Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaCosta RicaCosta Ricas höjdpunkter
15 dagar:

Costa Ricas höjdpunkter

Höjdpunkter på denna resa:

San José, Tortuguero Nationalpark, La Fortuna, Arenal vulkanen och de varma källor, Monteverde molnskog, Rincon de la Vieja Nationalpark, Rincon de la Vieja-vulkanen och Playa Samara.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till San José med flygbyte på vägen t/r
 • Transfers från och till flygplats (försiggår i små internationella grupper)
 • Minibussar: San José – Tortuguero – La Fortuna – Monteverde – Rincon de la Vieja – Playa Samara – San José
 • 11 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Mawamba Lodge inkl. helpension
 • 1 x middag (dag 6)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Det är utresor dagligt

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Båttur i Tortuguero-regnskogen
 • Utflykt till Arenal vulkanen och de varma källorna
 • Promenad i Monteverde molnskog på ”hängbroarna”
 • Utflykt till Rincon de la Vieja nationalpark
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter, dock inte Tortuguero Nationalpark som betalas på plats
Enkelrumstillägg 6 800 kr
Välj denna resa eftersom...

Costa Rica är naturens skattkammare med dimregnskogar, gröna plantage, sjöar, aktiva vulkaner, vattenfall, härliga stränder och ett rikt djurliv. På denna resa kan du se fram emot huvudstaden San José med sina mysiga kaféer och butiker. Du har två övernattningar i den frodiga regnskogen Tortuguero som har massor av växter och djurarter som tukaner, färgglada grodor, sengångare och många fler djur. Du upplever det 70 meter höga La Catarata de la Fortuna-vattenfallet och Costa Ricas största sjö Arenal med utsikt till landets mest kända aktiva vulkan med samma namn. I dimregnskogen Monteverde går du på hängbroar i trädtopparna, medan du njuter den mystiska stämningen och den fantastiska faunan och floran. Du besöker ett av Costa Ricas mest orörda områden, Rincon de la Vieja Nationalpark, som lägger namn til parkens vulkan. Här kan du uppleva apor, näsbjörnar, bältdjur, vattenfall och Costa Ricas nationalblomma. Till sist är det avkoppling vid en av landets bästa stränder.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Costa Rica – San José
Dag 1: Flygresan till Costa Rica – San José

I dag är det avfärd från Sverige och resan går till Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. Du ankommer till huvudstaden San José som ligger i den centrala delen av landet 1 150 m.ö.h. med ett härligt vårlikt klimat året runt. Vid ankomsten på San José flygplats står en chaufför och väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell – en bilresa som tar ca 30 min.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José
Dag 2: San José

Denna morgon hämtas du på ditt hotell och skjutsas till vår samarbetspartners kontor där ni kommer att gå igenom programmet och där du kan ställa praktiska frågor. Resten av dagen disponeras fritt och du har chansen att utforska huvudstaden på egen hand.

Den centrala delen av San José är inte så stor, så det är lätt att hitta. Du kan ev. besöka den lokala marknaden, nationalmuseet eller gågatan som går genom stadens centrum. Här finns restauranger, butiker och mysiga uteserveringar där du kan njuta en kopp äkta costaricanskt kaffe, medan du följer med i livet på de charmiga torgen.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark
Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark

Tidigt denna morgon hämtas du på ditt hotell och det bär av mot Karibiska kusten till Tortuguero Nationalpark. Du passerar stora gröna bananplantage som har stor betydelse för Costa Ricas ekonomi. På vägen byts bussen ut med en båt som kommer segla dig och ditt bagage till Mawamba Lodge där du ska bo de 2 kommande nätterna. Lodgen har ett fantastiskt läge med Tortugueros kanaler på ena sidan och Karibiska Havet på den andra. Segelturen till lodgen försiggår via floder och kanaler som är omgivna av regnskog och Tortugueros djurliv. Efter ankomst och incheckning serveras det lunch. På eftermiddagen besöker du den lilla byn Tortuguero med en guide.

Tortuguero Nationalpark består av ett område på 77 032 hektar, 3,5 mils kuststräcka och 11 olika habitat, häribland mangroveskogar, träsk, stränder, laguner och tropiska regnskogar med sjöar, floder och kanaler. Nationalparkens biologiska mångfaldhet och ekosystem ger fantastiska chanser för att uppleva de många djuren i nationalparken. Här finns mer än 300 fågelarter, 30 olika sötvattensfiskar, tre aparter, tapirer, jaguarer, grodor, sengångare, sjökor, krokodiler och kajmaner samt 4 av Costa Ricas 7 sköldpaddsarter, som har gett nationalparken sitt namn.

Den gröna havssköldpaddan kan ses mellan juli och oktober, karettsköldpaddorna (Hawksbill och Loggerhead) kan ses mellan maj och oktober och havslädersköldpaddan kan ses mellan mars och juli.

Övernattning Mawamba Lodge

Dag 4: Tortuguero Nationalpark
Dag 4: Tortuguero Nationalpark

Under vistelsen ingår en guidad vandringstur i området och en båttur på kanalerna, vilket är ett bra sätt att uppleva regnskogens liv och många ljud på. Guiden är bra på att upptäcka djuren och kommer också att lära dig om regnskogens flora.

Resten av tiden disponeras fritt. Du kan koppla av vid poolen, vandra i regnskogen eller ta en tur ned på stranden där du kan uppleva havssköldpaddorna lägga sina ägg i sanden för att sedan försvinna i vågorna – en fantastisk syn som bäst kan upplevas i perioden juli till september. Det är viktigt att du inte stör havssköldpaddorna när de kommer upp på land för att lägga ägg. Väsnas därför inte och använd inte ficklampa eller kamera med blixt, eftersom det kan skrämma iväg dem.

I lodgen finns det möjlighet att köpa till extra utflykter.

Övernattning Mawamba Lodge

Dag 5: Tortuguero Nationalpark – La Fortuna
Dag 5: Tortuguero Nationalpark – La Fortuna

Det har blivit dags att lämna Tortuguero Nationalpark och med båt och buss bär det av till den lilla staden La Fortuna. Själva staden är inte så känd, det är omgivningarna som är unika. La Fortuna ligger vid foten av Costa Ricas mest kända vulkan, Arenal, som är 1 657 meter hög. Arenal var den mest aktiva vulkanen i Costa Rica till och med år 2010, men har dock inte haft något allvarligt utbrott sedan 1968, när ett plötsligt utbrott förstörde en massa. I närheten ligger också La Catarata de la Fortuna-vattenfallet, åtskilliga naturliga varma källor och så finns det ett område som är populärt inom ridning, rafting, zip-line-turer, ATV-turer, cykling, kajakrodd mm.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 6: Arenal vulkanen och de varma källor
Dag 6: Arenal vulkanen och de varma källor

Förmiddagen disponeras fritt. Här kan du koppla av på lodgen eller ta en taxi till det kända vattenfallet La Catarata de la Fortuna, som ligger vid foten av den sovande vulkanen Chato. Vattenfallet utspringer från Tenoriofloden och rinner genom Arenal-bergskedjan och regnskogen tills det faller 70 meter ned i en lagun där man kan bada. Promenaden från parkeringsplatsen och ned till vattenfallet tar ca 20 min. via en bro och trappor genom den frodiga regnskogen, vilket ger goda chanser at få syn på tukaner, apor och andra tropiska djur.

På eftermiddagen hämtas du på hotellet och körs till ett privat reservat i närheten av vulkanen Arenal. En liten stig på 1 kilometer tar dig upp till en utsiktspunkt där du har en enastående utsikt över vulkanen, Laguna Verde och Arenalsjön. Din guide berättar spännande fakta om den aktiva vulkanen.
Efteråt går du på en promenad i skogsområdet vid foten av vulkanen. Guiden berättar om floran och faunan, och om du har tur kan du på den korta vandringen se djur som tukaner, påfåglar, ormar och apor.

Nästa stopp är Arenals varma källor, som värms upp naturligt av områdets vulkaniska aktivitet. Här kan du koppla av i källorna där vattnet är mellan 37–41 grader varmt. Glöm inte badkläder!
Du kan också ta en kort promenad i området. Det finns också en liten poolbar där du kan njuta av en drink innan middagen serveras. Efter middagen körs du tillbaka till hotellet.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 7: Arenal – Monteverde molnskog
Dag 7: Arenal – Monteverde molnskog

Efter frukosten hämtas och skjutsas du till sjön Arenal. Vid ankomst väntar en båt på att segla dig och ditt bagage över på den andra sidan av sjön där du återigen hämtas upp och skjutsas till staden Monteverde – en resa som tar ca 4 timmar. Monteverde är sedan ett par år tillbaka en riktig ”adventure”-stad eftersom det finns många möjligheter för att vara aktiv. Nära staden ligger molnskogen med samma namn som du ska besöka i morgon.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 8: Promenad i trädtopparna i molnskogen i Monteverde
Dag 8: Promenad i trädtopparna i molnskogen i Monteverde

Efter frukosten hämtas du på hotellet och skjutsas till Monteverde molnskog. Skogen ligger i 1 440 meters höjd och är känd som ”skogen i molnen”. De varma karibiska vindarna blåser från havet och in mot de höga bergen och när vindarna pressas upp i dessa höjder avkyls de och det bildas därför låga moln och dimma mellan trädkronorna. Det betyder också att det kan vara kyliga dagar.

När du ankommer påbörjas en tre kilometer lång spännande vandrartur. Du kommer att märka att dimman ger en mycket speciell och mystisk stämning när du går på hängbroarna i trädtopparna och runt mellan de jättelika träden som är täckta av mossa, ormbunkar och orkidéer. Träden och växterna suger upp fuktigheten i dimman och därmed är växtvillkoren helt optimala för de 2 500 växtarterna, varav 420 är orkidéer. På vägen kommer du också att uppleva det fantastiska djurlivet bestående av 100 däggdjursarter, 400 fågelarter och 10 000 insekter.

Du skjutsas efter ett par timmar tillbaka till ditt hotell där resten av dagen disponeras fritt. Här kan du koppla av vid hotellets 30 grader varma pool eller utforska området på egen hand.

Övernattning Hotel Poco a Poco

Dag 9: Monteverde – Rincon de la Vieja Nationalpark
Dag 9: Monteverde – Rincon de la Vieja Nationalpark

Efter frukosten checkar du ut från ditt hotell och skjutsas till Rincon de la Vieja Nationalpark – en resa som tar ca 4 timmar. Rincon de la Vieja Nationalpark består av ett område på 14 084 ha och som är ett de mest orörda och minst besökta områdena i Costa Rica. Parken etablerades år 1973 för att skydda vattenförsörjningen till området och är hemvist för en spännande kombination av vulkaniska geologiska vidunder och orörda tropiska skogar med ett fantastiskt djurliv.

Övernattning Cañón de la Vieja Lodge

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 10: Rincon de la Vieja
Dag 10: Rincon de la Vieja

Tidigt denna morgon ska du på en 3 kilometer lång vandrartur i nationalparken som ligger i 600-1 916 meters höjd, vilket ger en imponerande variation i växt- och djurlivet. I den täta tropiska skogen finns det förutom många vattenfall ett otroligt rikt djurliv med både apor, fåglar, näsbjörnar, bältdjur, ödlor, leguaner och många fler. Det är även här man hittar de största antalet av Costa Ricas nationalblomma, Cattleya Skinneri-orkidén. Den största attraktionen är dock den brandhärjade konvulkanen Rincón de la Vieja, som består av 9 sammanhängande krater häribland Santa Maria, som har den högsta toppen på 1916 meter. De är de mest aktiva i Guanacaste-bergen och du kan uppleva hur Von Seebach-kratern skickar ut gaser och ånga.

Efter vandrarturen ägnas resten av dagen på valfri aktivitet. Du kan välja att koppla av vid lodgens pool eller utforska parken på egen hand antingen till fots eller på hästryggen. Kom ihåg rikligt med vätska och en matsäck som du kan beställa på hotellet. Vid ingången får du en karta över nationalparken som ger dig överblick över tider och längd på de olika vandringslederna.

Var uppmärksam på att nationalparken är stängd på måndagar.

Övernattning Cañón de la Vieja Lodge

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 11: Rincon de la Vieja – Playa Samara
Dag 11: Rincon de la Vieja – Playa Samara

Du hämtas på hotellet och skjutsas till den lugna kuststaden Samara på Nicoya-halvön. Här finns restauranger, butiker och ett litet urval av barer. Samara är mycket känd för sin långa breda sandstrand Playa Samara, som är en av Costa Ricas mest säkra stränder. Den ligger omgiven av palmer och tropiska växter samt 5 km kuststräcka med levande koraller och färgsprakande fiskar, vilket gör det till ett fantastiskt ställe att snorkla och dyka.

Övernattning Hotel Giada

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 12: Playa Samara
Dag 12: Playa Samara

Dagen disponeras fritt och du kan njuta själva staden, koppla av vid hotellets pool eller lapa sol på den breda sandstranden.

Övernattning Hotel Giada

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 13: Playa Samara – San José
Dag 13: Playa Samara – San José

Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José där du har en övernattning, innan det bär av hem till Sverige.

Övernattning Hotel Sleep Inn

Dag 14: Hemresa
Dag 14: Hemresa

Det har blivit dags att säga hejdå till Costa Rica. Du hämtas på hotellet och skjutsas till San José flygplats och härifrån reser du mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik semester.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.