Tel: 08-124 105 25 | Man - Fre 9 - 16
StartsidanResor till Central- och SydamerikaCosta RicaCosta Rica kör-själv-semester
15 dagar:

Costa Rica kör-själv-semester

Höjdpunkter på denna resa:

San José, Tortuguero Nationalpark, La Fortuna, Arenals varma källor, Monteverde molnskog, Rincon de la Vieja Nationalpark, Rincon de la Vieja-vulkanen och Playa Samara.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till San José med flygbyte på vägen t/r
 • Transfers från och till flygplats (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Buss från San José – Tortuguero – Guapiles
 • 9 dagars bilhyra inkl. fria km, GPS och försäkringar
 • 11 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Mawamba Lodge inkl. helpension
 • 1 x middag (dag 6)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är avgångar dagligen

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Båttur i Tortuguero-regnskogen
 • Utflykt till de varma källorna vid Arenal
 • Promenad i Monteverde molnskog på ”hängbroarna”
 • Utflykt till Rincon de la Vieja nationalpark
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte Tortuguero Nationalpark som betalas på plats
Enkelrumstillägg: 5 200 kr
Rabatt ges vid 3 personer eller mer

Välj denna resa eftersom...

Kör-själv-semester i Costa Rica är ett annorlunda sätt att uppleva landet på och du kommer snart upptäcka att costaricanerna är otroligt hjälpsamma och vänliga. Costa Rica är en sann pärla med gröna regnskogar, vattenfall, sandstränder, aktiva vulkaner och gröna plantage. Denna resa börjar i huvudstaden San José med sina mysiga kaféer och marknader. Sedan börjar naturäventyret. Du kan med glädje se fram emot landets häpnadsväckande natur med promenader i trädtopparna i de grönskande regnskogarna, som står i kontrast till de konformade aktiva vulkanerna och de långa sandstränderna som möts med Samarabuktens blå hav. Du kommer att uppleva landets rika djurliv med apor, tukaner, papegojor, sengångare, bältdjur, färgglada grodor, sköldpaddor, fjärilar och många flera. Du hittar sällan ett så litet land med en så maffig natur och ett så rikt växt- och djurliv.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Costa Rica
Dag 1: Flygresan till Costa Rica

I dag är det avfärd från Sverige och resan går till Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till huvudstaden San José som ligger i den centrala delen av landet 1 150 m.ö.h. med ett härligt vårlikt klimat året runt. Vid ankomsten på San José flygplats står en chaufför och väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell – en bilresa som tar ca 30 min.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José
Dag 2: San José

Denna morgon hämtas du på ditt hotell och skjutsas till vår samarbetspartners kontor där ni kommer att gå igenom programmet, få information om hämtning och återlämning av bil samt praktiska frågor. Resten av dagen disponeras fritt och du har chansen att utforska huvudstaden på egen hand.

Den centrala delen av San José är inte så stor, så det är lätt att hitta. Du kan ev. besöka den lokala marknaden, nationalmuseet eller gågatan som går genom stadens centrum. Här finns restauranger, butiker och mysiga uteserveringar där du kan njuta en kopp äkta costaricanskt kaffe, medan du följer med i livet på de charmiga torgen.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark
Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark

Tidigt denna morgon hämtas du på ditt hotell och det bär av mot Karibiska kusten till Tortuguero Nationalpark. Du passerar stora gröna bananplantage som har stor betydelse för Costa Ricas ekonomi. På vägen byts bussen ut med en båt som kommer segla dig och ditt bagage till Mawamba Lodge där du ska bo de 2 kommande nätterna. Lodgen har ett fantastiskt läge med Tortugueros kanaler på ena sidan och Karibiska Havet på den andra. Segelturen till lodgen försiggår via floder och kanaler som är omgivna av regnskog och Tortugueros djurliv. Efter ankomst och incheckning serveras det lunch. På eftermiddagen besöker du den lilla byn Tortuguero med en guide.

Tortuguero Nationalpark består av ett område på 77 032 hektar, 3,5 mils kuststräcka och 11 olika habitat, häribland mangroveskogar, träsk, stränder, laguner och tropiska regnskogar med sjöar, floder och kanaler. Nationalparkens biologiska mångfaldhet och ekosystem ger fantastiska chanser för att uppleva de många djuren i nationalparken. Här finns mer än 300 fågelarter, 30 olika sötvattensfiskar, tre aparter, tapirer, jaguarer, grodor, sengångare, sjökor, krokodiler och kajmaner samt 4 av Costa Ricas 7 sköldpaddsarter, som har gett nationalparken sitt namn. Den gröna havssköldpaddan kan upplevas mellan juli och oktober, karettsköldpaddan kan upplevas mellan maj och oktober, hawksbill-sköldpaddan kan upplevas mellan maj och oktober och havslädersköldpaddan kan upplevas mellan mars och juli.

Övernattning Mawamba Lodge

Dag 4: Tortuguero Nationalpark
Dag 4: Tortuguero Nationalpark

Under vistelsen ingår en guidad vandringstur i området och en båttur på kanalerna, vilket är ett bra sätt att uppleva regnskogens liv och många ljud på. Guiden är bra på att upptäcka djuren och kommer också att lära dig om regnskogens flora.

Resten av tiden disponeras fritt. Du kan koppla av vid poolen, vandra i regnskogen eller ta en tur ned på stranden där du kan uppleva havssköldpaddorna lägga sina ägg i sanden för att sedan försvinna i vågorna – en fantastisk syn som bäst kan upplevas i perioden juli till september. Det är viktigt att du inte stör havssköldpaddorna när de kommer upp på land för att lägga ägg. Väsnas därför inte och använd inte ficklampa eller kamera med blixt, eftersom det kan skrämma iväg dem.

I lodgen finns det möjlighet att köpa till extra utflykter.

Övernattning Mawamba Lodge

Dag 5: Tortuguero Nationalpark – Guapiles – La Fortuna
Dag 5: Tortuguero Nationalpark – Guapiles – La Fortuna

Det har blivit dags att lämna Tortuguero Nationalpark och med båt och buss bär det av till Guapiles. Här hämtar du din bil och kör-självprogrammet börjar. Från Guapiles åker du till den lilla staden La Fortuna. Själva staden är inte så känd, det är omgivningarna som är unika. La Fortuna ligger vid foten av Costa Ricas mest kända vulkan, Arenal, som är 1 657 meter hög. Arenal var den mest aktiva vulkanen i Costa Rica till och med år 2010, men har dock inte haft något allvarligt utbrott sedan 1968, när ett plötsligt utbrott förstörde en massa. I närheten ligger också La Catarata de la Fortuna-vattenfallet, åtskilliga naturliga varma källor och så finns det ett område som är populärt inom ridning, rafting, zip-line-turer, ATV-turer, cykling, kajakrodd mm.

Dagens transportsträcka: ca 14,5 mil.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 6: La Fortuna - Arenals varma källor
Dag 6: La Fortuna - Arenals varma källor

Dagen disponeras fritt. Här kan du koppla av på lodgen, åka till den nordvästra delen av Arenal-vulkanen för att vandra i Arenal Volcano Nationalpark, där det är stor chans att få syn på färgglada fåglar, kräldjur och apor eller så kan du åka till det kända vattenfallet La Catarata de la Fortuna, som ligger vid foten av den sovande vulkanen Chato. Vattenfallet utspringer från Tenoriofloden och rinner genom Arenal-bergskedjan och regnskogen tills det faller 70 meter ned i en lagun där man kan bada. Promenaden från parkeringsplatsen och ned till vattenfallet tar ca 20 min. via en bro och trappor genom den frodiga regnskogen, vilket ger goda chanser at få syn på tukaner, apor och andra tropiska djur.

I slutet av eftermiddagen hämtas du på ditt hotell och skjutsas till Arenals varma källor, som är ett måste att uppleva under din resa till Costa Rica. De naturliga vulkaniska varma källorna har skapat fem bassänger med temperaturer från 37C till 41C samt ett färskvattenfall och -pool. Kom ihåg dina badkläder.
Du kan också ta en kort promenad i området. Det finns också en liten poolbar där du kan njuta av en drink innan middagen serveras. Efter middagen körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 7: Arenal – Monteverde molnregnskog
Dag 7: Arenal – Monteverde molnregnskog

Efter frukosten lämnar du Arenal och det väntar dig en otroligt vacker bilresa runt om Arenalsjön innan du ankommer till staden Monteverde. Monteverde är sedan ett par år tillbaka en riktig ”adventure”-stad eftersom det finns många möjligheter för att vara aktiv. Nära staden ligger molnskogen med samma namn som du ska besöka i morgon.

Dagens transportsträcka: ca. 11,2 mil.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 8: Promenad i trädtopparna i molnskogen i Monteverde
Dag 8: Promenad i trädtopparna i molnskogen i Monteverde

Efter frukosten hämtas du på hotellet och skjutsas till Monteverde molnskog. Skogen ligger i 1 440 meters höjd och är känd som ”skogen i molnen”. De varma karibiska vindarna blåser från havet och in mot de höga bergen och när vindarna pressas upp i dessa höjder avkyls de och det bildas därför låga moln och dimma mellan trädkronorna. Det betyder också att det kan vara kyliga dagar.

När du ankommer påbörjas en tre kilometer lång spännande vandrartur. Du kommer att märka att dimman ger en mycket speciell och mystisk stämning när du går på hängbroarna i trädtopparna och runt mellan de jättelika träden som är täckta av mossa, ormbunkar och orkidéer. Träden och växterna suger upp fuktigheten i dimman och därmed är växtvillkoren helt optimala för de 2 500 växtarterna, varav 420 är orkidéer. På vägen kommer du också att uppleva det fantastiska djurlivet bestående av 100 däggdjursarter, 400 fågelarter och 10 000 insekter.

Du skjutsas efter ett par timmar tillbaka till ditt hotell där resten av dagen disponeras fritt. Här kan du koppla av vid hotellets 30 grader varma pool eller utforska området på egen hand.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 9: Monteverde – Rincon de la Vieja Nationalpark
Dag 9: Monteverde – Rincon de la Vieja Nationalpark

Efter frukosten checkar du ut från ditt hotell och åker till Rincon de la Vieja Nationalpark, som består av ett område på 14 084 ha och som är ett de mest orörda och minst besökta områdena i Costa Rica. Parken etablerades år 1973 för att skydda vattenförsörjningen till området och är hemvist för en spännande kombination av vulkaniska geologiska vidunder och orörda tropiska skogar med ett fantastiskt djurliv.

Dagens transportsträcka: ca 18 mil.

Övernattning Cañón de la Vieja Lodge

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 10: Rincon de la Vieja
Dag 10: Rincon de la Vieja

Tidigt denna morgon ska du på en 3 kilometer lång vandrartur i nationalparken som ligger i 600-1 916 meters höjd, vilket ger en imponerande variation i växt- och djurlivet. I den täta tropiska skogen finns det förutom många vattenfall ett otroligt rikt djurliv med både apor, fåglar, näsbjörnar, bältdjur, ödlor, leguaner och många fler. Det är även här man hittar de största antalet av Costa Ricas nationalblomma, Cattleya Skinneri-orkidén. Den största attraktionen är dock den brandhärjade konvulkanen Rincón de la Vieja, som består av 9 sammanhängande krater häribland Santa Maria, som har den högsta toppen på 1916 meter. De är de mest aktiva i Guanacaste-bergen och du kan uppleva Von Seebach-kratern skickat ut gaser och ånga.

Efter vandringsturen disponeras resten av dagen fritt. Du kan välja att koppla av vid lodgens pool eller utforska parken på egen hand antingen till fots eller på hästryggen. Kom ihåg rikligt med vätska och en matsäck som du kan beställa på hotellet. Vid ingången får du en karta över nationalparken som ger dig överblick över tider och längd på de olika vandringslederna.

Var uppmärksam på att nationalparken är stängd om måndagen.

Övernattning Cañón de la Vieja Lodge

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 11: Rincon de la Vieja – Playa Samara
Dag 11: Rincon de la Vieja – Playa Samara

I dag åker du till den lugna kuststaden Samara på Nicoya-halvön. Här finns restauranger, butiker och ett litet urval av barer. Samara är mycket känt för sin långa breda sandstrand Playa Samara, som är en av Costa Ricas mest säkra stränder. Den ligger omgiven av palmer och tropiska växter samt 5 km kuststräcka med levande koraller och färgsprakande fiskar vilket gör det till ett fantastiskt ställe att snorkla och dyka.

Dagens transportsträcka: ca 17 mil.

Övernattning Hotel Giada

Dag 12: Playa Samara
Dag 12: Playa Samara

Dagen disponeras fritt och du kan njuta själva staden, koppla av vid hotellets pool eller lapa sol på den breda sandstranden.

Övernattning Hotel Giada

Dag 13: Playa Samara – San José
Dag 13: Playa Samara – San José

Du lämnar Playa Samara och åker till San José där du har en övernattning, innan det bär av hem till Sverige.

Dagens transportsträcka: ca 23,8 mil.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 14: Hemresa
Dag 14: Hemresa

Det har blivit dags att säga hejdå till Costa Rica. Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José flygplats och härifrån reser du mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Trustpilot

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!