Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaCosta RicaCosta Rica & Nicaragua
16 dagar:

Costa Rica & Nicaragua

Höjdpunkter på denna resa:

San José, låglandsområdet Puerto Viejo de Sarapiqui, besök på en ananasfarm, La Fortuna, Arenal vulkanen och de varma källor, Rincon de la Vieja Nationalpark, Rincon de la Vieja-vulkanen, Granada, båttur på Nicaraguasjön, Isla Ometepe, Charco Verde-lagunen, Ojo de Agua och Playa Samara.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till San José med flygbyte på vägen t/r
 • Transfers från och till flygplats (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Minibussar: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna – Rincon de la Vieja – Nicaragua – Playa Samara – San José
 • 14 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 1 x middag (dag 5)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykter i mindre internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är avgångar dagligen

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Guidad rundtur på ananas-farm
 • Utflykt till Arenalvulkanen och de varma källorna inkl. middag
 • Vandrartur i Rincon de la Vieja nationalparken
 • Båttur på Nicaraguasjön
 • Stadsrundtur i Granada
 • Rundtur på vulkanön Isla Ometepe i Nicaraguasjön
 • Entréer till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 12 300 kr
Välj denna resa eftersom...

Costa Rica och Nicaragua är två unika pärlor. På denna resa upplever du den häpnadsväckande costaricanska naturen med besök till det 70 meter höga La Catarata de la Fortuna-vattenfallet, gröna fruktplantage i det vackra låglandsområdet samt spännande nationalparker med aktiva vulkaner och landets största sjö. Det kommer att vara möjligt att se apor, färgglada grodor, näsbjörnar och andra intressanta djur. Landet bjuder inte på gamla spanska kolonialtidsbyggnader, som de flesta andra syd- och centralamerikanska länder gör, men det gör Nicaragua däremot. Du besöker därför den charmiga, arkitektoniska pärlan Granada, som ligger vid den enorma Nicaragua-sjön. Här får du ett smakprov på landets fantastiska landskap med besök till sjöns åttaformade vulkanö Isla Ometepe, som är känd för sitt rika precolumbianska förflutna, den gröna lagunen Charco Verde och oasen Ojo de Agua. Resan slutar vid en av Costa Ricas bästa stränder.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Costa Rica – San José
Dag 1: Flygresan till Costa Rica – San José

I dag är det avfärd från Sverige och resan går till Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till huvudstaden San José som ligger i den centrala delen av landet 1 150 m.ö.h. med ett härligt vårlikt klimat året runt. Vid ankomsten på San José flygplats står en chaufför och väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell – en bilresa som tar ca 30 min.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui
Dag 2: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui

Du blir hämtad på ditt hotell och körs till vår samarbetspartners kontor. Här får du ett välkomstmöte och tillsammans kommer vi att gå igenom resans program. Du har möjlighet att få svar på alla dina frågor om att resa till Costa Rica och Nicaragua.
Härifrån åker du vidare till Costa Ricas vackra låglandsområde Sarpiqui. På vägen passerar du Braulio Carrillo Nationalpark känd för sina vulkaner och tropiska skog. Du ankommer till staden Puerto Viejo de Sarapiqui som ligger tre mil från Nicaraguas gräns. Staden ligger vackert och är omgiven av frodiga, gröna skogar samt banan-, ananas- och sockerrörsplantage. En gång i tiden var Puerto Viejo de Sarapiqui en liten hamnstad, idag är det en populär turistort och adventure-stad där det är möjligt att testa white water rafting.

Eftermiddagen disponeras fritt och du kan utforska området, koppla av vid hotellets pool eller njuta hotellets vackra trädgårdar där man kan få syn på fjärilar, fåglar och färgglada giftgrodor som använder sin kraftiga färg för att avskräcka fiender. Giftet anses härstamma från grodans föda (myror, termiter och kvalster) som koncentreras i grodans hud. Detta har i årvis varit känt bland indianerna som använde giftet till giftpilar.

Övernattning Ara Ambigua Lodge

Dag 3: Puerto Viejo de Sarapiqui
Dag 3: Puerto Viejo de Sarapiqui

Denna morgon ska du besöka en ananasfarm och här lär du dig mer om ananasen och besöker ananaspackeriet där exportprocessen sker. Det kommer dessutom vara möjligt att smaka på den dekorativa frukten.

Eftermiddagen disponeras fritt.

Övernattning Ara Ambigua Lodge

Dag 4: Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna
Dag 4: Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna

Det har blivit dags att lämna låglandet och det bär av mot den lilla staden La Fortuna. Själva staden är inte så känd, det är omgivningarna som är unika. La Fortuna ligger vid foten av Costa Ricas mest kända vulkan, Arenal, som är 1 657 meter hög. Arenal var den mest aktiva vulkanen i Costa Rica till och med år 2010, men har dock inte haft något allvarligt utbrott sedan 1968, när ett plötsligt utbrott förstörde en massa. I närheten ligger också La Catarata de la Fortuna-vattenfallet, åtskilliga naturliga varma källor och så finns det ett område som är populärt inom ridning, rafting, zip-line-turer, ATV-turer, cykling, kajakrodd mm.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 5: Arenal vulkanen och de varma källor
Dag 5: Arenal vulkanen och de varma källor

Förmiddagen disponeras fritt. Här kan du koppla av på lodgen eller ta en taxi till det kända vattenfallet La Catarata de la Fortuna, som ligger vid foten av den sovande vulkanen Chato. Vattenfallet utspringer från Tenoriofloden och rinner genom Arenal-bergskedjan och regnskogen tills det faller 70 meter ned i en lagun där man kan bada. Promenaden från parkeringsplatsen och ned till vattenfallet tar ca 20 min. via en bro och trappor genom den frodiga regnskogen, vilket ger goda chanser at få syn på tukaner, apor och andra tropiska djur.

På eftermiddagen hämtas du på hotellet och körs till ett privat reservat i närheten av vulkanen Arenal. En liten stig på 1 kilometer tar dig upp till en utsiktspunkt där du har en enastående utsikt över vulkanen, Laguna Verde och Arenalsjön. Din guide berättar spännande fakta om den aktiva vulkanen.
Efteråt går du på en promenad i skogsområdet vid foten av vulkanen. Guiden berättar om floran och faunan, och om du har tur kan du på den korta vandringen se djur som tukaner, påfåglar, ormar och apor.

Nästa stopp är Arenals varma källor, som värms upp naturligt av områdets vulkaniska aktivitet. Här kan du koppla av i källorna där vattnet är mellan 37–41 grader varmt. Glöm inte badkläder!
Du kan också ta en kort promenad i området. Det finns också en liten poolbar där du kan njuta av en drink innan middagen serveras. Efter middagen körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 6: Arenal – Rincon de la Vieja Nationalpark
Dag 6: Arenal – Rincon de la Vieja Nationalpark

Efter frukosten hämtas och skjutsas du till Rincon de la Vieja Nationalpark – en åktur på ca 3 timmar. Rincon de la Vieja Nationalpark består av ett område på 14 084 ha och som är ett de mest orörda och minst besökta områdena i Costa Rica. Parken etablerades år 1973 för att skydda vattenförsörjningen till området och är hemvist för en spännande kombination av vulkaniska geologiska vidunder och orörda tropiska skogar med ett fantastiskt djurliv.

Övernattning Cañón de la Vieja Lodge

Dag 7: Rincon de la Vieja
Dag 7: Rincon de la Vieja

Tidigt denna morgon ska du på en 3 kilometer lång vandrartur i nationalparken som ligger i 600-1 916 meters höjd, vilket ger en imponerande variation i växt- och djurlivet. I den täta tropiska skogen finns det förutom många vattenfall ett otroligt rikt djurliv med både apor, fåglar, näsbjörnar, bältdjur, ödlor, leguaner och många fler. Det är även här man hittar de största antalet av Costa Ricas nationalblomma, Cattleya Skinneri-orkidén. Den största attraktionen är dock den brandhärjade konvulkanen Rincón de la Vieja, som består av 9 sammanhängande krater häribland Santa Maria, som har den högsta toppen på 1916 meter. De är de mest aktiva i Guanacaste-bergen och du kan uppleva Von Seebach-kratern som skickar ut gaser och ånga.

Efter vandrarturen disponeras resten av dagen fritt. Du kan välja att koppla av vid lodgens pool eller utforska parken på egen hand antingen till fots eller på hästryggen. Kom ihåg rikligt med vätska och en matsäck som du kan beställa på hotellet. Vid ingången får du en karta över nationalparken som ger dig överblick över tider och längd på de olika vandringslederna.

Var uppmärksam på att nationalparken är stängd på måndagar.

Övernattning Cañón de la Vieja Lodge

Dag 8: Rincon de la Vieja – Granada, Nicaragua
Dag 8: Rincon de la Vieja – Granada, Nicaragua

Du hämtas på ditt hotell och det bär av mot Nicaragua, Centralamerikas största land. Du åker till gränsen vid Peñas Blancas och härifrån går du 100 meter till Nicaraguas gränspost. Här hämtas och skjutsas du till ditt hotell. På vägen åker du längs den enorma Nicaraguasjön som är Centralamerikas största sjö med sina 8 150 km2. Sjön är en insjö och har världens enda art av insjöhajar. Den är förbunden med Karibiska havet via den segelbara floden San Juan. Vid sjön ligger den charmiga och rofyllda kolonialtidsstaden Granada, där du har 2 övernattningar. Staden har ett blomstrande kulturliv med utomhuskonserter och små konstgallerier, koloniala kyrkor, vackra torg, färgglada marknader och höga palmer. Du kommer snart märka att staden har sin helt egen atmosfär som avspeglar det koloniala förflutna.

Övernattning Hotel El Almirante

Dag 9: Segeltur på Nicaraguasjön – stadsrundtur i Granada
Dag 9: Segeltur på Nicaraguasjön – stadsrundtur i Granada

Du börjar dagen med en segeltur på Nicaraguasjön där du seglar mellan Las Isletas, som är 365 små öar som uppstod när den närliggande Mombacho-vulkanen vid ett utbrott för ca 20 000 år sedan, förlorade sin topp. Öarna bjuder på flera arkeologiskt och historiskt intressanta områden.

På eftermiddagen ska du på en stadsrundtur i Granada, som försiggår i häst och vagn en bit av vägen. Staden grundlades år 1524 av Francisco Hernández de Córdoba och har fått sitt namn efter Granada i Spanien, vilket tydligt syns på arkitekturen. Här ser du de gamla fina kolonialtidsbyggnaderna, det centrala torget med mangoträd, San Fransisco-kyrkan från 1529 och La Merces-kyrkan från 1534.

Resten av dagen disponeras fritt.

Övernattning Hotel El Almirante

Dag 10: Isla Ometepe
Dag 10: Isla Ometepe

I dag seglar du till den åttaformade ön Isla Ometepe som ligger i Nicaraguasjön. Ometepe betyder ”de två bergen” på det ursprungliga indianspråket. Ön består av två vulkaner, som står som koner upp från ön: La Concepcion som är 1 613 meter hög och Madera som är 1 394 meter hög. Madera är en sovande vulkan och har inte visat aktivitet på 1 000 år. Den är täckt av frodig regnskog, har vattenfall och floder, medan La Concepcion fortfarande är aktiv, är torr och grusig och först långt ner på bergssidan börjar frodigheten att ta fatt. De forna indianerna såg Ometepe som deras utlovade land – Maderas var solens heliga plats medan Concepcion var månens bror.

Ometepe är förutom sin särpräglade form och vulkaner berömd för sitt rika precolumbianska förflutna och i området kring ditt hotell finns flera hällristningar från denna tid.

När du har checkat in på ditt hotell kan du disponera resten av dagen som du vill.

Övernattning Xalli Ometepe Beach Hotel

Dag 11: Isla Ometepe
Dag 11: Isla Ometepe

Du ska i dag på en guidad tur runt på ön där du får höra mer om öns spännande historia och du besöker den gröna lagunen Charco Verde som är känd för att ha ett rikt växt- och djurliv samt Ojo de Agua, som är två swimmingpooler, som är halvt naturliga och halvt konstgjorda. Källan till vattnet är naturlig, medan själva poolen är gjord av cement och sten och har sandbotten. Här är det möjligt att ta ett dopp innan du åker tillbaka till hotellet.

Övernattning Xalli Ometepe Beach Hotel

Dag 12: Nicaragua – Playa Samara
Dag 12: Nicaragua – Playa Samara

Denna morgon vinkar du farväl till Nicaragua och styr återigen kosan mot Costa Rica. Du hämtas på ditt hotell, seglas till fastlandet och skjutsas till den lugna costaricanska kuststaden Samara på Nicoya-halvön västra strand där du har två övernattningar. Här finns restauranger, butiker och ett litet urval av barer. Samara är mycket känd för sin långa breda sandstrand Playa Samara, som är en av Costa Ricas mest säkra stränder. Den ligger omgiven av palmer och tropiska växter samt 5 kilometer lång kuststräcka med levande koraller och färgsprakande fiskar vilket gör det till ett fantastiskt ställe att snorkla och dyka.

Övernattning Hotel Giada

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 13: Playa Samara
Dag 13: Playa Samara

Dagen disponeras fritt och du kan njuta själva staden, koppla av vid hotellets pool eller lapa sol på den breda sandstranden.

Övernattning Hotel Giada

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 14: Playa Samara – San José
Dag 14: Playa Samara – San José

Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José – en åktur på ca 4 timmar. När du har checkat in på ditt hotell kan du fritt disponera dagen som du vill. Den centrala delen av San José är inte så stor, så det är lätt att hitta. Du kan ev. besöka den lokala marknaden, nationalmuseet eller gågatan som går genom stadens centrum. Här finns restauranger, butiker och mysiga uteserveringar där du kan njuta en kopp äkta costaricanskt kaffe, medan du följer med i livet på de charmiga torgen.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 15: Hemresa
Dag 15: Hemresa

Det har blivit dags att säga hejdå till Costa Rica. Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José flygplats och härifrån reser du mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 16: Hemkomst
Dag 16: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.