• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
14 dagar

Colombia med Lost City-vandring

Äventyret väntar under en utmanande vandringstur in i Sierra Nevada-bergens djupa djungel till den mytomspunna ruinstaden Lost City.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Colombia med Lost City-vandring Colombia med Lost City-vandring
14 dagar

Colombia med Lost City-vandring

Äventyret väntar under en utmanande vandringstur in i Sierra Nevada-bergens djupa djungel till den mytomspunna ruinstaden Lost City.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Bogotá och tillbaka från Cartagena med mellanlandning på vägen
 • 1 inrikesflyg mellan Bogotá – Santa Marta
 • Transfer till och från flygplatserna samt mellan Santa Marta och Cartagena (i mindre internationella grupper)
 • 9 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 3 övernattningar i enkla djungelläger på Lost City-vandringen, inklusive transport till och från Santa Marta, lokal engelsktalande guide, måltider och guidad rundtur i Lost City
 • Individuell rundresa. Alla utflykter sker dock i mindre internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad nödtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på Colombias karibiska kust

Följande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Bogotá bland annat med besök på Guldmuséet och en tur till Monserrate-berget
 • Street food-tur i Cartagena

Kortfattat om resan

Colombia har en av de mest spännande förcolombianska ruinstäderna i Latinamerika – Ciudad Perdida – kanske mer känd som Lost City. På en utmanande vandring genom Sierra Nevada-bergens djungel kommer du att se detta storslagna ruinkomplex med egna ögon.

Din spännande rundresa i Colombia tar dig också förbi den pulserande huvudstaden Bogotá, som du kan uppleva både till fots och från toppen av Monserrate-berget.

Resan slutar i äventyrliga Cartagena, som är en fantastisk avslutning på din resa med de vackra byggnaderna från kolonialtiden och den unika atmosfären.

Det finns möjlighet att förlänga resan med en solsemester vid den karibiska kusten.

Välj denna resa eftersom...

 • Ge dig ut på äventyr i Sierra Nevada-bergens täta djungel på en utmanande vandring till den sägenomspunna ruinstaden Lost City
 • Upplev Colombias huvudstad, Bogotá, från toppen av berget Monserrat på 3152 meters höjd
 • Gå vilse på Cartagenas små snirkliga kullerstensgator omgivna av färgrika kolonialtidshus och imponerande kyrkor och torg
 • Du har möjlighet att förläng resan med solsemester vid Colombias karibiska kust, antingen på halvön Barú eller på den lilla ön Múcura

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Bogotá

När du anländer till El Dorados flygplats i Bogotá kommer vår lokala samarbetspartner att ta emot dig. Resetiden till ditt hotell, som ligger i den gamla stadsdelen La Candelaria, tar ca 30–45 min beroende på trafiken.

Du kommer att få lite praktisk information om Colombia generellt och specifikt om din egen resa. Tveka inte om du har några frågor. Guiden är med för att ge dig en bra start på din resa.

Du har kvällen för dig själv, så att du kan koppla av eller gå på upptäcktsfärd i den mysiga gamla stadsdelen. Kom ihåg att Bogotá ligger på 2 600 meters höjd, så ta det lugnt och låt din kropp vänja sig vid höjden.

Övernattning:
Dag 2: Stadsrundtur i Bogotá

Efter frukost hämtas du på hotellet av en guide, som tar dig med på en promenad till den gamla stadsdelens höjdpunkter.
När du besöker Guldmuséet, Plaza Bolívar och Botero-muséet kommer du att få en spännande inblick i hela Colombias historia.

En av resans höjdpunkter är utsikten över staden från toppen av Monserrate-berget på 3 152 höjd. Stadsturen sker till fots, men var lugn – resan upp till Monserrate-berget sker med linbana.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 3: Bogotá på egen hand

I dag är det dags för dig att få en guidad tur. Du kan utforska staden på egen hand eller köpa till en extra utflykt hemifrån.

Bogotá har mycket att bjuda på. Du kan gå på äventyr på La Candelarias små gator och besöka Paloquemao-marknaden, som är en av Bogotás äldsta marknader, där man kan köpa blommor, exotiska frukter, grönsaker och mycket annat.

Du kan också ta en taxi till den moderna delen av Bogatá, där det finns varuhus och massor av butiker och restauranger. Möjligheterna är många.

Vi kan varmt rekommendera att köpa till en cykeltur eftersom detta är ett fantastiskt sätt att uppleva huvudstaden på, eller en utflykt till den underjordiska saltkatedralen Zipaquirá, som ligger norr om Bogotá.

Dag 4: Flyg från Bogotá till Santa Marta

I dag reser du vidare till Santa Marta, som är vackert beläget vid den karibiska kusten, vid foten av bergskedjan Sierra Nevada. Du blir hämtad på ditt hotell och körd till flygplatsen. Flygresan tar ca 1,5 timme.

Santa Marta är en av de äldsta spanska städerna i Sydamerika. Staden grundades år 1525. Det var i Santa Marta som Simón Bolívar tillbringade sina sista dagar 1830. Under modern tid har fotbollsspelaren Carlos Valderrama, mer känd som El Pibe, också satt Santa Marta på världskartan.

Santa Marta har ett mysigt centrum med vackra färgglada kolonialtidsbyggnader. Här finns också fina restauranger och mysiga caféer.

Dag 5: Santa Marta – Lost City-vandring

I dag börjar resan till Lost City, och du kan ta fram din inre Indiana Jones, då den här resan är en mindre expedition till fots genom Sierra Nevada-bergens täta djungel. Du kommer att korsa floder och vandra i höga temperaturer och i hög luftfuktighet. Vandringen är ca 50 kilometer lång och varar i fyra dagar, och du övernattar i enkla läger på vägen. Din kunniga guide kommer att ta dig och din grupp till det imponerande ruinkomplexet Ciudad Perdida, mer känt som Lost City. Vi garanterar att det blir utmanande, men också att det är värt alla krafter, och det kanske blir ditt bästa minne som du tar med dig hem från Colombia.

Lost City byggdes av Tayronafolket omkring 800 e. Kr. Det sägs att Lost City övergavs under samma tid som de spanska kolonialisterna kom till Colombia. Det som gör Lost City så speciellt är att det först upptäcktes av skattjägare under 1970-talet.

Efter frukosten blir du hämtad på hotellet och med en fyrhjulsdriven bil körs du på ojämna vägar till den lilla staden Mamey, där vandringen börjar. Resan tar ca 2,5 timmar. Lunchen serveras i Mamey, innan du börjar din vandring genom den frodiga djungeln mot det första lägret, som ligger på 520 meters höjd. Du har tid för avkoppling innan middagen serveras.

Avstånd: Ca 8 km

Vandringstid: Ca 5 timmar

Dag 6: Lost City-vandring

Den här dagen är den mest krävande dagen på vandringen. Du kommer att korsa Buritaca-floden hela nio gånger. Lunchen intas på vägen till staden, och det kommer också att serveras snacks och färsk frukt, så att du har energi under resan.

Även om det blir svettigt och tufft finns det mycket tid till att njuta av det vackra landskapet du vandrar genom. Du passerar flera lokala byar under vandringen. Kom ihåg att ha respekt för de människor som bor här och fråga alltid om tillåtelse innan du tar bilder.

När du kommer fram till lägret kan du ta ett uppfriskande dopp i floden eller koppla av innan middagen serveras. Vi kan nästan garantera att du somnar tidigt den här kvällen efter en tuff dag i djungeln.

Avstånd: Ca 14 km

Vandringstid: Ca 8 timmar

Dag 7: Lost City-vandring

Dagens vandring börjar tidigt med en uppstigning på ca 660 meters höjd. Den sista biten till Lost City är en brant trappa med 1 200 trappsteg i olika former och storlekar. Vägen upp för trappan är tuff, men när du når toppen kan du klappa dig själv på axeln och låta dig ta in den imponerande vyn som möter dig. Detta 35 hektar stora område består av ett komplext system av byggnader, vägar och trappor, som förenas i fler än 150 terrasser, torg och stenväggar, som ligger utspridda över bergssidorna. Från toppen får du en fantastisk utsikt över den täta djungeln och det imponerande ruinkomplexet.
Din guide kommer att ge dig en spännande inblick i Lost Citys historia, och du får också tid på egen hand till att gå på upptäcktsfärd på den här magiska platsen mitt i Sierra Nevadas djungel.

Det finns endast en väg in till Lost City och en väg ut. Efter ca 3–4 timmer vid ruinerna tar dusamma väg tillbaka som till lägret, där du övernattar i djungeln för sista gången. Det finns inget som slår upplevelsen att ligga och lyssna till djungelns läten när natten faller på. Djungelns djur och insekter vaknar så fort solen går ner. Det är fascinerande att ligga och lyssna till deras ljud innan du sluter ögonen efter en lång dag, då historiens vingslag gett dig en upplevelse för livet.

Avstånd: Ca 15 km

Vandringstid: Ca 9 timmar

Dag 8: Lost City-vandring – Santa Marta

Efter frukosten vandrar du tillbaka till den lilla staden Mamey, där det serveras en välbehövlig lunch. Härifrån blir du körd tillbaka till ditt hotell i Santa Marta i en fyrhjulsdriven bil. Här väntar en avkopplande kväll med ett långt varmt bad, en god måltid, en välförtjänt segeröl och sedan en mjuk säng att sova i.

Avstånd: Ca 13 km
Vandringstid: Ca 6 timmar

Övernattning:
Dag 9: Santa Marta på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Santa Marta. Du kan utforska staden på egen hand eller köpa till en guidad rundtur hemifrån. Du kan också köpa till en tur till den närliggande nationalparken Tayrona, som har en unik flora och fauna, och några av de vackraste stränderna i Colombia.

Dag 10: Santa Marta – Cartagena – street food-tur

Efter frukosten är det dags att ta farväl av Santa Marta. Du hämtas på hotellet och körs till Cartagena, vilket tar cirka 5 timmar.

Du kommer att bo i Cartagenas charmiga gamla historiska stadsdel, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Bakom den tjocka stadsmuren möts du av färgglada kolonialtidsbyggnader, glada fruktsäljande kvinnor, och massor av resande människor som tar sig fram till fots eller i hästvagnar, som tar sig fram på de mysiga, smala små gatorna.

På eftermiddagen åker du på en två timmar lång street food-tur i Cartagena. Din guide introducerar dig till de många, goda specialiteterna, som serveras runt omkring på gator och gränder i staden. Det finns specialiteter som du som resande ofta kommer att undvika på grund av den enkla anledningen att du inte vet vad det är. Njut av att uppleva och smaka på Cartagena på lokalbefolkningens vis.

Dag 11: Cartagena på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand och upptäcka Cartagena, som är en riktig smältdegel av kulturer från både Colombias ursprungsbefolkning, spanjorerna och afrikanerna.

Med en genomsnittstemperatur på 30 grader året runt kan en skuggplats på en bänk i parken Bolívar, med utsikt över den vackra Santa Catalina-katedralen, vara att föredra. Eller kanske gå en shoppingtur i några av de många, exklusiva butikerna med luftkonditionering.

Du har också möjlighet att åka på utflykt till den lilla UNESCO-listade staden Palenque de San Basilio. Det är den första fria staden som grundades av afrikanska slavar, som hade lyckats fly undan den spanska kolonialmakten.

På eftermiddagen kan du åka på en guidad stadstur och bland annat uppleva det imponerande fortet Castillo San Felipe de Barajas.

Njut av middagen på en av de många restaurangerna på stadens stora torg eller på takterrasserna med utsikt över stadens takåsar.

Dag 12: Cartagena på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Cartagena. Om du inte har fått nog av kolonialtidsbyggnaderna kan vi varmt rekommendera en promenad i stadsdelen Getsemani. För 15–20 år sedan var det här området i Cartagena en plats man inte besökte. Här bodde fattiga människor, och området lockade både prostituerade och ficktjuvar. I dag har Getsemani blivit den hippa stadsdelen med små butiker, där lokala konstnärer säljer sin konst, och där det finns trendiga caféer och kaffebarer. Besök Plaza Trinidad och njut av den unika atmosfären på eftermiddagen, då allt är fullt av liv.

Dag 13: Avresa från Cartagena

Det har blivit dags att ta farväl av Colombia, så njut av din sista morgon i Cartagena.

Du blir hämtad på ditt hotell och körd till flygplatsen Tidpunkten beror på när ditt flyg avgår.  Resan till flygplatsen tar ca 30 minuter.

Dag 14: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en upplevelserik resa runt i Colombia.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester till Barú, 2 nätter

Efter en resa runt i Colombia med många nya och spännande intryck kan vi rekommendera dig att avsluta med en avkopplande solsemester. Stränderna utanför Cartagena är inte så bra men bara 1,5 timmes körväg söder om Cartagena på halvön Barú kan du uppleva härliga, karibiska stränder där du kan koppla av och ta ett dopp i det ljumma, turkosa havet.

Decameron är en fantastisk all-inclusiveresort med massor av aktiviteter för både vuxna och barn. Resorten ligger avsides med en privat strand och är omgiven av orörd natur.

Det är möjligt att köpa till extra nätter på resorten om du önskar fler dagars avkoppling.

 

Övernattning:
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 5 875 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 8 275 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.