Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaCosta RicaCosta Rica med M. Antonio
15 dagar:

Costa Rica med Manuel Antonio Nationalpark

Höjdpunkter på denna resa:

San José, Tortuguero Nationalpark, La Fortuna, Arenal vulkanen och de varma källor, Monteverde molnskog och Manuel Antonio Nationalpark.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till San José med mellanlandning på vägen t/r
 • Transfers från och till flygplatsen (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Minibussar: San José – Tortuguero – La Fortuna – Monteverde – Manuel Antonio – San José
 • 10 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Mawamba Lodge inkl. helpension
 • 1 x middag (dag 7)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykter i mindre internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är avgångar dagligen

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Båttur i Tortuguero-regnskogen
 • Utflykt till Arenal vulkanen och de varma källorna
 • Promenad i Monteverde molnskog på ”hängbroarna”
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte Tortuguero Nationalpark och Manuel Antonio Nationalpark som betalas på plats
Enkelrumstillägg 7 200 kr
Välj denna resa eftersom...

Att resa till Costa Rica är som att komma till en drömvärld. Här finns gudavacker natur, majestätiska vulkaner, naturliga varma källor, brusande vattenfall och floder, långa sandstränder och ett obeskrivligt rikt djurliv. Det är ett så vackert land, att man ibland är tvungen att nypa sig själv i armen. Resan börjar i huvudstaden San José och fortsätter till den frodiga Tortuguero Nationalpark som har ett fantastiskt djurliv. Sedan fortsätter du till La Fortuna och upplever Arenal-vulkanen och de varma källorna. I Monteverde ”skogen i molnen” märker du av mystiken och den speciella stämningen på en guidad vandrartur på hängbroarna i trädtopparna, innan du kommer till resans absoluta höjdpunkt, den vackra Manuel Antonio Nationalpark. Parken består av vita sandstränder, korallrev, vattenfall, frodig grön regnskog och ett fantastiskt djurliv. Här är det också möjligt att vara aktiv på både land och i/på vattnet.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Costa Rica
Dag 1: Flygresan till Costa Rica

I dag är det avfärd från Sverige och resan går till Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till huvudstaden San José som ligger i den centrala delen av landet 1 150 m.ö.h. med ett härligt vårlikt klimat året runt. Vid ankomsten på San José flygplats står en chaufför och väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell – en bilresa som tar ca 30 min.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José
Dag 2: San José

Denna morgon hämtas du på ditt hotell och skjutsas till vår samarbetspartners kontor där ni kommer att gå igenom programmet och där du kan ställa praktiska frågor. Resten av dagen disponeras fritt och du har chansen att utforska huvudstaden på egen hand.

Den centrala delen av San José är inte så stor, så det är lätt att hitta. Du kan ev. besöka den lokala marknaden, nationalmuseet eller gågatan som går genom stadens centrum. Här finns restauranger, butiker och mysiga uteserveringar där du kan njuta en kopp äkta costaricanskt kaffe, medan du följer med i livet på de charmiga torgen.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark
Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark

Tidigt denna morgon hämtas du på ditt hotell och det bär av mot Karibiska kusten till Tortuguero Nationalpark. Du passerar stora gröna bananplantage som har stor betydelse för Costa Ricas ekonomi. På vägen byts bussen ut med en båt som kommer segla dig och ditt bagage till Mawamba Lodge där du ska bo de tre kommande nätterna. Lodgen har ett fantastiskt läge med Tortugueros kanaler på ena sidan och Karibiska Havet på den andra. Segelturen till lodgen försiggår via floder och kanaler som är omgivna av regnskog och Tortugueros djurliv. Efter ankomst och incheckning serveras det lunch. På eftermiddagen besöker du den lilla byn Tortuguero med en guide.

Tortuguero Nationalpark består av ett område på 77 032 hektar, 3,5 mils kuststräcka och 11 olika habitat, häribland mangroveskogar, träsk, stränder, laguner och tropiska regnskogar med sjöar, floder och kanaler. Nationalparkens biologiska mångfaldhet och ekosystem ger fantastiska chanser för att uppleva de många djuren i nationalparken. Här finns mer än 300 fågelarter, 30 olika sötvattensfiskar, tre aparter, tapirer, jaguarer, grodor, sengångare, sjökor, krokodiler och kajmaner samt 4 av Costa Ricas 7 sköldpaddsarter, som har gett nationalparken sitt namn. Den gröna havssköldpaddan kan ses mellan juli och oktober, karettsköldpaddorna (Hawksbill och Loggerhead) kan ses mellan maj och oktober och havslädersköldpaddan kan ses mellan mars och juli.

Övernattning Mawamba Lodge

Dag 4-5: Tortuguero Nationalpark
Dag 4-5: Tortuguero Nationalpark

Under vistelsen ingår en guidad vandringstur i området och en båttur på kanalerna, vilket är ett bra sätt att uppleva regnskogens liv och många ljud på. Guiden är bra på att upptäcka djuren och kommer också att lära dig om regnskogens flora.

Resten av tiden disponeras fritt. Du kan koppla av vid poolen, vandra i regnskogen eller ta en tur ned på stranden där du kan uppleva havssköldpaddorna lägga sina ägg i sanden för att sedan försvinna i vågorna – en fantastisk syn som bäst kan upplevas i perioden juli till september. Det är viktigt att du inte stör havssköldpaddorna när de kommer upp på land för att lägga ägg. Väsnas därför inte och använd inte ficklampa eller kamera med blixt, eftersom det kan skrämma iväg dem.

I lodgen finns det möjlighet att köpa till extra utflykter.

Övernattning Mawamba Lodge

Dag 6: Tortuguero Nationalpark – La Fortuna
Dag 6: Tortuguero Nationalpark – La Fortuna

Det har blivit dags att lämna Tortuguero Nationalpark och med båt och buss bär det av till den lilla staden La Fortuna. Själva staden är inte så känd, det är omgivningarna som är unika. La Fortuna ligger vid foten av Costa Ricas mest kända vulkan, Arenal, som är 1 657 meter hög. Arenal var den mest aktiva vulkanen i Costa Rica till och med år 2010, men har dock inte haft något allvarligt utbrott sedan 1968, när ett plötsligt utbrott förstörde en massa. I närheten ligger också La Catarata de la Fortuna-vattenfallet, åtskilliga naturliga varma källor och så finns det ett område som är populärt inom ridning, rafting, zip-line-turer, ATV-turer, cykling, kajakrodd mm.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 7: Arenal vulkanen och de varma källor
Dag 7: Arenal vulkanen och de varma källor

Dagen disponeras fritt. Här kan du koppla av på lodgen eller ta en taxi till det kända vattenfallet La Catarata de la Fortuna, som ligger vid foten av den sovande vulkanen Chato. Vattenfallet utspringer från Tenoriofloden och rinner genom Arenal-bergskedjan och regnskogen tills det faller 70 meter ned i en lagun där man kan bada. Promenaden från parkeringsplatsen och ned till vattenfallet tar ca 20 min. via en bro och trappor genom den frodiga regnskogen, vilket ger goda chanser at få syn på tukaner, apor och andra tropiska djur.

På eftermiddagen hämtas du på hotellet och körs till ett privat reservat i närheten av vulkanen Arenal. En liten stig på 1 kilometer tar dig upp till en utsiktspunkt där du har en enastående utsikt över vulkanen, Laguna Verde och Arenalsjön. Din guide berättar spännande fakta om den aktiva vulkanen.
Efteråt går du på en promenad i skogsområdet vid foten av vulkanen. Guiden berättar om floran och faunan, och om du har tur kan du på den korta vandringen se djur som tukaner, påfåglar, ormar och apor.

Nästa stopp är Arenals varma källor, som värms upp naturligt av områdets vulkaniska aktivitet. Här kan du koppla av i källorna där vattnet är mellan 37–41 grader varmt. Glöm inte badkläder!
Du kan också ta en kort promenad i området. Det finns också en liten poolbar där du kan njuta av en drink innan middagen serveras. Efter middagen körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 8: Arenal – Monteverde molnskog
Dag 8: Arenal – Monteverde molnskog

Efter frukosten hämtas du och skjutsas till sjön Arenal. Vid ankomst väntar en båt på att segla dig och ditt bagage över på den andra sidan av sjön där du återigen hämtas upp och skjutsas till staden Monteverde – en resa som tar ca 4 timmar. Monteverde är sedan ett par år tillbaka en riktig ”adventure”-stad eftersom det finns många möjligheter för att vara aktiv. Nära staden ligger molnskogen med samma namn som du ska besöka i morgon.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 9: Promenad i trädtopparna i molnskogen i Monteverde
Dag 9: Promenad i trädtopparna i molnskogen i Monteverde

Efter frukosten hämtas du på hotellet och skjutsas till Monteverde molnskog. Skogen ligger i 1 440 meters höjd och är känd som ”skogen i molnen”. De varma karibiska vindarna blåser från havet och in mot de höga bergen och när vindarna pressas upp i dessa höjder avkyls det och det bildas därför låga moln och dimma mellan trädkronorna. Det betyder också att det kan vara kyliga dagar.

När du ankommer påbörjas en tre kilometer lång spännande vandrartur. Du kommer att märka att dimman ger en mycket speciell och mystisk stämning när du går på hängbroarna i trädtopparna och runt mellan de jättelika träden som är täckta av mossa, ormbunkar och orkidéer. Träden och växterna suger upp fuktigheten i dimman och därmed är växtvillkoren helt optimala för de 2 500 växtarterna, varav 420 är orkidéer. På vägen kommer du också att uppleva det fantastiska djurlivet bestående av 100 däggdjursarter, 400 fågelarter och 10 000 insekter.

Du skjutsas efter ett par timmar tillbaka till ditt hotell där resten av dagen disponeras fritt. Här kan du koppla av vid hotellets 30 grader varma pool eller utforska området på egen hand.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio
Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

Du hämtas på ditt hotell och det bär av till Manuel Antonio. Det är en mycket liten stad med få restauranger och butiker, det är däremot omgivningarna och det fantastiska klimatet som gör platsen unik. Här har du tre övernattningar på hotell Costa Verde som ligger mindre än 300 meter från stranden.

Övernattning Hotel Costa Verde

Dag 11-12: Manuel Antonio Nationalpark
Dag 11-12: Manuel Antonio Nationalpark

De nästkommande dagarna disponeras fritt.

Manuel Antonio ligger vid Stillahavskusten och är framförallt känd för sin nationalpark med samma namn, som är Costa Ricas minsta, men mest besökta och mest kända av landets 25 nationalparker. Den har utsetts till att vara bland de 12 vackraste nationalparkerna i världen bestående av vita sandstränder, korallrev, vattenfall och frodig grön regnskog ligger precis vid stränderna, som är landets vackraste och bästa sandstränder. Skogen är hemvist för många olika växtarter och 293 djurarter som bl.a. ekorrapor, capuchinapor, spindelapor, vrålapor, sengångare, tvättbjörnar, varaner, tukaner, fjärilar och många, många fler. Djuren är vana vid människor och det är därför ofta möjligt att uppleva dem på nära håll.

Manuel Antonio är också platsen att besöka om man är intresserad av dykning, snorkling, kajakrodd, turer på hästryggen, mountainbiking, vandrarturer och katamaranturer där man kan få chansen att se sköldpaddor, delfiner och valar.

Var uppmärksam på att nationalparken är stängd på måndagar.

Övernattning Hotel Costa Verde

Dag 13: Manuel Antonio – San José
Dag 13: Manuel Antonio – San José

Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José, där du har en övernattning innan det bär av hem till Sverige.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 14: Hemresa
Dag 14: Hemresa

Det har blivit dags att säga hejdå till Costa Rica. Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José flygplats och härifrån reser du mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.