Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaCosta RicaCosta Rica, Nicaragua & Tortuguero
19 dagar:

Costa Rica, Nicaragua & Tortuguero

Höjdpunkter på denna resa:

San José, låglandsområdet Puerto Viejo de Sarapiqui, besök på en ananasfarm, La Fortuna, Arenal vulkanen och de varma källor, Rincon de la Vieja Nationalpark, Rincon de la Vieja-vulkanen, Granada, båttur på Nicaraguasjön, Isla Ometepe, Charco Verde-lagunen, Ojo de Agua, Playa Samara och Tortuguero Nationalpark.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till San José med flygbyte på vägen t/r
 • Transfers från och till flygplats (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Minibussar: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna – Rincon de la Vieja – Nicaragua – Playa Samara – San José
 • Med buss och båt till Ometepe
 • 15 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Mawamba Lodge inkl. helpension
 • 1 x middag (dag 5)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykter i mindre internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är avgångar dagligen

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Guidad rundtur på ananas-farm
 • Utflykt till Arenalvulkanen och de varma källorna inkl. middag
 • Vandrartur i Rincon de la Vieja nationalparken
 • Båttur på Nicaraguasjön
 • Stadsrundtur i Granada
 • Rundtur på vulkanön Isla Ometepe i Nicaraguasjön
 • Båttur och gå tur med guide i Tortuguero regnskogen
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter, dock inte Tortuguero Nationalpark som betalas på plats
Enkelrumstillägg 13 000 kr
Välj denna resa eftersom...

Tycker du om natur, djur och äventyr kan du kosta på dig att välja denna resa. På denna resa är vattenfall, sandstränder, aktiva vulkaner och fruktplantage bara några av de saker som väntar dig, dessutom kan du se fram emot att få se färgglada grodor, apor, tukaner, näsbjörnar, bältdjur och fjärilar i regnbågens alla färger. Landet bjuder inte på gamla spanska kolonialtidsbyggnader, som de flesta andra syd- och centralamerikanska länder, men det gör Nicaragua däremot. Du besöker den arkitektoniska, koloniala pärlan Granada som ligger vid den enorma Nicaragua-sjön. Här får du ett smakprov på landets fantastiska landskap med besök till sjöns åttaformade vulkanö Isla Ometepe, som är känd för sitt rika precolumbianska förflutna, den gröna lagunen Charco Verde och oasen Ojo de Agua. Sedan är det dags för avkoppling vid en av Costa Ricas bästa stränder, innan resan slutar i Tortuguero-regnskogen, som är hemvist för ett fantastiskt djurliv och otaliga växter.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Costa Rica – San José
Dag 1: Flygresan till Costa Rica – San José

I dag är det avfärd från Sverige och resan går till Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till huvudstaden San José som ligger i den centrala delen av landet 1 150 m.ö.h. med ett härligt vårlikt klimat året runt. Vid ankomsten på San José flygplats står en chaufför och väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell – en bilresa som tar ca 30 min.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui
Dag 2: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui

Du blir hämtad på ditt hotell och körs till vår samarbetspartners kontor. Här får du ett välkomstmöte och tillsammans kommer vi att gå igenom resans program. Du har möjlighet att få svar på alla dina frågor om att resa till Costa Rica och Nicaragua.
Härifrån åker du vidare till Costa Ricas vackra låglandsområde Sarpiqui. På vägen passerar du Braulio Carrillo Nationalpark som är känd för sina vulkaner och tropiska skog. Du ankommer till staden Puerto Viejo de Sarapiqui som ligger tre mil från Nicaraguas gräns. Staden ligger vackert och är omgiven av frodiga, gröna skogar samt banan-, ananas- och sockerrörsplantage. En gång i tiden var Puerto Viejo de Sarapiqui en liten hamnstad, idag är det en populär turistort och adventure-stad där det är möjligt att testa white water rafting.

Eftermiddagen disponeras fritt och du kan utforska området, koppla av vid hotellets pool eller njuta hotellets vackra trädgårdar där man kan få syn på fjärilar, fåglar och färgglada giftgrodor som använder sin kraftiga färg för att avskräcka fiender. Giftet anses härstamma från grodans föda (myror, termiter och kvalster) som koncentreras i grodans hud. Detta har i årvis varit känt bland indianerna som använde giftet till giftpilar.

Övernattning Ara Ambigua Lodge

Dag 3: Puerto Viejo de Sarapiqui
Dag 3: Puerto Viejo de Sarapiqui

Denna morgon ska du besöka en ananasfarm och här lär du dig mer om ananasen och besöker ananaspackeriet där exportprocessen sker. Det kommer dessutom vara möjligt att smaka på den dekorativa frukten.

Eftermiddagen disponeras fritt.

Övernattning Ara Ambigua Lodge

Dag 4: Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna
Dag 4: Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna

Det har blivit dags att lämna låglandet och det bär av mot den lilla staden La Fortuna. Själva staden är inte så känd, det är omgivningarna som är unika. La Fortuna ligger vid foten av Costa Ricas mest kända vulkan, Arenal, som är 1 657 meter hög. Arenal var den mest aktiva vulkanen i Costa Rica till och med år 2010, men har dock inte haft något allvarligt utbrott sedan 1968, när ett plötsligt utbrott förstörde en massa. I närheten ligger också La Catarata de la Fortuna-vattenfallet, åtskilliga naturliga varma källor och så finns det ett område som är populärt inom ridning, rafting, zip-line-turer, ATV-turer, cykling, kajakrodd mm.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 5: Arenal vulkanen och de varma källor
Dag 5: Arenal vulkanen och de varma källor

Förmiddagen disponeras fritt. Här kan du koppla av på lodgen eller ta en taxi till det kända vattenfallet La Catarata de la Fortuna, som ligger vid foten av den sovande vulkanen Chato. Vattenfallet utspringer från Tenoriofloden och rinner genom Arenal-bergskedjan och regnskogen tills det faller 70 meter ned i en lagun där man kan bada. Promenaden från parkeringsplatsen och ned till vattenfallet tar ca 20 min. via en bro och trappor genom den frodiga regnskogen, vilket ger goda chanser at få syn på tukaner, apor och andra tropiska djur.

På eftermiddagen hämtas du på hotellet och körs till ett privat reservat i närheten av vulkanen Arenal. En liten stig på 1 kilometer tar dig upp till en utsiktspunkt där du har en enastående utsikt över vulkanen, Laguna Verde och Arenalsjön. Din guide berättar spännande fakta om den aktiva vulkanen.
Efteråt går du på en promenad i skogsområdet vid foten av vulkanen. Guiden berättar om floran och faunan, och om du har tur kan du på den korta vandringen se djur som tukaner, påfåglar, ormar och apor.

Nästa stopp är Arenals varma källor, som värms upp naturligt av områdets vulkaniska aktivitet. Här kan du koppla av i källorna där vattnet är mellan 37–41 grader varmt. Glöm inte badkläder!
Du kan också ta en kort promenad i området. Det finns också en liten poolbar där du kan njuta av en drink innan middagen serveras. Efter middagen körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 6: Arenal – Rincon de la Vieja Nationalpark
Dag 6: Arenal – Rincon de la Vieja Nationalpark

Efter frukosten hämtas och skjutsas du till Rincon de la Vieja Nationalpark – en resa som tar ca 3 timmar. Rincon de la Vieja Nationalpark består av ett område på 14 084 ha och som är ett de mest orörda och minst besökta områdena i Costa Rica. Parken etablerades år 1973 för att skydda vattenförsörjningen till området och är hemvist för en spännande kombination av vulkaniska geologiska vidunder och orörda tropiska skogar med ett fantastiskt djurliv.

Övernattning Cañón de la Vieja Lodge

Dag 7: Rincon de la Vieja
Dag 7: Rincon de la Vieja

Tidigt denna morgon ska du på en 3 kilometer lång vandrartur i nationalparken som ligger i 600-1 916 meters höjd, vilket ger en imponerande variation i växt- och djurlivet. I den täta tropiska skogen finns det förutom många vattenfall ett otroligt rikt djurliv med både apor, fåglar, näsbjörnar, bältdjur, ödlor, leguaner och många fler. Det är även här man hittar de största antalet av Costa Ricas nationalblomma, Cattleya Skinneri-orkidén. Den största attraktionen är dock den brandhärjade konvulkanen Rincón de la Vieja, som består av 9 sammanhängande krater häribland Santa Maria, som har den högsta toppen på 1916 meter. De är de mest aktiva i Guanacaste-bergen och du kan uppleva Von Seebach-kratern som skickar ut gaser och ånga.

Efter vandrarturen disponeras resten av dagen fritt. Du kan välja att koppla av vid lodgens pool eller utforska parken på egen hand antingen till fots eller på hästryggen. Kom ihåg rikligt med vätska och en matsäck som du kan beställa på hotellet. Vid ingången får du en karta över nationalparken som ger dig överblick över tider och längd på de olika vandringslederna.

Var uppmärksam på att nationalparken är stängd på måndagar.

Övernattning Cañón de la Vieja Lodge

Dag 8: Rincon de la Vieja – Granada, Nicaragua
Dag 8: Rincon de la Vieja – Granada, Nicaragua

Du hämtas på ditt hotell och det bär av mot Nicaragua, Centralamerikas största land. Du åker till gränsen vid Peñas Blancas och härifrån går du 100 meter till Nicaraguas gränspost. Här hämtas och skjutsas du till ditt hotell. På vägen åker du längs den enorma Nicaraguasjön som är Centralamerikas största sjö med sina 8 150 km2. Sjön är en insjö och har världens enda art av insjöhajar. Den är förbunden med Karibiska havet via den segelbara floden San Juan. Vid sjön ligger den charmiga och rofyllda kolonialtidsstaden Granada, där du har 2 övernattningar. Staden har ett blomstrande kulturliv med utomhuskonserter och små konstgallerier, koloniala kyrkor, vackra torg, färgglada marknader och höga palmer. Du kommer snart märka att staden har sin helt egen atmosfär som avspeglar det koloniala förflutna.

Övernattning Hotel El Almirante

Dag 9: Segeltur på Nicaraguasjön – stadsrundtur i Granada
Dag 9: Segeltur på Nicaraguasjön – stadsrundtur i Granada

Du börjar dagen med en segeltur på Nicaraguasjön där du seglar mellan Las Isletas, som är 365 små öar som uppstod när den närliggande Mombacho-vulkanen vid ett utbrott för ca 20 000 år sedan, förlorade sin topp. Öarna bjuder på flera arkeologiskt och historiskt intressanta områden.

På eftermiddagen ska du på en stadsrundtur i Granada, som försiggår i häst och vagn en bit av vägen. Staden grundlades år 1524 av Francisco Hernández de Córdoba och har fått sitt namn efter Granada i Spanien, vilket tydligt syns på arkitekturen. Här ser du de gamla fina kolonialtidsbyggnaderna, det centrala torget med mangoträd, San Fransisco-kyrkan från 1529 och La Merces-kyrkan från 1534.

Resten av dagen disponeras fritt.

Övernattning Hotel El Almirante

Dag 10: Isla Ometepe
Dag 10: Isla Ometepe

I dag seglar du till den åttaformade ön Isla Ometepe som ligger i Nicaraguasjön. Ometepe betyder ”de två bergen” på det ursprungliga indianspråket. Ön består av två vulkaner, som står som koner upp från ön: La Concepcion som är 1 613 meter hög och Madera som är 1 394 meter hög. Madera är en sovande vulkan och den har inte visat aktivitet på 1 000 år. Den är täckt av frodig regnskog, har vattenfall och floder, medan La Concepcion fortfarande är aktiv, är torr och grusig och först långt ner på bergssidan börjar frodigheten att ta fatt. De forna indianerna såg Ometepe som deras utlovade land – Maderas var solens heliga plats och Concepcion var månens bror.

Ometepe är förutom sin särpräglade form och vulkaner berömd för sitt rika precolumbianska förflutna och i området kring ditt hotell finns flera hällristningar från denna tid.

När du har checkat in på ditt hotell kan du disponera resten av dagen som du vill.

Övernattning Xalli Ometepe Beach Hotel

Dag 11: Isla Ometepe
Dag 11: Isla Ometepe

Du ska i dag på en guidad tur runt på ön där du får höra mer om öns spännande historia och du besöker den gröna lagunen Charco Verde som är känd för att ha ett rikt växt- och djurliv samt Ojo de Agua, som är två swimmingpooler, som är halvt naturliga och halvt konstgjorda. Källan till vattnet är naturlig, medan själva poolen är gjord av cement och sten och har sandbotten. Här är det möjligt att ta ett dopp innan du åker tillbaka till hotellet.

Övernattning Xalli Ometepe Beach Hotel

Dag 12: Nicaragua – Playa Samara
Dag 12: Nicaragua – Playa Samara

Denna morgon vinkar du farväl till Nicaragua och styr återigen kosan mot Costa Rica. Du hämtas på ditt hotell, seglas till fastlandet och skjutsas till den lugna costaricanska kuststaden Samara på Nicoya-halvöns västra strand där du har två övernattningar. Här finns restauranger, butiker och ett litet urval av barer. Samara är mycket känd för sin långa breda sandstrand Playa Samara, som är en av Costa Ricas mest säkra stränder. Den ligger omgiven av palmer och tropiska växter samt 5 kilometer lång kuststräcka med levande koraller och färgsprakande fiskar vilket gör det till ett fantastiskt ställe att snorkla och dyka.

Övernattning Hotel Giada

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 13: Playa Samara
Dag 13: Playa Samara

Dagen disponeras fritt och du kan njuta själva staden, koppla av vid hotellets pool eller lapa sol på den breda sandstranden.

Övernattning Hotel Giada

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 14: Playa Samara – San José
Dag 14: Playa Samara – San José

Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José – en åktur på ca 4 timmar. När du har checkat in på ditt hotell kan du fritt disponera dagen som du vill.

Den centrala delen av San José är inte så stor, så det är lätt att hitta. Du kan ev. besöka den lokala marknaden, nationalmuseet eller gågatan som går genom stadens centrum. Här finns restauranger, butiker och mysiga uteserveringar där du kan njuta en kopp äkta costaricanskt kaffe, medan du följer med i livet på de charmiga torgen.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 15: San José – Tortuguero Nationalpark
Dag 15: San José – Tortuguero Nationalpark

Tidigt denna morgon hämtas du på ditt hotell och det bär av mot Karibiska kusten till Tortuguero Nationalpark. Du passerar stora gröna bananplantage som har stor betydelse för Costa Ricas ekonomi. På vägen byts bussen ut med en båt som kommer segla dig och ditt bagage till Mawamba Lodge där du ska bo de 2 kommande nätterna. Lodgen har ett fantastiskt läge med Tortugueros kanaler på ena sidan och Karibiska Havet på den andra. Segelturen till lodgen försiggår via floder och kanaler som är omgivna av regnskog och Tortugueros djurliv. Efter ankomst och incheckning serveras det lunch. På eftermiddagen besöker du den lilla byn Tortuguero med en guide.

Tortuguero Nationalpark består av ett område på 77 032 hektar, 3,5 mils kuststräcka och 11 olika habitat, häribland mangroveskogar, träsk, stränder, laguner och tropiska regnskogar med sjöar, floder och kanaler. Nationalparkens biologiska mångfaldhet och ekosystem ger fantastiska chanser att uppleva de många djuren i nationalparken. Här finns mer än 300 fågelarter, 30 olika sötvattensfiskar, tre aparter, tapirer, jaguarer, grodor, sengångare, sjökor, krokodiler och kajmaner samt 4 av Costa Ricas 7 sköldpaddsarter, som har gett nationalparken sitt namn.

Den gröna havssköldpaddan kan ses mellan juli och oktober, karettsköldpaddorna (Hawksbill och Loggerhead) kan ses mellan maj och oktober och havslädersköldpaddan kan ses mellan mars och juli.

Övernattning Mawamba Lodge

Dag 16: Tortuguero Nationalpark
Dag 16: Tortuguero Nationalpark

Under vistelsen ingår en guidad vandringstur i området och en båttur på kanalerna, vilket är ett bra sätt att uppleva regnskogens liv och många ljud på. Guiden är bra på att upptäcka djuren och kommer också att lära dig om regnskogens flora.

Resten av tiden disponeras fritt. Du kan koppla av vid poolen, vandra i regnskogen eller ta en tur ned på stranden där du kan uppleva havssköldpaddorna lägga sina ägg i sanden för att sedan försvinna i vågorna – en fantastisk syn som bäst kan upplevas i perioden juli till september. Det är viktigt att du inte stör havssköldpaddorna när de kommer upp på land för att lägga ägg. Väsnas därför inte och använd inte ficklampa eller kamera med blixt, eftersom det kan skrämma iväg dem.

I lodgen finns det möjlighet att köpa till extra utflykter.

Övernattning Mawamba Lodge

Dag 17: Tortuguero Nationalpark – San José
Dag 17: Tortuguero Nationalpark – San José

I dag seglar du tillbaka till Guapiles och äter lunch innan du åker tillbaka till San José, där du har en övernattning innan det bär av hem till Sverige.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 18: Hemresa
Dag 18: Hemresa

Det har blivit dags att säga hejdå till Costa Rica. Du hämtas på hotellet och skjutsas till San Josés flygplats och härifrån reser du mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 19: Hemkomst
Dag 19: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.