• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanKaffeplantagen Don Juan (eftermiddag)
Kaffeplantagen Don Juan (eftermiddag)

Den här utflykten ger dig tre spännande upplevelser i en: Du besöker en kaffeplantage, där du får lära dig mer om produktionen av det världsberömda costaricanska kaffet, hur den smakfulla chokladen framställs och om hur sockerrör används till bland annat sockerrörsjuice. Självklart får du provsmaka alla tre produkterna.

Du hämtas på ditt hotell och körs till kaffeplantagen Don Juan, som ligger strax utanför Monteverde. På plantagen berättar guiderna historien bakom det populära costaricanska kaffet och ger en inblick i kaffets betydelse för Costa Rica. Du lär dig också om processerna bakom kaffeproduktionen. Från sådd av kaffeplantans frön till rostandet av de mogna kaffebönorna, som sedan kan bryggas till en utsökt kopp kaffe.

Därefter berättar guiderna historien bakom den utsökta chokladen, som också odlas på plantagen, och du får lära dig om hur kakaobönorna odlas och bearbetas så att de kan bli till choklad och rent kakaopulver, som kan användas för att göra bland annat chokladmjölk. Du får också möjlighet att ta del i framställningen och smaka på chokladen.

Slutligen lär du dig om sockerrörets historia och guiderna visar dig hur sockerrören krossas för att framställa rörsocker och många andra söta produkter. Dessutom kan du prova dina krafter med att framställa handgjord sockerrörsjuice.

Det finns även en souvenirbutik på plantagen, där du kan köpa några av de läckra produkterna med dig hem innan resan går tillbaka mot hotellet.

Kom ihåg att ta med: Vi rekommenderar att du klär dig i bekväma kläder, stängda skor och en vattentät jacka.

Längd: cirka 3 timmar

Priset gäller vid minst 2 deltagare.

Pris:
Per person:  400 kr

Senast sedda resor

Våra mest populära resor
Hit reser andra
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.