Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaCosta RicaCosta Rica kör-själv med Manuel Antonio Nationalpark
15 dagar:

Costa Rica kör-själv med Manuel Antonio Nationalpark

Höjdpunkter på denna resa:

San José, Tortuguero Nationalpark, La Fortuna, Arenals varma källor, Monteverde molnskog och Manuel Antonio Nationalpark.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till San José med mellanlandning på vägen t/r
 • Transfers från och till flygplatsen (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Minibussar: San José – Tortuguero – Guapiles
 • 8 dagars bilhyra inkl. fria km, GPS och försäkringar
 • 10 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Laguna Lodge inkl. helpension
 • 1 x middag (dag 7)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykter i mindre internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är avgångar dagligen

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Båttur i Tortuguero-regnskogen
 • Utflykt till de varma källorna vid Arenal
 • Promenad i Monteverde molnskog på ”hängbroarna”
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte Tortuguero Nationalpark och Manuel Antonio Nationalpark som betalas på plats
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 6 200 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 9 200 kr
Rabatt ges vid 3 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Costa Rica är med sina långa sandstränder, frodiga regnskogar, konformade vulkaner, gröna molnskogar, exotiska djur, höga vattenfall, brusande floder och varma källor en egen värld. Om du har lust att ha några dagar på egen hand så är denna kör-själv-resa ett perfekt sätt att uppleva detta sagolika lilla land. Du börjar i huvudstaden San José och fortsätter till Tortuguero Nationalpark känd för sina 11 olika habitat, fåglar, apor, sengångare, sköldpaddor och många, många fler. Sedan börjar kör-självprogrammet och första stoppet är La Fortuna, där du har chansen att uppleva vattenfallet med samma namn och den kända vulkanen Arenal. Det ingår en utflykt till Arenals naturliga varma källor där du kan koppla av i fantastiska omgivningar. Resan fortsätter till ”skogen i molnen” även känd som Monteverde, där det väntar dig en guidad vandringstur på hängbroarna i trädtopparna vilket är en mycket speciell upplevelse. Sedan åker du till resans höjdpunkt den fantastiska Manuel Antonio Nationalpark med vita sandstränder, korallrev, vattenfall, frodig grön regnskog och ett fantastiskt djurliv. Här kan man vara aktiv på både land och i vattnet.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Costa Rica
Dag 1: Flygresan till Costa Rica

I dag är det avfärd från Sverige och resan går till Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till huvudstaden San José som ligger i den centrala delen av landet 1 150 m.ö.h. med ett härligt vårlikt klimat året runt. Vid ankomsten på San José flygplats står en chaufför och väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell – en bilresa som tar ca 30 min.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José
Dag 2: San José

Denna morgon hämtas du på ditt hotell och skjutsas till vår samarbetspartners kontor där ni kommer att gå igenom programmet, få information om hämtning och återlämning av bil samt praktiska frågor. Resten av dagen disponeras fritt och du har chansen att utforska huvudstaden på egen hand.

Den centrala delen av San José är inte så stor, så det är lätt att hitta. Du kan ev. besöka den lokala marknaden, nationalmuseet eller gågatan som går genom stadens centrum. Här finns restauranger, butiker och mysiga uteserveringar där du kan njuta en kopp äkta costaricanskt kaffe, medan du följer med i livet på de charmiga torgen.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark
Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark

Tidigt den här morgonen åker du mot karibiska kusten till nationalparken Tortuguero. På vägen passerar du flera bananplantager, som har stor betydelse för Costa Ricas ekonomi.

Du kan inte åka med bil hela vägen till din lodge, så när vägnätet tar slut byter du transportmedel till båt och fortsätter längs de små kanalerna till lodgen, som ligger mitt i de frodiga våtmarkerna.

Efter ankomst och incheckning serveras en god lunch i restaurangen. På eftermiddagen besöker du den lilla byn Tortuguero med en lokal guide. Guiden visar dig runt i byn och berättar om hur det är att leva i en så avsides ort dit man bara kan ta sig med båt eller flyg.

När mörkret faller vaknar många av regnskogens djur och insekter till liv och det är helt magiskt att sitta och lyssna på naturens ljud från din lilla veranda.

Övernattning Laguna Lodge

Dag 4-5: Nationalparken Tortuguero
Dag 4-5: Nationalparken Tortuguero

När du besöker Tortuguero ingår en spännande båttur på Tortugueros kanaler, där en kunnig guide hjälper dig att upptäcka regnskogens invånare, som till exempel sengångare, tapirer, kajmaner, leguaner, aror och flera olika slags apor. Under båtturen får du också en inblick i regnskogens exotiska växtliv.

Resten av din tid på lodgen kan användas till avkoppling vid poolen, vandringar längs de små stigarna i regnskogen eller avkoppling längs stranden.

Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter på lodgen.

Tortuguero är känd för sina havssköldpaddor och beroende på när du besöker parken (och hur stor tur du har) kan du få uppleva när sköldpaddorna går i land och lägger sina ägg i sanden. Den gröna havssköldpaddan kan ses mellan juli och oktober, karettsköldpaddorna (Hawksbill och Loggerhead) kan ses mellan maj och oktober och havslädersköldpaddan kan ses mellan mars och juli.

Sköldpaddorna kommer oftast upp och lägger ägg när solen har gått ner, och efter kl. 18:00 får du bara vara på stranden i sällskap av en guide. Det är nämligen viktigt att inte störa och skrämma havssköldpaddorna när de kommer upp på land för att lägga sina ägg. Se därför till att vara tyst, och använd inte ficklampa eller kamera med blixt.

Övernattning Laguna Lodge

Dag 6: Tortuguero Nationalpark – Guapiles - La Fortuna
Dag 6: Tortuguero Nationalpark – Guapiles - La Fortuna

Det har blivit dags att lämna Tortuguero Nationalpark och med båt och buss bär det av till Guapiles. Här hämtar du din bil och kör-självprogrammet börjar. Från Guapiles åker du till den lilla staden La Fortuna. Själva staden är inte så känd, det är omgivningarna som är unika. La Fortuna ligger vid foten av Costa Ricas mest kända vulkan, Arenal, som är 1 657 meter hög. Arenal var den mest aktiva vulkanen i Costa Rica till och med år 2010, men har dock inte haft något allvarligt utbrott sedan 1968, när ett plötsligt utbrott förstörde en massa. I närheten ligger också La Catarata de la Fortuna-vattenfallet, åtskilliga naturliga varma källor och så finns det ett område som är populärt inom ridning, rafting, zip-line-turer, ATV-turer, cykling, kajakrodd mm.

Dagens transportsträcka: ca 14,5 mil.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 7: La Fortuna - Arenals varma källor
Dag 7: La Fortuna - Arenals varma källor

Förmiddagen tillbringar du som du vill. Du kan välja att köra upp till den nordvästra delen av Arenalvulkanen och ta en promenad i Arenal Volcano National Park. Här finns goda chanser att se färgstarka fåglar, kräldjur och apor.

Du kan också ta en tur till La Catarata de la Fortuna som ligger nära foten av den inaktiva vulkanen Chato. Vattenfallet har sin utgångspunkt i Tenorinofloden och rinner genom bergskedjan Arenal och regnskogen innan det faller 70 meter ner i en lagun. Promenaden från parkeringsplatsen ner till vattenfallet tar ca 20 minuter och går via en bro och trappor genom den frodiga regnskogen. Här finns goda chanser att se bland annat tukaner, apor och andra tropiska djur. Det finns också möjlighet att bada vid vattenfallet.

På eftermiddagen åker du till Arenals varma källor, som värms upp naturligt av områdets vulkaniska aktivitet. Här kan du koppla av i källorna där vattnet är mellan 37–41 grader varmt. Glöm inte badkläder!Middagen ingår och när du har avnjutit din mat kan du åka tillbaka till hotellet.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 8: Arenal – Monteverde molnskog
Dag 8: Arenal – Monteverde molnskog

Efter frukosten lämnar du Arenal och det väntar dig en otroligt vacker bilresa runt om Arenalsjön innan du ankommer till staden Monteverde. Monteverde är sedan ett par år tillbaka en riktig ”adventure”-stad eftersom det finns många möjligheter för att vara aktiv. Nära staden ligger molnskogen med samma namn som du ska besöka i morgon.

Dagens transportsträcka: ca 11,2 mil.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 9: Vandring bland trädtopparna i molnregnskogen i Monteverde
Dag 9: Vandring bland trädtopparna i molnregnskogen i Monteverde

Efter frukosten kör du ut till Monteverdes molnregnskog, där en spännande vandringstur bland trädtopparna väntar.
Molnregnskogen ligger på 1 440 meters höjd och är också känd som ”skogen i skyn”. De varma karibiska vindarna blåser in från havet mot de höga bergen, och när de kommer upp på den höjden kyls de ner och bildar moln som lägger sig mellan trädtopparna. Det gör att det kan vara lite kyligt här uppe.

Vid ankomsten till molnskogen börjar din 3 km långa vandring bland trädtopparna. Molnen skapar en mycket speciell och mystisk stämning när du går på hängbroar mellan de stora träden som är täckta av mossa, ormbunkar och orkidéer. Träden och plantorna tar upp fukt från dimman, och förutsättningarna är helt perfekta för de ca 2 500 växtarterna i området. Längs vägen kan du ha turen att få uppleva det fantastiska djurlivet i skogen. Här finns det ca 100 däggdjursarter, 400 fågelarter och 10 000 insektsarter.

Efter vandringen kör du tillbaka till hotellet och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio
Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

I dag åker du till Manuel Antonio. Det är en mycket liten stad med få restauranger och butiker, det är däremot omgivningarna och det fantastiska klimatet som gör platsen unik. Här har du tre övernattningar på hotell Costa Verde som ligger mindre än 300 meter från stranden.

Dagens transportsträcka: ca 19 mil.

Övernattning Hotel Costa Verde

Dag 11-12: Manuel Antonio
Dag 11-12: Manuel Antonio

De nästkommande dagarna disponeras fritt.

Manuel Antonio ligger vid Stillahavskusten och är framförallt känd för sin nationalpark med samma namn, som är Costa Ricas minsta, men mest besökta och mest kända av landets 25 nationalparker. Den har utsetts till att vara bland de 12 vackraste nationalparkerna i världen bestående av vita sandstränder, korallrev, vattenfall och frodig grön regnskog ligger precis vid stränderna, som är landets vackraste och bästa sandstränder. Skogen är hemvist för många olika växtarter och 293 djurarter som bl.a. ekorrapor, capuchinapor, spindelapor, vrålapor, sengångare, tvättbjörnar, varaner, tukaner, fjärilar och många, många fler. Djuren är vana vid människor och det är därför ofta möjligt att uppleva dem på nära håll.

Manuel Antonio är också platsen att besöka om man är intresserad av dykning, snorkling, kajakrodd, turer på hästryggen, mountainbiking, vandrarturer och katamaranturer där man kan få chansen att se sköldpaddor, delfiner och valar.

Var uppmärksam på att nationalparken är stängd på måndagar.

Övernattning Hotel Costa Verde

Dag 13: Manuel Antonio – San José
Dag 13: Manuel Antonio – San José

Idag åker du till San José där du lämnar tillbaka bilen. Här har du en övernattning innan det bär av hem till Sverige.

Dagens transportsträcka: ca 17 mil

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 14: Hemresa
Dag 14: Hemresa

Det har blivit dags att säga hejdå till Costa Rica. Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José flygplats och härifrån reser du mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.