Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaEcuador / GalapagosEcuador & Galapagos
15 dagar:

Ecuador & Galapagos

Höjdpunkter på denna resa:

Besök på en rosenfarm, San Pablosjön, indianbyn Otavalo, kratersjön Cuicocha, Ekvatormonumentet, Quito, Cotopaxi nationalpark, Cotopaxi-vulkanen, Limpiopungosjön, sju nätters Galapagos-kryssning med fantastiska djur- och naturupplevelser.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Quito med flygbyte på vägen t/r
 • Inrikesflyg från Quito till Galapagos t/r
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 6 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 7 nätters Galapagos-kryssning inkl. helpension
 • 1 x lunch (dag 2)
 • Individuell rundresa; alla utflykter är med privata engelsktalande guider/chaufförer, dock försiggår utflykterna på Galapagos i mindre internationella grupper
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Möjlighet för andra avresedatum
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Guidad tur på rosfarm
 • Den färgglada Otavalo indianmarknaden och kratersjön Cuicocha
 • Ekvatormonumentet och stadsrundtur i Quito
 • Vulkanen Cotopaxi
 • Guidade turer på Galapagos
 • Lokala engelsktalande guider på alla utflykter
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte entré till Galapagos som betalas på plats
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 14 500 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 22 400 kr
Rabatt ges vid 4 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Ecuador är rena rama paradiset för natur-, kultur- och djurälskare. På denna resa kan du se fram emot huvudstaden Quito med välbevarade koloniala och historiska byggnader samt natursköna områden med sjöar och majestätiska vulkaner. Du besöker en av Ecuadors berömda rosodlingar med olika sorter och färger, eftersom det sägs att vara världens vackraste. I indianstaden Otavalo och på de färgsprakande marknaderna möter du den stolta och mycket vänliga befolkningen i deras färgglada kläder. Resan slutar på de enastående Galapagosöarna, som är kända för sina kritvita stränder, vulkaniska formationer, spännande växtliv samt sitt fascinerande och unika djurliv på både land och under vatten. Här kan du uppleva roliga fåglar, enorma landsköldpaddor, pingviner, färgstrålande leguaner, brölande sjölejon och harmlösa hajar.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige och ankomst till Ecuador samma dag. På Quitos internationella flygplats kommer en guide att vänta på dig och ta dig med till hotellet i staden Cayambe, som ligger vid foten av vulkanen med samma namn.  Det är en timme i bil från flygplatsen.

Övernattning Molino San Juan

Dag 2: Rosenfarm och Otavalo
Dag 2: Rosenfarm och Otavalo

Denna morgon ska vi besöka en rosfarm. Ecuadors rosor sägs vara världens vackraste och ros-exporten är därför en av Ecuadors viktigaste inkomstkällor. Vi ser här de många olika färgglada sorterna och får en inblick i produktionen.
Tillbaka på hotellet lär vi oss baka en av Ecuadors mest traditionella kakor, nämligen Bizcocho.

Efter lunch på hotellet åker vi till indianstaden Otavalo. Vi kommer förbi sjön Lago de San Pablo, där det är en fantastisk utsikt över sjön med snötäckta vulkaner i bakgrunden. Innan vi kommer fram till Otavalo stannar vi till vid Mirador of San Pablo, som är en utsiktspunkt.
Vi ska bo på ett hotell som ligger i gångavstånd från Peguche-vattenfallet, som betraktas som en helig plats. Vattenfallet är 18 meter högt och har bildats av floden med samma namn, som börjar vid Lago de San Pablo.

Övernattning La Casa Sol

Dag 3: Otavalo och Cuicocha-sjön
Dag 3: Otavalo och Cuicocha-sjön

Otavalo är känd för sin färgglada marknad och sina gästvänliga invånare, som ofta är klädda i stadens speciella folkdräkt och är redo att göra en bra affär. Här kan du bl.a. köpa lokaltillverkade hantverk som keramikfigurer, vävda textiler som ponchos, tröjor och filtar samt frukter och grönsaker.

Sedan besöker vi kratersjön Cuicocha som ligger i en utdöd vulkan. Det är en fantastisk naturupplevelse och utsikten över kratersjön är enastående med små vulkaner som sticker upp ovanför vattenytan och själva vulkanen, som reser sig upp på andra sidan sjön.

På eftermiddagen åker vi tillbaka till Quito där vi besöker det 30 meter höga ekvatormonumentet vid världens mitt, även kallat Mitad del Mundo. Här kan vi stå med ett ben på norra halvklotet och ett ben på södra halvklotet. Det har dock senare visat sig att monumentet står 300 meter åt fel håll.

Övernattning Hotel Fuente de Piedra I

Dag 4: Stadsrundtur i Quito
Dag 4: Stadsrundtur i Quito

Den vackra staden Quito ligger 2 850 meter över havsytan vilket gör den till den näst högst belägna huvudstaden i världen. Quito ligger vackert mellan bergen och det finns därför många utsiktspunkter i och runt staden.

Efter frukosten ska vi på en guidad stadsrundtur i Quitos gamla koloniala centrum, som finns på UNESCOs världsarvslista, med de mycket välbevarade koloniala och historiska byggnaderna. Vi kommer bl.a. förbi den imponerande La Compania-kyrkan och den centrala platsen Plaza de la Independencia, där katedralen, ärkebiskopens och presidentens palats ligger. Sedan fortsätter vi till San Fransisco-kyrkan, som är den äldsta kyrkan i Ecuador. Kyrkan är byggd i maurisk stil och är känd för sina guldskulpturer och den imponerande altartavlan i renaste guld.

Vi beger oss sedan mot nationalparken Cotopaxi, som även har gett namn åt parkens vulkan, som med sina 5 897 meter är världens högsta aktiva vulkan.

Övernattning Hacienda El Porvenir

Dag 5: Cotopaxi - Puembo
Dag 5: Cotopaxi - Puembo

Innan vi åker in i nationalparken har du möjlighet för, om du betalar lite extra, att utforska området och de olika landskapen på hästryggen, vilket verkligen kan rekommenderas. Ridning är en av de mest populära aktiviteterna i Cotopaxi.

Runt middagstid åker vi in i nationalparken där vi ska se världens högsta aktiva snötäckta vulkan, Cotopaxi.
Det är en spektakulär upplevelse att åka genom det andinska landskapet till foten av Cotopaxi-vulkanen, som dominerar hela området. Nationalparken är dessutom hemvist för den berömda kondoren. 
Vi åker upp till parkeringsplatsen som ligger i 4 600 meters höjd. Vårt mål är Jose Ribas-stugan i 4 800 meters höjd. Vi har 200 ansträngande meter framför oss och eftersom luften är tunn är det viktigt att man går i ett lugnt tempo. Det är också möjligt att bara njuta utsikten från parkeringsplatsen.

Vi lämnar nationalparken och åker till Limpiopungo-sjön på 3 800 meters höjd, på slätten mellan Cotopaxi och Verro Ruminahui. Här promenerar vi en tur runt sjön för att observera den speciella faunan och floran. Vi åker sedan till Puembo där vi övernattar.

Övernattning Rincon de Puembo

Dag 6: Galapagos
Dag 6: Galapagos

Vi åker till flygplatsen efter frukosten och flyger till Galapagos, där vår kryssning påbörjas. Vi landar på ön Baltra norr om den vackra och gröna ön Santa Cruz, som vi kommer till efter en kort båttur. Santa Cruz är Galapagos näst största ö och här finns sjölejon, sköldpaddor, havsleguaner och fregattfåglar.

Vi besöker Las Bachas på öns norra del. Namnet Las Bachas härstammar från Andra Världskriget, då den amerikanska hären lämnade kvar två pråmar här. Invånarna kunde inte uttala det engelska ordet ”barges” och därför fick det namnet las Baschas. Las Bachas består av två vita sandstränder som tillsammans är en kilometer lång. Stränderna är en av de viktigaste häckningsplatserna för havssköldpaddor. Här kan man simma och snorkla och kanske får du syn på havsleguaner, krabbor och små hajar.

Vi går sedan till en lagun som ligger bakom stränderna. Här är det möjligt att se flamingofåglar, hägrar, flyttfåglar och havsleguaner.

Programmet för Galapagosdagarna är med förbehåll eftersom ordningsföljden av dagarna kan ändras och andra öar kan besökas. Det beror på vädret och de ecuadorianska myndigheterna.

Läs om Galapagos här.

Övernattning Samba, Galapagos cruise

Dag 7: Genovesa
Dag 7: Genovesa

I dag ankommer vi till Genovesa. Genovesa är en hästskoformad ö som ligger i nordvästra delen av Galapagos öhav. Dess speciella form bildades efter ett vulkanutbrott. Kratern bildade Darwin Bay, som är omgiven av branta klippor, som är hemvist för många havsfåglar. Ön kallas fågelön eftersom det här bor tusentals fåglar. Vi går i land vid den vita Darwin Bay-sandstranden där vi kan se sjölejon som ligger och solar sig. En stig tar oss längs en lagun och upp för en backe där det är utsikt över Darwin Bay. På vägen kan man få syn på fregattfåglar, Darwins finkar, svalor, rödfotade sulor, måsar och många andra arter. Det kommer sedan serveras färsk frukt, juice och tilltugg på båten, innan vi ska ut och snorkla. Här kan man simma med färgglada fiskar, havssköldpaddor och sjölejon.

På eftermiddagen fortsätter vi till El Barranco, även kallad Prince Philips Steps, som är en brant stig på 1,5 km. Den tar oss genom en koloni av fåglar upp till 25 meter höga klippor.

Övernattning Samba, Galapagos cruise

Dag 8: Marchena
Dag 8: Marchena

I dag seglar vi till en av de nordligaste öarna, nämligen Marchena. Ön känns igen på vulkanen mitt på ön som senast var i utbrott år 1991. Marchena är ett naturskyddsområde och det är därför inte tillåtet att gå i land. Vår båt har dock tillstånd till att utforska öns kuster. Punta Meija är en av de bästa platserna att snorkla och man kan få syn på färgglada fiskar, rockor, havssköldpaddor och revhajar.

Vi seglar sedan till ett ställe bortanför stranden Negra. Namnet har den fått på grund av strandens svarta sand. Här kan man se delfiner, valar och olika fåglar. Vi ska snorkla vid en lava-grotta där man kan se färgglada fiskar, havssköldpaddor, havsleguaner och sälar. Vi seglar sedan västerut och ju längre bort från Marchena vi kommer, desto mer ändrar sig havsbunden eftersom vi kommer ut på djupare hav.

Övernattning Samba, Galapagos cruise

Dag 9: Isabela
Dag 9: Isabela

Vi kommer fram till Galapagos största ö Isabela, närmare bestämt öns nordligaste punkt Albemarle. Albemarle var en viktig radarstation för Nordamerika under Andra Världskriget och användes för att förhindra japanska fordon att närma sig Panamakanalen. En liten gammal byggnad är allt som är kvar. Albemarle är dessutom hemvist för en mangrove, där vi kan se Galapagos största havsleguaner slappa i solen samt skarvens häckningsplatser. Galapagos-skarven är den enda skarven i världen som inte kan flyga. Det beror på att det inte har funnits landdjur som varit en fara för den. Faktiskt är dess vingar bara en tredjedel av den storlek som är nödvändig för att kunna flyga.

Vi fortsätter till Punta Vicente Roca med de imponerande vulkaniska formationerna och häckande fåglar. Vi ska på ”panga ride”, där vi bl.a. kan få syn på pingviner, pelikaner, sjölejon, sälar, havssköldpaddor och de blåfotade sulorna. Om vattnet är stilla är det helt fantastiskt att snorkla här, med havslivet och de färgglada klippväggarna med koraller, alger och ryggradslösa djur. Här kan man uppleva att vattnet är kallare på grund av Cromwell-strömmen från väster.

Övernattning Samba, Galapagos cruise

Dag 10: Fernandina och Isabela
Dag 10: Fernandina och Isabela

I dag seglar vi till den västligaste ön Fernandina, som är Galapagos tredje största ö. Det mesta av ön är täckt av lava och det är därför inte mycket vegetation. Man kan dock vid Punta Espinosa-flodbredden hitta lava-kaktusar och ett fantastiskt djurliv med leguaner, lekfulla sjölejon, skarvar som är upptagna med att bygga bon, små pingviner, krabbor, havssköldpaddor och den blå hägern. Det är ockå här på ön som man kan se Galapagos-ormen och Galapagos- örnen, som är på jakt efter leguaner.

Vi seglar sedan tillbaka till Isabela där vi besöker Urvina Bay. Bukten var fram till år 1954 havsbotten men lyftes fem meter över havsytan och har nu en längd på 6 km och en bredd på 1 km. En lång stig leder oss bort från stranden och in i det torra området av ön. Längs stigen kan man tydligt se att platsen var under havsbotten för 60 år sedan. Det är även här som några av de största och mest färgglada landleguanerna, jättesköldpaddorna och skarvarna lever. Man kan också få syn på Darwins finkar och gula sångfåglar, hoppandes runt på eldkronor och palo santo-träd.

Övernattning Samba, Galapagos cruise

Dag 11: Isabela – Elizabeth Bay
Dag 11: Isabela – Elizabeth Bay

I dag ska vi utforska området runt Elizabeth Bay i gummibåt. Vi börjar vårt äventyr 400 meter väster om Elizabeth Bay, inte långt från de små öarna Mariela Islets. När vi närmar oss den inre bukten, stänger vi av motorerna så att vi inte stör lugnet i detta vackra och magiska område. På väg in i bukten är det möjligt att se pingviner, pelikaner, fregattfåglar och andra havsfåglar. Vi seglar genom en smal kanal med vita och röda mangroveträd på båda sidorna. Höga ståtliga träd med luftrötter som indikerar att vi är mitt i den tropiska ekvatorzonen. Detta är den enda platsen i världen där du kan se pingviner och tropiska träd leva sida vid sida. I detta område lever även havssköldpaddor, sjölejon, finkar och blåfotade sulor. Om vattnet är klart, kan du kanske få syn på rockor och mangrove snapper.

På eftermiddagen seglar vi till Punta Moreno genom flera små kanaler omgivna av mangroveträd och lavaströmmar. Beroende på vilken säsong det är, kan man här se bruna pelikaner med sina ungar. Vi ska ut på en liten vandring på lavaformationerna, där vi bl.a. kan se lavakaktusar och scalesia-träd växa direkt på lavan. Vi kommer till några sjunkna bräcktvattenslaguner omgivna av vass och andra växter. Här kan vi se blekrosa flamingofåglar, doppingar och lava-ödlor. Från Punta Moreno är det en fantastisk panoramautsikt till de tre stora aktiva vulkanerna Cerro Azul, Sierra Negra på Isabela och La Cumbre på ön Fernandina.

Övernattning Samba, Galapagos cruise

Dag 12: Floreana
Dag 12: Floreana

Efter frukosten kommer vi till Puerto Velasco Ibarra, där vi ska på ”chiva ride” till öns högland. En chiva är en gammel amerikansk skolbuss som gjorts om till en färgglad buss utan fönster. På vägen stannar vi till för att bestiga Cerro Alieri (340m). Härifrån är det en häpnadsväckande utsikt till det fantastiska landskapet. Vi fortsätter till Asilo de la Paz (450m) där vi besöker piratgrottorna. Grottorna var piraten Patrick Watkins, som levde på 1700-talet, hem. Senare bosatte Heinz och Margaret Wittmer sig här, och de fick sonen Rolf, som blev den första galapagosbon. Vi hör här några fantastiska historier om överlevnad på öarna.  Vi kommer också förbi vattenfallen vid utloppet av Asilo de la Paz, som levererar vatten till befolkningen på ön. Efter lunch seglar vi till stranden La Loberia, som är känd för sin sjölejonskoloni, samt havsleguaner och gröna havssköldpaddor som häckar på stranden. Simning och snorkling är ett ypperligt sätt att avsluta en fantastisk dag.

Övernattning Samba, Galapagos cruise

Dag 13: Santa Cruz - Quito
Dag 13: Santa Cruz - Quito

I dag ska vi till Santa Cruz där vi ska utforska öns högland. Santa Cruz är en grön och vacker ö. Den dominerande vegetationen av Scalesia-träd på höglandet skapar den frodiga gröna färgen och är hemvist för finkar, flugsnappare, ugglor och spännande blommor och växter. Vi ska uppleva ”Gemelos” som är två kratrar som bildades vid ett sammanbrott på grund av de lavaströmmar som rann under marken. Vi fortsätter sedan till två ”lava tubes”, som är underjordiska grottor. Det är en mycket unik och surrealistisk upplevelse. Vi seglar till Baltra, varifrån vi flyger mot Quito, där vi övernattar.

Övernattning Hotel Fuente de Piedra I

Dag 14: Hemresan påbörjas
Dag 14: Hemresan påbörjas

Efter en upplevelserik resa är det dags att säga hejdå till Ecuador och Galapagosöarna.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Ankomst till Sverige efter en härlig semester.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.