• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
15 dagar

Ecuador & Galapagos

Oförglömliga upplevelser i Ecuador med indianmarknad i Otavalo och den vackra vulkanen Cotopaxi, kombinerat med en 8-dagars kryssning vid Galápagosöarna.

Ecuador & Galapagos Ecuador & Galapagos
15 dagar

Ecuador & Galapagos

Oförglömliga upplevelser i Ecuador med indianmarknad i Otavalo och den vackra vulkanen Cotopaxi, kombinerat med en 8-dagars kryssning vid Galápagosöarna.

Välj denna resa eftersom...

 • Se fram emot att uppleva Galápagosöarnas unika djurliv under en 8-dagars kryssning
 • Njut av den vackra naturen i Cotopaxi nationalpark, där den 5 897 meter höga, snöklädda vulkanen Cotopaxi tronar över landskapet
 • Upplev Quitos unika läge i de majestätiska Anderna och njut av en spännande stadsrundtur i den gamla stadsdelen med vackra kolonialtidshus och katedraler
 • Besök den trivsamma staden Otavalo med sin färgstrålande indianmarknad, där du bland annat kan hitta vackra vävda mattor och ponchor

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan

Ecuador är rena rama paradiset för natur-, kultur- och djurälskare. På denna resa kan du se fram emot huvudstaden Quito med välbevarade koloniala och historiska byggnader samt natursköna områden med sjöar och majestätiska vulkaner. Du besöker en av Ecuadors berömda rosodlingar med olika sorter och färger, eftersom det sägs att vara världens vackraste. I indianstaden Otavalo och på de färgsprakande marknaderna möter du den stolta och mycket vänliga befolkningen i deras färgglada kläder. Resan slutar på de enastående Galapagosöarna, som är kända för sina kritvita stränder, vulkaniska formationer, spännande växtliv samt sitt fascinerande och unika djurliv på både land och under vatten. Här kan du uppleva roliga fåglar, enorma landsköldpaddor, pingviner, färgstrålande leguaner, brölande sjölejon och harmlösa hajar.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Quito med flygbyte på vägen t/r
 • Inrikesflyg från Quito till Galapagos t/r
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 6 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 7 övernattningar på båten Golondrina vid Galapagosöarna inkl. helpension
 • 1 x lunch (dag 2)
 • Individuell rundresa; alla utflykter är med privata engelsktalande guider/chaufförer, dock försiggår utflykterna på Galapagos i mindre internationella grupper
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Möjlighet för andra avresedatum
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Guidad tur på rosfarm
 • Den färgglada Otavalo indianmarknaden och kratersjön Cuicocha
 • Ekvatormonumentet och stadsrundtur i Quito
 • Vulkanen Cotopaxi
 • Guidade turer på Galapagos
 • Lokala engelsktalande guider på alla utflykter
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte entré till Galapagos som betalas på plats

 

Denna resa avgår varannan söndag. Resan avgår varje söndag, men då är det ett annat program på Galapagos. Du kan se programmet och vilka öar som besöks under vår resa De unika Galapagosöarna.

Det är möjligt att uppgradera båten på Galapagos-kryssningen. Kontakta våra resekonsulter för mer information om priser om du är intresserad av detta. Observera att det sannolikt kommer att vara andra avgångsdagar och ett annat program på Galapagos.

Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige och ankomst till Ecuador samma dag. På Quitos internationella flygplats kommer en guide att vänta på dig och ta dig med till hotellet i staden Cayambe, som ligger vid foten av vulkanen med samma namn.  Det är en timme i bil från flygplatsen.

Dag 2: Rosenfarm och Otavalo

Denna morgon ska vi besöka en rosfarm. Ecuadors rosor sägs vara världens vackraste och ros-exporten är därför en av Ecuadors viktigaste inkomstkällor. Vi ser här de många olika färgglada sorterna och får en inblick i produktionen.
Tillbaka på hotellet lär vi oss baka en av Ecuadors mest traditionella kakor, nämligen Bizcocho.

Efter lunch på hotellet åker vi till indianstaden Otavalo. Vi kommer förbi sjön Lago de San Pablo, där det är en fantastisk utsikt över sjön med snötäckta vulkaner i bakgrunden. Innan vi kommer fram till Otavalo stannar vi till vid Mirador of San Pablo, som är en utsiktspunkt.
Vi ska bo på ett hotell som ligger i gångavstånd från Peguche-vattenfallet, som betraktas som en helig plats. Vattenfallet är 18 meter högt och har bildats av floden med samma namn, som börjar vid Lago de San Pablo.

Dag 3: Otavalo och Cuicocha-sjön

Otavalo är känd för sin färgglada marknad och sina gästvänliga invånare, som ofta är klädda i stadens speciella folkdräkt och är redo att göra en bra affär. Här kan du bl.a. köpa lokaltillverkade hantverk som keramikfigurer, vävda textiler som ponchos, tröjor och filtar samt frukter och grönsaker.

Sedan besöker vi kratersjön Cuicocha som ligger i en utdöd vulkan. Det är en fantastisk naturupplevelse och utsikten över kratersjön är enastående med små vulkaner som sticker upp ovanför vattenytan och själva vulkanen, som reser sig upp på andra sidan sjön.

På eftermiddagen åker vi tillbaka till Quito där vi besöker det 30 meter höga ekvatormonumentet vid världens mitt, även kallat Mitad del Mundo. Här kan vi stå med ett ben på norra halvklotet och ett ben på södra halvklotet. Det har dock senare visat sig att monumentet står 300 meter åt fel håll.

Dag 4: Stadsrundtur i Quito

Den vackra staden Quito ligger 2 850 meter över havsytan vilket gör den till den näst högst belägna huvudstaden i världen. Quito ligger vackert mellan bergen och det finns därför många utsiktspunkter i och runt staden.

Efter frukosten ska vi på en guidad stadsrundtur i Quitos gamla koloniala centrum, som finns på UNESCOs världsarvslista, med de mycket välbevarade koloniala och historiska byggnaderna. Vi kommer bl.a. förbi den imponerande La Compania-kyrkan och den centrala platsen Plaza de la Independencia, där katedralen, ärkebiskopens och presidentens palats ligger. Sedan fortsätter vi till San Fransisco-kyrkan, som är den äldsta kyrkan i Ecuador. Kyrkan är byggd i maurisk stil och är känd för sina guldskulpturer och den imponerande altartavlan i renaste guld.

Vi beger oss sedan mot nationalparken Cotopaxi, som även har gett namn åt parkens vulkan, som med sina 5 897 meter är världens högsta aktiva vulkan.

Dag 5: Cotopaxi - Puembo

Innan vi åker in i nationalparken har du möjlighet för, om du betalar lite extra, att utforska området och de olika landskapen på hästryggen, vilket verkligen kan rekommenderas. Ridning är en av de mest populära aktiviteterna i Cotopaxi.

Runt middagstid åker vi in i nationalparken där vi ska se världens högsta aktiva snötäckta vulkan, Cotopaxi.
Det är en spektakulär upplevelse att åka genom det andinska landskapet till foten av Cotopaxi-vulkanen, som dominerar hela området. Nationalparken är dessutom hemvist för den berömda kondoren. 
Vi åker upp till parkeringsplatsen som ligger i 4 600 meters höjd. Vårt mål är Jose Ribas-stugan i 4 800 meters höjd. Vi har 200 ansträngande meter framför oss och eftersom luften är tunn är det viktigt att man går i ett lugnt tempo. Det är också möjligt att bara njuta utsikten från parkeringsplatsen.

Vi lämnar nationalparken och åker till Limpiopungo-sjön på 3 800 meters höjd, på slätten mellan Cotopaxi och Verro Ruminahui. Här promenerar vi en tur runt sjön för att observera den speciella faunan och floran. Vi åker sedan till Puembo där vi övernattar.

Dag 6: Quito – flyg till ön Baltra – Galápagos-kryssningen börjar

I dag börjar din Galápagos-kryssning och du ska under den kommande veckan åka med Golondrina som rymmer 16 passagerare. Varje hytt är utrustad med kojer, luftkonditionering samt privat badrum. Ombord finns en bufférestaurang med solterrass och ett loungeområde med bar, tv m.m. Dessutom finns det snorkelutrustning och våtdräkter mot ett mindre belopp.

Efter frukosten åker du till flygplatsen och flyger till Galápagos där din kryssning börjar. Du landar på ön Baltra som var en viktig strategisk punkt under andra världskriget. Amerikanerna upprättade en militärbas på ön för att skydda Panamakanalen mot fienden. Här möts du av din guide och tillsammans går ni ombord på Golondrina där du blir tilldelad en hytt. Därefter kommer det att hållas ett orienteringsmöte om den kommande kryssningen där du kan få svar på eventuella frågor.

Efter lunchen åker ni mot ön Santa Cruz som är Galápagos näst största ö. Här besöker du den vita sandstranden Las Bachas där havssköldpaddorna gillar att gå iland för att lägga sina ägg. Karibflamingor, röda klippkrabbor (grapsus grapsus), havsleguaner och flyttfåglar besöker också gärna den här stranden.

Programmet för Galápagos-dagarna kan ändras eftersom turordningen av dagarna kan ändras och andra öar kan besökas. Det beror på vädret och Ecuadors myndigheter.

Dag 7: Genovesa

I dag åker du till ön Genovesa som ligger nordöst om Santa Cruz och är formad som ett sköldpaddshuvud med öppen mun. Öns speciella form beror på en kollapsad kaldera efter en sköldvulkan som lämnade efter sig en stor krater som i dag utgör bukten Darwin Bay.

Genovesa är även känd som ”fågelön” eftersom den är hem åt många olika fågelarter. Ön är faktiskt en av de få platserna i Galápagos där den rödfotade sulan finns i massor. Utöver att vara hem till den rödfotade sulan finns det även fregattfåglar, nazcasulor, svalstjärtade måsar, jordugglor, darwinfinkar, galapagosduvor, rödnäbbade tropikfåglar och stormsvalor som lägger sina ägg i öns lavahålor.

Du klättrar ca 25 meter upp för branta trappsteg, som kallas Prince Philip’s Steps, till klippans topp. På väg upp för trappstegen och från toppen av klippan kan du njuta av utsikten över Darwin Bay och se några av de många fågelarter som håller till bland klipporna.

Efter lunch besöker du Darwin Bays vita korallsandstrand. Här kommer du ha möjlighet att se massor av havsfåglar, som till exempel svalstjärtade måsar, lavamåsar och de berömda fregattfåglarna med sina karakteristiska röda strupsäckar. Bukten är även hem till Galápagosöarnas minsta havsleguaner som nästan är helt svarta.

Dag 8: Bartolomé – Santiago

I dag kan du se fram emot att uppleva spännande vulkanöar. Du åker först till den lilla vulkanön Bartolomé som är särskilt känd för sitt imponerande landskap med bergstoppar i rött, orange, grönt och svart. Här går du först upp till en utsiktspunkt där du kan njuta av den vackra panoramautsikten över det vulkanpräglade landskapet, grannön Santiago och den berömda spetsiga vulkaniska klippan Pinnacle Rock. Efter vandringsturen finns det möjlighet att snorkla där du kan njuta av det fantastiska marina livet och kanske se galapagospingvinen som är den näst minsta pingvinen i världen och endast finns här.

Senare på dagen åker du till grannön Santiago som också är en vulkanpräglad ö. Här besöker du bukten Sullivan Bay där du kan se hur lavan har strömmat ner genom landskapet och har lämnat en månliknande, böljande, svart yta. Du går i land på en vit sandstrand varifrån du kan utforska det fängslande landskapet eller simma och snorkla i bukten. På land kommer du kunna se havsleguaner, lavaödlor och röda klippkrabbor (grapsus grapsus), och i vattnet kan du ha turen att se pälssälar, sjölejon och pingviner simma förbi.

Dag 9: South Plaza – Santa Fe

I dag åker du till ön South Plaza som ligger öster om Santa Cruz och är en av de minsta öarna i Galápagos. Trots öns ringa storlek är den hem åt ett stort antal djurarter och känd för sitt enastående växtliv.

På South Plaza kommer du att i stort sett överallt kunna se fikonkaktusar och växten sesuvium edmonstonei, som endast finns på Galápagos. När det är sommar på Galápagos och vinter i Sverige har växten ofta gröna och gula nyanser medan den nästan blir knallröd under öns vinterhalvår när det är torrperiod. Ön är också hem åt landleguaner, och du kommer kanske att kunna få syn på en som väntar på fallande frukt i skuggan av en fikonkaktus. I vattenbrynet kan du se sjölejon och sjöfåglar som till exempel svalstjärtade måsar och rödnäbbade tropikfåglar.

Efter lunch åker du söderut till ön Santa Fe. Även det här landskapet är täckt av fikuskaktusar och sesuvium edmonstonei och du kommer dessutom att kunna se det gråaktiga trädet palo santo, som betyder ”heligt träd”. På stränderna i bukten ses ofta lekfulla sjölejon och runt omkring på ön kommer du att uppleva svalstjärtade måsar, galapagos-härmtrastar, risråttor, lavaödlor och landleguaner. Det finns även möjlighet att simma och snorkla och du kan uppleva sjölejon, havssköldpaddor, rockor och färgglada fiskar.

Dag 10: San Cristóbal – Lobos

I dag sätter du först kurs mot ön San Cristóbal som är den östligaste av Galápagosöarna. Först kommer du att se en tvådelad vulkanskapad klippa mitt i vattnet som kallas León Dormido, vilket betyder ”sovande lejon”. Klippan har fått namnet på grund av sin form och med lite fantasi kommer du också att kunna se ett lejon som vilar på vattenytan. Från båten kommer du här att kunna se blåfotade sulor, nazcasulor och fregattfåglar samt den sjölejonkoloni som också håller till här. Om du tittar ner i vattnet kan du också ha turen att se en korallhaj.

Därefter åker du till stranden Cerro Brujo, som ligger på San Cristóbals nordvästra sida och sägs vara en av de vackraste stränderna på Galápagos med sin pulveraktiga, vita sand. Härifrån kan du se León Dormido i horisonten. Utöver att vara ett hem för sjölejon, silverhägrar, stora blåhägrar och pelikaner, är Cerro Brujo det enda området på Galápagos där rödfotade sulor, nazcasulor och blåfotade sulor kan finnas på en och samma plats.

På eftermiddagen åker du till den lilla grannön Lobos som är uppkallad efter det stora antalet sjölejon, vilka heter ”lobos marinos” på spanska. Utöver de många sjölejonen kan du också uppleva pälssälar, fregattfåglar och blåfotade sulor här. Havet mellan Lobos och San Cristóbal är en bra plats att simma och snorkla eftersom det korta avståndet mellan de två öarna gör vattnet lugnt.

Dag 11: Española

Ditt första stopp i dag är ön Española som ligger söder om San Cristóbal. Här börjar du med att se Punta Suarez på öns västkust där du välkomnas av en flock sjölejon som solar sig. Du går längs en stig varifrån du kan se blåfotade sulor, nazcasulor, stora fregattfåglar, stora kaktusfinkar och massor av andra spännande fåglar. Det är också den enda platsen i världen där du kan uppleva en storslagen koloni av galapagosalbatrosser som kan bestå av fler än 20 000 vuxna fåglar under deras parningssäsong.

Efter lunch åker du till bukten Gardner Bay på Españolas norra sida. Den stora, vita sandstranden drar till sig många sjölejon och här kan du dessutom uppleva darwinfinkar och española-härmtrastar. Det grunda vattnet nära stranden är en bra plats att simma och snorkla och kanske har du turen att se soppsköldpaddor.

Därefter åker du till den lilla ön Gardner utanför Gardner Bay. Under vattnet kan du se gula dvärgmuränor, rörålar, ormålar, skorpionfiskar, kejsarfiskar, fladdermusfiskar, som särskilt är kända för sina röda läppar.

Dagens sista stopp är den lilla halvön Osborn som ligger sydöst om Gardner. Det finns tid för att snorkla och simma i det lugna vattnet som har ett rikt djurliv. Vissa av de djur som håller till här är koraller, tistelsjöborrar, papegojfiskar, fjärilsfiskar och många andra färgglada fiskar.

Dag 12: Floreana – Santa Cruz

I dag åker du till ön Floreana som ligger väster om Española. Du kommer att se Punta Cormorant på den norra delen av ön. Här passerar du en grön sandstrand, som har fått sin färg av små olivinkristaller, och du åker förbi en lagun, som är hem till flamingor, styltlöpare, petreller, rockor, havssköldpaddor och röda klippkrabbor (grapsus grapsus). Du åker också förbi en strand där soppsköldpaddorna gärna går i land för att lägga ägg och många rockor simmar i det grunda vattnet nära stranden.

Du åker härefter till Devil’s Crown, som är en imponerande vulkankrater med spetsiga klippor som reser sig upp ur vattnet i en halvcirkel. Djurlivet i kratern är imponerande tack vare en oas av korallrev under ytan som drar till sig sköldpaddor, tertraodon, hökfiskar, örnrockor, korallhajar och hammarhajar samt många andra intressanta djur.

Efter lunch åker du tillbaka till Santa Cruz. Här besöker du Charles Darwin Research Station, ett forskningscenter i Santa Cruz största stad Puerto Ayora. Centret som upprättades 1964 för att främja forskning och utbildning på Galápagosöarna. Här arbetar man kontinuerligt med forskning och projekt för att bevara Galápagos ekosystem. Här kan du lära dig mer om öarnas historia och de aktuella bevarandeinsatserna. Centret är dessutom hem åt darwinfinkar och 11 olika sköldpaddsarter, däribland stora landsköldpaddor som tros vara mellan 100 och 150 år gamla.

Dag 13: North Seymour

I dag avrundas din spännande Galápagos-kryssning med en tur till North Seymour, en lite ö norr om Santa Cruz. Här kan du se det underliga palo alto-trädet och uppleva sjölejon, havs- och landleguaner, blåfotade sulor, svalstjärtade måsar och pelikaner. Det är även här Galápagosöarnas största kolonier av fregattfåglar finns och om du har tur ser du en hane blåsa upp sin röda strupsäck för att imponera på honorna.

Sedan är det dags att ta farväl av Galápagos. En sista gång går du ombord Golondrina och åker till Baltra. Härifrån flyger du till Quito där du övernattar.

Dag 14: Hemresan påbörjas

Efter en upplevelserik resa är det dags att säga hejdå till Ecuador och Galapagosöarna.

Dag 15: Hemkomst

Ankomst till Sverige efter en härlig semester.

Tillägg för enkelrum 24 700 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 29 800 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Tom Søndergaard

Skriv till:
info@lamatours.se

Ring till:
08-124 105 25

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.