Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaCosta RicaEn bit av Costa Rica
11 dagar:

En bit av Costa Rica

Höjdpunkter på denna resa:

Spännande rundtur i Costa Ricas huvudstad San José, unik natur vid Arenal-vulkanen och Monteverdes molnregnskog samt avkoppling vid Manuel Antonios sköna stränder.

Följande är inkluderat i resan:

  • Flyg från Sverige till San José t/r med byte av flyg på vägen
  • Transfer från San José flygplats till ditt hotell
  • Minibuss: San José – La Fortuna – Monteverde – Manuel Antonio – San José flygplats
  • 9 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
  • Välkomstmöte i San José
  • Rundtur till fots i San José
  • Individuell rundresa där alla utflykter sker i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider. Transfer sker också i mindre, internationella grupper
  • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
  • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare
  • Möjlighet till daglig avgång
Enkelrumstillägg 3 850 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

På denna resa får du ett smakprov på Costa Ricas unika natur och fascinerande djurliv samt landets tillmötesgående invånare, som kallas “ticos” och “ticas”. Du har frihet att uppleva städerna på egen hand, men du kan även välja att köpa till en extra utflykt de dagar då ingen aktivitet är planerad.

Resan startar i Costa Ricas huvudstad, San José, där du får en lugn start med ett välkomstmöte hos vår lokala samarbetspartner och därefter en rundtur till fots i staden.

Därefter går resan mot den ikoniska Arenal-vulkanen vid staden La Fortuna, där du bland annat har möjlighet att vandra i Arenal Volcano nationalpark, bada i varma källor, cykla mountainbike vid Arenal-sjön eller uppleva Costa Ricas nattaktiva djur under en kvällssafari.

Du upplever också Monteverdes äventyrliga molnregnskog, som bjuder på en frodig natur och ett rikt fågelliv. Här kan du vandra på hängbroar bland trädtopparna eller åka zipline och susa fram i linor mellan trädtopparna. Området är också känt för sitt goda costaricanska kaffe och du får även möjlighet att besöka en kaffeplantage.

Resan avslutas vid de fantastiska stränderna i Manuel Antonio. Här kan du kombinera en avkopplande badsemester med ett besök till Manuel Antonio nationalpark, som är hem åt bland annat leguaner, näsbjörnar, sengångare och olika slags apor.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Costa Ricas huvudstad, San José, med mellanlandning(ar) på vägen. En chaufför hämtar upp dig på flygplatsen och kör dig till ditt hotell. Resan från flygplatsen tar cirka 45 minuter. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

San José ligger 1 172 meter över havet i den centrala delen av landet och staden har ett härligt, vårliknande klimat året runt. Costa Ricas huvudstad är i dag en modern storstad med ett aktivt handelsliv samt starka konstnärliga och arkitektoniska uttryck, som i synnerhet bär prägel av byggstilen i början av 1700- och 1800-talen då staden grundades och sedan utsågs till landets huvudstad.

Övernattning Holiday Inn San José-Aurola

Dag 2: Välkomstmöte och rundtur i San José – La Fortuna
Dag 2: Välkomstmöte och rundtur i San José – La Fortuna

Efter frukost checkar du ut från hotellet och lämnar ditt bagage till förvaring i receptionen. Du blir hämtad och körd till vår costaricanska samarbetspartners kontor. Här hålls det ett välkomstmöte, där ni tillsammans går igenom din resa och du kan få svar på dina eventuella frågor.

Efter välkomstmötet hämtar en lokal guide dig på kontoret och tar dig med på en spännande stadsrundtur till fots. Du kommer att se några av huvudstadens viktigaste historiska byggnader och monument, och din guide berättar om deras historia. Under rundturen får du också en inblick i allt du behöver veta om Costa Rica och dess traditioner och egenheter.

Rundturen avrundas på stadens största marknad, Mercado Central. Marknaden etablerades 1880 och består av mer än 200 butiker, bodar, kaféer och restauranger. Här kan du köpa allt från costaricanskt kaffe, frukt och kryddor till prydnadsföremål, skor och lokalt hantverk.

Du väljer själv om du stannar och äter lunch här, och kanske handlar lite souvenirer, eller om du vill åka tillbaka till hotellet. Innan ni skiljs åt förklarar guiden för dig hur du enkelt hittar tillbaka till hotellet, som ligger cirka 10–15 minuters promenad därifrån (transport tillbaka till hotellet ingår inte).

På eftermiddagen hämtas du på hotellet och resan går till La Fortuna, som är känd för den vackra Arenal-vulkanen. Resan till La Fortuna tar cirka 4 timmar.

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 3-4: La Fortuna på egen hand
Dag 3-4: La Fortuna på egen hand

La Fortuna ligger vid foten av Arenal-vulkanen, som är Costa Ricas mest kända vulkan. Arenal hade varit inaktiv i mer än 400 år tills ett våldsamt utbrott 1968 orsakade stor ödeläggelse och begravde flera små landsbyar. Arenal-vulkanen har slumrat sedan 2010 och du kan tryggt besöka området.

Vid Arenal finns det gott om möjligheter att vara aktiv. Du kan bland annat vandra i Arenal Volcano nationalpark, ge dig ut på en ridtur, cykla vid Arenal-sjön eller delta i en kvällssafari och uppleva Costa Ricas nattaktiva djur.

Området är också känt för sina många varma källor, som värms upp av den vulkaniska aktiviteten i området. Här kan du slappna av i det härligt ljumma vattnet i vackra omgivningar.

Du kan också ta en taxi ut till det vackra vattenfallet La Fortuna, som ligger vid foten av vulkanen Chato. Vattenfallet har sin utgångspunkt i Tenorinofloden, vars vatten rinner genom bergskedjan Arenal och regnskogen innan det faller 70 meter ner i en lagun. Från parkeringsplatsen tar det cirka 20 minuter att gå genom tropisk skog ner till vattenfallet. Här kan du ha turen att få syn på tukaner, apor och andra tropiska djur längs vägen. Kom ihåg badkläder, om du vill ta ett uppfriskande dopp i lagunen.

Du kan välja att köpa till följande utflykter i förväg hemifrån:

Övernattning Hotell Monte Real

Dag 5: La Fortuna – Monteverde
Dag 5: La Fortuna – Monteverde

Efter frukost har det blivit dags att säga farväl till La Fortuna och fortsätta resan med båt över Arenal-sjön, för att sedan åka med minibuss upp i Cordillera de Tilarán-bergen mot Monteverde.

Monteverde är bättre känd som “skogen i skyarna” på grund av sin placering och den höga luftfuktigheten som “fångar” fukten i området och ger regnskogen dess karaktäristiska dimma.

Resan till Monteverde tar cirka 4 timmar.

Övernattning Monteverde Country Lodge

Dag 6: Monteverde på egen hand
Dag 6: Monteverde på egen hand

Du tillbringar dagen på egen hand i Monteverde, där ett besök till molnregnskogen är ett måste.

Monteverde molnregnskog är ett enastående naturområde som ligger på cirka 1 400 meters höjd. Den höga luftfuktigheten i regnskogen gör att växter och djur stortrivs här. Det finns mer än 400 fågelarter i parken, varav bland annat 30 olika slags kolibrier, så glöm inte kikaren. Du kan också ha tur att få syn på andra djur som sengångare, vitnosade näsbjörnar, bältdjur och den rödögda trädgrodan.

Molnregnskogens äventyrliga landskap kan upplevas på flera sätt, bland annat från ovan under en 2,5 kilometer lång vandringstur på hängbroar bland trädtopparna. Du kan även prova på att åka zipline, vilket är en magkittlande aktivitet då du fastspänd i linor susar fram bland trädtopparna.

Monteverde är också känt för sin kaffeproduktion, och du har möjlighet att besöka en kaffeplantage där du får lära dig mer om de noggrant utvalda, välsmakande kaffebönorna och den vidare bearbetningen av dem tills de är redo för servering.

Du kan välja att köpa till följande utflykter i förväg hemifrån:

Övernattning Monteverde Country Lodge

Dag 7: Monteverde – Manuel Antonio
Dag 7: Monteverde – Manuel Antonio

Din resa avslutas med tre nätter i den mysiga kuststaden Manuel Antonio, som förutom sina härliga stränder även är känd för sin nationalpark av samma namn.

Parken är Costa Ricas minsta nationalpark, men trots sin storlek är den en av de mest populära och det är inte utan anledning. Här möts du av en frodig grön regnskog, som sträcker sig ända ut till de vackra vita sandstränderna och det grönblå havet. I parken bor dessutom ett otal olika djurarter och du kan ha turen att få se dödskalleapor, vithövdade kapucinapor, vrålapor, spindelapor, sengångare, vitnosade näsbjörnar, leguaner, rödögda trädgrodor, tukaner, kolibrier och färggranna fjärilar.

Resan till Manuel Antonio tar cirka 5 timmar.

Övernattning Tabulia Tree Hotel & Villas

Dag 8-9: Manuel Antonio på egen hand
Dag 8-9: Manuel Antonio på egen hand

Dagarna i Manuel Antonio tillbringar du som du vill. Möjligheterna i staden är många oavsett om du gillar sportsliga aktiviteter, som kajakturer och forsränning, eller om du föredrar att dåsa i solen vid hotellets pool eller på stranden.

Vi kan varmt rekommendera att du besöker Manuel Antonio nationalpark en av dagarna och upplever parkens imponerande djur- och växtliv. Besök gärna parken tidigt på morgonen, då det är minst besökare och du har störst chans att uppleva djurlivet. Parken har märkta stigar och du kan enkelt hitta vägen själv därinne. Du kan även välja att köpa till en guidad rundtur i parken, om du vill veta mer om den natur du upplever. Kom ihåg att ta med matsäck, badkläder och eventuell snorkel – stränderna inne i parken är helt fantastiska!

Observera att nationalparken är stängd på måndagar.

I Manuel Antonios mysiga lilla stad hittar du flera butiker och restauranger som självklart serverar alla havets läckerheter, men även både lokala och internationella rätter, så här finns något för alla smaker.

När dagen går mot sitt slut belönas du med en av de vackraste solnedgångarna över Stilla havet.

Du kan välja att köpa till följande utflykter i förväg hemifrån:

Övernattning Tabulia Tree Hotel & Villas

Dag 10: Manuel Antonio – San José – Hemresan startar
Dag 10: Manuel Antonio – San José – Hemresan startar

Det har blivit dags att ta farväl av Costa Rica. Du hämtas upp vid ditt hotell och körs till San José flygplats, varifrån du flyger till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 11: Hemkomst
Dag 11: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en härlig semester.

Offertförfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.