Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Central- och SydamerikaEcuador / GalapagosEcuador & Galapagos
15 dagar:

Ecuador & Galapagos

Höjdpunkter på denna resa:

Besök på en rosenfarm, San Pablosjön, indianbyn Otavalo, kratersjön Cuicocha, Ekvatormonumentet, Quito, Cotopaxi nationalpark, Cotopaxi-vulkanen, Limpiopungosjön, sju nätters Galapagos-kryssning med fantastiska djur- och naturupplevelser.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Quito med flygbyte på vägen t/r
 • Inrikesflyg från Quito till Galapagos t/r
 • Transfers från och till flygplatser (försiggår i mindre internationella grupper)
 • 6 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 7 övernattningar på båten Golondrina vid Galapagosöarna inkl. helpension
 • 1 x lunch (dag 2)
 • Individuell rundresa; alla utflykter är med privata engelsktalande guider/chaufförer, dock försiggår utflykterna på Galapagos i mindre internationella grupper
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Möjlighet för andra avresedatum
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket är inkluderat:

 • Guidad tur på rosfarm
 • Den färgglada Otavalo indianmarknaden och kratersjön Cuicocha
 • Ekvatormonumentet och stadsrundtur i Quito
 • Vulkanen Cotopaxi
 • Guidade turer på Galapagos
 • Lokala engelsktalande guider på alla utflykter
 • Entréer till nämnda sevärdheter, dock inte entré till Galapagos som betalas på plats
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 24 700 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 29 800 kr
Rabatt ges vid 4 personer eller mer
Välj denna resa eftersom...

Ecuador är rena rama paradiset för natur-, kultur- och djurälskare. På denna resa kan du se fram emot huvudstaden Quito med välbevarade koloniala och historiska byggnader samt natursköna områden med sjöar och majestätiska vulkaner. Du besöker en av Ecuadors berömda rosodlingar med olika sorter och färger, eftersom det sägs att vara världens vackraste. I indianstaden Otavalo och på de färgsprakande marknaderna möter du den stolta och mycket vänliga befolkningen i deras färgglada kläder. Resan slutar på de enastående Galapagosöarna, som är kända för sina kritvita stränder, vulkaniska formationer, spännande växtliv samt sitt fascinerande och unika djurliv på både land och under vatten. Här kan du uppleva roliga fåglar, enorma landsköldpaddor, pingviner, färgstrålande leguaner, brölande sjölejon och harmlösa hajar.

Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige och ankomst till Ecuador samma dag. På Quitos internationella flygplats kommer en guide att vänta på dig och ta dig med till hotellet i staden Cayambe, som ligger vid foten av vulkanen med samma namn.  Det är en timme i bil från flygplatsen.

Övernattning Molino San Juan

Dag 2: Rosenfarm och Otavalo
Dag 2: Rosenfarm och Otavalo

Denna morgon ska vi besöka en rosfarm. Ecuadors rosor sägs vara världens vackraste och ros-exporten är därför en av Ecuadors viktigaste inkomstkällor. Vi ser här de många olika färgglada sorterna och får en inblick i produktionen.
Tillbaka på hotellet lär vi oss baka en av Ecuadors mest traditionella kakor, nämligen Bizcocho.

Efter lunch på hotellet åker vi till indianstaden Otavalo. Vi kommer förbi sjön Lago de San Pablo, där det är en fantastisk utsikt över sjön med snötäckta vulkaner i bakgrunden. Innan vi kommer fram till Otavalo stannar vi till vid Mirador of San Pablo, som är en utsiktspunkt.
Vi ska bo på ett hotell som ligger i gångavstånd från Peguche-vattenfallet, som betraktas som en helig plats. Vattenfallet är 18 meter högt och har bildats av floden med samma namn, som börjar vid Lago de San Pablo.

Övernattning La Casa Sol

Dag 3: Otavalo och Cuicocha-sjön
Dag 3: Otavalo och Cuicocha-sjön

Otavalo är känd för sin färgglada marknad och sina gästvänliga invånare, som ofta är klädda i stadens speciella folkdräkt och är redo att göra en bra affär. Här kan du bl.a. köpa lokaltillverkade hantverk som keramikfigurer, vävda textiler som ponchos, tröjor och filtar samt frukter och grönsaker.

Sedan besöker vi kratersjön Cuicocha som ligger i en utdöd vulkan. Det är en fantastisk naturupplevelse och utsikten över kratersjön är enastående med små vulkaner som sticker upp ovanför vattenytan och själva vulkanen, som reser sig upp på andra sidan sjön.

På eftermiddagen åker vi tillbaka till Quito där vi besöker det 30 meter höga ekvatormonumentet vid världens mitt, även kallat Mitad del Mundo. Här kan vi stå med ett ben på norra halvklotet och ett ben på södra halvklotet. Det har dock senare visat sig att monumentet står 300 meter åt fel håll.

Övernattning Hotel Fuente de Piedra I

Dag 4: Stadsrundtur i Quito
Dag 4: Stadsrundtur i Quito

Den vackra staden Quito ligger 2 850 meter över havsytan vilket gör den till den näst högst belägna huvudstaden i världen. Quito ligger vackert mellan bergen och det finns därför många utsiktspunkter i och runt staden.

Efter frukosten ska vi på en guidad stadsrundtur i Quitos gamla koloniala centrum, som finns på UNESCOs världsarvslista, med de mycket välbevarade koloniala och historiska byggnaderna. Vi kommer bl.a. förbi den imponerande La Compania-kyrkan och den centrala platsen Plaza de la Independencia, där katedralen, ärkebiskopens och presidentens palats ligger. Sedan fortsätter vi till San Fransisco-kyrkan, som är den äldsta kyrkan i Ecuador. Kyrkan är byggd i maurisk stil och är känd för sina guldskulpturer och den imponerande altartavlan i renaste guld.

Vi beger oss sedan mot nationalparken Cotopaxi, som även har gett namn åt parkens vulkan, som med sina 5 897 meter är världens högsta aktiva vulkan.

Övernattning Hacienda El Porvenir

Dag 5: Cotopaxi - Puembo
Dag 5: Cotopaxi - Puembo

Innan vi åker in i nationalparken har du möjlighet för, om du betalar lite extra, att utforska området och de olika landskapen på hästryggen, vilket verkligen kan rekommenderas. Ridning är en av de mest populära aktiviteterna i Cotopaxi.

Runt middagstid åker vi in i nationalparken där vi ska se världens högsta aktiva snötäckta vulkan, Cotopaxi.
Det är en spektakulär upplevelse att åka genom det andinska landskapet till foten av Cotopaxi-vulkanen, som dominerar hela området. Nationalparken är dessutom hemvist för den berömda kondoren. 
Vi åker upp till parkeringsplatsen som ligger i 4 600 meters höjd. Vårt mål är Jose Ribas-stugan i 4 800 meters höjd. Vi har 200 ansträngande meter framför oss och eftersom luften är tunn är det viktigt att man går i ett lugnt tempo. Det är också möjligt att bara njuta utsikten från parkeringsplatsen.

Vi lämnar nationalparken och åker till Limpiopungo-sjön på 3 800 meters höjd, på slätten mellan Cotopaxi och Verro Ruminahui. Här promenerar vi en tur runt sjön för att observera den speciella faunan och floran. Vi åker sedan till Puembo där vi övernattar.

Övernattning Rincon de Puembo

Dag 6: Galapagoskryssningen börjar
Dag 6: Galapagoskryssningen börjar

I dag börjar din Galapagoskryssning och du ska under en vecka segla med Golondrina, som har plats till 16 passagerare. Varje hytt har våningssäng, aircondition samt privat badrum. Ombord finns en restaurang med buffé, solterrass och område med bar, TV med mera. Dessutom finns det våtdräkter och snorkelutrustning att låna.
Efter frukosten åker du till flygplatsen och flyger till Galapagos där din kryssning börjar. Du landar på ön Baltra som var en viktig strategisk punkt under Andra Världskriget. Här står en guide och väntar på att få ta med dig ombord på Golondrina och informera dig om din kryssning.

Efter lunch seglar du mot den platta ön Mosquera som ligger mellan North Seymour och Baltra. Ön består huvudsakligen av vita sandstränder och klippor. Här finns också ett av de största bestånden av sjölejon och vadarfåglar.

Programmet för Galapagosdagarna är med förbehåll eftersom ordningsföljden av dagarna kan ändras och andra öar kan besökas. Det beror på vädret och de ecuadorianska myndigheterna.

Läs om Galapagos här.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 7: Isabela – Fernandina
Dag 7: Isabela – Fernandina

I dag seglar du till Isabela som är Galapagos största ö. Här besöker du Punta Vicente Roca med de imponerande vulkaniska formationerna. Du ska på ”panga ride” där du bl.a. kan uppleva pingviner, pelikaner, sjölejon, sälar, havssköldpaddor och de blåfotade sulorna. Om vattnet är stilla är platsen helt fantastisk att snorkla vid, med det mångfaldiga havslivet och de färgglada klippväggarna med koraller, alger och ryggradslösa djur. Man kan uppleva att vattnet här är kyligare på grund av Cromwell-strömmen från väster.

Under eftermiddagen seglar du till den västra ön Fernandina som är Galapagos tredje största ö. Det mesta av ön är täckt av lava och här finns det därför inte mycket vegetation. Du besöker Punta Espinosa där man kan se lavakaktusar och ett fantastiskt djurliv med lekfulla sjölejon, skarvar, pingviner, pelikaner och havsleguaner. Om man kommer i perioden januari till juni kan man se havsleguanerna bygga bon och ruva på ägg.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 8: Isabela
Dag 8: Isabela

I dag seglar du tillbaka till Isabela där du besöker Urvina Bay vid foten av Alcedo-vulkanen. Bukten var fram till år 1954 havsbotten, men lyftes sedan fem meter över havsytan och har nu en längd på sex kilometer och en bredd på en kilometer. Du går i land på stranden där en stig leder dig in i det torra området av ön. Längs stigen kan man tydligt se att platsen var under havsbotten för 60 år sedan. Det är även här som några av de största bestånden av de mest färgglada leguanerna samt Darwins finkar, jättesköldpaddorna och skarvarna lever.  Galapagos-skarven är den enda skarven i världen som inte kan flyga. Det beror på att den aldrig har behövt anpassa sig, eftersom det aldrig har funnits landlevande rovdjur som har varit ett hot mot den. Dess vingar är faktiskt bara en tredjedel av dess storlek, som därför gör det omöjligt för den att kunna flyga. Efter vandringsturen är det möjligt att snorkla längs kusten där du kan se pingviner och njuta av det fantastiska marina livet.

Under eftermiddagen lägger båten till på ett annat ställe på ön där du går i land. Du vandrar genom palo santo-skog till Darwin Lake, som är en nio meter djup rund saltsjö. Du går runt sjön genom den torra vegetationen där du kan se olika fågelarter och vulkanerna Darwin och Wolf.

Du ska sedan på ”panga ride” där du besöker Tagus Cove. Det var ett populärt ställe för pirater och valfångare på 1800-talet, där många av dem ritade eller skrev sina skepps namn på klipporna. Du seglar mellan klipporna där du kan se de historiska artefakterna, den äldsta är från 1836. Här är det också möjligt att få syn på pingviner, pelikaner och krabbor.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 9: Santiago – Sombrero Chino
Dag 9: Santiago – Sombrero Chino

I dag seglar du till den vulkanpräglade ön Santiago. Du besöker Egas Port som är känd för att ha en av de två enda pälssjölejonkolonierna i världen och som är hemvist för Darwins finkar, havsleguaner, lavaödlor och krabbor. Du går i land på den mörka sandstranden och fortsätter till en saltgruvekrater där det under 20- och 30-talet utvanns salt. Gruvan är en liten vulkanisk kon vars krater har en säsongsbestämd saltvattenslagun där flamingofåglar och andra fåglar kan upplevas. Galapagoshöken ses också ofta i området.  Det blir sedan tid till att simma och snorkla längs kusten.

Efter lunch seglar du till den lilla ön Sombrero Chino, med den distinkta formen, utanför Santiagos sydspets med lavatunnlar och lavakaktusar. Här kommer det också vara möjligt att simma och snorkla och här kan du få syn på pingviner, sjölejon och havsleguaner.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 10: Santa Cruz
Dag 10: Santa Cruz

Du seglar till Santa Cruz som är Galapagos näst största ö där du besöker Charles Darwin Research Center i Santa Cruz största stad Puerto Ayora. Centret grundades år 1960 med syftet att främja forskning och utbildning på Galapagosöarna. Forskare arbetar konstant med forskning och bevarandeprojekt för Galapagos ekosystem. De som jobbar på centret står redo för att besvara frågor om öarna och ni får se en diashow som beskriver historien om öarna och de nuvarande bevarandeinsatserna. Dessutom är centret hemvist för Darwins berömda finkar och 11 olika sköldpaddsarter, som kan bli hela 4 meter. Här finns också de stora landsköldpaddorna som tros vara mellan 100 och 150 år gamla.

Sedan besöker du Hacienda Primicias för att se de berömda jättesköldpaddorna i deras naturliga omgivningar. De är lätta att få syn på när de klumpigt vaggar runt och äter gräs och löv. Här kan du också uppleva olika fågelarter så som finkar, flugsnappare, mockingbirds och kohägrar.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 11: Isabela
Dag 11: Isabela

I dag har du ännu en spännande dag på programmet. Du besöker Las Tintoreras, som är en liten lavaö utanför Isabelas kust. Ön är omgiven av turkosblått vatten med sjölejon, havssköldpaddor, havsleguaner och rockor. Du går i land och följer Tintoreras-stigen. Här finns goda chanser att se pingviner, blåfotade sulor och leguaner. Du kommer till en lavakanal längs kusten där du kan se vitspetsade revhajar ligga och vila sig på havsbotten medan fiskar och sjölejon simmar omkring.

På eftermiddagen besöker du avelcentret Arnaldo Tupiza med landsköldpaddor från södra Isabela. Centret säkrar sköldpaddornas överlevnad och här finns ca. 330 unga och vuxna sköldpaddor i alla storlekar, en del väger hela 200 kg.

Du fortsätter till våtområdet Los Humedales, som präglas av sandstränder, klippig kust och fyra olika slags mangrover, där åtskilliga flyttfåglar och fiskar lever.

ill sist besöker du den 25 meter höga Wall of Tears, som är en sorglig påminnelse om Isabelas historia. Muren byggdes mellan år 1946 och 1959 av fångar i straffkolonin på ön, som upprättades av president José Maria Velasco Ibarra år 1944. Muren byggdes med hjälp av material som lämnats kvar av den amerikanska armén efter Andra Världskriget. Namnet ”Wall of Tears ” uppkom eftersom det hårda arbetet fick fångarna att gråta av smärta.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 12: Rabida – Santa Cruz
Dag 12: Rabida – Santa Cruz

I dag seglar du till ön Rabida som är en av de mest färgglada och vulkaniskt varierade öarna i ögruppen. Den är känd för sin rödbruna sandstrand och fantastiska utsiktspunkter till de ännu mer fantastiska landskapen. Ön har ett rikt fågelliv med nio olika finkarter, flugsnappare, galapagoshökar och bruna pelikaner. Det finns dessutom pingviner och sjölejon.

Efter lunch seglar du tillbaka till Santa Cruz. Du ska på vandringstur till en saltvattenslagun som är mer salt än havet. Här kan man ofta se flamingofåglar, styltlöpare, stjärtänder och andra fågelarter. Du fortsätter till Dragon Hill där du kan uppleva de berömda och endemiska landleguanerna i röda, gula och bruna nyanser. De kan bli upp till en och en halv meter långa och väga hela 13-15 kg. Många av leguanerna kommer från Charles Darwin Research Center. År 1975 blev en stor del av Santa Cruzs landleguaner dödade av vildhundar och därför påbörjades avelsprogrammet där man flyttade 38 leguaner till Venecia och skapade ett konstgjort häckningsområde. Avelsprogrammet har varit otroligt vällyckat och antalet av leguaner fortsätter att växa och cirka vart tredje år flyttar man leguaner till Santa Cruz.

Övernattning Golondrina, Galapagos cruise

Dag 13: Santa Cruz
Dag 13: Santa Cruz

I dag ska du på ”panga ride” till den fridfulla Black Turtle Cove, som är omringad av mangroveträd. Här är det möjligt att se svartspetshajar, vitspetsade revhajar, rockor, pelikaner, hägrar och självklart sköldpaddor.

Vi seglar till Baltra, varifrån vi flyger mot Quito, där vi övernattar.

Övernattning Hotel Fuente de Piedra I

Dag 14: Hemresan påbörjas
Dag 14: Hemresan påbörjas

Efter en upplevelserik resa är det dags att säga hejdå till Ecuador och Galapagosöarna.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Ankomst till Sverige efter en härlig semester.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 105 25
info@lamatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.