• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
15 dagar

Brasiliens höjdpunkter

Följ med på en fantastisk rundresa i färgglada Brasilien. Upplev Rio de Janeiro, Iguazúfallen, Amazonas djungelns spännande växt-och djurliv och Salvador med sin unika kultur och stämning.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Brasiliens höjdpunkter Brasiliens höjdpunkter
15 dagar

Brasiliens höjdpunkter

Följ med på en fantastisk rundresa i färgglada Brasilien. Upplev Rio de Janeiro, Iguazúfallen, Amazonas djungelns spännande växt-och djurliv och Salvador med sin unika kultur och stämning.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Rio de Janeiro och flyg hem från Salvador med mellanlandningar på vägen.
 • Tre inrikesflygningar: Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu – Manaus – Salvador
 • Transfer till och från flygplatsen i Brasilien
 • 9 övernattningar på fina hotell med frukost
 • 3 övernattningar i Tupana Amazon Lodge inkl. helpension (den sista natten kan du få uppleva äventyret att övernatta i ett djungelläger mitt i Amazonas).
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester i Salvador

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Rio inklusive besök på Sockertoppen och berget Corcovado med den berömda Kristusstatyn
 • Iguazúfallen från både den brasilianska och argentinska sidan
 • Guidade utflykter i Amazonas regnskog
 • Stadsrundtur i Salvador
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Åk på en fantastisk rundresa i Brasilien, där du verkligen får uppleva landets mångfald och spännande kontraster.

Du landar i sambans huvudstad Rio de Janeiro, där lokalbefolkningen, som kallas Cariocas, välkomnar dig med öppna armar och en smittande livsglädje. Staden har ett av världens kanske vackraste lägen, vilket du kan avgöra själv när du står på toppen av berget Corcovado bredvid den kända Kristusstatyn och tittar ner över staden, bukterna och de fantastiska stränderna.

Som kontrast till den trafikerade storstaden kan du uppleva Brasiliens imponerande natur när du besöker ett av världens största vattenfall Iguazú, och Amazonas regnskog, där du bor i en djungel-lodge i tre nätter och upplever det unika växt- och djurlivet på nära håll.

Resan avslutas i Salvador, där portugiserna gick i land 1549 och gjorde staden till Brasiliens första huvudstad. Staden är känd för sin afro-brasilianska kultur och sina vackra kolonialtidsbyggnader i den färgglada stadsdelen Pelourinho, som finns med på UNESCOs världsarvslista.

Det finns möjlighet att förlänga resan med en solsemester på stranden Praia do Forte norr om Salvador.

Välj denna resa eftersom...

 • Kom tätt inpå Amazondjungelns unika djur- och växtliv i världens största regnskog
 • Låt Rio de Janeiro förföra dig med sin levnadsglada befolkning och imponerande utsikter från toppen av Corcovadoberget och Sockertoppen
 • Upplev vattenmassorna i de imponerande Iguazúfallen både från den brasilianska och den argentinska sidan
 • Upplev Brasiliens afrikanska rötter genom mat, musik och dans i färgrika och charmiga Salvador, landets första huvudstad

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Brasilien med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro – Stadsrundtur

När du anländer i Rio de Janeiro blir du hämtad av en engelsktalande guide på flygplatsen. Resan från flygplatsen till ditt hotell, som ligger nära den kända stranden Copacabana, tar ca 1 timme, beroende på trafiken.

På eftermiddagen hämtas du upp vid ditt hotell och åker på en spännande stadsrundtur. Du besöker bland annat de mysiga kvarteren Santa Teresa och Lapa, och åker därefter upp till berget Corcovado mitt i nationalparken Tijuca, som är världens största urbana skog. På toppen av berget står den 38 meter höga Kristusstatyn och vakar över Rio de Janeiro från sin högsta punkt, 710 meter över havet. Statyn har med tiden blivit ett landmärke och är utnämnd till ett av världens sju nya underverk. Från toppen av berget belönas du med en fantastisk utsikt över stränderna Copacabana och Ipanema, stadens färgglada favelor, lagunen Lagoa Rodrigo de Freitas och Maracaña, en av världens största stadion.

Du fortsätter därefter till det 396 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallat Sockertoppen, som är en annan av stadens stora höjdpunkter. En linbana tar dig först till toppen av berget Urca, där du har utsikt över kusten och områdets småöar. Från Urca tar du en annan linbana den sista sträckan till toppen av Sockertoppen, där du kan njuta av en vacker solnedgång över Rio.

Du blir körd tillbaka till ditt hotell och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 3: Rio de Janeiro på egen hand

Rio är känt för att ha världens största karneval, och även om du inte besöker staden under karnevalen är förberedelserna till den stora festen alltid igång. Dagen tillbringar du på egen hand i staden. Du kan också köpa till en extrautflykt och till exempel komma bakom kulisserna till världens största fest, uppleva Rio från cykelsadeln, eller uppleva stadens nattliv och smaka på Brasiliens nationaldrink caipirinha.

Dag 4: Rio de Janeiro på egen hand

Den här dagen tillbringar du också på egen hand i staden eller så kan du köpa till extrautflykter, där du bland annat kan uppleva stadens mindre kända områden eller vara med och prova på den berömda samban.

Dag 5: Flyg från Rio de Janeiro till Foz do Iguaçu

Det har blivit dags att ta farväl av Rio och resan fortsätter till Foz do Iguaçu, som är utgångspunkt för utflykter till Iguazúfallen.

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen. Flygresan till Foz do Iguaçu tar ca 2 timmar och 15 minuter. Vid ankomsten blir du upphämtad och körd till ditt hotell.

Du tillbringar eftermiddagen/kvällen på egen hand i Foz do Iguaçu.

Övernattning:
Dag 6: Iguazúfallen (Argentina)

Iguazúfallen finns med på Unescos världsarvslista och består av 275 olika stora vattenfall. Vattenfallen är en stor upplevelse från både den argentinska och brasilianska sidan och i dag går färden mot Argentina. Du blir hämtad av guiden på hotellet och korsar bron Tancredo Neves över Iguazúfloden, som utgör gränsen mellan Brasilien och Argentina.

Du åker tåg till det största vattenfallet Garganta del Diablo – Djävulens gap. Härifrån går du över gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen. Du fortsätter att gå på stigar och gångbroar på den fantastiska vandringen runt vattenfallen. Regnskogen omkring dig har ett enastående växt- och djurliv med till exempel orkidéer, tukaner, ödlor – och med lite tur kan du få syn på apor.

Lunchen äter du på en av restaurangerna i parken (på egen bekostnad). Du är tillbaka på hotellet på eftermiddagen.

Observera: Eftersom du korsar gränsen till Argentina den här dagen måste du ha med dig ditt pass!

Dag 7: Iguazúfallen (Brasilien) – Flyg från Foz do Iguaçu till Manaus

När du har anlänt till nationalparken tar du en buss till restaurangområdet, där du kan äta lunch (på egen bekostnad) med utsikt över Iguazúfloden. Vi kan rekommendera restaurangen Porto Canoas. Efter lunchen tar din guide med dig på en rundvandring i parken, där du kan njuta av en alldeles fantastisk panoramautsikt över de många vattenfallen. Även här går du längs små stigar till de olika utsiktsplatserna, där du kan ta riktigt fina bilder.

När man går längs stigarna finns det goda chanser att uppleva fjärilar, exotiska växter och fåglar, och de små näsbjörnarna, som nyfiket följer efter och tigger mat.

Det går inte att föreställa sig hur stort det här vattenfallet egentligen är och hur enorma vattenmängder som kommer från Iguazúfloden förrän man ser det med egna ögon.

Efter besöket blir du körd till flygplatsen i Foz do Iguaçu, där du flyger till Manaus som ligger mitt i Amazonas regnskog.
Du anländer sent till Manaus, men där väntar en chaufför på dig och kör dig direkt till hotellet.

Övernattning:
Dag 8: Manaus – ankomst till Tupana Lodge – upplevelser i Amazonas regnskog

Dagen börjar tidigt med en ca fyra timmar lång transfer till din djungel-lodge, där du tillbringar de kommande tre nätterna. Du blir körd ner till hamnen, där du åker båt till den lilla staden Villa do Careiro. Härifrån blir du körd till floden Tupana, där du åker båt den sista biten till lodgen. Det är inte bara en transport till din lodge utan början på ditt Amazonas-äventyr. Du upplever bland annat platsen där de två stora floderna Rio Negro och Rio Solimões möter varandra och bildar Amazonasfloden. Den ena floden är brun och lerig, och den andra är svart. Gränsen mellan de två floderna är tydlig. Detta fantastiska fenomen kallas ”Encontro das Águas” – Vattnens möte.

När du anländer till lodgen välkomnas du med en uppfriskande välkomstdrink och får tillgång till ditt rum. Lunchen serveras därefter i lodgens restaurang.

På eftermiddagen åker du på upptäcktsfärd i djungeln tillsammans med din lokala guide. Ni åker ut på floden i en motordriven kanot och letar efter spännande växter och djur. Om du har tur kan du uppleva både apor och exotiska fåglar, men regnskogen är tät, så det krävs ett erfaret öga för att få syn på djuren.

Efter kvällsmaten och mörkrets inbrott väntar en nattsafari nere vid floden. Målet är att se kajmaner! Guiden lyser med sin ficklampa i vattnet och när lampskenet träffar en kajmans ögon reflekterar de ljuset och avslöjar sin position. Kajmaner lever i Syd- och Centralamerika och tillhör samma familj som krokodiler och alligatorer.

OBS: Man får ta med sig max 10 kilo bagage till lodgen. Resterande bagage kan förvaras på hotellet i Manaus/på Tupana Lodges kontor i Manaus.

Dag 9: Upplevelser i Amazonas regnskog

Efter frukosten tar din guide med dig på en båttur på floden för att uppleva de många exotiska fåglarna i området. Därefter går du en enklare vandring längre in i djungeln. Här får du en spännande inblick i växternas medicinska betydelse för de infödda i området. Kanske får du också möjlighet att se några av regnskogens andra invånare, som tapirer, kapybaror (vattensvin), sengångare och många olika slags apor och reptiler.

Lunchen avnjuts på lodgen.

På eftermiddagen åker du på en fisketur på floden. Det finns många spännande fiskarter i floden, och dagens stora utmaning är naturligtvis att fånga en av de berömda pirayorna. På vägen tillbaka till lodgen kan du njuta av den vackra solnedgången.

Efter kvällsmaten är det åter dags för en liten nattsafari – den här gången till fots in i skogen. Du kommer garanterat att överraskas av hur levande djungeln blir om natten och hur många fascinerande insektsarter som finns.

Dag 10: Upplevelser i Amazonas regnskog

Du börjar tidigt med en båttur på floden i soluppgången. Under den här tiden på dygnet kan du uppleva många olika fågelarter, och om du har tur kan du också se den rosa delfinen som lever här.

Tillbaka på lodgen äter du frukost och därefter åker du med motordriven kanot ner längs floden för att besöka en lokal familj. Det är ett spännande besök, där du får en unik inblick i hur det är att leva i en regnskog, och invånarnas kultur och traditioner.

Efter lunch åker du på en överlevnadstur i djungeln. Packa en liten väska med de få saker du kommer att använda för att kunna övernatta i djungeln.
Du vandrar till ett litet enkelt djungelläger, där du kommer att övernatta. Guiden visar dig var man hittar mat och vatten, så att du kan överleva i djungeln.

Kvällsmaten avnjuts under bar himmel, och sedan kan du somna till ljudet av regnskogens många ljud. Det är en riktigt stor upplevelse att vara så nära inpå naturen i världens största regnskog.

Observera: Om du inte vill övernatta i djungeln kan du stanna kvar och sova i lodgen. Eftermiddagen tillbringar du då på egen hand.

Dag 11: Flyg från Manaus till Salvador

Tidigt på morgonen vandrar du tillbaka till lodgen, där det finns tid för ett bad och god frukost, innan det är dags att ta farväl av livet i djungeln och åka tillbaka till Manaus.

När du anländer till Manaus blir du körd till flygplatsen och flyger till Salvador.

Du anländer i Salvador sent på kvällen, och du blir hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell.

Övernattning:
Dag 12: Stadsrundtur i Salvador

Salvador har ett fantastiskt vackert läge vid bukten Bahia de Todos os Santos. Staden grundades av portugiserna år 1549 och blev Brasiliens första huvudstad. Då var Salvador centrum för en omfattande slavhandel, en stor del av befolkningen har därför afrikanskt ursprung. Den afro-brasilianska kulturen är väldigt unik, och det kan du både se och uppleva genom maten, musiken, religionen och inte minst de varor som säljs på gatorna.

Salvadors historiska centrum, Pelourinho, har något av den mest välbevarade arkitekturen från kolonialtiden och kom därför 1985 med på UNESCOs världsarvslista.

I dag ska du åka på en spännande stadsrundtur och lära dig mycket om stadens historia. Du får uppleva det mysiga gatulivet på kullerstensgatorna och njuta av den imponerande arkitekturen. Du kommer bland annat att uppleva de ikoniska kyrkorna Terreiro de Jesus och St. Francisco, den berömda brasilianska författaren Jorge Amados hus och fyren Barra, där du kan ta några fina bilder över staden.

Resan tar ca fyra timmar och resten av dagen tillbringar du som du vill.

En del av Salvador ligger på en sluttning, och därför är staden uppdelad i en övre och en undre del. Pelourinho ligger i den övre delen av Salvador, och om du vill uppleva mer av vad den undre delen har att erbjuda kan du köpa till en extrautflykt på eftermiddagen. Den här utflykten tar dig bland annat till det imponerande fortet Mont Serrat och den stora marknaden Mercado Modelo, där du kan köpa allt du önskar.

Dag 13: Salvador på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Salvador. Du kan promenera runt på de mysiga gatorna eller ta dig ner till stranden praia do farol da Barra och ta en simtur.

Dag 14: Hemresan börjar

Nu börjar ditt brasilianska äventyr närma sig sitt slut och du blir hämtad och körd till flygplatsen i Salvador. Tidpunkten beror på din flygförbindelse hem.

Dag 15: Hemkomst

Efter en upplevelserik rundresa i Brasilien landar du i Sverige.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med en solsemester till Praia do Forte, 3 nätter

Praia do Forte är en trevlig semesterstad med smala kullerstensgator. På stadens gågata Alameda do Sol hittar du ett stort urval av restauranger, barer och små butiker.

Promenera längs de långa, gyllene sandstränderna eller ta ett dopp i det ljumma havsvattnet med din snorkelmask och upplev de många färgglada fiskarna som gömmer sig bland stenarna och klipporna under havsytan. Kanske har du också turen att se havssköldpaddor.

I Praia do Forte kan du besöka det populära havssköldpaddeprojektet TAMAR, där du kan komma nära inpå och lära dig massor om de imponerande djuren.

 

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 14 100 kr
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 6 000 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.