• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaCosta RicaCosta Rica med Corcovado nationalpark
14 dagar

Costa Rica med Corcovado nationalpark

Se fram emot en unikt orörd natur och ett unikt djurliv i Costa Ricas mindre besökta nationalparker: Cahuita och Corcovado. Avsluta vid Manuel Antonios fantastiska stränder.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Costa Rica med Corcovado nationalpark Costa Rica med Corcovado nationalpark
14 dagar

Costa Rica med Corcovado nationalpark

Se fram emot en unikt orörd natur och ett unikt djurliv i Costa Ricas mindre besökta nationalparker: Cahuita och Corcovado. Avsluta vid Manuel Antonios fantastiska stränder.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till San José t/r med byte av flyg på vägen
 • Transfer från San José flygplats till ditt hotell
 • Minibuss: San José – Puerto Viejo de Talamanca – Turrialba – San Gerardo de Dota – Sierpe – Manuel Antonio – San José flygplats
 • Båt: Sierpe – Drake Bay t/r
 • 12 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 2 x lunch (dag 9 och 10)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa, där alla utflykter sker i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider. Transfer sker också i mindre, internationella grupper
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Snorkling och vandringstur i Cahuita nationalpark
 • Besök vid fornminnet Guayabo de Turrialba
 • Quetzal tur i regnskogen vid San Gerardo de Dota
 • Utflykt till Corcovado nationalpark
 • Båt- och snorkelutflykt till ön Caño
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Följ med på en resa till Costa Rica som tar dig bort från de vanliga vägarna till några av de vackraste och mest unika nationalparkerna i landet.

Efter ett välkomstmöte i San José går resan mot den karibiska kusten och den lilla tillbakalutande staden Puerto Viejo. Här kan du se fram emot en fantastisk upplevelse i Cahuita nationalpark med en vandringstur i regnskogen och snorkling med färgrika fiskar vid nationalparkens korallrev.

Härifrån går turen upp i bergen till Turrialba där Costa Ricas största arkeologiska område, Guayabo de Turrialba, ligger. Ruinerna härstammar från en mer än 3 000 år gammal precolumiansk stad.

Nästa stopp är San Gerardo de Dota, som är omgiven av frodig regnskog och är ett mecka för natur- och fågelintresserade. Här kan du gå på jakt efter den vackra quetzal fågeln.

Resans absoluta höjdpunkter är vistelsen vid Drake Bay och utflykten till Corcovado nationalpark, även kallad kronjuvelen i kronan av Costa Ricas nationalparker. Här finns ett unikt ekosystem och ett mångfaldigt djurliv både över och under havsytan vid ön Caño.

Resan avslutas i Manuel Antonio, som förutom härliga stränder även är hem åt den berömda nationalparken av samma namn.

Välj denna resa eftersom...

 • Lämna de stora vägarna och res till Corcovado nationalpark, som är ett av de mest biologiskt intensiva resmålen i världen
 • Upplev en färgrik värld av fisk och koraller under en snorklingstur i Cahuita nationalpark vid den karibiska kusten
 • Besök Guayabo de Turrialba, som är Costa Ricas största arkeologiska område med ruiner från en mer än 3 000 år gammal precolumbiansk stad
 • Avsluta resan med avkopplande solsemester vid Manuel Antonios långa, vackra sandstränder

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José

Du flyger från Sverige till Costa Ricas huvudstad San José med mellanlandning(ar) på vägen. Du blir hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell. Resan från flygplatsen tar cirka 45 minuter. Efter ankomst kan du koppla av efter den långa flygresan eller utforska staden på egen hand.

San José är en modern storstad med ett aktivt handelsliv och starka konstnärliga och arkitektoniska uttryck. Staden etablerades i början av 1700-talet och omkring 50 år senare anlade man en tobaksfabrik, vilket fick stadens befolkning och ekonomi att växa. I början av 1800-talet utsågs San José till landets huvudstad.

Dag 2: Välkomstmöte i San José – Puerto Viejo

Efter frukost checkar du ut från hotellet och lämnar ditt bagage till förvaring i receptionen. Du blir hämtad och körd till vår lokala samarbetspartners kontor. Här hålls det ett välkomstmöte, där ni tillsammans går igenom din resa och du kan få svar på dina eventuella frågor.

Efter välkomstmötet har du tid att utforska staden på egen hand. Du kan bland annat ta en promenad i den stora stadsparken Parque Metropolitano La Sabana, smaka på läckerheter i stadens gastronomiska centrum Barrio Escalante eller utforska det historiska kvarteret Barrio Amón, där kolonialtidspalats har gjorts om till moderna konstgallerier.
Stadens största marknad, Mercado Central, är också väl värd ett besök. Här kan du köpa allt från kött, frukt och grönsaker till färgglada souvenirer och äta en välsmakande lunch.

På eftermiddagen hämtas du på hotellet och resan går då mot den karibiska kusten, till den trivsamma staden Puerto Viejo de Talamanca, som i folkmun kallas Puerto Viejo, där läckra sandstränder och reggaestämning väntar dig.

Resan tar cirka 5 timmar.

Dag 3: Snorkelutflykt och vandringstur i Cahuita nationalpark

Puerto Viejo är en mysig liten fiskeby omgiven av vackra stränder och frodig natur. Området är känt för den närliggande Cahuita nationalpark, som består av regnskog och ett enormt havsområde. Cahuita nationalpark etablerades 1970 för att bevara det vackra korallrevet, som skyddar det rika havslivet.

I dag ska du på utflykt till nationalparken tillsammans med en kunnig lokal guide. Se fram emot fantastisk snorkling vid revet med färgrika koraller och fiskar, följt av en vandringstur i den vackra parken där du bland annat kan möta sömngångare, tvättbjörnar, vitnosade näsbjörnar och flera olika slags apor. Ta med handduk och ett ombyte kläder.

När turen är slut blir du körd tillbaka till hotellet och tillbringar eftermiddagen på egen hand. Du kan också välja att stanna kvar i Cahuita och tillbringa mer tid i parken eller i Cahuita stad, och sedan ta lokalbussen tillbaka till Puerto Viejo. Den tar cirka 30 minuter och kostar inte så mycket.

Övernattning:
Dag 4: Puerto Viejo på egen hand

Du tillbringar dagen i Puerto Viejo som du vill och bestämmer själv tempot. Vi kan rekommendera att du hyr en cykel och cyklar den vackra turen ut till den bildsköna, palmklädda stranden Punta Uva. Här kan du njuta av en lunch och ta ett dopp i vågorna. Resan fram och tillbaka är cirka 12 kilometer.

Du kan också besöka det närliggande djurrehabiliteringscentret “Jaguar Rescue Center”, som tar sig an sårade eller övergivna djur och ger dem mat och medicin så att de förhoppningsvis kan sättas ut i naturen igen. Här kan du bland annat möta myrslokar, sömngångare, apor, ormar och kanske till och med några av Costa Ricas sällsynta kattdjur. Guidade turer genomförs på förmiddagen. Kom ihåg att kontrollera starttiderna innan du åker dit. Observera att centret är stängt på söndagar.

Gå inte miste om chansen att äta på de mysiga lokala restaurangerna, som serverar läckra lokala rätter och självklart massor av fisk och skaldjur.

Övernattning:
Dag 5: Puerto Viejo – Turrialba

Turrialba ligger vackert placerat mitt emellan Central Valleys stora gröna berg. Den lilla pittoreska staden är känd för sin kaffeproduktion, den vulkaniska nationalparken Parque Nacional Volcán Turrialba (i dagsläget stängd), äventyrssporter som forsränning och canyoning, samt det närliggande arkeologiska området Guayabo.

Resan till Turrialba tar cirka 4 timmar och du har resten av eftermiddagen på dig att utforska det vackra området på egen hand.

Övernattning:
Dag 6: Guayabo de Turrialba – San Gerardo de Dota

I dag ska du besöka fornminnet Guayabo de Turrialba, som ligger 10 kilometer nordost om Turrialba och är Costa Ricas största och viktigaste arkeologiska område. Här finns ruinerna efter en mer än 3 000 år gammal precolumbiansk stad, som var bebodd mellan 1 000 år f.v.t. till cirka 1 400 e.v.t.
Husen var då uppbyggda av trä och har naturligtvis försvunnit, men du kan fortfarande se utgrävda akvedukter och stenlagda stigar och plattformar, som var husens fundament. Här finns även intressanta motiv uthuggna i sten (även kallade hällristningar) av olika djur. Din guide ger dig en spännande rundvisning och insikt i det precolumbianska samhället som levde här.

Efter lunch går turen vidare upp i Talamancabergen till San Gerardo de Dota. Det är ännu en vacker liten stad, omgiven av frodiga bergsidor som mest av allt får staden att likna en stad i alperna. Resan dit tar cirka 3 timmar.

Övernattning:
Dag 7: Quetzal tur i regnskogen vid San Gerardo de Dota

Tidigt denna morgon ska du uppleva den frodiga regnskogen som omger San Gerardo de Dota. Detta område är ett sant paradis för fågelintresserade, chansen för att se den vackra färgrika quetzal fågeln är stor. Din guide tar dig till det område, där quetzal fågeln sist har setts, också ska du bara hålla ögonen öppna och spetsa öronen för att få en glimt av den vackra fågeln.

Resten av dagen är fri för din egen disposition. Du kan gå en runda i det vackra området eller kanske skämma bort dig själv med en massage eller en behandling i Del Río Spa, som ligger i närheten. Lunchen kan du njuta på den trevliga restaurangen Kahawa vid floden Savegre, utsikten är fantastisk.

Övernattning:
Dag 8: San Gerardo de Dota – Sierpe – Drake Bay

Från San Gerardo de Dotas äventyrliga molnregnskog går resan vidare på snirklande bergsvägar mot Costa Ricas Stillahavskust och staden Sierpe, varifrån du seglar ut till Drake Bay.

Drake Bay ligger på Osahalvön, som räknas till ett av världens mest artrika områden. Den isolerade staden är inte känd för sin infrastruktur och sina lyxresorter, tvärtom, men det är heller inte därför folk reser dit. Detta område är för natur- och djurintresserade resenärer som vill uppleva det som betecknas som kronjuvelen i kronan av nationalparker i Costa Rica, nämligen Corcovado nationalpark.

Resan till Sierpe tar cirka 4 timmar och härifrån åker du med båt i 1,5 timmar ut till Drake Bay.

Övernattning:
Dag 9: Utflykt till Corcovado nationalpark

I dag ska du på vandringstur i Corcovado nationalpark tillsammans med en kunnig guide. Du besöker en liten del av den cirka 41 000 hektar stora nationalparken med tät regnskog, forsande floder och orörda stränder. Turen startar tidigt på morgonen och du seglar iväg till nationalparkens ingång från Drake Bay.

Några av de djur du kan se är apor, tapirer, sömngångare, vitnosade näsbjörnar, navelsvin, myrslokar och om du är extra lyckosam, några av Costa Ricas sällsynta kattdjur, som jaguar, puma, ozelot, margay och jaguarundi. Parken är dessutom hem åt världens största population av den rosa aran.

Innan resan går tillbaka till Drake Bay njuter du av ett matpaket (ingår) i de fantastiska omgivningarna.

Övernattning:
Dag 10: Utflykt till ön Caño med fantastisk snorkling

Det är inte bara på fastlandet som naturen och djurlivet fascinerar. Ungefär 20 kilometer utanför kusten vid Drake Bay ligger reservatet Isla del Caño, som du ska besöka i dag. Det skyddade området är ett av Costa Ricas bästa platser att snorkla och under havsytan döljer sig en skattkammare av koraller, som lockar till sig färgrika tropiska fiskar, sköldpaddor, rockor och revhajar.

När du har snorklat färdigt kan du koppla av på öns härliga vita sandstränder. Lunchen serveras innan resan går tillbaka till Drake Bay.

Under båtturen till och från Isla del Caño kan du ha turen att få se delfiner och kanske till och med knölvalar i perioderna december–mars och juli–november.

Övernattning:
Dag 11: Drake Bay – Sierpe – Manuel Antonio

Din resa avslutas vid Manuel Antonios vackra stränder. Från Drake Bay seglar du tillbaka til Sierpe, varifrån du åker bil till Manuel Antonio. Båtturen till Sierpe tar ungefär 1,5 timmar och transporten till Manuel Antonio cirka 3 timmar.

Manuel Antonio är känd för att ha Costa Ricas minsta, men även mest populära nationalpark av samma namn. Här kan du möta tvättbjörnar, leguaner, sömngångare, näsbjörnar och flera olika slags apor. Djuren är vana vid besökare och kommer ofta ganska nära dig. Stränderna inne i nationalparken betecknas som några av Costa Ricas vackraste.

Dag 12: Manuel Antonio på egen hand

Du tillbringar dagen i Manuel Antonio som du vill. Kanske vill du dåsa vid hotellets pool eller i skuggan av en palm vid stranden Playa Espadilla och smälta de många upplevelserna på resan.

Om du inte är mätt på natur- och djurupplevelser rekommenderar vi att du besöker Manuel Antonio nationalpark. Du hittar enkelt vägen själv därinne på markerade stigar, men du kan även köpa till en guidad tur i parken om du vill veta mer om dess natur och djurliv. Besök gärna parken tidigt på morgonen, då det är minst besökare och djuren är mest aktiva.

Kom ihåg att ta med vatten, mat och badkläder för inne i parken ligger Manuel Antonio-stranden, som är en av Costa Ricas vackraste.

Observera att nationalparken är stängd på måndagar.

Dag 13: Manuel Antonio – San José – Hemresan startar

I dag är det dags att ta farväl av Costa Ricas leende befolkning och ojämförliga natur. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen i San José. Här startar hemresan mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du ankommer till Sverige med oförglömliga upplevelser i bagaget.

Tillägg för enkelrum 11 625 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.