djur- och växtliv med orkidéer, otaliga fågelarter och stora ödlor. Eftersom vi korsar gränsen till Argentina är det nödvändigt att ha med sig passet på denna utflykt.

Övernattning Hotel Viale Cataratas

Dag 4: Foz do Iguazu
Dag 4: Foz do Iguazu

Vi ska på en halvdagsutflykt på den brasilianska sidan av Iguazufallen, som både är bredare och mer kraftfulla än Niagarafallen i Nordamerika. Du får se vattenfallen från olika vinklar och via en hiss kan man komma till en utsiktsplattsform där det är en fantastisk utsikt rakt ner i det största av vattenfallen, nämligen Garganta del Diablo, Djävulens gap, där du blir insvept i diset från vattenfallet. På gångstigarna kan man även få syn på små näsbjörnar som nyfiket följer med. Efter att ha sett de olika utsiktspunkterna återvänder vi till hotellet.

Övernattning Hotel Viale Cataratas

Dag 5: Fly fra Foz do Iguazu til Rio de Janeiro
Dag 5: Fly fra Foz do Iguazu til Rio de Janeiro

Idag lämnar du Iguazu bakom dig och flyger till Rio de Janeiro, där du möts du av en chaufför som tar dig till ditt hotell som ligger nära den berömda stranden, Copacabana. Staden ligger fantastiskt vackert vid bergen längs Atlantens kust.

Resten av dagen kan du ägna åt att kasta dig ut i Atlantens blå vågor eller gå en promenad längs den vackra strandpromenaden vid de berömda breda vita sandstränderna Copacabana och Ipanema.

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 6: Sockertoppen och Kristusstatyn
Dag 6: Sockertoppen och Kristusstatyn

Idag ska du på en heldagsutflykt där du upplever det bästa av Rio de Janeiro i jeep.

Du hämtas på ditt hotell och första stoppet är Corcovado-berget mitt i Tijuca Nationalpark, som är världens största urbanskog. På toppen av berget står den gigantiska Kristusstatyn som sägs vaka över Rio från sin höjdpunkt 710 meter över havet. Figuren har med tiden blivit synonymt med staden och är utsedd till ett av världens sju nya underverk. Från toppen av berget har du en fantastisk utsikt över Tijuca Nationalpark, stränderna Ipanema och Copacabana, Guanabara-bukten, staden Niteroi, Rodrigo de Freitas-lagunen samt Maracaña-stationen som är en av världens största. Efter denna storslagna syn tar jeepen dig till foten av berget där det är dags för lunch.

Du fortsätter sedan till det 396 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallad Sockertoppen, som är en annan av stadens höjdpunkter. En linbana tar dig till toppen av berget Urca och härifrån är det en fin utsikt över kusten och områdets småöar. Från Urca leder en annan linbana dig den sista biten till toppen av Sockertoppen, som bjuder på en sagolikt vacker panoramautsikt över de gyllene stränderna och den blomstrande metropolen som har gett Rio de Janeiro smeknamnet ”Världens vackraste stad”.

Till sist besöker du den botaniska trädgården som grundlades år 1808 av den portugisiska kungen Dom João. Här finns mer än 6000 olika växter och träd, häribland 900 palmarter och 600 orkidéarter. Trädgården är också hemvist för massor av fåglar och många av dem är vana vid människor och därför lättare att få syn på än ute i naturen. Runt omkring i trädgården finns små stigar och mysiga områden med fontäner som är populära oaser för cariocas, som Rios invånare kallas. På trädgårdens besökscenter visas en film som berättar historien om trädgårdarna och det är även här det finns en presentbutik med hantverk och souvenirer, såsom skjortor av bambus och skålar med precolumbianska design gjord av bananfibrer.

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 7: Rio de Janeiro
Dag 7: Rio de Janeiro

Dagens står till eget förfogande.

På kvällen ska vi uppleva en färgglad sambashow med musik och dans. Innan showen börjar kommer vi att äta en traditionell brasiliansk BBQ-middag. Under showen kommer du att se de fantastiska dräkterna och kostymerna som varje år används vid den världsberömda Rio-karnevalen.

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 8: Rio de Janeiro
Dag 8: Rio de Janeiro

Det är inga utflykter inplanerade i dag och ni kan därför göra vad ni vill.

Det är möjligt att köpa till följande tur hemifrån:

Dessa utflykter kommer att äga rum i mindre internationella grupper med engelsktalande guider. Vi rekommenderar att man beställer dessa extra upplevelser hemifrån.

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 9: Från Rio de Janeiro till Buzios
Dag 9: Från Rio de Janeiro till Buzios

I dag bär det av mot Buzios, som ligger ca 18 mil norrut. Staden var en gång i tiden ett litet fiskeläge men den har nu vuxit sig större på grund av sitt fantastiska läge med mer än 20 fantastiska stränder som ligger  på halvön i olika bukter och som alla har sin egen karaktär. Det var den franska divan Brigit Bardot som på 60-talet upptäckte staden och de vackra omgivningarna. Staden är mysig med fina butiker, läckra restauranger och intressanta konstgallerier. Det finns inga stora hotell utan istället mindre och charmiga pousador. Vi ska bo på en av dem, nämligen Pousada Pedra da Laguna.

Övernattning Pousada Pedra la Laguna

Dag 10-11: Buzios
Dag 10-11: Buzios

Dagarna i Buzios ägnas åt valfria aktiviteter. De kan ägnas åt avkoppling på en av de många stränderna eller du kan ta en segeltur ut i bukten, hyra en ”beach buggy”, som är ett kul sätt att transportera sig på, eller utforska Buzios många shoppingmöjligheter.

Övernattning Pousada Pedra la Laguna

Dag 12: Hemresan påbörjas
Dag 12: Hemresan påbörjas

På eftermiddagen är det transport till den internationella flygplatsen i Rio de Janeiro, där hemresan påbörjas.

Dag 13: Hemkomst
Dag 13: Hemkomst

Ankomst till Sverige.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Trustpilot

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.