• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaCosta RicaKör själv – Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara
14 dagar

Kör själv – Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara

Utforska Costa Ricas magiska landskap i egen bil och upplev Tortuguero nationalpark, den ikoniska Arenal-vulkanen, molnregnskogen i Monteverde och Playa Sámaras idylliska strand.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Kör själv – Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara Kör själv – Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara
14 dagar

Kör själv – Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara

Utforska Costa Ricas magiska landskap i egen bil och upplev Tortuguero nationalpark, den ikoniska Arenal-vulkanen, molnregnskogen i Monteverde och Playa Sámaras idylliska strand.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till San José t/r med byte av flyg på vägen
 • Transfer från San Josés flygplats till ditt hotell
 • Minibuss: San José – Tortuguero – Guápiles
 • 9 dygns bilhyra inklusive fria kilometer, GPS och nödvändiga försäkringar
  Rutt: Guápiles – La Fortuna – Monteverde – Playa Sámara – San José flygplats
 • 10 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar i lodge i Tortuguero inkl. helpension
 • 1 lunch (dag 5)
 • 1 middag (dag 6)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa där alla utflykter sker i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider. Transfer sker också i mindre, internationella grupper
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Utflykter i Tortuguero nationalpark
 • Varma källor och middag vid Arenal-vulkanen
 • Vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog
 • Inträde till nämnda sevärdheter, dock inte till Tortuguero som betalas på plats

Kortfattat om resan

Costa Rica hälsar dig välkommen med en enastående natur, ett fantastiskt djurliv och en tillmötesgående befolkning.

Efter en lugn start i San José med välkomstmöte hos vår lokala samarbetspartner går resan mot den spännande Tortuguero nationalpark. Här kan du se fram emot att uppleva Costa Ricas mångfaldiga djurliv med bland annat sengångare, kajmaner, sköldpaddor, apor, leguaner och ett otal vackra, exotiska fåglar.

Härifrån startar ditt kör-själv-äventyr, och det första stoppet är staden La Fortuna med den vackra kägelformade Arenal-vulkanen och de varma källorna.
Resan fortsätter upp i bergen mot den magiska molnregnskogen i Monteverde, där ännu mer vacker natur väntar dig tillsammans med en vandringstur bland trädtopparna.

Din resa avslutas vid Costa Ricas stillahavskust och Playa Sámaras vackra sandstrand, omgiven av vajande palmträd.

Välj denna resa eftersom...

 • Med en hyrbil har du frihet att göra stopp när du har lust och själv planera dina dagar
 • Njut av Costa Ricas frodiga djungel och imponerande djurliv i Tortuguero nationalpark
 • Upplev den kägelformade Arenalvulkanen och den vackra omkringliggande naturen
 • Avsluta med solsemester i den trivsamma semesterorten Sámara, där den vackra stranden Playa Sámara väntar dig

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José

Avresa från Sverige mot Costa Ricas huvudstad, San José, med mellanlandning(ar) på vägen. Du blir mött på flygplatsen och körd till ditt hotell. Bilturen in till staden tar cirka 45 minuter. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

San José grundades i början av 1700-talet och utsågs till landets huvudstad i början av 1800-talet. Det är i dag en modern storstad med ett aktivt handelsliv och starka konstnärliga och arkitektoniska uttryck.

Staden ligger 1 172 meter över havet och är känd för sitt milda, vårliknande klimat året runt.

Dag 2: Välkomstmöte i San José

Efter frukost blir du hämtad på ditt hotell och körd till vår samarbetspartners kontor. Här hålls det ett välkomstmöte, där ni tillsammans går igenom resans program och du kan få svar på dina eventuella frågor. Efter mötet kan du välja att utforska huvudstaden på egen hand eller köpa till en extra utflykt.

San José har många spännande museer, där du bland annat kan få en inblick i landets historia, se modern konst eller lära dig mer om den precolumbianska eran. Staden har också en fantastisk stadspark, Parque Metropolitano La Sabana, där costaricanerna gärna motionerar eller träffar familj och vänner för en skogspromenad.

Dag 3: San José – Tortuguero nationalpark

Efter en tidig avgång från San José går resan mot den karibiska kusten och Tortuguero nationalpark. Se fram emot att uppleva regnskogens fantastiska växt- och djurliv och att segla på Tortugueros omfattande kanalsystem – hit kan du nämligen bara ta dig med antingen båt eller flyg.

Från San José kör du förbi stora bananplantager, som är en viktig inkomstkälla för landets ekonomi. När vägen upphör fortsätter du med båt längs de små kanalerna till din lodge, där du anländer i lagom tid för en läcker lunch.

På eftermiddagen besöker du den mysiga lilla byn Tortuguero tillsammans med en guide. Guiden visar dig runt i byn och berättar om hur det är att leva i en så avsides by som Tortuguero.

Efter kvällsmaten kan du slappna av på din veranda till ljudet av djungelns djur och insekter, som aldrig sover.

Övernattning:
Dag 4: Upplevelser i Tortuguero nationalpark

I dag åker du båt på Tortugueros kanaler och letar efter parkens spännande djurliv. Om du har tur kan du få uppleva sengångare, kajmaner, floduttrar, sköldpaddor, tapirer och flera slags apor, bland annat spindelapor, vrålapor och kapucinapor. Din kunniga guide hjälper dig att upptäcka de exotiska djuren. Guiden berättar också om parkens fascinerande växtliv.

Du kommer tillbaka till lodgen vid lunchtid och äter lunch i restaurangen. Resten av dagen tillbringar du som du vill. Du kan slappna av vid poolen, gå längs stranden eller promenera på de små stigarna i regnskogen runt lodgen. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter på lodgen.

Tortuguero nationalpark är känd för sina havssköldpaddor och namnet kommer faktiskt från det spanska ordet “tortuga”, som betyder “sköldpadda” på svenska. I perioden februari–juli kan du ha turen att få se både den gröna havssköldpaddan, lädersköldpaddan och de två olika karettsköldpaddorna (hawksbill och loggerhead) lägga sina ägg längs den karibiska kusten utanför Tortuguero nationalpark. Sköldpaddorna lägger oftast sina ägg när solen har gått ner och därför får du bara vara på stranden i sällskap av en erfaren guide på kvällen. Det är nämligen viktigt att inte skrämma sköldpaddorna när de kommer upp på land för att lägga sina ägg. Av samma orsak får du inte använda ficklampa eller blixten på kameran, och du måste vara knäpptyst.

Övernattning:
Dag 5: Tortuguero nationalpark – La Fortuna

Från den enastående naturen i Tortuguero nationalpark går resan mot ännu vackrare natur vid Arenal-vulkanen och La Fortuna. Efter frukost lämnar du lodgen och reser först med båt och sedan med buss till den lilla byn Guápiles, där du äter lunch innan du hämtar ut din hyrbil. Här startar ditt kör-själv-äventyr, och du kör själv den sista biten från Guápiles till La Fortuna vid foten av den vackra, kägelformade Arenal-vulkanen, som är Costa Ricas mest kända vulkan.

Vulkanen hade varit inaktiv i mer än 400 år tills en dag 1968, då ett våldsamt utbrott orsakade stor förödelse och begravde flera små landsbyar. Sedan 2010 har vulkanen dock hållit sig lugn och betecknas som en slumrande vulkan som du tryggt kan besöka.

Du anländer till La Fortuna på eftermiddagen och tillbringar resten av dagen som du vill.

Dagens körsträcka: cirka 120 km

Övernattning:
Dag 6: Arenals varma källor

Du tillbringar förmiddagen på egen hand och kan till exempel köra upp till den nordvästra delen av Arenal-vulkanen och vandra i vackra Arenal Volcano nationalpark, eller köra till ett privat reservat nära Arenal-vulkanen där en utsiktspunkt ger dig en fantastisk utsikt över vulkanen, Arenal-sjön och Laguna Verde. I skogsområdet runt vulkanen finns det dessutom goda chanser att se påfåglar, tukaner, olika kräldjur och apor.

På eftermiddagen skämmer du bort dig med en tur till Arenals varma källor, så kallade hot springs, som värms upp naturligt av områdets vulkaniska aktivitet. Vattnet är 37–41 grader varmt så du kan se fram emot en naturlig wellness-upplevelse. Glöm inte dina badkläder.
När du har slappnat av i de varma källorna klär du om och är redo att njuta av den inkluderade kvällsmaten i vackra omgivningar. Efter middagen kör du tillbaka till hotellet.

Övernattning:
Dag 7: La Fortuna på egen hand

Du tillbringar dagen som du vill. Du har möjlighet att köpa till extra utflykter hemifrån eller själv ge dig ut på upptäcktsfärd.

Vi rekommenderar ett besök till vattenfallet La Fortuna, som ligger vid foten av den inaktiva vulkanen Chato. Du kan själv köra ut till vattenfallet. Från parkeringsplatsen tar det cirka 20 minuter att gå till vattenfallet genom frodig regnskog, där du kan ha turen att få se apor, tukaner och andra exotiska djur.
Vattenfallet har en fallhöjd på 70 meter och avslutas i en liten lagun, där du har möjlighet att ta dig ett uppfriskande dopp.

Dag 8: La Fortuna – Monteverde

Efter frukost väntar en vacker åktur runt Arenal-sjön och upp i Cordillera de Tilarán-bergen till Monteverde, som ligger på cirka 1 400 meters höjd. Monteverde är även känt som “skogen i skyarna”, eftersom regnskogen ligger så högt och omges av låga moln och tjock dimma.

Dagens körsträcka: cirka 115 km

Övernattning:
Dag 9: Vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog

I dag får du uppleva Monteverdes molnregnskog från ovan, då en nervkittlande 2,5 kilometers vandringstur på hängbroar bland trädtopparna väntar dig. Här uppifrån kan du se och uppleva den unika och mystiska stämningen som dimman skapar. Du befinner dig i ett äventyrligt landskap omgiven av stora träd, ormbunkar, orkidéer, mossa och otaliga växtarter som växer på trädens stammar.
Monteverde är dessutom hem åt mer än 400 olika fågelarter så det är stor chans att få se många exotiska fåglar, bland annat quetzal och den lilla kolibrin som kallas kopparspräcklig smaragd. En erfaren guide följer med dig och ger en spännande inblick i områdets flora och fauna.

Efter några timmar i trädtopparna tillbringar du resten av dagen som du vill. Du kan utforska området på egen hand, köra tillbaka till lodgen och slappna av eller köpa till en extra utflykt. Om du vill se mer av molnregnskogen kan vi varmt rekommendera att du köper till en ziplinetur, där du susar fram mellan trädtopparna – självklart väl fastspänd i linorna.

Dag 10: Monteverde – Playa Sámara

Från Monteverde kör du till Costa Ricas stillahavskust, där din resa avslutas i paradisiska omgivningar vid stranden Playa Sámara.

Sámara är en mysig liten semesterstad med en avslappnande och närmast bohemisk atmosfär. Här finns små butiker, stormarknader och ett bra urval av barer och lokala restauranger som bland annat serverar havets alla läckerheter. Stadens stora dragplåster är den fantastiska stranden som omges av palmträd – och naturligtvis de vackra solnedgångarna.

Dagens körsträcka: cirka 145 km

Övernattning:
Dag 11-12: Playa Sámara på egen hand

Dagarna vid Playa Sámara tillbringar du som du vill. Du kan koppla av vid hotellets pool eller sola dig på den breda sandstranden, där de vajande palmerna fungerar som naturliga parasoller.

Du kan också köra på en liten utflykt till grannstranden Playa Carrillo, som ligger blott 10 minuter från Sámara. Vid Playa Carrillo finns det varken hotell eller restauranger på stranden och den orörda stranden är en härlig plats att koppla av, bada och snorkla på.

Om du behöver fler aktiviteter finns det massor att göra i området. Du kan bland annat paddla kajak till den lilla ön Chora, där ett spännande liv döljer sig under havets yta. Här kan du snorkla och se på koraller och färgglada fiskar eller bara slappna av på stranden.

Det finns också möjlighet att ta en båttur för att se på lekglada delfiner i sitt naturliga element. I perioden augusti–november kan du dessutom uppleva knölvalar i farvattnen utanför Nicoya-halvön.

Dag 13: Playa Sámara – San José – Hemresan startar

I dag är det dags att ta farväl av underbara Playa Sámara och Costa Rica. Du kör tillbaka till San José och återlämnar bilen i närheten av flygplatsen. En transferbuss kör dig sedan från biluthyrningens kontor till flygplatsen, där resan hem till Sverige startar.

Dagens körsträcka: cirka 230 km

Dag 14: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik resa i Costa Rica.

Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 5 100 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 9 300 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.