• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
10 dagar

En bit av Colombia

Från Colombias pulserande huvudstad Bogotá i Anderna till vackert väder och avkopplande karibisk stämning i historiska Santa Marta och charmiga Cartagena.

En bit av Colombia En bit av Colombia
10 dagar

En bit av Colombia

Från Colombias pulserande huvudstad Bogotá i Anderna till vackert väder och avkopplande karibisk stämning i historiska Santa Marta och charmiga Cartagena.

Välj denna resa eftersom...

 • Få ett smakprov på fantastiska Colombia under denna resa med frihet att själv välja aktiviteter längs vägen
 • Besök historiska Santa Marta vid den karibiska kusten, där Sydamerikas berömda frihetshjälte Simón Bolívar bodde i slutet av sitt liv
 • Ge dig ut på äventyr bakom kolonialtidspärlan Cartagenas tjocka stadsmur, där färgrika hus, vackra kyrkor och torg väntar dig
 • Du har möjlighet att förläng resan med solsemester vid Colombias karibiska kust, antingen på halvön Barú eller på den lilla ön Múcura

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan

Få ett smakprov av Colombia och landets fantastiska mångfald. Du kommer att uppleva landets huvudstad Bogotá, som är vackert belägen i Anderna på 2 600 meters höjd. Här går du på en guidad stadsrundtur och får en spännande inblick i staden och landets historia både före och efter spanjorernas ankomst.

Härifrån flyger du till Santa Marta och varmare temperaturer vid den karibiska kusten. Santa Marta är en bra utgångspunkt för resor till nationalparken Tayrona, där du kan uppleva den tropiska djungeln, vackra karibiska stränder och den lilla trevliga bergsbyn Minca, där du kan besöka kaffeplantage.

Resan avslutas i vackra, historiska Cartagena. Här får du smaka på stadens specialiteter, och uppleva staden som de lokala invånarna på en street food-tur runt om på de mysiga, smala och kullerstensgatorna.

På den här resan har du möjlighet att uppleva städerna på egen hand, eller välja att köpa till en extra utflykt de dagar då ingen aktivitet är planerad.

Du har möjlighet att förlänga resan med en avkopplande solsemester.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Bogotá med hemresa från Cartagena med byte av flyg på vägen
 • 1 inrikesflygning mellan Bogotá och Santa Marta
 • Transfer till och från flygplatsen (i mindre, internationella grupper)
 • 8 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad jourtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på Colombias karibiska kust

Följande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Bogotá med bland annat besök på Guldmuseet och en tur till Montserrat-berget
 • Street food-tur i Cartagena
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Bogotá

Njut när du flyger in över Colombias huvudstad Bogotá, som är vackert belägen i Anderna på 2 600 meters höjd.

När du kommer ut från flygplatsen El Dorado blir du mött av vår lokala samarbetspartner, som kör dig till ditt hotell i den gamla trevliga stadsdelen La Candelaria. Resan tar ca 30–45 minuter beroende på trafiken.

Guiden kommer att ge dig lite information om din resa och är redo att besvara eventuella frågor om resan eller om Colombia.

Under resten av eftermiddagen och kvällen kan du utforska stadsdelen Candelaria på egen hand.

Dag 2: Stadsrundtur i Bogotá

Efter frukosten går du på en spännande guidad stadsrundtur i Bogotás historiska stadsdel, så ta på dig dina vandringsskor!

Du besöker bland annat det imponerande Guldmuseet, där du får en unik inblick i de ursprungsbefolkningens kultur och levnadssätt. Därefter åker du till Botero-museet, som har en stor samling verk av Colombias mest berömda konstnär och skulptör Fernando Botero, samt flera andra berömda konstnärers verk. Du kommer självklart också att besöka det stora pampiga torget Plaza Bolívar, där vackra katedraler, regeringsbyggnader och justitsdepartementet ligger. Turen avslutas med en panoramautsikt över Bogotá från toppen av Monserrate-berget, som ligger på 3 152 meters höjd.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 3: Bogotá på egen hand – Santa Marta

Bogotá är en spännande storstad som har mycket att erbjuda. Du kan tillbringa dagen på egen hand. Du kanske inte har fått nog av att gå runt och njuta av de vackra, färgglada husen och kyrkorna i Cartagena? Besök också Paloquemao-marknaden, där det säljs blommor, exotiska frukter, grönsaker och mycket annat.

Du kan också ta en taxi till den 400 hektar stora Simón Bolívar-parken. Det är en stor, grön oas mitt i staden med lekplatser, sjöar och stora grönområden, dit lokalbefolkningen åker för att koppla av eller motionera.
Om du vill vara aktiv har du möjlighet att köpa till en cykeltur i Bogotá.

På eftermiddagen blir du körd till flygplatsen och flyger vidare till Santa Marta, som ligger vid den karibiska kusten. Flygresan tar ca 1,5 timme.

Dag 4: Santa Marta på egen hand

Santa Marta är vackert beläget vid foten av bergskedjan Sierra Nevada. Det är en mysig stad med ett färgrikt centrum, kolonialtidsbyggnader och en vacker vitkalkad katedral. Staden är en av de äldsta spanska städerna i Sydamerika, och grundades 1525 av spanjoren Rodrigo de Bastidas.
Det var också i Santa Marta som Colombias frihetskämpe Simón Bolívar slutade sina dagar 1830.

Dagen kan du ägna åt att utforska Santa Marta på egen hand.

Du har också möjlighet att köpa till en guidad stadsrundtur på förmiddagen och en utflykt till en kaffeplantage utanför den lilla mysiga staden Minca på eftermiddagen.

På kvällen kan du gå ner till centrum och parken Parque Santander o de Los Novios, där det finns många bra restauranger och mysiga barer.

Dag 5: Santa Marta på egen hand

Runt omkring Santa Marta ligger flera härliga stränder. Den mest populära är El Rodadero, som ligger endast 15 minuter med taxi från centrum.

Du kan också åka på en utflykt till nationalparken Tayrona, som är känd för sin unika flora och fauna, och några av de vackraste stränderna i Colombia.

Dag 6: Santa Marta – Cartagena – street food-tur

Efter några härliga dagar i Santa Marta åker du vidare mot Cartagena. Efter frukost blir du hämtad av en minibuss – en slags shuttle-service, som kör resenärer från hotell i Santa Marta till hotell i Cartagena. Resan till Cartagena tar ca 5 timmar.

Cartagena grundades av spanjoren Pedro de Heredia 1533. Staden blev snabbt mycket rik, då den hade landets viktigaste hamn, och det var här allt gods och alla slavar såldes. Den här rikedomen lockade många pirater, och spanjorerna beslutade sig snabbt för att bygga en skyddsmur runt stadens centrum för att skydda stadens välbärgade invånare. Man byggde också ett stort fort, Castillo San Felipe de Barajas, för att hålla oinbjudna gäster borta.
Missa inte den här kolonialtidspärlan, som finns med på UNESCOs världsarvslista av en anledning.

När du anländer har du ett par timmar till avkoppling. Därefter blir du hämtad på hotellet av en lokal guide som tar med dig ut för att smaka på Cartagenas lokala rätter och snacks på en ca 2 timmar lång street food-tur.

Dag 7: Cartagena på egen hand

Cartagena har allt du kan önska dig. Här är det vackert och varmt, och det finns massor med fina butiker, restauranger och takterrassbarer där du kan njuta av en kall drink medan du ser ut över staden. Befolkningen är en smältdegel av olika kulturer både från Colombias ursprungsbefolkning, Spanien och Afrika.

Dagen kan du ägna åt att upptäcka det du vill på egen hand längs Cartagenas mysiga gator och gränder.

Du har också möjlighet att köpa till extra utflykter och besöka den lilla staden Palenque de San Basilio, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Det var det första fria staden som grundades av de afrikanska slavarna, som flydde från den spanska kolonialmakten.

På eftermiddagen kan du köpa till en guidad stadsrundtur och bland annat uppleva La Popa-klostret och det imponerande fortet Castillo San Felipe de Barajas.

Dag 8: Cartagena på egen hand

Du har ännu en dag på egen hand i Cartagena. Om du tycker om Colombias graffiti och färgglada kolonialtidshus kan vi rekommendera att besöka stadsdelen Getsemani, som ligger fem minuters promenad från den historiska stadsdelen.
För några år sedan var Getsemani ett fattigt område i Cartagena, som man inte besökte som turist. Detta har ändrats de senaste åren, och i dag är Getsemani en sprudlande och färgsprakande stadsdel, som lockar lokala konstnärer och resande från hela världen. På kvällarna sjuder området av liv, särskilt på Plaza Trinidad, som helt klart är värt ett besök.

Dag 9: Avresa från Cartagena

Det har blivit dags att köpa de sista souvenirerna och ta farväl av Cartagena. Du blir hämtad på ditt hotell och körd till flygplatsen. Tidpunkten beror på när ditt flyg avgår.

Dag 10: Ankomst till Sverige

Ankomst till Sverige efter en spännande resa i Colombia.

Välj mellan möjligheterna härunder
Kombinera med

Förlängning med solsemester till Barú, 2 nätter

Efter en resa runt i Colombia med många nya och spännande intryck kan vi rekommendera dig att avsluta med en avkopplande solsemester. Stränderna utanför Cartagena är inte så bra men bara 1,5 timmes körväg söder om Cartagena på halvön Barú kan du uppleva härliga, karibiska stränder där du kan koppla av och ta ett dopp i det ljumma, turkosa havet.

Decameron är en fantastisk all-inclusiveresort med massor av aktiviteter för både vuxna och barn. Resorten ligger avsides med en privat strand och är omgiven av orörd natur.

Det är möjligt att köpa till extra nätter på resorten om du önskar fler dagars avkoppling.

Observera: Priserna gäller inte under perioden 26 december – 12 januari samt under påsk. Fråga oss om vilka priser som gäller om du tänkt resa under den här perioden.

Förlängning med solsemester till ön Mucura, 3 nätter

Utanför Colombias karibiska kust ligger den lilla idylliska korallön, Mucura. Ön är en del av ögruppen San Bernardo som år 1996 inkluderades i Rosario Islands nationalpark för att beskydda det unika marina livet och korallerna i området.
Det nya namnet på nationalparken blev Rosario y San Bernardo och den täcker en yta på 1 200 km2.

Det tar ca 2 timmar att åka ut till ön från Cartagena och du blir varmt mottagen av personalen på det lilla mysiga hotellet Punta Faro.

Punta Faro är inte riktigt som andra hotell. Här finns det inte några nycklar till rummen här och det finns ingen musik och underhållning, bara ljuden från vågorna och vinden.

Detta hotell är perfekt för dig som vill koppla av och njuta av den vackra omgivningen över och under vattnet.

Det är möjligt att köpa till extra nätter på hotellet om du önskar fler dagars avkoppling.

Observera: Priserna gäller inte under perioden 26 december – 15 januari samt under påsk. Fråga oss om vilka priser som gäller om du tänkt resa under den här perioden.

Tillägg för enkelrum 5 450 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 6 350 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.