Tel: 08-124 105 25 | Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaBrasilienDet bästa av Brasilien
14 dagar:

Det bästa av Brasilien

Höjdpunkter på denna resa:

Rio de Janeiro, Kristusstatyn, Sockertoppen, Botaniska trädgården, Iguazu-vattenfallen, Amazonas regnskog, Salvador, båttur på Allhelgonabukten.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Rio de Janeiro med flygbyte på vägen
 • Flyg från Salvador till Sverige med flygbyte på vägen
 • 4 inrikessträckor: Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu – Manaus – Salvador
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 8 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Amazon Eco Park Lodge inkl. helpension
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är utresor dagligt

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Heldags jeep-utflykt i Rio de Janeiro med Kristusstatyn, Sockertoppen och Den Botaniska Trädgården
 • Brasiliansk kväll med samba musik och dans
 • Utflykter till världens största vattenfall Iguazu – både den brasilianska och argentinska sidan
 • Guidade turer i Amazonas
 • Halvdags stadstur i historiska Salvador
 • Heldags segeltur till tropiska öar i Allahelgonabukten
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 8 000 kr
Rabatt ges vid 6 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Brasilien är ett mycket stort land som sprudlar av liv ända från det fantastiskt frodiga Amazonas till de sinnliga njutningarna i Rio och den brasilianska äktheten i Salvador. På denna resa får du känna av cariocasernas livsglädje i sambans huvudstad Rio de Janeiro, som sprider sig upp över de stora grönskande gröna bergen och ned till de breda vita sandstränderna. Du upplever Brasiliens grönskande natur med besök till världens största vattenfall Iguazu och världens största regnskog Amazonas. Här kommer du träffa på de infödda i regnskogen samt uppleva ett fantastiskt växt- och djurliv med bland annat apor, papegojor och mycket, mycket mer. Resan slutar i den festliga, men också avkopplande, staden Salvador som är landets kulturella identitet.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flyg till Brasilien
Dag 1: Flyg till Brasilien

Idag flyger vi från Sverige och vidare till Brasilien med en mellanlandning på vägen.

Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro
Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro

Du ankommer till Rio de Janeiros flygplats där du möts upp av en chaufför som kommer att skjutsa dig till ditt hotell, som ligger nära den berömda stranden Copacabana. Staden har ett fantastiskt läge vid bergen längs Atlantens kust.

Resten av dagen kan du kasta dig i Atlantens blå vågor eller promenera längs den vackra strandpromenaden vid de berömda breda sandstränderna, Copacabana och Ipanema.

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 3: Kristusstatyn, Sockertoppen och Den Botaniska Trädgården
Dag 3: Kristusstatyn, Sockertoppen och Den Botaniska Trädgården

Idag ska du på en heldagsutflykt där du upplever det bästa av Rio de Janeiro i jeep.

Du hämtas på ditt hotell och första stoppet är Corcovado-berget mitt i Tijuca Nationalpark, som är världens största urbanskog. På toppen av berget står den gigantiska Kristusstatyn som sägs vaka över Rio från sin höjdpunkt 710 meter över havet. Figuren har med tiden blivit synonymt med staden och är utsedd till ett av världens sju nya underverk. Från toppen av berget har du en fantastisk utsikt över Tijuca Nationalpark, stränderna Ipanema och Copacabana, Guanabara-bukten, staden Niteroi, Rodrigo de Freitas-lagunen samt Maracaña-stationen som är en av världens största. Efter denna storslagna syn tar jeepen dig till foten av berget där det är dags för lunch.

Du fortsätter sedan till det 396 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallad Sockertoppen, som är en annan av stadens höjdpunkter. En linbana tar dig till toppen av berget Urca och härifrån är det en fin utsikt över kusten och områdets småöar. Från Urca leder en annan linbana dig den sista biten till toppen av Sockertoppen, som bjuder på en sagolikt vacker panoramautsikt över de gyllene stränderna och den blomstrande metropolen som har gett Rio de Janeiro smeknamnet ”Världens vackraste stad”.

Till sist besöker du den botaniska trädgården som grundlades år 1808 av den portugisiska kungen Dom João. Här finns mer än 6000 olika växter och träd, häribland 900 palmarter och 600 orkidéarter. Trädgården är också hemvist för massor av fåglar och många av dem är vana vid människor och därför lättare att få syn på än ute i naturen. Runt omkring i trädgården finns små stigar och mysiga områden med fontäner som är populära oaser för cariocas, som Rios invånare kallas. På trädgårdens besökscenter visas en film som berättar historien om trädgårdarna och det är även här det finns en presentbutik med hantverk och souvenirer, såsom skjortor av bambus och skålar med precolumbianska design gjord av bananfibrer.

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 4: Rio de Janeiro
Dag 4: Rio de Janeiro

Det är inga utflykter inplanerade och dagen spenderas därför valfritt.

Dessa utflykter äger rum i mindre internationella grupper med engelsktalande guider. Vi rekommenderar att man beställer dessa utflykter hemifrån.

På kvällen ska vi uppleva en färgsprakande sambashow med musik och dans. Innan showen börjar kommer vi att äta en traditionell brasiliansk BBQ-middag. Under showen kommer du att se de fantastiska dräkterna och kostymerna som används i den årliga världsberömda Rio-karnevalen.

Det är möjligt att köpa till följande tur hemifrån:

Övernattning Hotel Copacabana Mar

Dag 5: Flyg från Rio de Janeiro till Foz do Iguazu
Dag 5: Flyg från Rio de Janeiro till Foz do Iguazu

Denna morgon beger vi oss av till Rio de Janeiros flygplats och härifrån flyger vi till staden Foz do Iguazu, som gränsar till Argentina. På flygplatsen väntar en chaufför som kommer att skjutsa dig till ditt hotell. Iguazu Nationalpark är ett av naturens största underverk med ett av världens största vattenfall, som består av 275 större och mindre vattenfall. Vi ska uppleva vattenfallet både från den argentinska och den brasilianska sidan, eftersom det är två helt olika upplevelser.

Övernattning Hotel Viale Cataratas

Dag 6: Iguazu
Dag 6: Iguazu

På förmiddagen åker vi över Tancredo Neves-bron över Iguazufloden, som bildar gränsen mellan Argentina och Brasilien. Ett tåg transporterar oss ut till det största av vattenfallen, nämligen Garganta del Diablo, Djävulens gap. Härifrån promenerar vi längs gångbroar ut till den mest imponerande delen av vattenfallen. Vi fortsätter längs gångstigar och gångbroar på den fantastiska vandringsleden kring vattenfallen. Regnskogen kring vattenfallen har ett enastående djur- och växtliv med orkidéer, otaliga fågelarter och stora ödlor. Eftersom vi korsar gränsen till Argentina är det nödvändigt att ha passet med på denna utflykt.

På eftermiddagen ska vi ut och vandra på den brasilianska sidan av Iguazufallen som både är bredare och mer kraftfulla än Niagarafallen i Nordamerika. Du får se vattenfallen från olika vinklar och via en hiss kan du komma ut på en utsiktsplattform varifrån du har en fantastisk utsikt rakt ned i Djävulens gap, där du blir insvept i diset från vattenfallet. På gångstigarna kan man, om man har tur, se små näsbjörnar som nyfiket följer med. När vi har sett de olika utsiktspunkterna återvänder vi till hotellet.

Övernattning Hotel Viale Cataratas

Dag 7: Flyg från Foz do Iguazu till Manaus i Amazonasdjungeln
Dag 7: Flyg från Foz do Iguazu till Manaus i Amazonasdjungeln

I dag flyger vi från Iguazus flygplats via Sao Paulo till Manaus, som är ingången till Amazonas regnskog. Vi hämtas på flygplatsen och härifrån ska vi både åka bil och båt innan vi kommer fram till Amazon EcoPark. Amazonas är världens största regnskog och världens vattenrikaste flod med otaliga bifloder som rinner genom djungeln. Platsen är därför optimal för att få en autentisk regnskogsupplevelse. När vi kommer till Amazon Ecopark får vi smaka deras hemgjorda juice. Därefter är det dags att få vårt första intryck av den enorma regnskogen och vi ska därför vidare till ”Apdjungeln” som etablerades år 1991 med syftet att sätta tillbaka apor som sålts vidare illegalt i regnskogen.

På kvällen kommer vi att bege oss ut i en motordriven kanot med guide, och på alligatorsafari. Dessa alligatorer kallas även för ”kajmaner”. När kajmanerna bländas av ljuset från guidens ficklampa kommer deras ögon att bli röda, vilket gör det lättare för oss att få syn på dem. Efter dagens många upplevelser seglar vi tillbaka till vårt hotell och somnar till regnskogens många ljud.

Övernattning Amazon Ecopark

Dag 8: Vandrartur i regnskogen och vi möter regnskogsindianer
Dag 8: Vandrartur i regnskogen och vi möter regnskogsindianer

På morgonen beger vi oss ut i djungeln med guide som kommer att leda oss genom regnskogen och berätta om växt- och djurlivet. Därefter kommer vi att besöka en infödd familj och lära oss om deras sätt att leva. Lokalbefolkningen, även kallad Caboclo, är ättlingar till indianerna.

Övernattning Amazon Ecopark

Dag 9: Fisketur och Vattnens möte
Dag 9: Fisketur och Vattnens möte

Idag ska vi på fisketur där vi ska försöka fånga de lokala fiskarterna som till exempel piranha (pirayor). På eftermiddagen ska vi ut till flodområdets inlopp och sumpområde. Vi ska uppleva det fantastiska fenomet ”Encontro das aguas”, alltså ”Vattnens möte”, där de två stora floderna Rio Solimões och Rio Preto smälter samman. Den ena floden är brun och lerig medan den andra är svart. Gränsen mellan de två floderna kan ses tydligt.

Programmet under vistelsen är med förbehåll eftersom vädret kan ha inflytande på ordningsföljden av programpunkterna.

Övernattning Amazon Ecopark

Dag 10: Flyg från Manaus till Salvador
Dag 10: Flyg från Manaus till Salvador

Vi säger farväl till Amazonas och återvänder till Manaus, härifrån flyger vi vidare till Salvador, där vi skjutsas till vårt hotell. Salvador är staden där Brasilien föddes och där historien finns i de koloniala pastellfärgade byggnaderna och de afrikanska kulturerna som präglar denna del av Brasilien. Salvador är Brasiliens gamla huvudstad och var tidigare den näst viktigaste staden under det portugisiska imperiet. Det är här man upplever det ”äkta” Brasilien med musikaliska, gastronomiska och kulturella upplevelser.

Övernattning Hotel Sol Barra

Dag 11: Historisk stadsrundtur i Salvador
Dag 11: Historisk stadsrundtur i Salvador

Vi börjar dagen med en historisk rundtur i Salvador. Vi ser den gamla stadsdelen, Pelourinho, där många byggnader och kyrkor från kolonialtiden finns. Området blev k-märkt av UNESCO år 1985 och sedan dess har man med varsam hand restaurerat de många fina pastellfärgade byggnaderna. Vi fortsätter sedan rundturen ned till hamnen, där vi bl.a. besöker Brasiliens största konsthantverksmarknad. Det är ett gammalt magasin som har gjorts om till marknadsplats.

Eftermiddagen kan ägnas åt valfri aktivitet, du kan till exempel utforska staden på egen hand eller koppla av vid hotellets swimmingpool.

Övernattning Hotel Sol Barra

Dag 12: Heldagsutflykt till tropiska öar
Dag 12: Heldagsutflykt till tropiska öar

Vi lämnar hotellet och åker till hamnen där vi stiger ombord på en skonert, som kommer att segla oss ut i Bahia de Todos os Santos, ”Alla helgons bukt”. Vi seglar förbi São Marcelo-fästningen, som förr i tiden skyddade staden mot invasioner. Här är en fantastisk utsikt in mot Salvador. Därefter seglar vi vidare till den tropiska ön, Frade, som anses vara en av de vackraste öarna i bukten och där kan vi bada om vi vill. Turen går vidare till Itaparica, som är den största ön i bukten. Här kan vi strosa genom den vackra staden eller njuta av den fina sandstranden och det kristallklara vattnet.

Övernattning Hotel Sol Barra

Dag 13: Hemresan påbörjas
Dag 13: Hemresan påbörjas

Eftersom vi först beger oss hemåt på eftermiddagen kan man på förmiddagen få tid till den sista shoppingen eller koppla av vid stranden eller poolen, innan det bär av mot Salvadors flygplats.

Dag 14: Hemkomst
Dag 14: Hemkomst

Efter en mellanlandning landar vi i Sverige.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Trustpilot

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.