Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaBrasilienRio, Iguazú & solsemester
14 dagar:

Rio, Iguazú & solsemester

Höjdpunkter på denna resa:

Iguazúfallens imponerande vattenmassor, storstaden Rio med utflykt både till berget Corcovado och till Sockertoppen, historiens vingslag i kolonialstaden Paraty och avkoppling på vackra stränder på paradisön Ilha Grande.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Foz do Iguaçu och flyg hem från Rio de Janeiro med mellanlandningar på vägen.
 • 1 inrikesflyg: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Transfer från flygplatserna i Foz do Iguaçu och Rio till ditt hotell
 • Minibuss (och båt) från Rio de Janeiro – Paraty – Ilha Grande – flygplatsen i Rio
 • 11 övernattningar på fina hotell med frukost
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket ingår:

 • Iguazúfallen från både den brasilianska och argentinska sidan
 • Stadsrundtur i Rio inklusive besök på Sockertoppen och berget Corcovado med den berömda Kristusstatyn
 • Stadsrundtur i Paraty
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 5 400 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 13 000 kr
Välj denna resa eftersom...

På den här resan upplever du Brasiliens unika natur vid de storslagna Igazúfallen. Du besöker både den brasilianska och argentinska sidan av vattenfallen för att få den perfekta upplevelsen.

En resa till Brasilien är inte fulländad utan ett besök i den magiska staden Rio de Janeiro. Om det är befolkningens smittande livsglädje, musiken och dansen, utomhuslivet på Copacabana och de många andra vackra stränderna, eller utsikten från toppen av berget Corcovado som skapar denna fantastiska stämning avgör du själv.

Nästa stopp på resan är den mysiga kolonialstaden Paraty, där du får en spännande inblick i Brasiliens historia. Kullerstensgatorna och de vitkalkade husen med färgglada fönsterkarmar tar dig på en resa till en svunnen tid.

Resan avslutas med avkoppling på ön Ilha Grande, som har en av Brasiliens vackraste paradisstränder Lopes Mendes.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går till Foz do Iguaçu i Brasilien med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Foz do Iguaçu – Iguazúfallen (Brasilien)
Dag 2: Ankomst till Foz do Iguaçu – Iguazúfallen (Brasilien)

Foz do Iguaçu är utgångspunkt för utflykter till de fantastiska Iguazúfallen. Iguazú består av 275 olika stora vattenfall som breder ut sig över nästan 2,7 km och varierar mellan 60 och 82 meter på höjden. 1984 kom vattenfallen med på UNESCOs världsarvslista. För att få den perfekta upplevelsen av Iguazúfallen besöker du dem både från den brasilianska och från den argentinska sidan.

Vid ankomsten blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell. Det är dags att koppla av lite efter den långa flygresan, och varför inte ta ett svalkande dopp i poolen innan du åker till den brasilianska sidan av vattenfallen på eftermiddagen?

Det är från den brasilianska sidan som du får den vackraste panoramautsikten över vattenfallen. Längs små stigar går du till en utsiktsplats där du blir alldeles hänförd av detta naturens underverk.
Vattenfallen ligger mitt i en tropisk regnskog, och din guide berättar om den unika floran och faunan i området. Man kan inte heller låta bli att stifta bekantskap med de nyfikna näsbjörnarna som alltid är på jakt efter matrester från de många besökarna.

Du kan välja att köpa till följande utflykter hemifrån:

Övernattning Pietro Angelo Hotel

Dag 3: Iguazúfallen (Argentina)
Dag 3: Iguazúfallen (Argentina)

I dag får du uppleva vattenfallen från den argentinska sidan. Du blir hämtad på ditt hotell och korsar bron Tancredo Neves över Iguazúfloden, som utgör gränsen mellan Brasilien och Argentina.
Du åker tåg till det största och mest kända vattenfallet, Garganta del Diablo, som betyder ”Djävulens gap”. Härifrån går du över gångbroar till den mest imponerande delen av vattenfallen. Här är dånet från vattenfallet öronbedövande, och vattenstänket kan göra dig ordentligt blöt. Men det är en obeskrivlig upplevelse att stå mitt i naturens våldsamma krafter.

OBS: Glöm inte ditt pass den här dagen, då du kommer att korsa gränsen till Argentina.

Du kan välja att köpa till följande utflykter hemifrån:

Övernattning Pietro Angelo Hotel

Dag 4: Flyg från Foz do Iguaçu till Rio de Janeiro
Dag 4: Flyg från Foz do Iguaçu till Rio de Janeiro

Efter frukost flyger du från Foz do Iguaçu till Rio. På flygplatsen blir du hämtad av en engelsktalande guide, som kör dig till ditt hotell, som ligger nära den berömda stranden Copacabana.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 5: Stadsrundtur i Rio
Dag 5: Stadsrundtur i Rio

Njut av en lugn morgon i Rio – det finns ingen schemalagd aktivitet förrän på eftermiddagen.

Du kan koppla av på stranden, hoppa i vågorna eller ta en promenad längs den livliga strandpromenaden vid Copacabana och Ipanema, där Rios invånare, som kallas cariocas, joggar, cyklar, och motionerar på andra sätt.

På eftermiddagen får du uppleva några av Rios höjdpunkter på en spännande stadsrundtur. Först kommer du till de mysiga konstnärskvarteren Santa Teresa och Lapa. I Lapa besöker du den vackra och färgglada trappan Selaron, som blev ett livsverk för den ikoniska chilenska konstnären Jorge Selaron. Trappan är gjord av gammalt porslin och mosaik, som Selaron samlade under hela sitt liv.

En av Rios största sevärdheter är den 38 meter höga Kristusstatyn, som vakar över staden från toppen av berget Corcovado. Statyn har utnämnts till ett av världens sju nya underverk. Här får du en fantastisk utsikt över nationalparken Tijuca, Guanabarabukten och Rios fantastiska stränder.

Utflykten avslutas med ett besök på det 296 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallat Sockertoppen. För att komma till bergstoppen åker du med två linbanor över Rios kust. Härifrån får du en fantastisk utsikt över denna magiska stad medan solen sakta går ner bakom bergen.

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 6: Rio de Janeiro på egen hand
Dag 6: Rio de Janeiro på egen hand

Du tillbringar dagen på egen hand i Rio, men du har också möjlighet att köpa tillspännande utflykter i förväg hemifrån. Du kan till exempel följa med bakom kulisserna på den stora karnevalen, uppleva staden från en cykelsadel eller följa med och uppleva det spännande nattlivet tillsammans med en guide.

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 7: Rio de Janeiro på egen hand
Dag 7: Rio de Janeiro på egen hand

Rio bjuder på många utflykter och upplevelser. Den här dagen tillbringar du också på egen hand i staden eller så kan du köpa till extrautflykter, där du bland annat kan uppleva stadens mindre kända områden eller lära dig att dansa samba.

Följande utflykter kan köpas till i förväg hemifrån:

Övernattning Rio Design Hotel

Dag 8: Rio de Janeiro till Paraty – stadsrundtur i Paraty
Dag 8: Rio de Janeiro till Paraty – stadsrundtur i Paraty

Kontrasten är stor när du kommer från den livliga storstaden Rio till den mysiga kolonialstaden Paraty, där vardagen pågår i ett lugnt tempo. Du blir hämtad på ditt hotell i Rio på morgonen och resan tar ca 4–5 timmar.

På eftermiddagen tar en lokal guide med dig runt i stadens centrum och ger dig en spännande inblick i stadens historia. Under kolonialtiden var Paraty under portugisiskt styre och en viktig hamnstad. Såväl guld, ädelstenar, socker, kaffe som slavar skeppades både hit och härifrån. Man kan tydligt se på kullerstensgatorna, de vackra byggnaderna och kyrkorna att staden en gång var mycket välbärgad.

Övernattning Pousada do Príncipe

Dag 9: Paraty på egen hand
Dag 9: Paraty på egen hand

Du tillbringar dagen på egen hand i mysiga Paraty. Du kanske inte känner dig färdig med att promenera längs kullerstensgatorna med många små butiker och caféer.

Du kan också välja att köpa till en båttur i Paratybukten och besöka vackra stränder och öar eller följa med på en utflykt i Paratys omgivande regnskog, där du får uppleva vackra vattenfall, lära dig mer om den berömda och beryktade ”gold trail” samt provsmaka det brasilianska brännvinet cachaça, som används i Brasiliens nationaldrink caipirinha.

Följande utflykter kan köpas till i förväg hemifrån:

Övernattning Pousada do Príncipe

Dag 10: Paraty – ön Ilha Grande
Dag 10: Paraty – ön Ilha Grande

De sista dagarna kan du koppla av på den frodiga och vackra paradisön Ilha Grande. Här finns fantastisk, orörd natur och mer än 100 vackra stränder. Den kuperade ön är 193 kvadratkilometer stor och den högsta punkten – Pico da Pedra D’Água – ligger 1 031 meter över havsytan. Nästan 90 % av ön är antingen ett skyddat reservat eller en nationalpark, där man bevarar det unika växt- och djurlivet som finns här.

Efter frukosten blir du körd till hamnstaden Angra Dos Reis, där du åker båt till ön – en båttur på ca 1,5 timme. När du kommer fram till öns största stad Vila do Abraão blir du mottagen av din hotellvärd och följd till ditt hotell, som ligger på gångavstånd från piren. Du får bärhjälp med ditt bagage från hotellet. Det finns inga vägar på ön och all transport sker antingen till fots, med cykel eller med båt.

Övernattning Pousada Naturalia

Dag 11: Ön Ilha Grande på egen hand
Dag 11: Ön Ilha Grande på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill. Det finns flera olika vandringsrutter på ön, och du får inte missa att gå på upptäcktsfärd på den frodiga ön och uppleva den fantastiska naturen. Du kan ha turen att se exotiska fåglar, vrålapor och kanske också sengångare.

Det är populärt att vandra till öns vackraste och mest kända strand Lopes Mendes. Den vita sandstranden med det azurblå vattnet är utsedd till en av Brasiliens vackraste stränder. Du kan endast komma hit till fots eller med båt. Denna utflykt kan köpas till i förväg hemifrån.

Övernattning Pousada Naturalia

Dag 12: Ön Ilha Grande på egen hand
Dag 12: Ön Ilha Grande på egen hand

Du tillbringar även den här dagen på egen hand. Ön erbjuder många former av vattensportsaktiviteter, som kajakturer, dykning och snorkling.

Du kan i förväg köpa till en båttur till den vackra blå lagunen, där du kan bada och simma med färgglada fiskar i det klara vattnet.

Övernattning Pousada Naturalia

Dag 13: Ön Ilha Grande – Rio – hemresan börjar
Dag 13: Ön Ilha Grande – Rio – hemresan börjar

Din resa börjar närma sig sitt slut och det har blivit dags att ta farväl av denna fantastiska ö. Du åker båt tillbaka till fastlandet och sedan minibuss till flygplatsen i Rio, där din hemresa börjar. Transporttiden är ca 5 timmar.

Dag 14: Hemkomst
Dag 14: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en upplevelserik rundresa i Brasilien.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.