• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaCosta RicaKör själv – Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Manuel Antonio
14 dagar

Kör själv – Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Manuel Antonio

Upplev friheten i egen bil på den här kör själv-resan till Costa Ricas höjdpunkter: Tortuguero nationalpark, Arenal-vulkanen, molnregnskogen i Monteverde och Manuel Antonios fantastiska stränder.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Kör själv – Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Manuel Antonio Kör själv – Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Manuel Antonio
14 dagar

Kör själv – Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Manuel Antonio

Upplev friheten i egen bil på den här kör själv-resan till Costa Ricas höjdpunkter: Tortuguero nationalpark, Arenal-vulkanen, molnregnskogen i Monteverde och Manuel Antonios fantastiska stränder.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till San José t/r med byte av flyg på vägen
 • Transfer från San Josés flygplats till ditt hotell
 • Minibuss: San José – Tortuguero – Guápiles
 • 9 dygns bilhyra inklusive fria kilometer, GPS och nödvändiga försäkringar
  Rutt: Guápiles – La Fortuna – Monteverde – Manuel Antonio – San Josés flygplats
 • 10 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar i lodge i Tortuguero inkl. helpension
 • 1 lunch (dag 5)
 • 1 middag (dag 6)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa, där alla utflykter sker i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider. Transfer sker också i mindre, internationella grupper
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Utflykter i Tortuguero nationalpark
 • Varma källor och middag vid Arenal-vulkanen
 • Vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog
 • Inträde till nämnda sevärdheter, dock inte till Tortuguero som betalas på plats

Kortfattat om resan

Costa Rica är med sina långa sandstränder, frodiga regnskogar, kägelformade vulkaner, varma källor och mystiska molnregnskog ett mecka för djur- och naturälskare. På den här resan har du frihet att med en egen bil uppleva Costa Ricas höjdpunkter.

Resan börjar i San José, Costa Ricas huvudstad, och går vidare till Tortuguero nationalpark, där du upplever unik natur och fascinerande djurliv.
Sedan fortsätter resan i egen bil till La Fortuna, som är känd för den vackra kägelformade Arenal-vulkanen och de varma källorna.
Du ska även på äventyr i Monteverdes trädtoppar och uppleva molnregnskogens spännande växtliv på en promenad på hängbroarna.

Din resa avslutas med avkoppling vid Manuel Antonios fantastiska stränder. Här kan du även besöka staden berömda nationalpark med samma namn.

Välj denna resa eftersom...

 • Med en hyrbil har du frihet att själv planera dina dagar och göra stopp när du har lust
 • Upplev Tortugueros nationalparks spännande invånare, som sköldpaddor, apor, tukaner, kajmaner och sömngångare under en båttur längs kanalerna
 • Upplev mystiken i Monteverdes molnregnskog under en vandringstur på hängbroar mellan trädtopparna
 • Avsluta med solsemester vid Manuel Antonios fantastiska stränder

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till huvudstaden San José, där du hämtas på flygplatsen av en chaufför som kör dig till ditt hotell. Resan tar ca 45 minuter.

San José ligger 1 172 meter över havet i den centrala delen av Costa Rica med ett härligt vårliknande klimat året runt. Staden etablerades i början av 1700-talet men det var först 50 år senare när man anlade en tobaksfabrik och förbättrade tillgången till vatten, som stadens befolkning och ekonomi började växa. San José utnämndes till Costa Ricas huvudstad i början av 1800-talet och i dag är det en modern stad med starka konstnärliga och arkitektoniska uttryck samt ett aktivt handelsliv.

Dag 2: Välkomstmöte i San José

På morgonen hämtas du på ditt hotell och körs till vår samarbetspartners kontor, där ni gemensamt går igenom programmet för resan. Du får också mer information om hur du får ut och lämnar tillbaka hyrbilen.

Resten av dagen tillbringar du som du vill. Du kan antingen välja att utforska huvudstaden på egen hand eller köpa till extrautflykter.

Du kan till exempel gå en tur i Parque Metropolitano La Sabana som är Costa Ricas största stadspark, smaka på läckerheter i stadens gastronomiska centrum Barrio Escalante eller utforska det historiska kvarteret Barrio Amón där kolonialtidspalats har gjorts om till moderna konstgallerier.
Du kan också besöka stadens största marknad, Mercado Central. Här kan du köpa souvenirer eller prova lokala rätter som ”casado”, Costa Ricas nationalrätt som består av bönor, ris och kött.

Dag 3: San José – Tortuguero nationalpark

Du hämtas på hotellet tidigt den här morgonen och körs mot den karibiska kusten och Tortuguero nationalpark.  På vägen till nationalparken passerar du många bananplantager, som har stor betydelse för Costa Ricas ekonomi eftersom landet är en av världens största bananexportörer.
Eftersom det inte är möjligt att köra hela vägen till din lodge får du byta till båt när vägen tar slut. Via små kanaler fortsätter du till lodgen som ligger mitt i Tortugueros frodiga våtmarksområde.
Efter ankomst och incheckning serveras en god lunch i lodgens restaurang.

På eftermiddagen besöker du den lilla byn Tortuguero tillsammans med en lokal guide. Guiden visar dig runt i byn och berättar om hur det är att leva på en så avsides plats, som bara kan nås via båt eller flyg.

När mörkret faller efter middagen vaknar många av nationalparkens djur och insekter till liv och det är helt magiskt att sitta och lyssna på naturens ljud från din lilla veranda.

Övernattning:
Dag 4: Upplevelser i Tortuguero nationalpark

I dag ska du på en spännande båttur längs Tortuguero nationalparks kanaler. Här kommer en duktig guide att hjälpa dig att få syn på parkens invånare, som till exempel tapirer, sengångare, kajmaner, leguaner, tukaner, aror och tre fascinerande aparter: vrålapor, spindelapor och kapucinapor. På båtturen får du dessutom en inblick i parkens exotiska växtliv.

På eftermiddagen har du tid på egen hand som kan läggas på avkoppling vid lodgens pool, vandringsturer längs de små stigarna i nationalparken eller en promenad längs stranden. Du kan också köpa till extrautflykter på lodgen:

Namnet ”Tortuguero” kommer från det spanska ordet för ”sköldpadda” och som namnet antyder är parken känd för sina många sköldpaddor.  Om du besöker nationalparken under sköldpaddornas äggläggningsperiod och har tur kan du se dem gå i land på stranden för att lägga ägg i sanden.  Under perioden februari–juli finns det möjlighet att se den gröna havssköldpaddan, lädersköldpaddan och karettsköldpaddorna (både hawksbill och loggerhead).
Som regel lägger sköldpaddorna först sina ägg när solen gått ner. Efter klockan 18 får du endast vistas på stranden tillsammans med en guide eftersom det är viktigt att du inte förstör eller skrämmer havssköldpaddorna när de kommer upp för att lägga ägg. Av samma anledning ska du se till att inte föra väsen och du får inte använda varken ficklampa eller kamera med blixt.

Övernattning:
Dag 5: Tortuguero nationalpark – La Fortuna

Efter frukosten har det blivit dags att lämna Tortuguero nationalpark och sätta kurs mot La Fortuna. Med båt och därefter buss går turen till Guápiles där din inkluderade lunch serveras på en restaurang. Här får du din bil och ditt kör själv-äventyr börjar. Från Guápiles kör du till den lilla staden La Fortuna.

Staden ligger vid foten av Arenal-vulkanen, som är Costa Ricas mest kända vulkan. Arenal ligger 1 670 meter över havet och var inaktiv i mer än 400 år tills ett våldsamt utbrott 1968 orsakade stor förstörelse och begravde flera små byar. Arenal-vulkanen anses vara en av Costa Ricas mest aktiva men vulkanen har varit slumrande sedan 2010.

När du kommer till La Fortuna och har checkat in på hotellet har du resten av dagen att tillbringa på egen hand.

Dagens körsträcka: ca 120 km

Övernattning:
Dag 6: Arenals varma källor

I dag har du förmiddagen på egen hand innan du ska på utflykt senare på dagen. Du kan koppla av på hotellet eller utforska området på egen hand.

Du kan köra upp till den nordvästra delen av Arenal-vulkanen och gå på vandringstur i Arenal Volcano Nationalpark eller köra till ett privat reservat nära Arenal-vulkanen där en utsiktspunkt ger dig en fantastisk utsikt över vulkanen, Laguna Verde och Arenal-sjön. I skogsområdet runt vulkanen finns goda chanser att se tukaner, påfåglar, kräldjur och apor.

På eftermiddagen kör du till Arenals varma källor, som värms upp naturligt av områdets vulkaniska aktivitet.  Temperaturen i de olika poolerna är 37–41 grader och det är en perfekt plats för att ligga och koppla av.  Glöm inte badkläder!
Vid de varma källorna finns det även en liten poolbar där du kan njuta av en drink innan den inkluderade middagen serveras. Efter middagen körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning:
Dag 7: La Fortuna på egen hand

Den här dagen kan du tillbringa som du vill.

Vid foten av den inaktiva vulkanen Chato som ligger bredvid Arenal finns det kända vattenfallet La Fortuna. Vattnet har sin utgångspunkt i Tenorinofloden och rinner genom bergskedjan Arenal och regnskogen innan det faller 70 meter ner i en lagun. Du kan själv köra till det höga vattenfallet och ta ett uppfriskande dopp i lagunen under vattenfallet. Från parkeringsplatsen tar promenaden till vattenfallet ca 20 minuter genom frodig regnskog, där du kan ha turen att få syn på apor, tukaner och andra exotiska djur på vägen.

Det finns också möjlighet att mäta dina krafter genom många olika aktiviteter vid La Fortuna. Området är väldigt populärt för bland annat mountainbiketurer, ridning, kajakpaddling, forsränning, ziplining och fyrhjulingsturer.

Dag 8: La Fortuna – Monteverdes molnregnskog

Det har blivit dags att ta farväl av La Fortuna och köra till staden Monteverde. Du kör efter frukosten och en otroligt fin körresa runt Arenal-sjön väntar dig. Nära Monteverde ligger den magiska molnregnskogen med samma namn och den kan du se fram emot att besöka i morgon.

Dagens körsträcka: ca 115 km

Övernattning:
Dag 9: Vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog

Efter frukosten kör du till Monteverdes molnregnskog som är ett fantastiskt naturområde. Regnskogen ligger 1 440 meter över havsytan och är även känd som ”skogen i skyarna” på grund av läget och sin karakteristiska dimma som beror på den höga luftfuktigheten i området.

I regnskogen väntar en spännande promenad på ca 2,5 kilometer där du går på hängbroar mellan trädtopparna! Här kommer du att känna den unika och mystiska stämningen som dimman ger detta förtrollande landskap. Du är omgiven av orkidéer, ormbunkar, mossa, enorma träd och otaliga växtarter som växer på trädens stammar. Från trädtopparna i den förtrollande skogen kvittrar färgglada fåglar som till exempel quetzal, guldbrynad klorofonia och den kopparhuvade smaragden. Monteverdes molnregnskog är hem för ca 400 olika fågelarter.

Efter några timmar i trädtopparna tillbringar du resten av dagen som du vill. Du kan utforska området på egen hand, köpa till en extra utflykt eller bara åka tillbaka och slappa på lodgen.

Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

I dag kör du till Manuel Antonio där du sover tre nätter.

Staden Manuel Antonio ligger vid Stilla havet i västra delen av Costa Rica och är särskilt känd för sin nationalpark med samma namn. Manuel Antonio nationalpark är en av de mest kända och populära av landets 27 nationalparker trots att det är den minsta i Costa Rica. Den bildsköna parken har nämligen utsetts till att vara en av de vackraste nationalparkerna i världen med sin frodiga gröna regnskog som sträcker sig ända ut till den vackra vita sandstranden och det turkosa havet. Manuel Antonio nationalpark är dessutom en av de mest artrika nationalparkerna i världen och den är bland annat hem till sengångare, vitnosade näsbjörnar, leguaner, rödögda lövgrodor, tukaner, kolibrier, färgglada fjärilar, dödskalleapor, vithuvade kapucinapor, vrålapor och spindelapor.

När du har kommit till ditt hotell i Manuel Antonio och checkat in kan du tillbringa resten av dagen som du vill.

Dagens körsträcka: ca 190 km

Dag 11-12: Manuel Antonio på egen hand

Du har nästkommande dagar i Manuel Antonio att tillbringa som du vill.

Vi rekommenderar naturligtvis att du åker till nationalparken en av dagarna och upplever den fantastiska floran och faunan. Det är bäst att åka tidigt på morgonen eftersom det då är störst chans att uppleva djurlivet och minst antal besökare. Parken har uppmärkta stigar och du kan enkelt hitta vägen själv därinne. Om du vill lära dig mer om den natur du ser omkring dig kan du även välja att köpa till en guidad tur.
Kom ihåg att ta med badkläder eftersom stränderna i nationalparken är magiska och stranden Playa Manuel Antonio är utnämnd till en av världens bästa stränder.
Observera att nationalparken är stängd på måndagar.

Playa Espadilla är ännu en vacker strand som ligger utanför nationalparken. Här kan du simma och snorkla i vattnet och utforska livet under vattenytan eller bara sola i skuggan av gröna träd och njuta av utsikten över Stilla havet.

Själva staden Manuel Antonio är väldigt liten, men har flera butiker och mysiga restauranger där du kan hitta både lokala costaricanska rätter och gourmetmat i alla prisklasser.

Dag 13: Manuel Antonio – San José – Hemresan startar

I dag är det dags att ta farväl av Costa Rica. Du kör mot San José och lämnar tillbaka bilen nära flygplatsen. Härifrån kör en shuttlebuss dig den sista biten till flygplatsen innan du reser mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dagens körsträcka: ca 170 km

Dag 14: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Corcovado nationalpark, 3 nätter

Drömmer du om att uppleva Costa Ricas största och mest artrika nationalpark med enastående natur och ett fantastiskt rikt djurliv? Då ska du förlänga din resa med denna tur till kronjuvelen bland landets nationalparker: Corcovado nationalpark.

Den vackra nationalparken ligger i sydvästra Costa Rica, på Osahalvön som räknas till ett av världens mest artrika områden. Här finns ett unikt ekosystem och ett mångfaldigt djurliv både på land i nationalparken och under havsytan vid ön Caño. Parken är hem åt ett av världens största bestånd av den rosa aran och du kan få uppleva bland annat apor, tapirer, sömngångare och myrslokar. Om du är extra lyckosam kan du också uppleva några av Costa Ricas sällsynta kattdjur, som jaguar och puma.

Under ditt besök i Corcovado nationalpark övernattar du i Drake Bay, som ligger på den norra delen av Osahalvön. Drake Bay är den perfekta utgångspunkten för dina spännande utflykter i området, då den isolerade staden med få hotell och lodger ligger nära både nationalparken och havet. Här kan du verkligen njuta av ljudet från det brusande havet och fåglarnas kvitter.

Övernattning:
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 6 400 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 10 250 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.