• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
14 dagar

Brasiliens natur & djurliv

Få natur- och djurupplevelser av världsklass i våtområdet Pantanal. Simma i Bonitos kristallklara floder och upplev de imponerande Igazúfallen. Resan avslutas i magiska Rio de Janeiro.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Brasiliens natur & djurliv Brasiliens natur & djurliv
14 dagar

Brasiliens natur & djurliv

Få natur- och djurupplevelser av världsklass i våtområdet Pantanal. Simma i Bonitos kristallklara floder och upplev de imponerande Igazúfallen. Resan avslutas i magiska Rio de Janeiro.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Foz do Iguaçu, hemresa från Rio de Janeiro med mellanlandning på vägen
 • 2 inrikesflygningar: Foz do Iguaçu – Campo Grande – Rio de Janeiro
 • Transfer till och från flygplatsen i Brasilien
 • Transfer mellan Campo Grande – Pantanal – Bonito – Campo Grande med portugisisktalande chaufför
 • 8 övernattningar på fina hotell med frukost
 • 3 övernattningar på Pousada Aguapé i Pantanal med helpension
 • 4 x lunch (dag 5–8)
 • 3 x middag (dag 5–7)
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad nödtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester till Búzios eller ön Ilha Grande

Omfattande utflyktspaket:

 • Iguazúfallen från både den brasilianska och argentinska sidan
 • Guidade utflykter i Pantanal
 • Snorkelutflykt i floden Rio da Prata i Bonito
 • Utflykt till Buraco das Araras i Bonito
 • Stadsrundtur i Rio inklusive besök på Sockertoppen och berget Corcovado med den berömda Kristusstatyn
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Kom nära inpå Brasiliens fantastiska djur- och naturliv.

Resan börjar med ett besök vid de imponerande Iguazúfallen, som du upplever från både den argentinska och brasilianska sidan.

Därefter väntar Pantanal, som är världens största våtmarksområde, och hem åt över 600 olika fågelarter, bland annat den vackra Hyacintaran, som är den största fågeln i papegojfamiljen. Du kan också uppleva massor av andra spännande fåglar och djur, såsom kapucinapor, kajmaner, kapybaror, myrslokar och tapirer.

I Bonito väntar en snorkeltur i kristallklara floder bland färgglada fiskar och vattenväxter samt ett besök i det stora zinkhålet, Buraca das Araras, där de mörkröda papegojorna (Ara chloropterus) lever och bygger bon i bergssprickorna.

Dessutom besöker du Rio de Janeiro, staden med kanske världens vackraste läge. Efter alla dessa upplevelser vågar vi garantera att du får en upplevelse för livet.

Resan kan förlängas med en solsemester på Búzios eller ön Ilha Grande.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev Brasiliens fantastiska natur och djurliv med bland annat kajmaner, myrslokar och hyacintaror i ett av världens största våtområden: Pantanal
 • Snorkla i Bonitos kristallklara floder, där en fantastisk undervattensupplevelse väntar med färgrika fiskar och vattenväxter
 • Upplev kraften från Iguazúfallens enorma vattenmassor när du går runt på små gångbroar mellan de många vattenfallen
 • Njut av solnedgången över Rio de Janeiro och den berömda Copacabanastranden från Sockertoppen

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige mot Brasilien med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Foz do Iguaçu – Iguazúfallen (Brasilien)

Vid ankomst i Foz do Iguaçu välkomnas du av en guide, som kör dig till ditt hotell. På förmiddagen kan du landa och koppla av innan du på eftermiddagen åker ut till Iguazúfallen från den brasilianska sidan.

Iguazúfallen är imponerande och därför finns de med på UNESCOs lista över särskilda sevärdheter värda att bevara.

Det är ett av världens största vattenfall, och egentligen består det av 275 mindre och större vattenfall på en 2,7 km lång sträcka. Iguazúfallen genomströmmas av 6,5 miljoner liter vatten per sekund. I jämförelse genomströmmas Niagarafallen av 2,8 miljoner liter vatten per sekund, så det är verkligen ett enormt vattenfall.

Det är från den brasilianska sidan du får den vackraste panoramautsikten över alla vattenfallen. Längs små gångstigar går du till olika utsiktsplatser. På vägen kommer du med stor sannolikhet att möta de nyfikna näsbjörnarna, som alltid är på jakt efter matrester från de många besökarna. En guide berättar om områdets spännande flora och fauna.

Dag 3: Iguazúfallen (Argentina)

I dag får du besöka Iguazúfallen från den argentinska sidan. På den argentinska sidan går du över gångbroar runt vattenfallet och kan bland annat kika ner i Garganta del Diablo, som betyder Djävulens gap, där dånande vattenkaskader forsar ner i ett djupt hål.

Du fortsätter att gå på stigar och broar på den fantastiska vandringen runt vattenfallen. Regnskogen runt omkring vattenfallen har ett fantastiskt djur- och växtliv, bland annat med orkidéer, otaliga fågelarter och jätteödlor.

OBS: Glöm inte ditt pass den här dagen, då du kommer att korsa gränsen till Argentina.

Dag 4: Foz do Iguaçu – Campo Grande

I dag går resan vidare till Campo Grande. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Campo Grande. Vid ankomsten blir du mött av en chaufför som kör dig till ditt hotell.

Resten av dagen kan du utforska staden på egen hand eller bara koppla av på hotellet.

Campo Grande är huvudstaden och den största staden i staten Mato Grosso do Sul med ca 900 000 invånare. I staden lever människor av många olika nationaliteter, bland annat från Paraguay, Bolivia och Japan. Japanerna kom hit för att bygga den långa järnvägen, som förenar Campo Grande med São Paulo. Mångkulturen bidrar till en spännande gastronomi, och en av stadens mest populära rätter är nudelrätten Soba, som japanerna förde med sig hit.

Du kan också besöka en av stadens många parker, till exempel Parque das Nações Indígenas, ta en promenad och se lokalbefolkningen motionera flitigt eller koppla av med sina familjer och vänner.

Övernattning:
Dag 5: Campo Grande – Pantanal

Pantanal betyder sumpmark på portugisiska, och med över 200 000 km² är Pantanal det största våtmarksområdet i världen. Här kan du komma nära inpå bland annat bältdjur, kajmaner, tapirer, myrslokar och kapybaror, som är världens största gnagare. Kattdjur som pumor, ozeloter och jaguarer lever också här, men man behöver lite extra tur för att se dem.

Med över 600 olika fågelarter är Pantanal också ett paradis för fågelintresserade, och du kan bland annat uppleva hyacintaran, som är den största fågeln i papegojfamiljen, den blågula aran, tukaner, kolibrier och många fler.

Pantanal kan besökas året runt, men varje årstid har sina för- och nackdelar.

Under regnperioden från november till mars översvämmas stora delar av området, och det finns färre områden att färdas på. Däremot samlas djuren på de få torra områden som finns kvar, och det kan vara lättare att hitta dem.

Under torrperioden från april till oktober torkar slätterna långsamt ut igen. Under den här årstiden har djuren mer plats att röra sig på, och fåglarna samlas vid de få vattenhål som finns kvar för att fiska.

Efter en god nattsömn hämtas du på hotellet och körs till din lodge i Pantanal. Resan tar ca 3 timmar, varav den sista 1,5 timmen sker på grusväg. Redan på vägen till lodgen börjar ditt Pantanal-äventyr! De omkringliggande markerna och ängarna bjuder på olika typer av odlingar, hästar och kor. Men håll utkik över de trädtoppar och vattenhål du passerar, där du kan se olika papegojor, kajmaner och kanske en myrslok på evig jakt efter föda.

När du anländer till lodgen välkomnas du och får tillgång till ditt rum. Därefter serveras en god lunch i restaurangen.

På eftermiddagen åker du på din första utflykt och spanar efter spännande fåglar och djurliv. Utflykterna pågår mellan 2 och 4 timmar.

Tillbaka i lodgen serveras middagen, och du kan somna till ljuden från Pantanals slätter.

Övernattning:
Dag 6-7: Upplevelser i Pantanal

De kommande två dagarna tillbringar du också i djurens tecken, och du kan njuta av olika utflykter  – samtliga med utgångspunkt från din lodge. Du åker på morgonen och eftermiddagen när temperaturen är som lägst och djuren är som mest aktiva. Det är under de här tidpunkterna på dagen, som det är störst chans att se djuren.

Mitt på dagen är det ”siesta” i lodgen, där du kan ta en tupplur efter lunchen eller koppla av vid den lilla poolen.

Följande aktiviteter erbjuds i lodgen, och det aktuella programmet får du när du anländer:

 • Båttur på Aquidauana floden – där du har möjlighet att se både kapucinapor, vrålapor, kajmaner, kapybaror och många olika fågelarter, såsom kungsfiskaren, ibisen och de vackra papegojorna.
 • Jeepsafari – där du i traditionell, öppen safaribil åker runt i området och letar efter bland annat pampashjortar, nanduer (tillhör strutsfamiljen), krabbätande rävar, myrslokar och tapirer.
 • Vandring – där du i lugnt tempo upplever det vackra området och djurlivet till fots.
 • Ridtur – där de vackra pantanalhästarna i långsamt tempo tar med dig runt i området, så att du ur kan se djurlivet från ovan.
 • Fisketur – där du kan prova på att fånga de glupska pirayorna som lever i floden.
 • Kvällssafari med jeep – där dina kunniga guider med ficklampa kommer att söka efter de nattaktiva djuren, som till exempel jaguarer, ozeloter, bältdjur, tvättbjörnar och nattaktiva fåglar, som ugglan.
Övernattning:
Dag 8: Pantanal – Bonito – snorkelutflykt i floden Rio da Prata och utflykt till Buraco das Araras

Efter frukosten är det dags att lämna Pantanal och åka vidare mot Bonito, där nya äventyr väntar. Resan från Pantanal till Bonito tar ca 4 timmar med ett litet stopp på vägen.

Bonito är omgivet av vackra sjöar, floder, vattenfall och grottor. Den lilla staden i sig är inte särskilt vacker, trots att det portugisiska namnet antyder det, men naturen runt omkring staden är helt fantastisk.

När du har lämnat ditt bagage på hotellet i Bonito blir du körd till en stor gård, som i Brasilien kallas för en Fazenda, där en god, traditionell lunch väntar. Sedan är det dags att klä om till våtdräkt och snorkel, så att du är redo att hoppa i de kristallklara floderna och snorkla med färgglada fiskar.

Utflykten börjar med en ca två kilometer lång vandring i den frodiga regnskogen innan du kommer fram till floden. Din guide ger dig en grundlig introduktion till snorkling innan ni påbörjar utflykten, så att alla kan vara med, oavsett om man har snorklat förut eller inte. Att uppleva livet under vattenytan på nära håll är en obeskrivlig upplevelse. Du kan bara flyta med strömmen i det ca 26 grader varma vattnet och underhållas av roliga fiskar och vackra vattenväxter. Det är som att befinna sig i ett jättestort akvarium!

Från de kristallklara floderna fortsätter resan till Buraco das Araras, som är ett fantastiskt zinkhål med en omkrets på 500 meter och ett djup på ca 100 meter. Runt om hålet finns vacker natur, men huvudattraktionen är de vackra och häftiga mörkröda papegojorna (Ara chloropterus), som lever här, och som bygger sina bon i bergssprickorna.

Du blir körd tillbaka till ditt hotell i Bonito och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 9: Bonito på egen hand

Det finns inga schemalagda aktiviteter i dag, och du kan koppla av och ta en promenad i den lilla staden. Bonito är lagom stort, och du kan enkelt själv gå ner till stadens centrala lilla torg, Praca da Liberdade, eller besöka butikerna på stadens huvudgata.

Dag 10: Bonito – Campo Grande – Rio de Janeiro

På morgonen blir du hämtad och körd tillbaka till flygplatsen i Campo Grande, där du flyger vidare till Rio de Janeiro.

Resan tillbaka till flygplatsen tar ca 4 timmar med ett litet stopp på vägen. Under den här sträckan får du en tydlig känsla av hur viktig boskapsskötseln är för det här området i Brasilien.

Vid ankomsten i Rio de Janeiro blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell. Kvällen tillbringar du på egen hand.

Övernattning:
Dag 11: Stadsrundtur i Rio de Janeiro

En resa till Brasilien är inte fulländad utan ett besök i Rio! Staden är magisk – om det är lokalbefolkningens (Cariocas) smittande humör och livsglädje, musiken och dansen, utomhuslivet på de många vackra stränderna, eller utsikten från toppen av Corcovado-berget eller Sockertoppen är svårt att säga. Kanske är det bara en blandning av allt.

Du kan i lugn och ro njuta av din frukost och ha en lugn morgon, för stadsrundturen börjar inte förrän på eftermiddagen. Ta en simtur i vågorna i Copacabana eller en promenad längs den vackra strandpromenaden.

På stadsrundturen besöker du några av Rios största höjdpunkter. Första stoppet är den berömda Kristusstatyn, som står på toppen av berget Corcovado på 710 meters höjd och vakar över Rios invånare. Härifrån får du en makalös panoramautsikt, bland annat ner över stadens färgglada favelor, stränderna, lagunen Rodrigo de Freitas och den berömda stadion Maracaña.

Därefter besöker du den mysiga stadsdelen Santa Teresa och Lapa med den berömda färgglada Selarontrappan, byggd av den chilenska konstnären Jorge Selarnon.

Resan avslutas med ett besök på det 396 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallat Sockertoppen. Du åker med två olika linbanor för att komma till toppen. Härifrån får du också en fantastisk utsikt över Rio medan solen går ner bakom bergen i horisonten.

Du blir körd tillbaka till ditt hotell och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 12: Rio de Janeiro på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Rio. Du kan koppla av på stranden eller kanske besöka den vackra botaniska trädgården.

Dag 13: Hemresan börjar

Nu har det blivit dags att ta farväl av Brasilien. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen i Rio. Tidpunkten beror på ditt flyg hem.

Dag 14: Hemkomst

Ankomst till Sverige efter en upplevelserik rundresa i Brasilien.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med en solsemester på Ilha Grande, 3 nätter

Avsluta din spännande rundresa med en avkopplande solsemester på den vackra ön Ilha Grande.

När du anländer blir du mött av en fantastisk orörd natur med ett unikt växt- och djurliv samt fler än 100 stränder, inklusive Lopes Mendes, som utsetts till en av Brasiliens vackraste stränder.

Du kan utnyttja den kuperade öns fantastiska vandringsmöjligheter, åka på snorkeltur och uppleva den färgglada världen under havsytan eller bara koppla av på en av de många stränderna medan du njuter av den lugna atmosfären på ön.

Solsemesterförlängning till Búzios, 3 nätter

Búzios är ett av de mest populära strandresmålen i delstaten Rio de Janeiro – och det finns goda skäl till det. Den charmiga staden är känd för sin unika atmosfär, kulinariska upplevelser, goda shoppingmöjligheter och många fantastiska stränder längs halvöns vikar.

De var den franska divan Brigitte Bardot som på 1960-talet väckte det internationella intresset för Búzios och dess vackra omgivningar. Som tack står det i dag en staty av Brigitte Bardot på strandpromenaden Rua das Pedras.

Utnyttja dagarna i Búzios genom att hänga på en av de många, fantastiska stränderna, åka på en båttur och njuta av de vackra omgivningarna från vattnet, hyra en beach buggy och köra på upptäcktsfärd på halvön, eller skäm bort dig själv på någon av de många fina restaurangerna.

 

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 16 525 kr
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 5 800 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.