• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
14 dagar

Rio, Iguazú & solsemester

Upplev världens största vattenfall Iguazú, den pulserande storstaden Rio de Janeiro och kolonialtidshistoria i Paraty och avsluta din resa med avkoppling på den vackra semesterön Ilha Grande.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Rio, Iguazú & solsemester Rio, Iguazú & solsemester
14 dagar

Rio, Iguazú & solsemester

Upplev världens största vattenfall Iguazú, den pulserande storstaden Rio de Janeiro och kolonialtidshistoria i Paraty och avsluta din resa med avkoppling på den vackra semesterön Ilha Grande.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Foz do Iguaçu och flyg hem från Rio de Janeiro med mellanlandningar på vägen.
 • 1 inrikesflyg: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Transfer från flygplatserna i Foz do Iguaçu och Rio till ditt hotell
 • Minibuss (och båt) från Rio de Janeiro – Paraty – Ilha Grande – flygplatsen i Rio
 • 11 övernattningar på fina hotell med frukost
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Iguazúfallen från både den brasilianska och argentinska sidan
 • Stadsrundtur i Rio inklusive besök på Sockertoppen och berget Corcovado med den berömda Kristusstatyn
 • Stadsrundtur i Paraty
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

På den här resan upplever du Brasiliens unika natur vid de storslagna Igazúfallen. Du besöker både den brasilianska och argentinska sidan av vattenfallen för att få den perfekta upplevelsen.

En resa till Brasilien är inte fulländad utan ett besök i den magiska staden Rio de Janeiro. Om det är befolkningens smittande livsglädje, musiken och dansen, utomhuslivet på Copacabana och de många andra vackra stränderna, eller utsikten från toppen av berget Corcovado som skapar denna fantastiska stämning avgör du själv.

Nästa stopp på resan är den mysiga kolonialstaden Paraty, där du får en spännande inblick i Brasiliens historia. Kullerstensgatorna och de vitkalkade husen med färgglada fönsterkarmar tar dig på en resa till en svunnen tid.

Resan avslutas med avkoppling på ön Ilha Grande, som har en av Brasiliens vackraste paradisstränder Lopes Mendes.

Välj denna resa eftersom...

 • Häpnas av Iguazúfallens imponerande vattenmassor både från den brasilianska och den argentinska sidan
 • Upplev storstadens rytm och charm i samband huvudstad, Rio de Janeiro
 • Besök den trivsamma och färgrika staden Paraty och få en spännande insikt i Brasiliens kolonialtidshistoria
 • Koppla av vid den vackra ön Ilha Grandes fantastiska orörda stränder

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går till Foz do Iguaçu i Brasilien med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Foz do Iguaçu – Iguazúfallen (Brasilien)

Foz do Iguaçu är utgångspunkt för utflykter till de fantastiska Iguazúfallen. Iguazú består av 275 olika stora vattenfall som breder ut sig över nästan 2,7 km och varierar mellan 60 och 82 meter på höjden. 1984 kom vattenfallen med på UNESCOs världsarvslista. För att få den perfekta upplevelsen av Iguazúfallen besöker du dem både från den brasilianska och från den argentinska sidan.

Vid ankomsten blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell. Det är dags att koppla av lite efter den långa flygresan, och varför inte ta ett svalkande dopp i poolen innan du åker till den brasilianska sidan av vattenfallen på eftermiddagen?

Det är från den brasilianska sidan som du får den vackraste panoramautsikten över vattenfallen. Längs små stigar går du till en utsiktsplats där du blir alldeles hänförd av detta naturens underverk.
Vattenfallen ligger mitt i en tropisk regnskog, och din guide berättar om den unika floran och faunan i området. Man kan inte heller låta bli att stifta bekantskap med de nyfikna näsbjörnarna som alltid är på jakt efter matrester från de många besökarna.

Dag 3: Iguazúfallen (Argentina)

I dag får du uppleva vattenfallen från den argentinska sidan. Du blir hämtad på ditt hotell och korsar bron Tancredo Neves över Iguazúfloden, som utgör gränsen mellan Brasilien och Argentina.
Du åker tåg till det största och mest kända vattenfallet, Garganta del Diablo, som betyder ”Djävulens gap”. Härifrån går du över gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen. Här är dånet från vattenfallet öronbedövande, och vattenstänket kan göra dig ordentligt blöt. Men det är en obeskrivlig upplevelse att stå mitt i naturens våldsamma krafter.

OBS: Glöm inte ditt pass den här dagen, då du kommer att korsa gränsen till Argentina.

Dag 4: Flyg från Foz do Iguaçu till Rio de Janeiro

Efter frukost flyger du från Foz do Iguaçu till Rio. På flygplatsen blir du hämtad av en engelsktalande guide, som kör dig till ditt hotell, som ligger nära den berömda stranden Copacabana.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 5: Stadsrundtur i Rio

Njut av en lugn morgon i Rio – det finns ingen schemalagd aktivitet förrän på eftermiddagen.

Du kan koppla av på stranden, hoppa i vågorna eller ta en promenad längs den livliga strandpromenaden vid Copacabana och Ipanema, där Rios invånare, som kallas cariocas, joggar, cyklar, och motionerar på andra sätt.

På eftermiddagen får du uppleva några av Rios höjdpunkter på en spännande stadsrundtur. Först kommer du till de mysiga konstnärskvarteren Santa Teresa och Lapa. I Lapa besöker du den vackra och färgglada trappan Selaron, som blev ett livsverk för den ikoniska chilenska konstnären Jorge Selaron. Trappan är gjord av gammalt porslin och mosaik, som Selaron samlade under hela sitt liv.

En av Rios största sevärdheter är den 38 meter höga Kristusstatyn, som vakar över staden från toppen av berget Corcovado. Statyn har utnämnts till ett av världens sju nya underverk. Här får du en fantastisk utsikt över nationalparken Tijuca, Guanabarabukten och Rios fantastiska stränder.

Utflykten avslutas med ett besök på det 296 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallat Sockertoppen. För att komma till bergstoppen åker du med två linbanor över Rios kust. Härifrån får du en fantastisk utsikt över denna magiska stad medan solen sakta går ner bakom bergen.

Övernattning:
Dag 6: Rio de Janeiro på egen hand

Du tillbringar dagen på egen hand i Rio, men du har också möjlighet att köpa tillspännande utflykter i förväg hemifrån. Du kan till exempel följa med bakom kulisserna på den stora karnevalen, uppleva staden från en cykelsadel eller följa med och uppleva det spännande nattlivet tillsammans med en guide.

Dag 7: Rio de Janeiro på egen hand

Rio bjuder på många utflykter och upplevelser. Den här dagen tillbringar du också på egen hand i staden eller så kan du köpa till extrautflykter, där du bland annat kan uppleva stadens mindre kända områden eller lära dig att dansa samba.

Dag 8: Rio de Janeiro till Paraty – stadsrundtur i Paraty

Kontrasten är stor när du kommer från den livliga storstaden Rio till den mysiga kolonialstaden Paraty, där vardagen pågår i ett lugnt tempo. Du blir hämtad på ditt hotell i Rio på morgonen och resan tar ca 4–5 timmar.

På eftermiddagen tar en lokal guide med dig runt i stadens centrum och ger dig en spännande inblick i stadens historia. Under kolonialtiden var Paraty under portugisiskt styre och en viktig hamnstad. Såväl guld, ädelstenar, socker, kaffe som slavar skeppades både hit och härifrån. Man kan tydligt se på kullerstensgatorna, de vackra byggnaderna och kyrkorna att staden en gång var mycket välbärgad.

Övernattning:
Dag 9: Paraty på egen hand

Du tillbringar dagen på egen hand i mysiga Paraty. Du kanske inte känner dig färdig med att promenera längs kullerstensgatorna med många små butiker och caféer.

Du kan också välja att köpa till en båttur i Paratybukten och besöka vackra stränder och öar eller följa med på en utflykt i Paratys omgivande regnskog, där du får uppleva vackra vattenfall, lära dig mer om den berömda och beryktade ”gold trail” samt provsmaka det brasilianska brännvinet cachaça, som används i Brasiliens nationaldrink caipirinha.

Dag 10: Paraty – ön Ilha Grande

De sista dagarna kan du koppla av på den frodiga och vackra paradisön Ilha Grande. Här finns fantastisk, orörd natur och mer än 100 vackra stränder. Den kuperade ön är 193 kvadratkilometer stor och den högsta punkten – Pico da Pedra D’Água – ligger 1 031 meter över havsytan. Nästan 90 % av ön är antingen ett skyddat reservat eller en nationalpark, där man bevarar det unika växt- och djurlivet som finns här.

Efter frukosten blir du körd till hamnstaden Angra Dos Reis, där du åker båt till ön – en båttur på ca 1,5 timme. Vid ankomsten till öns största stad, Vila do Abraão, är det en kort promenad på 10–15 minuter till ditt hotell. En bärare från hotellet tar emot dig och bär ditt bagage, samt visar vägen till hotellet.

Det finns inga vägar på ön och all transport sker antingen till fots, med cykel eller med båt.

Övernattning:
Dag 11: Ön Ilha Grande på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill. Det finns flera olika vandringsrutter på ön, och du får inte missa att gå på upptäcktsfärd på den frodiga ön och uppleva den fantastiska naturen. Du kan ha turen att se exotiska fåglar, vrålapor och kanske också sengångare.

Det är populärt att vandra till öns vackraste och mest kända strand Lopes Mendes. Den vita sandstranden med det azurblå vattnet är utsedd till en av Brasiliens vackraste stränder. Du kan endast komma hit till fots eller med båt. Denna utflykt kan köpas till i förväg hemifrån.

Dag 12: Ön Ilha Grande på egen hand

Du tillbringar även den här dagen på egen hand. Ön erbjuder många former av vattensportsaktiviteter, som kajakturer, dykning och snorkling.

Du kan i förväg köpa till en båttur till den vackra blå lagunen, där du kan bada och simma med färgglada fiskar i det klara vattnet.

Dag 13: Ön Ilha Grande – Rio – hemresan börjar

Din resa börjar närma sig sitt slut och det har blivit dags att ta farväl av denna fantastiska ö. Du åker båt tillbaka till fastlandet och sedan minibuss till flygplatsen i Rio, där din hemresa börjar. Transporttiden är ca 5 timmar.

Dag 14: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en upplevelserik rundresa i Brasilien.

Enkelrumstillägg (vid 1 person) 15 000 kr
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 7 000 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.