• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
11 dagar

En bit av Brasilien

Få ett smakprov av vad Brasilien har att erbjuda med besök i Rio de Janeiro, den vackra kolonialtidspärlan Paraty och den mysiga oförstörda paradisön Ilha Grande, där vackra paradisstränder väntar.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

En bit av Brasilien En bit av Brasilien
11 dagar

En bit av Brasilien

Få ett smakprov av vad Brasilien har att erbjuda med besök i Rio de Janeiro, den vackra kolonialtidspärlan Paraty och den mysiga oförstörda paradisön Ilha Grande, där vackra paradisstränder väntar.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Rio de Janeiro t/r med byte av flyg på vägen.
 • Transfer från flygplatsen till ditt hotell i Rio
 • Minibuss (och båt) från Rio de Janeiro – Paraty – Ilha Grande – flygplatsen i Rio
 • 8 övernattningar på fina hotell med frukost
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad jourtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Rio inklusive besök på Sockertoppen och berget Corcovado med den berömda Kristusstatyn
 • Stadsrundtur i Paraty
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Brasilien är världens femte största land, och det är omöjligt att uppleva allt på en enda resa. På den här resan ligger fokus på staden Rio de Janeiro och du får ett smakprov på vad du kan uppleva i detta mångsidiga land.

Du upplever storstaden Rio de Janeiro med dess sprudlande invånare, fantastiska läge och populära stränder som till exempel Copacabana.

Härifrån åker du vidare till den mysiga kolonialtidspärlan Paraty. Ett besök i Paraty är nästan som att resa tillbaka i tiden, då portugiserna koloniserade landet. Du får en spännande inblick i staden och landets historia medan du promenerar runt på de små, lugna kullerstensgatorna, där vitkalkade hus med färgglada fönsterskydd ligger sida vid sida.

Resan avslutas på den frodiga paradisön Ilha Grande, där vacker natur och orörda stränder väntar.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev Brasiliens mångfald i staten Rio de Janeiro med både storstad, historia och fantastisk natur, utan att behöva lägga ner för mycket tid på transport
 • Få en spännande insikt i Brasiliens historia i kolonialtidspärlan Paraty
 • Njut av den fantastiska utsikten över samband huvudstad, Rio de Janeiro, från toppen av Corcovadoberget
 • Avsluta semestern på den frodiga ön Ilha Grande, där vacker natur och orörda stränder väntar dig

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Brasilien med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro – Stadsrundtur

På flygplatsen i Rio de Janeiro blir du hämtad av en engelsktalande guide som kör dig till ditt hotell. Beroende på trafiken tar resan från flygplatsen till ditt hotell ca 1 timme.

Det finns tid för avkoppling efter den långa flygresan innan du åker på en stadsrundtur i Rio på eftermiddagen.

Utflykten går först mot de mysiga kvarteren Santa Teresa och Lapa, vilka är kända för att vara konstnärskvarter.

Därefter åker du upp till den berömda Kristusstatyn på det 710 meter höga berget Corcovado. Kristusstatyn är ett av stadens landmärken och har också blivit utnämnd till ett av världens sju nya underverk. Härifrån får du en obeskrivlig utsikt över Rios vackra bukt, stränder, favelor och lagunen Rodrigo de Freitas. Du kan också skymta den berömda stadion Maracaña.

Du får också uppleva Rios vackra läge från Pão de Açúcar, även kallad Sockertoppen. Detta 396 meter höga berg ligger vid Guanabarabukten, och du åker upp med två olika linbanor för att komma till toppen. Det är en spännande tur, som ger dig ännu en fantastisk utsikt över den magiska staden, kusten och de frodiga bergen i fjärran.

Kvällen tillbringar du på egen hand i staden.

Övernattning:
Dag 3: Rio de Janeiro på egen hand

Du tillbringar dagen på egen hand i Rio, men du har också möjlighet att köpa till spännande utflykter i förväg hemifrån. Du kan till exempel följa med bakom kulisserna till den stora karnevalen, uppleva staden från en cykelsadel eller uppleva det spännande nattlivet med en guide.

Dag 4: Rio de Janeiro på egen hand

Rio bjuder på många möjligheter till utflykter och upplevelser. Den här dagen kan du också tillbringa på egen hand i staden. Du kan även köpa till extrautflykter, där du bland annat kan uppleva mindre kända områden i staden eller kanske prova på att dansa samba.

Dag 5: Rio de Janeiro till Paraty – stadsrundtur i Paraty

På morgonen åker du till Paraty längs Rio de Janeiros frodiga, gröna kust. Resan tar ca 4–5 timmar.

Kontrasten är stor när du kommer från den trafikerade storstaden Rio till den lilla mysiga kolonialtidspärlan Paraty, där allt sker i ett lugnt tempo. Staden är känd för sina vackra, välbevarade byggnader från det portugisiska styret. Paraty var en viktig hamnstad, och både guld, socker, kaffe och slavar skeppades in och ut här. Det syns tydligt på de vackra byggnaderna och kyrkorna att staden en gång har varit mycket rik.

På eftermiddagen kan du promenera runt på kullerstensgatorna och beundra de vackra kyrkorna och vitkalkade husen med färgglada dörr – och fönsterskydd. En lokal guide tar med dig på en stadsrundtur och ger dig en introduktion till staden som – på gott och ont – har en spännande historia.

Övernattning:
Dag 6: Paraty på egen hand

Du tillbringar dagen på egen hand i Paraty. Kanske känner du dig inte färdig med att promenera fritt på de små gatorna och dricka kaffe på de mysiga caféerna och restaurangerna.

Du kan också välja att åka på en båttur till vackra stränder och öar i Paratybukten, eller följa med på en utflykt till Paratys omkringliggande regnskog, där du upplever vackra vattenfall, får höra om den berömda och beryktade ”gold trail” och får smaka på det berömda brasilianska brännvinet cachaça, som produceras i den här regionen och som används i Brasiliens nationaldrink Caipirinha.

Dag 7: Paraty – ön Ilha Grande

Efter frukosten åker du till hamnstaden Angra Dos Reis, där du tar en båt till paradisön Ilha Grande. Båtturen tar ca 1,5 timme. Vid ankomsten till öns största stad, Vila do Abraão, är det en kort promenad på 10–15 minuter till ditt hotell. En bärare från hotellet tar emot dig och bär ditt bagage, samt visar vägen till hotellet. Det finns inga vägar på ön och all transport sker antingen till fots, med cykel eller med båt.

De sista dagarna på ön Ilha Grande (som betyder ”den stora ön”) kan du koppla av. Här hittar du fantastisk, orörd natur och mer än 100 vackra stränder. Den kuperade ön är 193 kvadratkilometer stor och den högsta punkten, Pico da Pedra D’Água, ligger 1 031 meter över havsytan. Nästan 90 % av ön är antingen ett skyddat reservat eller en nationalpark, där man bevarar det unika växt- och djurlivet som finns på ön.

Övernattning:
Dag 8: Ön Ilha Grande på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill. Missa inte att gå på upptäcktsfärd på öns många vandringsstigar, där du kan uppleva den fantastiska naturen och ha turen att se exotiska fåglar, vrålapor och kanske till och med sengångare.

Du kan också köpa till en vandringstur i förväg hemifrån till den vackra stranden Lopes Mendes, som med sin kritvita sand och sitt azurblå vatten får de flesta att tappa andan. Den här stranden är utsedd till en av de vackraste i Brasilien. Du kan endast komma dit till fots eller med båt.

Dag 9: Ön Ilha Grande på egen hand

Även i dag kan du tillbringa tiden som du vill. Det finns många möjligheter för vattensportsaktiviteter, som kajakturer, dykning och snorkling.

Du kan köpa till en båttur i den vackra blå lagunen, där du kan bada och simma med färgglada fiskar i det klara vattnet.

Dag 10: Ön Ilha Grande – Rio – hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av det här lilla paradiset. Du åker båt tillbaka till fastlandet och härifrån åker du minibuss till Rio och vidare till flygplatsen, där din hemresa börjar. Transporttiden är ca 5 timmar.

Dag 11: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en fantastisk resa i Brasilien.

Enkelrumstillägg (vid 1 person) 12 950 kr
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 6 200 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.