Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaCosta RicaCosta Rica kör-själv-semester
15 dagar:

Costa Rica kör-själv-semester

Höjdpunkter på denna resa:

San José, Tortuguero Nationalpark, La Fortuna, Arenals varma källor, Monteverde molnskog, Rincon de la Vieja Nationalpark, Rincon de la Vieja-vulkanen och Playa Samara.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till San José med flygbyte på vägen t/r
 • Transfers från och till flygplats (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Minibussar: San José – Tortuguero – Guapiles
 • 9 dagars bilhyra inkl. fria km, GPS och försäkringar
 • 11 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Laguna Lodge inkl. helpension
 • 1 x middag (dag 6)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är avgångar dagligen

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Båttur i Tortuguero-regnskogen
 • Utflykt till de varma källorna vid Arenal
 • Promenad i Monteverde molnskog på ”hängbroarna”
 • Utflykt till Rincon de la Vieja nationalpark
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte Tortuguero Nationalpark som betalas på plats
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 5 350 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 8 800 kr
Rabatt ges vid 3 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Kör-själv-semester i Costa Rica är ett annorlunda sätt att uppleva landet på och du kommer snart upptäcka att costaricanerna är otroligt hjälpsamma och vänliga. Costa Rica är en sann pärla med gröna regnskogar, vattenfall, sandstränder, aktiva vulkaner och gröna plantage. Denna resa börjar i huvudstaden San José med sina mysiga kaféer och marknader. Sedan börjar naturäventyret. Du kan med glädje se fram emot landets häpnadsväckande natur med promenader i trädtopparna i de grönskande regnskogarna, som står i kontrast till de konformade aktiva vulkanerna och de långa sandstränderna som möts med Samarabuktens blå hav. Du kommer att uppleva landets rika djurliv med apor, tukaner, papegojor, sengångare, bältdjur, färgglada grodor, sköldpaddor, fjärilar och många flera. Du hittar sällan ett så litet land med en så maffig natur och ett så rikt växt- och djurliv.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Costa Rica
Dag 1: Flygresan till Costa Rica

I dag är det avfärd från Sverige och resan går till Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till huvudstaden San José som ligger i den centrala delen av landet 1 150 m.ö.h. med ett härligt vårlikt klimat året runt. Vid ankomsten på San José flygplats står en chaufför och väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell – en bilresa som tar ca 30 min.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José
Dag 2: San José

Denna morgon hämtas du på ditt hotell och skjutsas till vår samarbetspartners kontor där ni kommer att gå igenom programmet, få information om hämtning och återlämning av bil samt praktiska frågor. Resten av dagen disponeras fritt och du har chansen att utforska huvudstaden på egen hand.

Den centrala delen av San José är inte så stor, så det är lätt att hitta. Du kan ev. besöka den lokala marknaden, nationalmuseet eller gågatan som går genom stadens centrum. Här finns restauranger, butiker och mysiga uteserveringar där du kan njuta en kopp äkta costaricanskt kaffe, medan du följer med i livet på de charmiga torgen.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark
Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark

Tidigt på morgonen hämtas du upp vid ditt hotell och sedan går färden mot den karibiska kusten och Tortuguero nationalpark. På vägen passerar du flera bananplantager, vilka har stor betydelse för Costa Ricas ekonomi. När vägnätet tar slut byter du transportmedel till båt och fortsätter längs de små kanalerna till lodgen, som ligger mitt i de frodiga våtmarkerna.

Efter ankomst och incheckning serveras en god lunch i restaurangen. På eftermiddagen besöker du den lilla byn Tortuguero med din lokala guide. Han visar dig runt i byn och berättar om hur det är att leva i en så avsides ort: Det går bara att ta sig dit med båt eller flyg.

När mörkret faller vaknar många av regnskogens djur och insekter till liv och det är helt magiskt att sitta och lyssna på naturens ljud från din lilla veranda.

Övernattning Laguna Lodge

Dag 4: Tortuguero Nationalpark
Dag 4: Tortuguero Nationalpark

I dag ska du på en båttur längs Tortugueros kanaler. Din kunniga guide hjälper dig att få syn på de spännande djur som kan upplevas i parken, till exempel tapirer, sengångare, kajmaner, leguaner, aror och flera olika slags apor. Du får också en inblick i regnskogens intressanta växtliv.

Lunchen serveras på lodgen och resten av dagen tillbringar du som du vill. Du kan koppla av vid poolen, vandra på de små stigarna i regnskogen eller gå en promenad på stranden. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter på lodgen.

Tortuguero är känd för sina havssköldpaddor och beroende på när du besöker parken (och hur stor tur du har) kan du få uppleva när sköldpaddorna går i land och lägger sina ägg i sanden. Den gröna havssköldpaddan kan ses mellan juli och oktober, karettsköldpaddorna (Hawksbill och Loggerhead) kan ses mellan maj och oktober och havslädersköldpaddan kan ses mellan mars och juli.

Sköldpaddorna kommer oftast upp och lägger ägg när solen har gått ner, och efter kl. 18:00 får du bara vara på stranden i sällskap av en guide. Det är nämligen viktigt att inte störa och skrämma havssköldpaddorna när de kommer upp på land för att lägga sina ägg. Se därför till att vara tyst, och använd inte ficklampa eller kamera med blixt.

Övernattning Laguna Lodge

Dag 5: Tortuguero Nationalpark – Guapiles – La Fortuna
Dag 5: Tortuguero Nationalpark – Guapiles – La Fortuna

Det har blivit dags att lämna Tortuguero Nationalpark och med båt och buss bär det av till Guapiles. Här hämtar du din bil och kör-självprogrammet börjar. Från Guapiles åker du till den lilla staden La Fortuna. Själva staden är inte så känd, det är omgivningarna som är unika. La Fortuna ligger vid foten av Costa Ricas mest kända vulkan, Arenal, som är 1 657 meter hög. Arenal var den mest aktiva vulkanen i Costa Rica till och med år 2010, men har dock inte haft något allvarligt utbrott sedan 1968, när ett plötsligt utbrott förstörde en massa. I närheten ligger också La Catarata de la Fortuna-vattenfallet, åtskilliga naturliga varma källor och så finns det ett område som är populärt inom ridning, rafting, zip-line-turer, ATV-turer, cykling, kajakrodd mm.

Dagens transportsträcka: ca 145 km.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 6: La Fortuna - Arenals varma källor
Dag 6: La Fortuna - Arenals varma källor

Förmiddagen tillbringar du som du vill. Du kan välja att köra upp till den nordvästra delen av Arenalvulkanen och ta en promenad i Arenal Volcano National Park. Här finns goda chanser att se färgstarka fåglar, kräldjur och apor.

Du kan också ta en tur till La Catarata de la Fortuna som ligger nära foten av den inaktiva vulkanen Chato. Vattenfallet har sin utgångspunkt i Tenorinofloden och rinner genom bergskedjan Arenal och regnskogen innan det faller 70 meter ner i en lagun. Promenaden från parkeringsplatsen ner till vattenfallet tar ca 20 minuter och går via en bro och trappor genom den frodiga regnskogen. Här finns goda chanser att se bland annat tukaner, apor och andra tropiska djur. Det finns också möjlighet att bada vid vattenfallet.

På eftermiddagen åker du till Arenals varma källor, som värms upp naturligt av områdets vulkaniska aktivitet. Här kan du koppla av i källorna där vattnet är mellan 37–41 grader varmt. Glöm inte badkläder!Middagen ingår och när du har avnjutit din mat kan du åka tillbaka till hotellet.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 7: Arenal – Monteverde molnregnskog
Dag 7: Arenal – Monteverde molnregnskog

Efter frukosten lämnar du Arenal och det väntar dig en otroligt vacker bilresa runt om Arenalsjön innan du ankommer till staden Monteverde. Monteverde är sedan ett par år tillbaka en riktig ”adventure”-stad eftersom det finns många möjligheter för att vara aktiv. Nära staden ligger molnskogen med samma namn som du ska besöka i morgon.

Dagens transportsträcka: ca. 110 km.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 8: Vandring bland trädtopparna i molnregnskogen i Monteverde
Dag 8: Vandring bland trädtopparna i molnregnskogen i Monteverde

Efter frukosten kör du ut till Monteverdes molnregnskog, där en spännande vandringstur bland trädtopparna väntar.
Molnregnskogen ligger på 1 440 meters höjd och är också känd som ”skogen i skyn”. De varma karibiska vindarna blåser in från havet mot de höga bergen, och när de kommer upp på den höjden kyls de ner och bildar moln som lägger sig mellan trädtopparna. Det gör att det kan vara lite kyligt här uppe.

Vid ankomsten till molnskogen börjar din 3 km långa vandring bland trädtopparna. Molnen skapar en mycket speciell och mystisk stämning när du går på hängbroar mellan de stora träden som är täckta av mossa, ormbunkar och orkidéer. Träden och plantorna tar upp fukt från dimman, och förutsättningarna är helt perfekta för de ca 2 500 växtarterna i området. Längs vägen kan du ha turen att få uppleva det fantastiska djurlivet i skogen. Här finns det ca 100 däggdjursarter, 400 fågelarter och 10 000 insektsarter.

Efter vandringen kör du tillbaka till hotellet och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 9: Monteverde – Rincon de la Vieja Nationalpark
Dag 9: Monteverde – Rincon de la Vieja Nationalpark

Efter frukosten checkar du ut från ditt hotell och åker till Rincon de la Vieja Nationalpark, som består av ett område på 14 084 ha och som är ett de mest orörda och minst besökta områdena i Costa Rica. Parken etablerades år 1973 för att skydda vattenförsörjningen till området och är hemvist för en spännande kombination av vulkaniska geologiska vidunder och orörda tropiska skogar med ett fantastiskt djurliv.

Dagens transportsträcka: ca 180 km.

Övernattning Hotel Hacienda Guachipelin

Dag 10: Rincon de la Vieja
Dag 10: Rincon de la Vieja

Tidigt denna morgon ska du på en 3 kilometer lång vandrartur i nationalparken som ligger i 600-1 916 meters höjd, vilket ger en imponerande variation i växt- och djurlivet. I den täta tropiska skogen finns det förutom många vattenfall ett otroligt rikt djurliv med både apor, fåglar, näsbjörnar, bältdjur, ödlor, leguaner och många fler. Det är även här man hittar de största antalet av Costa Ricas nationalblomma, Cattleya Skinneri-orkidén. Den största attraktionen är dock den brandhärjade konvulkanen Rincón de la Vieja, som består av 9 sammanhängande krater häribland Santa Maria, som har den högsta toppen på 1916 meter. De är de mest aktiva i Guanacaste-bergen och du kan uppleva Von Seebach-kratern skickat ut gaser och ånga.

Efter vandringsturen disponeras resten av dagen fritt. Du kan välja att koppla av vid lodgens pool eller utforska parken på egen hand antingen till fots eller på hästryggen. Kom ihåg rikligt med vätska och en matsäck som du kan beställa på hotellet. Vid ingången får du en karta över nationalparken som ger dig överblick över tider och längd på de olika vandringslederna.

Var uppmärksam på att nationalparken är stängd om måndagen.

Övernattning Hotel Hacienda Guachipelin

Dag 11: Rincon de la Vieja – Playa Samara
Dag 11: Rincon de la Vieja – Playa Samara

I dag åker du till den lugna kuststaden Samara på Nicoya-halvön. Här finns restauranger, butiker och ett litet urval av barer. Samara är mycket känt för sin långa breda sandstrand Playa Samara, som är en av Costa Ricas mest säkra stränder. Den ligger omgiven av palmer och tropiska växter samt 5 km kuststräcka med levande koraller och färgsprakande fiskar vilket gör det till ett fantastiskt ställe att snorkla och dyka.

Dagens transportsträcka: ca 170 km.

Övernattning Hotel Giada

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 12: Playa Samara
Dag 12: Playa Samara

Dagen disponeras fritt och du kan njuta själva staden, koppla av vid hotellets pool eller lapa sol på den breda sandstranden.

Övernattning Hotel Giada

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 13: Playa Samara – San José
Dag 13: Playa Samara – San José

Du lämnar Playa Samara och åker till San José där du har en övernattning, innan det bär av hem till Sverige.

Dagens transportsträcka: ca 240 km.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 14: Hemresa
Dag 14: Hemresa

Det har blivit dags att säga hejdå till Costa Rica. Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José flygplats och härifrån reser du mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.