• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaCosta RicaCosta Ricas höjdpunkter med solsemester i Manuel Antonio
14 dagar

Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Manuel Antonio

Upplev Costa Ricas imponerande natur och fascinerande djurliv med ett besök på Tortuguero nationalpark, vulkanen Arenal och Monteverdes molnregnskog. Avsluta vid Manuel Antonios vackra strand.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Manuel Antonio Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Manuel Antonio
14 dagar

Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Manuel Antonio

Upplev Costa Ricas imponerande natur och fascinerande djurliv med ett besök på Tortuguero nationalpark, vulkanen Arenal och Monteverdes molnregnskog. Avsluta vid Manuel Antonios vackra strand.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till San José t/r med byte av flyg på vägen
 • Transfer från San Josés flygplats till ditt hotell
 • Minibuss: San José – Tortuguero – La Fortuna – Monteverde – Manuel Antonio – San Josés flygplats
 • 10 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar i lodge i Tortuguero inkl. helpension
 • 1 lunch (dag 5)
 • 1 middag (dag 6)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa, där alla utflykter sker i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider. Transfer sker också i mindre, internationella grupper
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Utflykter i Tortuguero nationalpark
 • Vulkanen Arenal och de varma källorna
 • Vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog
 • Inträde till nämnda sevärdheter, dock inte till Tortuguero som betalas lokalt

Kortfattat om resan

Följ med på en spännande rundresa till Costa Rica, där du får uppleva landets imponerande djurliv och fantastiska natur med frodig djungel, majestätiska vulkaner, naturliga varma källor, mystisk molnregnskog och stränder i världsklass.

Resan startar i Costa Ricas huvudstad San José och går sedan vidare till den frodiga djungeln i Tortuguero nationalpark. Här omges du av vacker natur och ett spännande djurliv, och all transport sker i båt på Tortugueros många kanaler.

Härifrån fortsätter du till La Fortuna, där du får uppleva den ikoniska vulkanen Arenal och de varma källorna.

I Monteverde upplever du mystiken under en guidad vandringstur på hängbroar bland molnregnskogens trädtoppar.

Efter en spännande rundresa avslutas resan i Manuel Antonio, där du kan kombinera en avslappnande badsemester med ett besök till Costa Ricas mest berömda nationalpark med samma namn.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev Costa Ricas fantastiska nationalparker kombinerat med avkopplande solsemester
 • Kom riktigt nära Tortuguero nationalparks spännande djurliv med bland annat apor, kajmaner, sömngångare och sköldpaddor
 • Se den vackra kägelformade Arenalvulkanen och koppla av i områdets varma källor
 • Avsluta med solsemester vid Manuel Antonios fantastiska stränder och besök den populära nationalparken av samma namn

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till huvudstaden San José, där du hämtas av en chaufför på flygplatsen som kör dig till ditt hotell – en åktur på ca 45 minuter.

San José ligger 1 172 meter över havet i den centrala delen av landet med ett härligt vårliknande klimat året runt. Staden etablerades i början av 1700-talet och omkring 50 år senare anlade man en tobaksfabrik och förbättrade tillgången till vatten, vilket fick stadens befolkning och ekonomi att växa. I början av 1800-talet utsågs San José till Costa Ricas huvudstad och är i dag en modern stad med ett aktivt handelsliv och starka konstnärliga och arkitektoniska uttryck.

Dag 2: Välkomstmöte i San José

Denna morgon hämtas du på ditt hotell och körs till vår samarbetspartners kontor, där vi tillsammans går igenom resans program och andra praktiska frågor.

Resten av dagen tillbringar du som du vill och har möjlighet att utforska huvudstaden på egen hand eller köpa till extra utflykter.

Du kan bland annat utforska San Josés historiska kvarter Barrio Amón, där koloniala byggnader har omvandlats till gallerier för modern konst, och stadens gastronomiska centrum Barrio Escalante. Du kan också njuta av naturen i Parque Metropolitano La Sabana, vilket är Costa Ricas största stadspark, eller besöka marknaden Mercado Central där du kan handla souvenirer eller prova den nationella rätten vid namn “casado”, som i huvudsak består av ris, bönor och kött.

Dag 3: San José – Tortuguero nationalpark

Tidigt denna morgon går resan mot Tortuguero nationalpark på den karibiska kusten. Längs vägen passerar du en massa bananplantager, som har stor betydelse för Costa Ricas ekonomi eftersom landet är en av världens största bananexportörer.

Det går inte att köra hela vägen till din lodge så när vägen tar slut lämnar du bussen och kliver på en båt för att fortsätta längs de små kanalerna till lodgen, som ligger mitt i Tortugueros frodiga våtmarker.

Efter ankomst och incheckning serveras en god lunch i lodgens restaurang. På eftermiddagen besöker du den lilla landsbyn Tortuguero tillsammans med en lokal guide. Guiden visar dig runt i byn och berättar om hur det är att leva på en så avsides plats, som bara kan nås via båt eller flyg.

Efter middagen, när mörkret faller, vaknar många av nationalparkens djur och insekter till liv och det är en magisk upplevelse att sitta och lyssna på naturens ljud från din lilla veranda.

Övernattning:
Dag 4: Upplevelser i Tortuguero nationalpark

Under ditt besök i Tortuguero ingår en spännande båttur på nationalparkens kanaler, där en kunnig guide hjälper dig att upptäcka parkens invånare. Du kan bland annat få se sengångare, tapirer, kajmaner, leguaner, aror, tukaner och de tre fascinerande aparterna: spindelapor, vrålapor och kapucinapor. Dessutom får du en inblick i parkens exotiska växtliv.

På eftermiddagen har du tid på egen hand och kan vandra längs de små stigarna i parken, slappna av vid lodgens pool eller promenera längst stranden. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter på lodgen.

Nationalparkens namn kommer från det spanska ordet “tortuga”, som betyder “sköldpadda” på svenska, och som namnet antyder är parken känd för sina många sköldpaddor. Om du har tur och besöker parken vid rätt tid så kan du få uppleva när sköldpaddorna går i land på stranden för att lägga sina ägg i sanden. I perioden februari–juli har du störst chans att få se havslädersköldpadda, karettsköldpadda (både äkta och oäkta) och den gröna havssköldpaddan.
Sköldpaddorna lägger oftast sina ägg när solen har gått ner, och efter kl. 18.00 får du bara vara på stranden i sällskap av en guide. Det är nämligen viktigt att inte störa eller skrämma havssköldpaddorna när de kommer upp på land för att lägga sina ägg. Se därför till att vara tyst, och använd inte ficklampa eller kamera med blixt.

Övernattning:
Dag 5: Tortuguero nationalpark – La Fortuna

Det har blivit dags att lämna Tortuguero nationalpark och resa med båt och buss västerut till den lilla byn La Fortuna. Längs vägen stannar vi vid en restaurang, där du serveras din inkluderade lunch.

La Fortuna ligger vid foten av Costa Ricas mest kända vulkan, Arenal, som ligger 1 670 meter över havet. Arenal var inaktiv i mer än 400 år tills ett våldsamt utbrott 1968 orsakade stor förstörelse och begravde flera små byar. Den betecknas som en av Costa Ricas mest aktiva vulkaner, men har varit passiv sedan 2010.

Du anländer till La Fortuna på eftermiddagen och tillbringar resten av dagen som du vill.

Övernattning:
Dag 6: Vulkanen Arenal och de varma källorna

Förmiddagen tillbringar du som du vill. Slappna av på hotellet eller utforska området på egen hand innan du ger dig ut på utflykt senare på dagen.

På eftermiddagen hämtas du på hotellet och körs till ett privat reservat i närheten av vulkanen Arenal. En liten stig på ca 1 kilometer tar dig upp till en utsiktspunkt där du har en enastående utsikt över vulkanen, Laguna Verde och Arenalsjön. Din guide berättar spännande fakta om vulkanens historia.

Efteråt går du på en promenad i skogsområdet vid foten av vulkanen. Guiden berättar om flora och fauna, och om du har tur kan du på den korta vandringen få se djur som tukaner, påfåglar, ormar och apor.

Nästa stopp är Arenals varma källor, som värms upp naturligt av områdets vulkaniska aktivitet. Här kan du koppla av i källorna, där vattnet är mellan 37–41 grader varmt. Glöm inte badkläder!

Det finns också en liten poolbar, där du kan njuta av en drink innan middagen serveras. Efter middagen körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning:
Dag 7: La Fortuna på egen hand

I dag kan du tillbringa tiden som du vill.

Området kring Arenal är populärt bland de som vill rida, prova på forsränning, åka linbana, köra fyrhjuling, cykla mountainbike, ro kajak och många andra aktiviteter.

I närheten av Arenal finns det kända vattenfallet La Fortuna, som ligger vid foten av vulkanen Chato. Vattenfallet har sin utgångspunkt i Tenorinofloden, vars vatten rinner genom bergskedjan Arenal och regnskogen innan det faller 70 meter ner i en lagun.

Du kan själv ta en taxi till det höga vattenfallet och bada i lagunen under vattenfallet. Taxin släpper av dig på parkeringsplatsen, varifrån du tar en promenad på ca 20 minuter ner till vattenfallet. Vägen går via en bro och trappor genom den frodiga regnskogen, vilket ger goda chanser att se tukaner, apor och andra tropiska djur på din väg. Du kan också besöka några av de varma källorna i området som du inte provade i går, eller köpa till en extra utflykt.

Dag 8: La Fortuna – Monteverdes molnregnskog

Efter frukosten hämtas du på hotellet och körs till Arenalsjön. Vid ankomst väntar en båt på att ta dig och ditt bagage över till den andra sidan av sjön, där du hämtas och körs till staden Monteverde – en resa som tar ca 4 timmar. Monteverde är mest känt för sin magiska molnregnskog med samma namn som du kan se fram emot att besöka i morgon.

Övernattning:
Dag 9: Vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog

I dag går resan till Monteverdes molnregnskog, vilket är ett enastående naturområde som ligger 1 440 meter över havet. Regnskogen är också känd som “skogen i skyarna” på grund av sin placering och den höga luftfuktigheten som “fångar” fukten i området och ger regnskogen dess karaktäristiska dimma.

Här väntar dig en spännande vandringstur på ca 2,5 kilometer bland trädtopparna! Medan du går på hängbroar mellan träden får du uppleva den unika och mystiska stämningen som dimman ger detta förtrollande landskap. Du är omgiven av orkidéer, ormbunkar, mossa, enorma träd och otaliga växtarter som växer på trädens stammar. Från den trolska skogens trädtoppar kvittrar färggranna fåglar som gyllenbruna organist, kopparspräcklig smaragd, quetzal och mer än 400 andra fågelarter, som gör skogen till ett rent paradis för fågelintresserade.

Efter ett par timmar körs du tillbaka till din lodge, varefter du tillbringar resten av dagen som du vill. Slappna av i lodgen, utforska området på egen hand eller köp till en extra utflykt.

Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

Du hämtas vid din lodge och körs till Manuel Antonio, där du har tre övernattningar. Resan till Manuel Antonio tar ca 5 timmar.

Manuel Antonio ligger i den västra delen av Costa Rica, ut mot Stilla havet, och är framför allt känd för sin nationalpark med samma namn. Nationalparken är en av Costa Ricas minsta, men den mest kända och populära av landets 27 nationalparker. Parken har utsetts till en av världens vackraste nationalparker och består av en frodig grön regnskog som sträcker sig ända ut till de vackra vita sandstränderna och det grönblå havet, vilket gör parken otroligt imponerande. Manuel Antonio nationalpark är dessutom hemvist för ett otal olika djurarter och en av de mest artrika nationalparkerna i världen. Här kan du bland annat ha turen att få se dödskalleapor, vithövdade kapucinapor, vrålapor, spindelapor, sengångare, vitnosade näsbjörnar, leguaner, rödögda trädgrodor, tukaner, kolibrier och färggranna fjärilar.

När du har kommit tillbaka till ditt hotell tillbringar du resten av dagen på egen hand.

Dag 11-12: Manuel Antonio på egen hand

De följande dagarna kan du tillbringa som du vill.

Vi rekommenderar naturligtvis att du besöker nationalparken en av dagarna och upplever parkens imponerande djur- och växtliv. Besök den gärna tidigt på morgonen, då det är minst besökare och störst chans att uppleva djurlivet. Parken har märkta stigar och du kan enkelt hitta vägen själv därinne. Du kan även välja att köpa till en guidad rundtur, om du vill veta mer om den natur du upplever.
Kom ihåg att ta med badkläderna – stränderna inne i parken är fantastiska. Stranden Playa Manuel Antonio har utsetts till en av de bästa i världen.
Observera att nationalparken är stängd på måndagar.

Utanför nationalparken ligger ännu en vacker strand, Playa Espadilla, där du kan solbada i skuggan av frodiga träd och njuta av utsikten över Stilla havet, eller simma och snorkla i vattnet och utforska livet under havsytan. Du kan också välja att köpa till en extra utflykt.

Manuel Antonio är en väldigt liten stad, men har flera butiker och mysiga restauranger där du kan hitta både gourmetmat och lokala costaricanska rätter i alla prisklasser.

Dag 13: Manuel Antonio – San José – Hemresan börjar

Det har blivit dags att ta farväl av Costa Rica. Du hämtas upp på ditt hotell och körs till flygplatsen i San José, varifrån du flyger till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Corcovado nationalpark, 3 nätter

Drömmer du om att uppleva Costa Ricas största och mest artrika nationalpark med enastående natur och ett fantastiskt rikt djurliv? Då ska du förlänga din resa med denna tur till kronjuvelen bland landets nationalparker: Corcovado nationalpark.

Den vackra nationalparken ligger i sydvästra Costa Rica, på Osahalvön som räknas till ett av världens mest artrika områden. Här finns ett unikt ekosystem och ett mångfaldigt djurliv både på land i nationalparken och under havsytan vid ön Caño. Parken är hem åt ett av världens största bestånd av den rosa aran och du kan få uppleva bland annat apor, tapirer, sömngångare och myrslokar. Om du är extra lyckosam kan du också uppleva några av Costa Ricas sällsynta kattdjur, som jaguar och puma.

Under ditt besök i Corcovado nationalpark övernattar du i Drake Bay, som ligger på den norra delen av Osahalvön. Drake Bay är den perfekta utgångspunkten för dina spännande utflykter i området, då den isolerade staden med få hotell och lodger ligger nära både nationalparken och havet. Här kan du verkligen njuta av ljudet från det brusande havet och fåglarnas kvitter.

Övernattning:
Tillägg för enkelrum 9 225 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.