Tel: 08-124 105 25 | Man - Fre 9 - 16
StartsidanResor till Central- och SydamerikaCosta RicaCosta Rica kör-själv med M. Antonio
15 dagar:

Costa Rica kör-själv med Manuel Antonio Nationalpark

Höjdpunkter på denna resa:

San José, Tortuguero Nationalpark, La Fortuna, Arenals varma källor, Monteverde molnskog och Manuel Antonio Nationalpark.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till San José med mellanlandning på vägen t/r
 • Transfers från och till flygplatsen (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Buss: San José – Tortuguero – Guapiles
 • 8 dagars bilhyra inkl. fria km, GPS och försäkringar
 • 10 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Mawamba Lodge inkl. helpension
 • 1 x middag (dag 7)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykter i mindre internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är avgångar dagligen

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Båttur i Tortuguero-regnskogen
 • Utflykt till de varma källorna vid Arenal
 • Promenad i Monteverde molnskog på ”hängbroarna”
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte Tortuguero Nationalpark och Manuel Antonio Nationalpark som betalas på plats
Enkelrumstillägg: 6 000 kr
Rabatt ges vid 3 personer eller mer

Välj denna resa eftersom...

Costa Rica är med sina långa sandstränder, frodiga regnskogar, konformade vulkaner, gröna molnskogar, exotiska djur, höga vattenfall, brusande floder och varma källor en egen värld. Om du har lust att ha några dagar på egen hand så är denna kör-själv-resa ett perfekt sätt att uppleva detta sagolika lilla land. Du börjar i huvudstaden San José och fortsätter till Tortuguero Nationalpark känd för sina 11 olika habitat, fåglar, apor, sengångare, sköldpaddor och många, många fler. Sedan börjar kör-självprogrammet och första stoppet är La Fortuna, där du har chansen att uppleva vattenfallet med samma namn och den kända vulkanen Arenal. Det ingår en utflykt till Arenals naturliga varma källor där du kan koppla av i fantastiska omgivningar. Resan fortsätter till ”skogen i molnen” även känd som Monteverde, där det väntar dig en guidad vandringstur på hängbroarna i trädtopparna vilket är en mycket speciell upplevelse. Sedan åker du till resans höjdpunkt den fantastiska Manuel Antonio Nationalpark med vita sandstränder, korallrev, vattenfall, frodig grön regnskog och ett fantastiskt djurliv. Här kan man vara aktiv på både land och i vattnet.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Costa Rica
Dag 1: Flygresan till Costa Rica

I dag är det avfärd från Sverige och resan går till Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till huvudstaden San José som ligger i den centrala delen av landet 1 150 m.ö.h. med ett härligt vårlikt klimat året runt. Vid ankomsten på San José flygplats står en chaufför och väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell – en bilresa som tar ca 30 min.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José
Dag 2: San José

Denna morgon hämtas du på ditt hotell och skjutsas till vår samarbetspartners kontor där ni kommer att gå igenom programmet, få information om hämtning och återlämning av bil samt praktiska frågor. Resten av dagen disponeras fritt och du har chansen att utforska huvudstaden på egen hand.

Den centrala delen av San José är inte så stor, så det är lätt att hitta. Du kan ev. besöka den lokala marknaden, nationalmuseet eller gågatan som går genom stadens centrum. Här finns restauranger, butiker och mysiga uteserveringar där du kan njuta en kopp äkta costaricanskt kaffe, medan du följer med i livet på de charmiga torgen.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark
Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark

Tidigt denna morgon hämtas du på ditt hotell och det bär av mot Karibiska kusten till Tortuguero Nationalpark. Du passerar stora, gröna bananplantage, som har stor betydelse för Costa Ricas ekonomi. På vägen byts bussen ut med en båt som kommer segla dig och ditt bagage till Mawamba Lodge där du ska bo de tre kommande nätterna. Lodgen har ett fantastiskt läge med Tortugueros kanaler på ena sidan och Karibiska Havet på den andra. Segelturen till lodgen försiggår via floder och kanaler som är omgivna av regnskog och Tortugueros djurliv. Efter ankomst och incheckning serveras det lunch. På eftermiddagen besöker du den lilla byn Tortuguero med en guide.

Tortuguero Nationalpark består av ett område på 77 032 hektar, 3,5 mils kuststräcka och 11 olika habitat, häribland mangroveskogar, träsk, stränder, laguner och tropiska regnskogar med sjöar, floder och kanaler. Nationalparkens biologiska mångfaldhet och ekosystem ger fantastiska chanser för att uppleva de många djuren i nationalparken. Här finns mer än 300 fågelarter, 30 olika sötvattensfiskar, tre aparter, tapirer, jaguarer, grodor, sengångare, sjökor, krokodiler och kajmaner samt 4 av Costa Ricas 7 sköldpaddsarter, som har gett nationalparken sitt namn. Den gröna havssköldpaddan kan upplevas mellan juli och oktober, karettsköldpaddan kan upplevas mellan maj och oktober, hawksbill-sköldpaddan kan upplevas mellan maj och oktober och havslädersköldpaddan kan upplevas mellan mars och juli.

Övernattning Mawamba Lodge

Dagar 4-5: Tortuguero Nationalpark
Dagar 4-5: Tortuguero Nationalpark

Under vistelsen ingår en guidad vandringstur i området och en båttur på kanalerna, vilket är ett bra sätt att uppleva regnskogens liv och många ljud på. Guiden är bra på att upptäcka djuren och kommer också att lära dig om regnskogens flora.

Resten av tiden disponeras fritt. Du kan koppla av vid poolen, vandra i regnskogen eller ta en tur ned på stranden där du kan uppleva havssköldpaddorna lägga sina ägg i sanden för att sedan försvinna i vågorna – en fantastisk syn som bäst kan upplevas i perioden juli till september. Det är viktigt att du inte stör havssköldpaddorna när de kommer upp på land för att lägga ägg. Väsnas därför inte och använd inte ficklampa eller kamera med blixt, eftersom det kan skrämma iväg dem.

I lodgen finns det möjlighet att köpa till extra utflykter.

Övernattning Mawamba Lodge

Dag 6: Tortuguero Nationalpark – Guapiles - La Fortuna
Dag 6: Tortuguero Nationalpark – Guapiles - La Fortuna

Det har blivit dags att lämna Tortuguero Nationalpark och med båt och buss bär det av till Guapiles. Här hämtar du din bil och kör-självprogrammet börjar. Från Guapiles åker du till den lilla staden La Fortuna. Själva staden är inte så känd, det är omgivningarna som är unika. La Fortuna ligger vid foten av Costa Ricas mest kända vulkan, Arenal, som är 1 657 meter hög. Arenal var den mest aktiva vulkanen i Costa Rica till och med år 2010, men har dock inte haft något allvarligt utbrott sedan 1968, när ett plötsligt utbrott förstörde en massa. I närheten ligger också La Catarata de la Fortuna-vattenfallet, åtskilliga naturliga varma källor och så finns det ett område som är populärt inom ridning, rafting, zip-line-turer, ATV-turer, cykling, kajakrodd mm.

Dagens transportsträcka: ca 14,5 mil.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 7: La Fortuna - Arenals varma källor
Dag 7: La Fortuna - Arenals varma källor

Dagen disponeras fritt. Här kan du koppla av på lodgen, åka till den nordvästra delen av Arenalvulkanen för att vandra i Arenal Volcano Nationalpark, där det är stor chans att få syn på färgglada fåglar, kräldjur och apor eller så kan du åka till det kända vattenfallet La Catarata de la Fortuna, som ligger vid foten av den sovande vulkanen Chato. Vattenfallet utspringer från Tenoriofloden och rinner genom Arenal-bergskedjan och regnskogen tills det faller 70 meter ned i en lagun där man kan bada. Promenaden från parkeringsplatsen och ned till vattenfallet tar ca 20 min. via en bro och trappor genom den frodiga regnskogen, vilket ger goda chanser at få syn på tukaner, apor och andra tropiska djur.

I slutet av eftermiddagen hämtas du på ditt hotell och skjutsas till Arenals varma källor, som är ett måste att uppleva under din resa till Costa Rica. De naturliga vulkaniska varma källorna har skapat fem bassänger med temperaturer från 37C till 41C samt ett färskvattenfall och -pool. Kom ihåg dina badkläder.
Du kan också ta en kort promenad i området. Det finns också en liten poolbar där du kan njuta av en drink innan middagen serveras. Efter middagen körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 8: Arenal – Monteverde molnskog
Dag 8: Arenal – Monteverde molnskog

Efter frukosten lämnar du Arenal och det väntar dig en otroligt vacker bilresa runt om Arenalsjön innan du ankommer till staden Monteverde. Monteverde är sedan ett par år tillbaka en riktig ”adventure”-stad eftersom det finns många möjligheter för att vara aktiv. Nära staden ligger molnskogen med samma namn som du ska besöka i morgon.

Dagens transportsträcka: ca 11,2 mil.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 9: Promenad i trädtopparna i molnskogen i Monteverde
Dag 9: Promenad i trädtopparna i molnskogen i Monteverde

Efter frukosten hämtas du på hotellet och skjutsas till Monteverde molnskog. Skogen ligger i 1 440 meters höjd och är känd som ”skogen i molnen”. De varma karibiska vindarna blåser från havet och in mot de höga bergen och när vindarna pressas upp i dessa höjder avkyls det och det bildas därför låga moln och dimma mellan trädkronorna. Det betyder också att det kan vara kyliga dagar.

När du ankommer påbörjas en 3 km lång spännande vandrartur. Du kommer att märka att dimman ger en mycket speciell och mystisk stämning när du går på hängbroarna i trädtopparna och runt mellan de jättelika träden som är täckta av mossa, ormbunkar och orkidéer. Träden och växterna suger upp fuktigheten i dimman och därmed är växtvillkoren helt optimala för de 2 500 växtarterna, varav 420 är orkidéer. På vägen kommer du också att uppleva det fantastiska djurlivet bestående av 100 däggdjursarter, 400 fågelarter och 10 000 insekter.

Du skjutsas efter ett par timmar tillbaka till ditt hotell där resten av dagen disponeras fritt. Här kan du koppla av vid hotellets 30 grader varma pool eller utforska området på egen hand.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio
Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

I dag åker du till Manuel Antonio. Det är en mycket liten stad med få restauranger och butiker, det är däremot omgivningarna och det fantastiska klimatet som gör platsen unik. Här har du tre övernattningar på hotell Costa Verde som ligger mindre än 300 meter från stranden.

Dagens transportsträcka: ca 19 mil.

Övernattning Hotel Costa Verde

Dagar 11-12: Manuel Antonio
Dagar 11-12: Manuel Antonio

De nästkommande dagarna disponeras fritt.

Manuel Antonio ligger vid Stillahavskusten och är framförallt känd för sin nationalpark med samma namn, som är Costa Ricas minsta, men mest besökta och mest kända av landets 25 nationalparker. Den har utsetts till att vara bland de 12 vackraste nationalparkerna i världen bestående av vita sandstränder, korallrev, vattenfall och frodig grön regnskog ligger precis vid stränderna, som är landets vackraste och bästa sandstränder. Skogen är hemvist för många olika växtarter och 293 djurarter som bl.a. ekorrapor, capuchinapor, spindelapor, vrålapor, sengångare, tvättbjörnar, varaner, tukaner, fjärilar och många, många fler. Djuren är vana vid människor och det är därför ofta möjligt att uppleva dem på nära håll.

Manuel Antonio är också platsen att besöka om man är intresserad av dykning, snorkling, kajakrodd, turer på hästryggen, mountainbiking, vandrarturer och katamaranturer där man kan få chansen att se sköldpaddor, delfiner och valar.

Var uppmärksam på att nationalparken är stängd på måndagar.

Övernattning Hotel Costa Verde

Dag 13: Manuel Antonio – San José
Dag 13: Manuel Antonio – San José

Idag åker du till San José där du lämnar tillbaka bilen. Här har du en övernattning innan det bär av hem till Sverige.

Dagens transportsträcka: ca 17 mil

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 14: Hemresa
Dag 14: Hemresa

Det har blivit dags att säga hejdå till Costa Rica. Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José flygplats och härifrån reser du mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Trustpilot

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!