Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaEcuador / GalapagosDe unika Galapagosöarna
12 dagar:

De unika Galapagosöarna

Höjdpunkter på denna resa:

Quito, Ekvatormonumentet, sju nätters Galapagos-kryssning med fantastiska djur- och naturupplevelser.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Quito med flygbyte på vägen t/r
 • Inrikesflyg från Quito till Galapagos t/r
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 3 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 7 övernattningar på båten Golondrina vid Galapagosöarna inkl. helpension
 • 1 x lunch (dag 2)
 • Individuell rundresa; alle utflykter är med privata engelsktalande guider/chaufförer, dock försiggår utflykterna på Galapagos i mindre internationella grupper
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet för andra avresedatum

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Ekvatormonumentet och stadsrundtur i Quito, inkl. lunch
 • Guidade turer på Galapagos
 • Lokala engelsktalande guider på alla utflykter
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte éntre till Galapagos som betalas på plats
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 22 800 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 24 500 kr
Rabatt ges vid 4 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Ecuador är ett av Sydamerikas minsta länder, men gömmer några imponerande skatter och har ett enastående djurliv. På denna resa upplever du den högt belägna huvudstaden Quito med välbevarade kolonialtidsbyggnader och historiska monument. Du besöker ekvatormonumentet vid världens mitt, där du kan uppleva att stå med ett ben på vardera halvklot. Resans höjdpunkt är de fantastiska Galapagosöarna, som är kända för sina kritvita stränder, vulkaniska formationer, spännande växtliv samt sitt fascinerande och unika djurliv på både land och under vatten. Här kommer du uppleva de enorma och gamla landsköldpaddorna, pingviner, färgglada leguaner och lustiga fåglar. Du kan till och med uppleva att snorkla med harmlösa hajar, färgsprakande fiskar och lekfulla sjölejon.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige och ankomst samma dag till Ecuadors huvudstad Quito, som ligger 2,2 mil söder om ekvatorn. På Quitos internationella flygplats, Mariscal Sucre, står en guide och väntar på dig för att sedan ta dig till hotellet.

Övernattning Hotel Boutique Portal de Cantuña

Dag 2: Stadsrundtur i Quito
Dag 2: Stadsrundtur i Quito

Den vackra staden Quito ligger 2 850 meter över havsytan, vilket gör den till den näst högst belägna huvudstaden i världen. Quito ligger vackert mellan bergen och det finns många utsiktspunkter i och runt staden.

Efter frukosten ska du på en guidad stadsrundtur i Quitos gamla koloniala centrum som, med de mycket välbevarade koloniala och historiska byggnaderna, är med på UNESCOs världsarvslista. Du kommer bl.a. förbi den imponerande La Compania-kyrkan och torget Plaza de la Independencia, där katedralen och ärkebiskopens och presidentens palats ligger. Sedan fortsätter du till San Fransisco-kyrkan, som är den äldsta kyrkan i Ecuador. Kyrkan är byggd i maurisk stil och är känd för sina guldskulpturer och den imponerande altartavlan i renaste guld.

Sedan ska du besöka det 30 meter höga Ekvatormonumentet vid världens mitt, även kallat Mitad del Mundo. Här kan du stå med ett ben på norra halvklotet och ett ben på södra halvklotet. Monumentet har dock senare visat sig vara placerat 300 meter åt fel håll.

Övernattning Hotel Boutique Portal de Cantuña

Dag 3: Galapagoskryssningen börjar
Dag 3: Galapagoskryssningen börjar

I dag börjar din Galapagoskryssning och du ska under en vecka segla med Golondrina, som har plats till 16 passagerare. Varje hytt har våningssäng, aircondition samt privat badrum. Ombord finns en restaurang med buffé, solterrass och område med bar, TV med mera. Dessutom finns det våtdräkter och snorkelutrustning att låna.
Efter frukosten åker du till flygplatsen och flyger till Galapagos där din kryssning börjar. Du landar på ön Baltra som var en viktig strategisk punkt under Andra Världskriget. Här står en guide och väntar på att få ta med dig ombord på Golondrina och informera dig om din kryssning.

Efter lunch seglar du mot den platta ön Mosquera som ligger mellan North Seymour och Baltra. Ön består huvudsakligen av vita sandstränder och klippor. Här finns också ett av de största bestånden av sjölejon och vadarfåglar.

Programmet för Galapagosdagarna är med förbehåll eftersom ordningsföljden av dagarna kan ändras och andra öar kan besökas. Det beror på vädret och de ecuadorianska myndigheterna.

Läs om Galapagos här.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 4: Isabela – Fernandina
Dag 4: Isabela – Fernandina

I dag seglar du till Isabela som är Galapagos största ö. Här besöker du Punta Vicente Roca med de imponerande vulkaniska formationerna. Du ska på ”panga ride” där du bl.a. kan uppleva pingviner, pelikaner, sjölejon, sälar, havssköldpaddor och de blåfotade sulorna. Om vattnet är stilla är platsen helt fantastisk att snorkla vid, med det mångfaldiga havslivet och de färgglada klippväggarna med koraller, alger och ryggradslösa djur. Man kan uppleva att vattnet här är kyligare på grund av Cromwell-strömmen från väster.

Under eftermiddagen seglar du till den västra ön Fernandina som är Galapagos tredje största ö. Det mesta av ön är täckt av lava och här finns det därför inte mycket vegetation. Du besöker Punta Espinosa där man kan se lavakaktusar och ett fantastiskt djurliv med lekfulla sjölejon, skarvar, pingviner, pelikaner och havsleguaner. Om man kommer i perioden januari till juni kan man se havsleguanerna bygga bon och ruva på ägg.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 5: Isabela
Dag 5: Isabela

I dag seglar du tillbaka till Isabela där du besöker Urvina Bay vid foten av Alcedo-vulkanen. Bukten var fram till år 1954 havsbotten, men lyftes sedan fem meter över havsytan och har nu en längd på sex kilometer och en bredd på en kilometer. Du går i land på stranden där en stig leder dig in i det torra området av ön. Längs stigen kan man tydligt se att platsen var under havsbotten för 60 år sedan. Det är även här som några av de största bestånden av de mest färgglada leguanerna samt Darwins finkar, jättesköldpaddorna och skarvarna lever.  Galapagos-skarven är den enda skarven i världen som inte kan flyga. Det beror på att den aldrig har behövt anpassa sig, eftersom det aldrig har funnits landlevande rovdjur som har varit ett hot mot den. Dess vingar är faktiskt bara en tredjedel av dess storlek, som därför gör det omöjligt för den att kunna flyga. Efter vandringsturen är det möjligt att snorkla längs kusten där du kan se pingviner och njuta av det fantastiska marina livet.

Under eftermiddagen lägger båten till på ett annat ställe på ön där du går i land. Du vandrar genom palo santo-skog till Darwin Lake, som är en nio meter djup rund saltsjö. Du går runt sjön genom den torra vegetationen där du kan se olika fågelarter och vulkanerna Darwin och Wolf.

Du ska sedan på ”panga ride” där du besöker Tagus Cove. Det var ett populärt ställe för pirater och valfångare på 1800-talet, där många av dem ritade eller skrev sina skepps namn på klipporna. Du seglar mellan klipporna där du kan se de historiska artefakterna, den äldsta är från 1836. Här är det också möjligt att få syn på pingviner, pelikaner och krabbor.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 6: Santiago – Sombrero Chino
Dag 6: Santiago – Sombrero Chino

I dag seglar du till den vulkanpräglade ön Santiago. Du besöker Egas Port som är känd för att ha en av de två enda pälssjölejonkolonierna i världen och som är hemvist för Darwins finkar, havsleguaner, lavaödlor och krabbor. Du går i land på den mörka sandstranden och fortsätter till en saltgruvekrater där det under 20- och 30-talet utvanns salt. Gruvan är en liten vulkanisk kon vars krater har en säsongsbestämd saltvattenslagun där flamingofåglar och andra fåglar kan upplevas. Galapagoshöken ses också ofta i området.  Det blir sedan tid till att simma och snorkla längs kusten.

Efter lunch seglar du till den lilla ön Sombrero Chino, med den distinkta formen, utanför Santiagos sydspets med lavatunnlar och lavakaktusar. Här kommer det också vara möjligt att simma och snorkla och här kan du få syn på pingviner, sjölejon och havsleguaner.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 7: Santa Cruz
Dag 7: Santa Cruz

Du seglar till Santa Cruz som är Galapagos näst största ö där du besöker Charles Darwin Research Center i Santa Cruz största stad Puerto Ayora. Centret grundades år 1960 med syftet att främja forskning och utbildning på Galapagosöarna. Forskare arbetar konstant med forskning och bevarandeprojekt för Galapagos ekosystem. De som jobbar på centret står redo för att besvara frågor om öarna och ni får se en diashow som beskriver historien om öarna och de nuvarande bevarandeinsatserna. Dessutom är centret hemvist för Darwins berömda finkar och 11 olika sköldpaddsarter, som kan bli hela 4 meter. Här finns också de stora landsköldpaddorna som tros vara mellan 100 och 150 år gamla.

Sedan besöker du Hacienda Primicias för att se de berömda jättesköldpaddorna i deras naturliga omgivningar. De är lätta att få syn på när de klumpigt vaggar runt och äter gräs och löv. Här kan du också uppleva olika fågelarter så som finkar, flugsnappare, mockingbirds och kohägrar.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 8: Isabela
Dag 8: Isabela

I dag har du ännu en spännande dag på programmet. Du besöker Las Tintoreras, som är en liten lavaö utanför Isabelas kust. Ön är omgiven av turkosblått vatten med sjölejon, havssköldpaddor, havsleguaner och rockor. Du går i land och följer Tintoreras-stigen. Här finns goda chanser att se pingviner, blåfotade sulor och leguaner. Du kommer till en lavakanal längs kusten där du kan se vitspetsade revhajar ligga och vila sig på havsbotten medan fiskar och sjölejon simmar omkring.

På eftermiddagen besöker du avelcentret Arnaldo Tupiza med landsköldpaddor från södra Isabela. Centret säkrar sköldpaddornas överlevnad och här finns ca. 330 unga och vuxna sköldpaddor i alla storlekar, en del väger hela 200 kg.

Du fortsätter till våtområdet Los Humedales, som präglas av sandstränder, klippig kust och fyra olika slags mangrover, där åtskilliga flyttfåglar och fiskar lever.

ill sist besöker du den 25 meter höga Wall of Tears, som är en sorglig påminnelse om Isabelas historia. Muren byggdes mellan år 1946 och 1959 av fångar i straffkolonin på ön, som upprättades av president José Maria Velasco Ibarra år 1944. Muren byggdes med hjälp av material som lämnats kvar av den amerikanska armén efter Andra Världskriget. Namnet ”Wall of Tears ” uppkom eftersom det hårda arbetet fick fångarna att gråta av smärta.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 9: Rabida – Santa Cruz
Dag 9: Rabida – Santa Cruz

I dag seglar du till ön Rabida som är en av de mest färgglada och vulkaniskt varierade öarna i ögruppen. Den är känd för sin rödbruna sandstrand och fantastiska utsiktspunkter till de ännu mer fantastiska landskapen. Ön har ett rikt fågelliv med nio olika finkarter, flugsnappare, galapagoshökar och bruna pelikaner. Det finns dessutom pingviner och sjölejon.

Efter lunch seglar du tillbaka till Santa Cruz. Du ska på vandringstur till en saltvattenslagun som är mer salt än havet. Här kan man ofta se flamingofåglar, styltlöpare, stjärtänder och andra fågelarter. Du fortsätter till Dragon Hill där du kan uppleva de berömda och endemiska landleguanerna i röda, gula och bruna nyanser. De kan bli upp till en och en halv meter långa och väga hela 13-15 kg. Många av leguanerna kommer från Charles Darwin Research Center. År 1975 blev en stor del av Santa Cruzs landleguaner dödade av vildhundar och därför påbörjades avelsprogrammet där man flyttade 38 leguaner till Venecia och skapade ett konstgjort häckningsområde. Avelsprogrammet har varit otroligt vällyckat och antalet av leguaner fortsätter att växa och cirka vart tredje år flyttar man leguaner till Santa Cruz.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 10: Santa Cruz
Dag 10: Santa Cruz

I dag ska du på ”panga ride” till den fridfulla Black Turtle Cove, som är omringad av mangroveträd. Här är det möjligt att se svartspetshajar, vitspetsade revhajar, rockor, pelikaner, hägrar och självklart sköldpaddor.

Sedan har det blivit dags att säga hejdå till Galapagos. Golondrina seglar dig till Baltra och härifrån flyger du till Quito. Du övernattar i den vackra dalen Valle de los Chillos.

Övernattning Hacienda La Carriona

Dag 11: Hemresa
Dag 11: Hemresa

Efter en upplevelserik resa är det dags att säga hejdå till Ecuador och Galapagosöarna.

Dag 12: Hemkomst
Dag 12: Hemkomst

Ankomst till Sverige.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.