Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaColombia
Medellin

Resor till Colombia

Magisk natur, pulserande storstäder, spännande ruiner, färgstarka kolonialstäder och vackra stränder.

Våra resor till Colombia bjuder på stor mångfald och massor av kontraster avseende historia, natur och kultur.

Se våra resor och läs om varför du ska semestra i vackra, sydamerikanska Colombia här nedan.

Populära resor: Colombia

Varför ska du åka på semester till Colombia?

Colombia bjuder på några av Sydamerikas bäst bevarade hemligheter:

Karibiska stränder, de snöklädda Anderna, frodiga kaffeplantager, fascinerande öknar, färgstarka och charmiga kullerstensbelagda kolonialstäder, moderna storstäder och Amazonas-djungeln.

Här finner du en mångfald i befolkningen, historien, naturen och upplevelserna som inte finns på så många andra ställen.

Välkommen till Colombia!

Våra resor till Colombia

Oavsett vilken resa till Colombia du väljer kommer du nära inpå Colombias spännande sevärdheter och den colombianska charmen. Dessutom är det möjligt att avsluta alla resor med en avkopplande solsemester vid vackra, karibiska stränder.

Nedan kan du läsa om några av de höjdpunkter du kan uppleva på en resa till Colombia:

Bogotá

Bogotá är Colombias huvudstad.

Storstaden ligger 2 600 meter över havet, vilket gör den till den tredje högst belägna huvudstaden i världen.

I Bogotá kan du uppleva en härlig blandning av modern arkitektur och gamla kolonialtidsbyggnader.

Det gamla kolonialtidskvarteret La Candelaria sjuder av historia och med sina smala gränder och färgstarka byggnader är det som att området ber om att bli beundrat och fotograferat.

Andra höjdpunkter i Bogotá

 • Guldmuseet (Museo de Oro), där du får inblick i mötet mellan Colombias ursprungsbefolkning och den spanska kolonialmakten.
 • Boteros museum (Musero de Botero), som har en stor samling konstverk av den berömda colombianska konstnären Fernando de Botero samt många internationella verk.
 • En utflykt till toppen av Monserrate-berget (3 152 m.ö.h.) där du kan få en fantastisk utsikt över Bogotá.

Kafferegionen

Ett besök i Colombias kända kafferegion är på många sätt som att komma till ett helt annat land – en slående kontrast till Bogotás mer hektiska storstadsliv.

Här möts du nämligen av en vacker, frodig och fantastiskt grön natur.

Området är särskilt känt för sitt kaffe, som namnet också antyder, men dessutom odlas även frukter som ananas och mango. Dessutom bor det massor av fåglar här, bland annat kolibrier och papegojor.

Få en inblick i kaffeodlingens konst på en traditionell kaffefarm och låt dina sinnen få arbeta när det ska doftas och smakas.

Om du inte har fått nog av kafferegionen kan du välja till ett besök i den imponerande Corcora-dalen. Här kan du bland annat se Colombias nationalträd, vaxpalmen, eller palma de cera som med en höjd på upp till 60 meter är den högsta i världen av sitt slag.

Medellín

Nordväst om Bogotá ligger Colombias andra största stad, Medellín, som är känd för sitt milda klimat och därför fått smeknamnet ”staden med evig vår”.

Medellín har genomgått en fantastisk förvandling.

Från att vara drogkartellernas högborg med Pablo Escobar i täten blev Medellín 2013 korad som världens mest innovativa stad. Förutom att vara en modern storstad med ett rikt konst- och kulturliv är Medellín också landets finansiella och industriella centrum.

På en stadsrundtur kommer du nära inpå stadens fantastiska omvandling, bland annat i området Comuna 13. Här får du en inblick i stadens historia och du kommer att uppleva Medellíns vackra, färgglada grafittiväggar. Här har lokala konstnärer tolkat Medellíns och Comuna 13s historia.

Om du har tid över kan du åka en tur med stadens tunnelbana till Plaza Botero i Medellíns historiska centrum. Här hittar du 23 av den stora konstnären Boteros spektakulära figurer. Vid torget ligger Rafael Uribes palats och Antioquia-museet.

Cartagena

I norra Colombia ligger den romantiska kust- och kolonialtidsstaden Cartagena som är en av Colombias största höjdpunkter.

Här hittar du en smältdegel av spännande kulturer, intressant historia och bildskön kolonialtidsarkitektur.

Du kan till exempel uppleva:

 • den gamla stadsdelen, som är ett av UNESCOs världsarv, bjuder på en labyrint av kullerstensbelagda gator och vacker arkitektur från den spanska kolonialtiden. Stadsdelen bjuder in till att strosa längs de smala gatorna med antika kyrkor, kloster och bastioner – du kan antingen gå själv eller ta en stadsrundtur.
 • en street food-tur, där du får en annorlunda inblick i den colombianska kulturen. När du smakar på stadens läckra specialiteter kommer du nära inpå det ”riktiga” Cartagena.
 • Staden Palenque de San Basilio är Colombias afrikanska hörn. Staden är intressant eftersom det var den första staden som grundades av afrikanska slavar som lyckades fly från den spanska kolonialmakten. Staden är en del av UNESCOs lista över kulturarv och är bland annat hemvist för många stilarter inom afro-colombiansk musik.

Cartagena lockar dina sinnen med karibiska dofter, färger och cumbia-rytmer.

Vandring till Ciudad Perdida (Lost City)

Djupt inne i Sierra Nevada de Santa Marta-bergen i norra Colombia, på ca 900–1 200 meters höjd, hittar du Colombias svar på Machu Picchu: Ciudad Perdida eller Lost City.

Lost City är ett precolombianskt ruinkomplex, som byggdes runt 800 e.Kr. av det infödda Tairona-folket. Staden som endast kan besökas till fots övergavs ungefär samtidigt som de spanska kolonisatörerna kom till Colombia. Därefter låg den glömd innan den hittades igen av skattjägare 1976.

Detta 35 hektar stora område består av ett komplext system byggnader, vägar och trappor som förenas av mer än 150 terrasser, torg och stenvägar som ligger utspridda över bergssidorna.

På den 50 kilometer långa vandringen till Lost City kan du uppleva alla stadens och områdets hemligheter. Här kan du verkligen leva ut dina Indiana Jones-drömmar när du ska genom tät djungel, ta dig upp för branta sträckor, korsa ett antal floder och till sist klättra upp för 1 200 trappsteg i sten, allt i den fuktiga, tryckande värmen.

En Lost City-vandring är inte för känsliga själar.

Men höjdpunkten är när du når toppen, då du får en fantastisk utsikt över ruinkomplexet och dess vackra belägenhet djupt inne i djungeln.

Andra höjdpunkter i Colombia

 • Den underjordiska saltkatedralen ligger norr om Bogotá i staden Zipaquirá. Den romerskkatolska katedralen byggdes inne i den befintliga saltgruvan och är den enda av sitt slag i landet. Här finns plats för 8 400 personer och det är en mycket speciell upplevelse att gå på upptäcktsfärd i kyrkan.
 • Villa de Leyva, som på många sätt är fastfrusen i tiden, är en av de bäst bevarade och vackraste kolonialtidsstäderna i Colombia. Njut av den karaktäristiska kolonialtidsstilen med vitkalkade väggar, massiva trädörrar och träbalkonger överallt i staden. Besök till exempel Plaza Mayor som är ett av de största stadstorgen i Latinamerika.
 • San Augustín bjuder på massor av mystik i den arkeologiska parken med samma namn. Här hittar du nämligen gravstenar och hundratals religiösa figurer utspridda över ett stort område, som omringar San Augustín. Figurerna härstammar från mellan från år 0 fram till slutet av 700 talet och avbildar både människor och djur.
 • Tatacoa-öknen, mellan Bogotá och San Augustín, bjuder på ett fascinerande landskap med steniga klippor och raviner som har skapats av regnet. Trots namnet och att det ibland kan bli upp till 50 °C är Tatacoa faktiskt inte en öken utan en halvtropisk skog.
 • Santa Marta är en av de äldsta spanska städerna i Sydamerika och grundades 1525. Den är vackert belägen vid det karibiska havet vid foten av bergskedjan Sierra Nevada de Santa Marta. Staden är bland annat känd som den stad där Simón Bolívar tillbringade sina sista dagar 1830. Förutom att vara en trevlig stad är Santa Marta också en bra utgångspunkt för omkringliggande sevärdheter, till exempel Tayrona Nationalpark och vandringsturen till Ciudad Perdida (Lost City).

Kombinera med solsemester

Avsluta semestern med en solsemester på Isla Murcura eller i Barú

 • Isla Mucura är en idyllisk karibisk ö som ligger i ögruppen San Bernando, ca 2 timmars båtfärd från Cartagena. På hotellet Punta Faro har du möjlighet att varva ner helt och koppla av till ljuden av vågorna från den privata stranden, eller delta i någon av de olika sportaktiviteterna över och under havsytan.
 • Barú ligger söder om Cartagena. Här kan du njuta av några dagar på Decameron. Resorten ligger mitt i den tropiska skogen, precis vid vattnet och här kan du få det perfekta avslutet på semestern. Koppla av på en privat strand, delta i några av resortens många aktiviteter och skäm bort dig själv med massor av läcker mat.

Har du några frågor?

Vi har samlat information och svar på praktiska frågor om Colombia på vår sida med praktisk information.

Om du har några frågor får du gärna kontakta våra resekonsulter.

De sitter redo att hjälpa dig med frågor om Colombia, våra resor eller våra andra resmål i Sydamerika.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

Lamatours.se – Drömresor till Latinamerika

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.