• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
18 dagar

Det bästa av Costa Rica

Njut av Costa Ricas unika natur och mångfaldiga djurliv i Tortuguero, vid Arenal-vulkanen, i Rincón de la Vieja och i Monteverdes molnregnskog. Upplev sköna stränder i Sámara och Manuel Antonio.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Det bästa av Costa Rica Det bästa av Costa Rica
18 dagar

Det bästa av Costa Rica

Njut av Costa Ricas unika natur och mångfaldiga djurliv i Tortuguero, vid Arenal-vulkanen, i Rincón de la Vieja och i Monteverdes molnregnskog. Upplev sköna stränder i Sámara och Manuel Antonio.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till San José t/r med byte av flyg på vägen
 • Transfer från San Josés flygplats till ditt hotell
 • Minibuss: San José – Tortuguero – La Fortuna – Rincón de la Vieja – Playa Sámara – Monteverde – Manuel Antonio – San Josés flygplats
 • 14 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar i lodge i Tortuguero inkl. helpension
 • 2 x lunch (dag 5 och 9)
 • 1 middag (dag 6)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa, där alla utflykter sker i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider. Transfer sker också i mindre, internationella grupper
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur till fots i San José
 • Utflykter i Tortuguero nationalpark
 • Vulkanen Arenal och de varma källorna
 • Vandringstur i Rincón de la Vieja nationalpark
 • Vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog
 • Inträde till nämnda sevärdheter, dock inte till Tortuguero som betalas på plats

Kortfattat om resan

Costa Rica är ett av världens mest miljövänliga och hållbara resmål och du kan se fram emot en resa med unik natur, ett rikt och mångfaldigt djurliv, vackra stränder och en levnadsglad tillmötesgående befolkning.

Resan startar i Costa Ricas huvudstad, San José, där du mjukstartar med ett välkomstmöte och träffar vår lokala samarbetspartner.
Härefter står upplevelserna på kö. Först bor du i en lodge Tortuguero nationalpark med regnskog och ett mångfaldigt djurliv med bland annat kajmaner, sömngångare, leguaner, sköldpaddor och apor. Från Tortuguero åker du sedan till La Fortuna och Rincón de la Vieja nationalpark, där landskapet präglas av vackra och majestätiska vulkaner.
Halvvägs in i resan kopplar du av vid Playa Sámaras vackra strand vid Stillahavskusten, innan du ger dig ut på en spännande vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog, som ligger cirka 1 400 meter över havet.
Resan avslutas i Manuel Antonio, som förutom härliga stränder även är hem åt den berömda nationalparken av samma namn.

Välj denna resa eftersom...

 • Följ med på en lite längre resa till Costa Rica som ger dig ännu fler fantastiska natur- och djurupplevelser
 • Se den populära slumrande Arenalvulkanen och den aktiva vulkanen Rincón de la Vieja
 • Upplev djurlivet i Tortugueros regnskog under en båttur på kanalerna med en kunnig guide
 • Koppla av vid de härliga palmklädda sandstränderna vid Sámara och i Manuel Antonio

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José

Från Sverige går resan med flyg mot Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. När du anländer till huvudstaden San José blir du hämtad och körd till ditt hotell. Resan från flygplatsen tar cirka 30 minuter. Det har inte planlagts några aktiviteter efter ankomst och du kan koppla av efter den långa flygresan eller utforska staden på egen hand.

Dag 2: Välkomstmöte i San José – stadsrundtur till fots

Efter frukost blir du hämtad på ditt hotell och körd till vår lokala samarbetspartners kontor. Här blir du varmt mottagen under ett litet informationsmöte, där ni tillsammans går igenom din resa och du kan få svar på dina eventuella frågor.

Efter välkomstmötet tar en lokal guide med dig på en spännande stadsrundtur till fots, då du lär dig om landets historia och ser några av huvudstadens viktigaste historiska byggnader och monument.

Turen avslutas på stadens största marknad, Mercado Central, som startade redan 1880. Marknaden består av mer än 200 butiker, bodar, kaféer och restauranger, och här kan du köpa allt från kött till costaricanskt kaffe och lokalt hantverk. Du väljer själv om du stannar och äter lunch här, och kanske handlar lite souvenirer, eller om du vill gå tillbaka till hotellet. Innan guiden ger sig av förklarar han eller hon för dig hur du enkelt hittar tillbaka till hotellet, som ligger cirka 10–15 minuters promenad därifrån (transport tillbaka till hotellet ingår inte).

Eftermiddagen tillbringar du på egen hand. Vi rekommenderar ett besök till några av stadens spännande museer eller en promenad i den populära parken, Parque Metropolitano La Sabana, som är San Josés största stadspark. Här kan du koppla av på en bänk och iaktta de lokala costaricanerna, som kallas “ticos” och “ticas”, som ivrigt motionerar eller tar en skogspromenad med familj och vänner.

Dag 3: San José – Tortuguero nationalpark

Tidigt nästa morgon går resan från ditt hotell mot den karibiska kusten och Tortuguero nationalpark. Se fram emot att uppleva regnskogens fantastiska flora och fauna och att segla på Tortugueros omfattande kanalystem.

Från San José kör du förbi stora bananplantager, som är en viktig inkomstkälla för landets ekonomi. Det går inte att köra hela vägen till Tortuguero så när vägen tar slut fortsätter du med båt på de små kanalerna till din lodge.

Efter en god lunch besöker du den mysiga lilla landsbyn Tortuguero. Guiden visar dig runt i byn och berättar om hur det är att leva på en så avsides plats som Tortuguero, som bara kan nås med båt eller flyg.

Efter kvällsmaten kan du koppla av till ljudet av djungelns djur och insekter.

Övernattning:
Dag 4: Båtsafari på Tortugueros kanaler

I dag väntar en spännande båttur på Tortugueros många kanaler. Tillsammans med en guide får du uppleva parkens mångfaldiga växt- och djurliv. Om du har tur kan du få uppleva sköldpaddor, leguaner, sengångare, kajmaner, tapirer och flera slags apor, bland annat spindelapor, vrålapor och kapucinapor.

Lunchen serveras på lodgen och resten av dagen tillbringar du som du vill. Du kan själv gå på upptäcktsfärd i regnskogen eller längs stranden. Det finns även en pool vid lodgen där du kan ta dig ett uppfriskande dopp och läsa en bra bok.

Du kan köpa till extra utflykter på lodgen.

Namnet Tortuguero kommer av det spanska ordet “tortuga”, som betyder “sköldpadda” på svenska. Nationalparken har fått sitt namn efter de många havssköldpaddorna som kommer tillbaka år efter år och lägger sina ägg i sanden. I perioden februari–juli kan du ha turen att få se både den gröna havssköldpaddan, lädersköldpaddan och de två olika karettsköldpaddorna (hawksbill och loggerhead) lägga sina ägg längs den karibiska kusten utanför Tortuguero nationalpark.
Sköldpaddorna lägger oftast sina ägg när solen har gått ner och därför får du bara vara på stranden i sällskap av en erfaren guide på kvällen. Sköldpaddorna blir lätt skrämda när de kommer upp ur vattnet och du måste därför vara helt stilla och inte använda ficklampa eller blixt på din kamera.

Övernattning:
Dag 5: Tortuguero nationalpark – La Fortuna

Från enastående natur i Tortuguero nationalpark går resan mot ännu vackrare natur vid La Fortuna och Arenal-vulkanen. Precis som tidigare åker du först med båt och sedan med buss till staden Guápiles, där du stannar för att äta lunch (ingår).

Du anländer till La Fortuna på eftermiddagen och tillbringar resten av dagen som du vill.

La Fortuna ligger vid foten av den vackra, kägelformade vulkanen Arenal, som hade varit inaktiv i mer än 400 år tills en dag 1968, då ett våldsamt utbrott orsakade stor förödelse och begravde flera små landsbyar. Sedan 2010 har vulkanen dock hållit sig lugn och betecknas som en slumrande vulkan som du tryggt kan besöka.

Övernattning:
Dag 6: Vandringstur vid Arenal-vulkanen och besök vid de varma källorna

Njut av en lugn morgon i La Fortuna. Det är inga inplanerade aktiviteter förrän på eftermiddagen, då du ska ut på en liten vandringstur vid Arenal-vulkanen och besöka varma källor.

Du hämtas på hotellet och körs till ett privat reservat i närheten av Arenal-vulkanen. Härifrån tar du en liten promenad till en utkikspunkt, varifrån du får en fantastisk utsikt över både vulkanen, Arenalsjön och den gröna lagunen, Laguna Verde. Din guide ger spännande information om vulkanen och områdets speciella flora och fauna. Du kan ha turen att se både sengångare, apor och exotiska fåglar som påfåglar och tukaner.

Därefter väntar avkoppling i varma källor som är naturligt uppvärmda av den vulkaniska aktiviteten i området. Se fram emot en naturlig wellness-upplevelse i de vackra omgivningarna. Glöm inte badkläder!
När mörkret faller på serveras den inkluderade kvällsmaten i en stor buffé och vi garanterar att du inte kommer att lägga dig hungrig! Efter middagen körs du tillbaka till ditt hotell.

Övernattning:
Dag 7: La Fortuna på egen hand

Den här dagen tillbringar du på egen hand i La Fortuna. Vi rekommenderar ett besök till det vackra vattenfallet La Fortuna, som ligger vid foten av vulkanen Chato. Från La Fortuna kan du själv ta en taxi till parkeringsplatsen och sedan är det en promenad på cirka 20 minuter till vattenfallet genom frodig regnskog. Vattenfallet har sin utgångspunkt i Tenoriofloden och är 70 meter högt. Det är möjligt att ta sig en uppfriskande simtur i lagunen under vattenfallet så glöm inte dina badkläder.

La Fortuna är omgivet av vacker natur och utbudet av aktiviteter är stort så du kommer inte att ha tråkigt.  Du kan välja att köpa till utflykter hemifrån eller själv gå på upptäcktsfärd i området.

Dag 8: La Fortuna – Rincón de la Vieja

Från La Fortuna fortsätter resan till den vulkaniska nationalparken Rincón de la Vieja – en åktur på cirka 5 timmar.

Rincón de la Vieja nationalpark består av ett område på 14 084 hektar och är ett av de mest oförstörda och minst besökta områdena i Costa Rica. Parken är uppkallad efter huvudattraktionen, den aktiva, 1 895 meter höga vulkanen Rincón de la Vieja. Översatt betyder Rincón de la Vieja “den gamla damens hörn” och hänvisar till en myt om en kvinna som levde i området och hade läkande förmågor.

Dag 9: Vandringstur i Rincón de la Vieja nationalpark

Tidigt på morgonen ger du dig ut på en cirka 3 kilometer lång vandringstur i den delen av nationalparkenen som heter Las Pailas. Kom ihåg bekväma vandringsskor eftersom underlaget kan vara mycket ojämnt.
I den täta tropiska skogen upplever du vackra vattenfall och en imponerande variation i växt- och djurlivet. Du kan ha tur att få se både apor, näsbjörnar, bältdjur, ödlor, leguaner och många olika tropiska fåglar. Dessutom kan du se Costa Ricas nationalblomma, Guarianthe skinneri-orkidén.

Den största attraktionen är dock den stora kägelvulkanen Rincón de la Vieja, som består av nio sammanhängande kratrar, bland annat Santa Maria som har den högsta toppen på 1 916 meter. Kratrarna är de mest aktiva i Guanacaste-bergen och du kan se Von Seebach-kratern skicka ut gaser och ånga.
Den kraftiga geotermiska aktiviteten kan upplevas i hela parken i form av fumaroler, varma källor och bubblande lera.
Innan turen avslutas njuter du av en lunch (matpaket) i parkens vackra omgivningar.

När du kommer tillbaka till hotellet tillbringar du resten av dagen som du vill. Du kan välja att koppla av vid lodgens pool eller utforska området på egen hand.

Observera att nationalparken är stängd på måndagar.

Dag 10: Rincón de la Vieja – Playa Sámara

Efter några upplevelserika dagar i Costa Ricas imponerande natur går resan mot Stillahavskusten och den lilla trivsamma semesterstaden Sámara. Här du se fram emot att varva ner och få sand mellan tårna och hoppa i de ljumma vågorna vid den vackra stranden Playa Sámara.

Resan till Sámara tar ca 4 timmar.

Övernattning:
Dag 11: Playa Sámara på egen hand

Du tillbringar dagen i Playa Sámara som du vill och kan koppla av vid hotellets pool eller på den breda sandstranden där de vajande palmerna fungerar som naturliga parasoller.

Du kan också strosa ner längs stadens huvudgata och insupa den bohemiska stämningen.

Om du vill vara aktiv kan du köpa till en kajaktur eller en snorkeltur till den närliggande ön Chora, där en läcker strand och färgsprakande fiskar under havets yta väntar dig.

Sámara har ett bra urval av butiker, barer och mysiga restauranger, som bland annat serverar havets alla läckerheter.

På kvällen väntar dig en vacker solnedgång över Stilla havet.

Dag 12: Playa Sámara – Monteverde

Från Sámara fortsätter resan upp i bergskedjan Cordillera de Tilarán mot Monteverdes molnregnskog. Monteverde ligger cirka 1 400 meter över havet och de lågt liggande skyarna, som närmast hänger fast i träden, ger fukt och därmed liv till regnskogens fantastiska biodiversitet och bidrar till att ge området sitt mystiska utseende.

Resan till Monteverde tar cirka 4 timmar.

Övernattning:
Dag 13: Vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog

I dag ska du uppleva molnregnskogen från ovan. En erfaren guide tar med dig på en cirka 2,5 kilometer lång vandringstur på hängbroar bland trädtopparna. Här uppifrån kan du på nära håll studera skogens enorma träd, som täcks av mossa, ormbunkar, orkidéer och en massa andra växtarter. Molnregnskogen är dessutom ett paradis för fågelintresserade, då det finns mer än 400 olika arter, bland annat den sällsynta quetzalen och en mängd olika kolibrier. Guiden kan berätta om områdets många olika växt-, djur- och insektsarter.

Efter ett par timmar körs du tillbaka till ditt hotell, och du tillbringar resten av dagen som du vill. Du kan utforska området på egen hand eller köpa till en extra utflykt hemifrån.

Dag 14: Monteverde – Manuel Antonio

Din resa avslutas i den lilla staden Manuel Antonio, som ligger i västra Costa Rica ut mot Stilla havet. Här kan du koppla av vid de vackra stränderna och smälta resans många intryck i vackra omgivningar.

Manuel Antonio är också känt för sin nationalpark av samma namn. Det är Costa Ricas minsta nationalpark, men en av de vackraste och mest populära. Parken består av en frodig grön regnskog, som sträcker sig ända ut till paradisiska sandstränder och grönblått hav. I parken kan du bland annat möta tvättbjörnar, leguaner, sömngångare, näsbjörnar och flera olika slags apor.

Resan till Manuel Antonio tar cirka 5 timmar. När du har kommit tillbaka till ditt hotell tillbringar du resten av dagen på egen hand.

Dag 15-16: Manuel Antonio på egen hand

De följande par dagarna i Manuel Antonio tillbringar du som du vill.

Vi rekommenderar naturligtvis att du besöker Manuel Antonio nationalpark en av dagarna och upplever det imponerande djur- och växtlivet. Det är en bra idé att besöka den tidigt på morgonen, då det är minst besökare och störst chans att uppleva djurlivet. Du hittar enkelt vägen i parken på de markerade stigarna och kan välja rutter med olika svårighetsgrader. Du kan även köpa till en guidad rundtur i parken, om du vill veta mer om den natur du upplever.
Kom ihåg att ta med badkläder, vatten och eventuellt ett matpaket och tillbringa några timmar vid de fantastiska stränderna inne i parken. Manuel Antonio-stranden har utsetts till en av landets vackraste.
Observera att nationalparken är stängd på måndagar.

Utanför nationalparken ligger ännu en vacker strand, Playa Espadilla, där du också kan bada och snorkla eller bara koppla av i skuggan av de frodiga träden och njuta av utsikten över Stilla havet.

Manuel Antonio har flera butiker och mysiga restauranger, där du kan njuta av din kvällsmat medan solen går ner över Stilla havet.

Dag 17: Manuel Antonio – San José – Hemresan startar

Din resa till Costa Rica är snart över och du blir hämtad och körd tillbaka till San José flygplats. Här startar hemresan mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 18: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en oförglömlig resa i Costa Rica.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Corcovado nationalpark, 3 nätter

Drömmer du om att uppleva Costa Ricas största och mest artrika nationalpark med enastående natur och ett fantastiskt rikt djurliv? Då ska du förlänga din resa med denna tur till kronjuvelen bland landets nationalparker: Corcovado nationalpark.

Den vackra nationalparken ligger i sydvästra Costa Rica, på Osahalvön som räknas till ett av världens mest artrika områden. Här finns ett unikt ekosystem och ett mångfaldigt djurliv både på land i nationalparken och under havsytan vid ön Caño. Parken är hem åt ett av världens största bestånd av den rosa aran och du kan få uppleva bland annat apor, tapirer, sömngångare och myrslokar. Om du är extra lyckosam kan du också uppleva några av Costa Ricas sällsynta kattdjur, som jaguar och puma.

Under ditt besök i Corcovado nationalpark övernattar du i Drake Bay, som ligger på den norra delen av Osahalvön. Drake Bay är den perfekta utgångspunkten för dina spännande utflykter i området, då den isolerade staden med få hotell och lodger ligger nära både nationalparken och havet. Här kan du verkligen njuta av ljudet från det brusande havet och fåglarnas kvitter.

Övernattning:
Tillägg för enkelrum 12 450 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.