• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
12 dagar

Colombias höjdpunkter

Åk på en underbar rundresa i Colombia. Upplev huvudstaden Bogotá, den gröna och frodiga kafferegionen och innovativa Medellín och avsluta vid den karibiska kusten i historiska Cartagena.

Colombias höjdpunkter Colombias höjdpunkter
12 dagar

Colombias höjdpunkter

Åk på en underbar rundresa i Colombia. Upplev huvudstaden Bogotá, den gröna och frodiga kafferegionen och innovativa Medellín och avsluta vid den karibiska kusten i historiska Cartagena.

Välj denna resa eftersom…

Åk på en underbar rundresa i Colombia. Du kommer att uppleva landets kontraster och mångfald genom ett besök i huvudstaden Bogotá, den gröna och frodiga kafferegionen och Medellín – staden med den eviga våren. Resan avslutas längs den karibiska kusten där Cartagenas vackra, historiska stadsdel väntar på dig.

Det finns möjlighet att förlänga resan med en solsemester vid den karibiska kusten.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Bogotá med retur från Cartagena med mellanlandning
 • 2 inrikesflyg mellan Bogotá – Armenia (kafferegionen) och Medellín – Cartagena
 • Transfer till och från flygplatsen (i mindre internationella grupper)
 • Buss mellan Armenia (kafferegionen) och Medellín
 • 10 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre internationella grupper med lokala engelskspråkiga guider
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på Colombias kust

Följande utflyktspaket ingår:

 • Stadsrundtur i Bogotá med bland annat besök på Guldmuseet och en tur till Montserrat-berget
 • Besök på en kaffeplantage
 • Stadsrundtur i Medellín med fokus på stadens förvandling
 • Street food-tur i Cartagena
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Bogotá

Vid ankomst i Bogotá välkomnas du av en av våra lokala samarbetspartner. Du körs till ditt hotell i La Candelaria som är Bogotás historiska stadsdel. Vägen från flygplatsen tar ungefär 30–45 minuter beroende på trafiken.

På hotellet får du praktisk information om Colombia i allmänhet och om din egen resa och guiden kan svara på eventuella frågor du kan ha.

På kvällen har du tid att på egen hand gå på upptäcktsfärd i La Candelaria-stadsdelen med de vackra kolonialtidshusen. Kom ihåg att ta det lugnt, Bogotá ligger på 2 600 meters höjd.

Dag 2: Stadsrundtur i Bogotá

Förmiddagen kan du tillbringa på egen hand. Du kan välja att köpa till en cykeltur, som är en stor upplevelse, särskilt på söndagar och helgdagar. Då stängs nästan 200 km landsväg av för biltrafik i centrala Bogotá, som mellan kl. 7–14 endast är till för cyklister och andra motionärer. Detta kallas Ciclovia, som betyder cykelväg.

På eftermiddagen ska du på en guidad vandring till stadsdelens stora höjdpunkter. Det första stoppet är Guldmuseet, som har en imponerande samling guld från hela landet. Här får du en spännande inblick i Colombias ursprungsbefolkning och deras möte med den nya kolonialmakten.

Du besöker också det imponerande torget Plaza Bolívar och Boteros museum, som har en stor samling av Boteros egna verk men också många utländska verk. Fernando Botero är Colombias mest berömda konstnär.

Turen avslutas med en fantastisk panoramautsikt över Bogotá och stadens över 8 miljoner invånare från toppen av Monserrate-berget (3 152 m).

Observera: Berget Monserrate är ett populärt utflyktsmål för lokalborna – särskilt på söndagar. Därför bör du räkna med mer tid för att ta dig upp och ner för berget.

Dag 3: Bogotá på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Bogotá. Kanske har du inte fått nog av La Candelaria med de många vackra husen och kyrkorna. Du kan också åka till Paloquemao-marknaden, som är en av Bogotás äldsta marknader. Här hittar du exotiska frukter, grönsaker, blommor och mycket annat.

Du kan också ta en taxi till Simón Bolívar-parken som är ett stort, grönområde med sjöar, cykelvägar och lekplatser. Hit åker lokalborna för att koppla av eller motionera. Det är en fantastisk oas mitt i storstaden. Väster om Simón Bolívar-parken ligger en botanisk trädgård.

Dag 4: Flyg från Bogotá till Armenia i kafferegionen – besök på en kaffegård

Det är dags att ta farväl av Bogotá och du hämtas på ditt hotell och körs till flygplatsen där resan går till Armenia (ca 1 timmes flygresa). Att komma till Colombias kafferegion är som att komma till ett helt annat land. Det är en stor kontrast mellan den hektiska storstaden och det idylliska lantlivet i kafferegionen. Här är det grönt och frodigt, och förutom det kaffe som regionen är mest känd för odlas det även massor av frukt, till exempel papaya, mango och ananas. Här finns en rik flora och fauna och du kan bland annat se färgglada papegojor och kolibrier.

Du hämtas vid flygplatsen och körs till en lokal kaffegård. Här får du en spännande inblick i den omständliga processen som krävs för att producera gott kaffe, från de handplockade bönorna till den färdiga produkten. Turen avslutas självklart med en provsmakning av det fantastiska kaffet och det finns också möjlighet att köpa med kaffe hem.

Efter rundvisningen körs du till ditt övernattningsställe. Du ska övernatta på en traditionell Finca, som betyder bondgård på spanska. Flera av dessa Fincas har renoverats och gjorts om till små bed & breakfasts.

Dag 5: Kafferegionen på egen hand

Du kan tillbringa dagen på din Finca med en god bok och en promenad i den tillhörande stora trädgården där du kan kika efter papegojor, kolibrier och andra intressanta fåglar.

Du kan också välja att köpa till en utflykt för att få se mer av denna härliga region.

Dag 6: Kafferegionen – Medellín

Du blir hämtad på ditt hotell och körd till busstationen i Armenia. Resan till Medellín tar ca 7 timmar, så luta dig tillbaka i sätet och njut av det vackra, bergiga landskapet som susar förbi fönstret. På vägen görs ett lunch- och toalettstopp.

Observera: Just nu håller vägen mellan kafferegionen och Medellín på att förbättras. Det kan ibland göra bussresan extra lång, därför förbehåller vi oss rätten att byta ut bussresan mot flyg under 2019.
Medellín är den näst största staden i Colombia, och den är vackert belägen i en smal dal där den på grund av sin växande storlek breder ut sig över bergssluttningarna på båda sidorna. Se fram emot att uppleva Medellín som med sitt milda klimat året runt kallas ”staden med den eviga våren”.

Vid din ankomst i Medellín blir du hämtad på busstationen och körd till ditt hotell som ligger centralt i det populära området El Poblado. Det här området lockar till sig både lokalbor och turister tack vare sitt stora urval av restauranger, trendiga kaféer och barer.

Dag 7: Stadsvandring i Medellín

De flesta förknippar Medellín med narkotikakarteller och Pablo Escobar – 80- och 90-talet är en våldsam del av Medellíns historia. Men sedan 2002 har lokala politiker investerat i både infrastruktur och utbildning och det har gett ett fantastiskt resultat. Du kommer att bli positivt överraskad av mötet med Medellín. 2013 korades staden till världens mest innovativa stad. Det är en modern storstad och som enda stad i Colombia har den bland annat en tunnelbana som går från norr till söder. Det har också byggts både rulltrappor och linbanor ut till de olika distrikten (som kallas comunas) så att alla, rika som fattiga, har enkel och billig tillgång till staden, och därmed arbete.

I dag ska du på en stadsrundtur som fokuserar på stadens förvandling från en av de farligaste platserna i världen till en av de mest innovativa. Du kommer att besöka det område som heter Comuna 13. Området är ett bra exempel på hur saker och ting har ändrats. Din guide kommer att ge dig en spännande inblick i stadens historia. På rundturen kommer du att uppleva många snygga och färgglada grafittiväggar. Graffitin är de lokala konstnärernas version av både Colombias, Medellíns och Comuna 13:s historia.

Turen går med lokala transportmedel så att du kan se och uppleva staden som lokalborna.

Dag 8: Flyg från Medellín till Cartagena – street food-tur

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen. Beroende på trafiken ta turen ca 1–1,5 timme. Flygresan till Cartagena tar ca 1 timme.

Se fram emot mötet med Cartagena! Staden kommer garanterat att ta andan ur dig. Här finns allt som hjärtat begär: fantastiskt välbevarad spansk arkitektur bakom den massiva stadsmuren i den UNESCO-listade gamla stadsdelen, en smältdegel av kulturer från Colombias ursprungsbefolkning samt från spanjorer och afrikaner. Här finns läckra restauranger – och genomsnittstemperaturen är 30 grader året runt.

När du kommer fram till hotellet har du tid att slappa lite innan du ska på en 2 timmar lång street food-tur. Din guide tar med dig runt i staden och presenterar lokala specialiteter som till exempel arepas, hemgjord glass och hemgjort godis.

Dag 9: Cartagena på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Cartagena. Du kan välja att fara fram på de trevliga gatorna i den gamla stadsdelen eller helt enkelt slappna av i skuggan på en bänk i Bolívar-parken med utsikt över den vackra Santa Catalina-katedralen.

Cartagena tar emot många besökare varje år och du kan vara säker på att var du än befinner dig kommer det att finnas en trevlig colombian som är redo att sälja dig en välbehövlig solhatt, ett armband, färsk frukt eller en kall flaska vatten.

Du har också möjlighet att åka på utflykt till den lilla UNESCO-listade staden Palenque de San Basilio. Den är intressant eftersom det var den första staden som grundades av slavar som hade lyckats fly undan den spanska kolonialmakten.

På eftermiddagen kan du följa med på en guidad stadsrundtur och se ännu mer av Cartagena.

Dag 10: Cartagena på egen hand

Även den här dagen tillbringar du som du vill. Om du inte har fått nog av vackra byggnader kan du gå en tur i grannstadsdelen Getsemani. För 15–20 år sedan var detta område av Cartagena den fattiga delen som drog till sig bedragare och ficktjuvar. I dag är Getsemani den hippa stadsdelen med många hostel, små trevliga hotell, trendiga kaféer & barer och Plaza Trinidad med sin fantastiska stämning.

Här har lokala konstnärer slagit sig ner och du kan uppleva mängder av snygga grafittimålningar på väggarna och kanske köpa några vackra bilder.

Solnedgången kan avnjutas med en kopp kaffe eller en kall öl från den västra sidan av stadsmuren. När solen går ner vaknar den gamla stadsdelen på riktigt. Njut av din sista kväll i den vackra staden.

Dag 11: Avresa från Cartagena

Det har blivit dags att ta farväl av Cartagena och fantastiska Colombia. Om du vill köpa med några souvenirer hem finns det goda chanser här i staden.

Beroende på när ditt flyg går hämtas du upp vid ditt hotell och körs till flygplatsen. Resan till flygplatsen tar ca 30 minuter.

Dag 12: Ankomst till Sverige

Du anländer till Sverige efter en upplevelserik resa i Colombia.

Förläng din resa

Förlängning med solsemester till Barú, 2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 825 kr
Per barn u/12 år: + 2 400 kr
Enkelrumstilläg: + 3 900 kr

Efter en resa runt i Colombia med många nya och spännande intryck kan vi rekommendera dig att avsluta med en avkopplande solsemester. Stränderna utanför Cartagena är inte så bra men bara 1,5 timmes körväg söder om Cartagena på halvön Barú kan du uppleva härliga, karibiska stränder där du kan koppla av och ta ett dopp i det ljumma, turkosa havet.

Decameron är en fantastisk all-inclusiveresort med massor av aktiviteter för både vuxna och barn. Resorten ligger avsides med en privat strand och är omgiven av orörd natur.

Det är möjligt att köpa till extra nätter på resorten om du önskar fler dagars avkoppling.

Observera: Priserna gäller inte under perioden 26 december – 12 januari samt under påsk. Fråga oss om vilka priser som gäller om du tänkt resa under den här perioden.

Förlängning med solsemester till ön Mucura, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 225 kr
Per barn u/12 år: + 4 725 kr
Enkelrumstilläg: + 7 135 kr

Utanför Colombias karibiska kust ligger den lilla idylliska korallön, Mucura. Ön är en del av ögruppen San Bernardo som år 1996 inkluderades i Rosario Islands nationalpark för att beskydda det unika marina livet och korallerna i området.
Det nya namnet på nationalparken blev Rosario y San Bernardo och den täcker en yta på 1 200 km2.

Det tar ca 2 timmar att åka ut till ön från Cartagena och du blir varmt mottagen av personalen på det lilla mysiga hotellet Punta Faro.

Punta Faro är inte riktigt som andra hotell. Här finns det inte några nycklar till rummen här och det finns ingen musik och underhållning, bara ljuden från vågorna och vinden.

Detta hotell är perfekt för dig som vill koppla av och njuta av den vackra omgivningen över och under vattnet.

Det är möjligt att köpa till extra nätter på hotellet om du önskar fler dagars avkoppling.

Observera: Priserna gäller inte under perioden 26 december – 15 januari samt under påsk. Fråga oss om vilka priser som gäller om du tänkt resa under den här perioden.

Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 4 900 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 8 500 kr
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.