Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaBrasilienBrasiliens höjdpunkter
15 dagar:

Brasiliens höjdpunkter

Höjdpunkter på denna resa:

Utsikten över Rios vackra stränder från toppen av berget Corcovado, vattenmassorna i de imponerande Iguazúfallen, regnskogen Amazonas unika växt- och djurliv och Salvadors historiska centrum Pelourinho, som finns med på UNESCOs världsarvslista.

Följande är inkluderat i resan:

 • Flyg från Sverige till Rio de Janeiro och flyg hem från Salvador med mellanlandningar på vägen.
 • Tre inrikesflygningar: Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu – Manaus – Salvador
 • Transfer till och från flygplatsen i Brasilien
 • 9 övernattningar på fina hotell med frukost
 • 3 övernattningar i Tupana Amazon Lodge inkl. helpension (den sista natten kan du få uppleva äventyret att övernatta i ett djungelläger mitt i Amazonas).
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester i Salvador

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Stadsrundtur i Rio inklusive besök på Sockertoppen och berget Corcovado med den berömda Kristusstatyn
 • Iguazúfallen från både den brasilianska och argentinska sidan
 • Guidade utflykter i Amazonas regnskog
 • Stadsrundtur i Salvador
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 4 300 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 11 900 kr
Välj denna resa eftersom...

Åk på en fantastisk rundresa i Brasilien, där du verkligen får uppleva landets mångfald och spännande kontraster.

Du landar i sambans huvudstad Rio de Janeiro, där lokalbefolkningen, som kallas Cariocas, välkomnar dig med öppna armar och en smittande livsglädje. Staden har ett av världens kanske vackraste lägen, vilket du kan avgöra själv när du står på toppen av berget Corcovado bredvid den kända Kristusstatyn och tittar ner över staden, bukterna och de fantastiska stränderna.

Som kontrast till den trafikerade storstaden kan du uppleva Brasiliens imponerande natur när du besöker ett av världens största vattenfall Iguazú, och Amazonas regnskog, där du bor i en djungel-lodge i tre nätter och upplever det unika växt- och djurlivet på nära håll.

Resan avslutas i Salvador, där portugiserna gick i land 1549 och gjorde staden till Brasiliens första huvudstad. Staden är känd för sin afro-brasilianska kultur och sina vackra kolonialtidsbyggnader i den färgglada stadsdelen Pelourinho, som finns med på UNESCOs världsarvslista.

Det finns möjlighet att förlänga resan med en solsemester på stranden Praia do Forte norr om Salvador.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Brasilien med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro – Stadsrundtur
Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro – Stadsrundtur

När du anländer i Rio de Janeiro blir du hämtad av en engelsktalande guide på flygplatsen. Hen överlämnar ett välkomstkuvert till dig med praktiska uppgifter om din resa och kan svara på eventuella frågor.

Resan från flygplatsen till ditt hotell, som ligger nära den kända stranden Copacabana, tar ca 1 timme, beroende på trafiken.

På eftermiddagen hämtas du upp vid ditt hotell och åker på en spännande stadsrundtur. Du besöker bland annat de mysiga kvarteren Santa Teresa och Lapa, och åker därefter upp till berget Corcovado mitt i nationalparken Tijuca, som är världens största urbana skog. På toppen av berget står den 38 meter höga Kristusstatyn och vakar över Rio de Janeiro från sin högsta punkt, 710 meter över havet. Statyn har med tiden blivit ett landmärke och är utnämnd till ett av världens sju nya underverk. Från toppen av berget belönas du med en fantastisk utsikt över stränderna Copacabana och Ipanema, stadens färgglada favelor, lagunen Lagoa Rodrigo de Freitas och Maracaña, en av världens största stadion.

Du fortsätter därefter till det 396 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallat Sockertoppen, som är en annan av stadens stora höjdpunkter. En linbana tar dig först till toppen av berget Urca, där du har utsikt över kusten och områdets småöar. Från Urca tar du en annan linbana den sista sträckan till toppen av Sockertoppen, där du kan njuta av en vacker solnedgång över Rio.

Du blir körd tillbaka till ditt hotell och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 3: Rio de Janeiro på egen hand
Dag 3: Rio de Janeiro på egen hand

Rio är känt för att ha världens största karneval, och även om du inte besöker staden under karnevalen är förberedelserna till den stora festen alltid igång. Dagen tillbringar du på egen hand i staden. Du kan också köpa till en extrautflykt och till exempel komma bakom kulisserna till världens största fest, uppleva Rio från cykelsadeln, eller uppleva stadens nattliv och smaka på Brasiliens nationaldrink caipirinha.

Se utbudet av tillvalsutflykter den här dagen:

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 4: Rio de Janeiro på egen hand
Dag 4: Rio de Janeiro på egen hand

Den här dagen tillbringar du också på egen hand i staden eller så kan du köpa till extrautflykter, där du bland annat kan uppleva stadens mindre kända områden eller vara med och prova på den berömda samban.

Läs mer om utflykten här. Alla utflykter måste köpas till hemifrån:

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 5: Flyg från Rio de Janeiro till Foz do Iguaçu – Iguazúfallen (Brasilien)
Dag 5: Flyg från Rio de Janeiro till Foz do Iguaçu – Iguazúfallen (Brasilien)

Den här morgonen blir du hämtad och körd till flygplatsen, varifrån du flyger till staden Foz do Iguaçu, som gränsar till Argentina. Foz do Iguaçu är utgångspunkten för resor till de spektakulära Iguazúfallen, som finns med på UNESCOs världsarvslista, och som består av 275 olika stora vattenfall.
Upplev vattenfallen från både den brasilianska och argentinska sidan.

När du anländer i Foz do Iguaçu hämtas du på flygplatsen av en guide, som kör dig till vattenfallens brasilianska sida. Längs små stigar kommer du ut till en utsiktsplats, där du får en fantastiskt vacker panoramautsikt över vattenfallen. Det går inte att föreställa sig hur stort det här vattenfallet egentligen är och hur enorma vattenmängder som kommer från Iguazúfloden förrän man ser det med egna ögon.

När man går längs stigarna finns det goda chanser att uppleva fjärilar, exotiska växter och fåglar, och de små näsbjörnarna, som nyfiket följer med och ber om mat.
I nationalparken finns det också en restaurang vid floden, där du kan äta lunch.
Efter ett par timmar blir du körd till ditt hotell och kvällen tillbringar du på egen hand.

Du kan välja att köpa till följande utflykter hemifrån:

Övernattning Pietro Angelo Hotel

Dag 6: Iguazúfallen (Argentina)
Dag 6: Iguazúfallen (Argentina)

I dag får du uppleva vattenfallen från den argentinska sidan. Du blir hämtad på ditt hotell och korsar bron Tancredo Neves över Iguazúfloden, som utgör gränsen mellan Brasilien och Argentina.
Du åker tåg till det största vattenfallet Garganta del Diablo – Djävulens gap. Härifrån går du över gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen. Du fortsätter att gå på stigar och gångbroar på den fantastiska vandringen runt vattenfallen. Regnskogen omkring vattenfallen har ett enastående växt- och djurliv med till exempel orkidéer, otaliga fågelarter (bland annat tukaner), ödlor, och med lite tur också apor.

Observera: Eftersom du korsar gränsen till Argentina den här dagen måste du ha med dig ditt pass på den här utflykten.

Du kan välja att köpa till följande utflykter hemifrån:

Övernattning Pietro Angelo Hotel

Dag 7: Flyg från Foz do Iguaçu till Manaus i Amazonas regnskog
Dag 7: Flyg från Foz do Iguaçu till Manaus i Amazonas regnskog

I dag flyger du från Foz do Iguaçu till Manaus, som ligger mitt i Amazonas regnskog och är utgångspunkt för de utflykter som går djupare in i regnskogen, där du upplever den unika naturen.

Du anländer sent på eftermiddagen och tillbringar kvällen på egen hand i Manaus. Om du vill kan du gå förbi det vackra operahuset Teatro Amazonas.

Övernattning Go Inn Manaus

Dag 8: Manaus – ankomst till Tupana Lodge – upplevelser i Amazonas regnskog
Dag 8: Manaus – ankomst till Tupana Lodge – upplevelser i Amazonas regnskog

Dagen börjar tidigt med en ca fyra timmar lång transfer till din djungel-lodge, där du tillbringar de kommande tre nätterna. Du blir körd ner till hamnen, där du åker båt till den lilla staden Villa do Careiro. Härifrån blir du körd till floden Tupana, där du åker båt den sista biten till lodgen. Det är inte bara en transport till din lodge utan början på ditt Amazonas-äventyr. Du upplever bland annat platsen där de två stora floderna Rio Negro och Rio Solimões möter varandra och bildar Amazonasfloden. Den ena floden är brun och lerig, och den andra är svart. Gränsen mellan de två floderna är tydlig. Detta fantastiska fenomen kallas ”Encontro das Águas” – Vattnens möte.

När du anländer till lodgen välkomnas du med en uppfriskande välkomstdrink och får tillgång till ditt rum. Lunchen serveras därefter i lodgens restaurang.

På eftermiddagen åker du på upptäcktsfärd i djungeln tillsammans med din lokala guide. Ni åker ut på floden i en motordriven kanot och letar efter spännande växter och djur. Om du har tur kan du uppleva både apor och exotiska fåglar, men regnskogen är tät, så det krävs ett erfaret öga för att få syn på djuren.

Efter kvällsmaten och mörkrets inbrott väntar en nattsafari nere vid floden. Målet är att se kajmaner! Guiden lyser med sin ficklampa i vattnet och när lampskenet träffar en kajmans ögon reflekterar de ljuset och avslöjar sin position. Kajmaner lever i Syd- och Centralamerika och tillhör samma familj som krokodiler och alligatorer.

OBS: Man får ta med sig max 10 kilo bagage till lodgen. Resterande bagage kan förvaras på hotellet i Manaus/på Tupana Lodges kontor i Manaus.

Övernattning Amazon Tupana Jungle Lodge

Dag 9: Upplevelser i Amazonas regnskog
Dag 9: Upplevelser i Amazonas regnskog

Efter frukosten tar din guide med dig på en båttur på floden för att uppleva de många exotiska fåglarna i området. Därefter går du en enklare vandring längre in i djungeln. Här får du en spännande inblick i växternas medicinska betydelse för de infödda i området. Kanske får du också möjlighet att se några av regnskogens andra invånare, som tapirer, kapybaror (vattensvin), sengångare och många olika slags apor och reptiler.

Lunchen avnjuts på lodgen.

På eftermiddagen åker du på en fisketur på floden. Det finns många spännande fiskarter i floden, och dagens stora utmaning är naturligtvis att fånga en av de berömda pirayorna. På vägen tillbaka till lodgen kan du njuta av den vackra solnedgången.

Efter kvällsmaten är det åter dags för en liten nattsafari – den här gången till fots in i skogen. Du kommer garanterat att överraskas av hur levande djungeln blir om natten och hur många fascinerande insektsarter som finns.

Övernattning Amazon Tupana Jungle Lodge

Dag 10: Upplevelser i Amazonas regnskog
Dag 10: Upplevelser i Amazonas regnskog

Du börjar tidigt med en båttur på floden i soluppgången. Under den här tiden på dygnet kan du uppleva många olika fågelarter, och om du har tur kan du också se den rosa delfinen som lever här.

Tillbaka på lodgen äter du frukost och därefter åker du med motordriven kanot ner längs floden för att besöka en lokal familj. Det är ett spännande besök, där du får en unik inblick i hur det är att leva i en regnskog, och invånarnas kultur och traditioner.

Efter lunch åker du på en överlevnadstur i djungeln. Packa en liten väska med de få saker du kommer att använda för att kunna övernatta i djungeln.
Du vandrar till ett litet enkelt djungelläger, där du kommer att övernatta. Guiden visar dig var man hittar mat och vatten, så att du kan överleva i djungeln.

Kvällsmaten avnjuts under bar himmel, och sedan kan du somna till ljudet av regnskogens många ljud. Det är en riktigt stor upplevelse att vara så nära inpå naturen i världens största regnskog.

Observera: Om du inte vill övernatta i djungeln kan du stanna kvar och sova i lodgen. Eftermiddagen tillbringar du då på egen hand.

Övernattning Djungelläger i Amazonas regnskog / Amazon Tupana Jungle Lodge

Dag 11: Flyg från Manaus till Salvador
Dag 11: Flyg från Manaus till Salvador

Tidigt på morgonen vandrar du tillbaka till lodgen, där det finns tid för ett bad och god frukost, innan det är dags att ta farväl av livet i djungeln och åka tillbaka till Manaus.

När du anländer till Manaus blir du körd till flygplatsen och flyger till Salvador.

Du anländer i Salvador sent på kvällen, och du blir hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell.

Övernattning Pousada do Pilar

Dag 12: Stadsrundtur i Salvador
Dag 12: Stadsrundtur i Salvador

Salvador har ett fantastiskt vackert läge vid bukten Bahia de Todos os Santos. Staden grundades av portugiserna år 1549 och blev Brasiliens första huvudstad. Då var Salvador centrum för en omfattande slavhandel, en stor del av befolkningen har därför afrikanskt ursprung. Den afro-brasilianska kulturen är väldigt unik, och det kan du både se och uppleva genom maten, musiken, religionen och inte minst de varor som säljs på gatorna.

Salvadors historiska centrum, Pelourinho, har något av den mest välbevarade arkitekturen från kolonialtiden och kom därför 1985 med på UNESCOs världsarvslista.

I dag ska du åka på en spännande stadsrundtur och lära dig mycket om stadens historia. Du får uppleva det mysiga gatulivet på kullerstensgatorna och njuta av den imponerande arkitekturen. Du kommer bland annat att uppleva de ikoniska kyrkorna Terreiro de Jesus och St. Francisco, den berömda brasilianska författaren Jorge Amados hus och fyren Barra, där du kan ta några fina bilder över staden.

Resan tar ca fyra timmar och resten av dagen tillbringar du som du vill.

En del av Salvador ligger på en sluttning, och därför är staden uppdelad i en övre och en undre del. Pelourinho ligger i den övre delen av Salvador, och om du vill uppleva mer av vad den undre delen har att erbjuda kan du köpa till en extrautflykt på eftermiddagen. Den här utflykten tar dig bland annat till det imponerande fortet Mont Serrat och den stora marknaden Mercado Modelo, där du kan köpa allt du önskar.

Upplev lite mer av Salvadors historia och köp till följande utflykter hemifrån:

Övernattning Pousada do Pilar

Dag 13: Salvador på egen hand
Dag 13: Salvador på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Salvador. Du kan promenera runt på de mysiga gatorna eller ta dig ner till stranden praia do farol da Barra och ta en simtur.

Du kan också välja att köpa till följande utflykter hemifrån:

Övernattning Pousada do Pilar

Dag 14: Hemresan börjar
Dag 14: Hemresan börjar

Nu börjar ditt brasilianska äventyr närma sig sitt slut och du blir hämtad och körd till flygplatsen i Salvador. Tidpunkten beror på din flygförbindelse hem.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Efter en upplevelserik rundresa i Brasilien landar du i Sverige.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Förlängning med en solsemester till Praia do Forte 4 dagar/3 nätter
Förlängning med en solsemester till Praia do Forte 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 375 kr
Enkelrumstillägg: + 1 975 kr

Praia do Forte är en trevlig semesterstad med smala kullerstensgator. På stadens gågata Alameda do Sol hittar du ett stort urval av restauranger, barer och små butiker.

Promenera längs de långa, gyllene sandstränderna eller ta ett dopp i det ljumma havsvattnet med din snorkelmask och upplev de många färgglada fiskarna som gömmer sig bland stenarna och klipporna under havsytan. Kanske har du också turen att se havssköldpaddor.

I Praia do Forte kan du besöka det populära havssköldpaddeprojektet TAMAR, där du kan komma nära inpå och lära dig massor om de imponerande djuren.

Observera: Priserna är inte gällande över jul och nyår. Fråga oss om priset om du ska resa i denna perioden.

Övernattning Porto da Lua

Uppgraderingsmöjlighet:

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.