• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanVandringstur i Tijuca nationalpark (halvdagsutflykt)
Vandringstur i Tijuca nationalpark (halvdagsutflykt)

Följ med på en vandringstur i Tijuca nationalpark frodiga regnskog, som ligger mitt i Rio de Janeiro. Stadsparken är en av världens största och bjuder på vackra vattenfall, tropisk flora och imponerande utsikter.

Första stoppet på turen är vid det bildsköna Taunay-vattenfallet mitt i de gröna omgivningarna. Från vattenfallet flyter vattnet genom bågen på den eleganta bron Job de Alcântara, som är i romersk stil och vackert inramad av den förtrollande miljön. Du besöker även den fina rosa kyrkan Capela Mayrink, som ligger närheten av vattenfallet.

Därefter går resan på en mer ojämn stig genom bergen, där du upplever naturen och den tropiska regnskogen tills du kommer fram till utkikspunkten Mirante da Cascatinha på cirka 500 meters höjd. Härifrån har du en fantastisk utsikt över den frodiga dalen och parkens högsta bergstoppar Pico da Tijuca, Pedra da Gávea och Pedra do Conde.

Utflyktens sista stopp är vid utkikspunkten Vista Chinesa med en fin paviljon i kinesisk stil, varifrån du har en enastående panoramautsikt över den praktfulla storstaden, Sockertoppen och Corcovado-berget med den berömda Kristusstatyn.

Under resans gång får du också en spännande inblick i Tijuca nationalparks frodiga flora samt i Rio de Janeiro och Brasiliens historia.

Kom ihåg att ta med en ryggsäck med lunch, vatten (gärna 1,5–2 liter), solkräm och myggmedel. Vi rekommenderar att du klär dig i solhatt, träningskläder och bekväma skor eftersom det handlar om en vandringstur i kuperad terräng.

Lunchen betalar du själv. Ni stoppar vid en stormarknad på morgonen där du kan köpa en smörgås, frukt och vatten att ta med på utflykten.

Svårighetsgrad: Lätt–medel

Sträcka: cirka 4,5 km, 313 höjdmeter

Längd: cirka 4–5 timmar

Priset gäller vid minst 2 personer.

Observera: I händelse av dåligt väder kan vandringsturen ändras av säkerhetsmässiga skäl.

Pris:
Per person:  800 kr

Senast sedda resor

Våra mest populära resor
Hit reser andra
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.