• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
17 dagar

Den stora Kuba-rundresan

Oförglömliga upplevelser väntar dig i Kuba under den här spännande rundresan, där du åker runt hela ön och får en spännande inblick i den kubanska historien, musiken och livsglädjen.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Den stora Kuba-rundresan Den stora Kuba-rundresan
17 dagar

Den stora Kuba-rundresan

Oförglömliga upplevelser väntar dig i Kuba under den här spännande rundresan, där du åker runt hela ön och får en spännande inblick i den kubanska historien, musiken och livsglädjen.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Havanna t/r med mellanlandning
 • Inrikesflyg: Havanna – Baracoa
 • Transfer till och från flygplatsen i Havanna
 • Buss: Havanna – Viñales – Havanna //Baracoa – Santiago de Cuba – Bayamo – Camagüey// Cienfuegos – Havanna
 • Transfers: Camagüey – Trinidad – Cienfuegos
 • 15 övernattningar på fina hotell och Casa Particular inklusive frukost
 • 3 x lunch (dag 4+13+15)
 • 2 x middag (dag 3+12)
 • Turistvisum till Kuba
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i gamla Havanna
 • Utflykt i Viñalesdalen
 • Stadsrundtur i Baracoa
 • Stadsrundtur i Santiago de Cuba
 • Stadsrundtur i Bayamo
 • Stadsrundtur i Camagüey
 • Besök på musikbarer i Trinidad med livemusik och dans
 • Stadsrundtur i Trinidad inklusive utflykt till Valle de los Ingenios
 • Stadsrundtur i Cienfuegos
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Kuba är ett fantastiskt och unikt land på många sätt. För de flesta är Kuba lika med revolution, färggranna amerikanare, stora cigarrer och rom. Men Kuba har också fantastisk arkitektur, spännande historia, härliga stränder och frodig natur. Här finns pulserande salsarytmer och en avslappnad och välkomnande befolkning, som har en otroligt smittsam livsglädje.

På den här resan får du uppleva öns alla höjdpunkter. Havanna, Viñalesdalen, Baracoa, Santiago de Cuba, Bayamo, Camagüey, Trinidad och Cienfuegos.

Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på en av Kubas vackra sandstränder.

Välj denna resa eftersom...

 • Dyk ner i kubansk historia och kultur på vår längsta rundresa, som tar dig runt hela ön
 • Se fram emot guidade stadsrundturer i de pittoreska kolonialtidsstäderna med en spännande historia
 • Besök Santiago de Cuba, som är berömd för sin afrokaribiska musik, mat och inte minst fantastiska rom
 • Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester i Varadero eller Jibacoa

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige med ankomst samma dag på Havannas flygplats med mellanlandning(ar) på vägen. Här blir du mött av en av våra samarbetspartner på Kuba med en skylt med ditt namn på. En chaufför tar dig till ditt övernattningsställe i Havanna. Restid: ca 30 min.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 2: Stadsrundtur i Havanna

Efter frukost är det dags för en stadsrundtur Havannas gamla stadsdel, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Ta på dig ett par bekväma skor och låt din guide lotsa dig genom Havannas kullerstensgator till imponerande platser med vackra gamla kolonialtidsbyggnader.

Du upplever kontrasten mellan de nyrenoverade och välskötta gatorna och byggnaderna samt de mer nedgångna områdena, som gör Havanna så unikt. En av turens höjdpunkter är stadens äldsta torg Plaza de las Armas där stadsmuseet och guvernörspalatset ligger. Plaza de San Francisco Asís vid Havannas hamn, Plaza Vieja och Plaza de la Catedral med den vackra katedralen.

Eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 3: Havanna – Viñalesdalen

I dag lämnar du Havanna och sätter kurs mot Viñalesdalen, där underbara naturupplevelser väntar. Du åker med buss genom vackra landskap – en åktur på ca. 4 timmar.

På förmiddagen kan du utforska den mysiga lilla staden på egen hand. Stadens centrum är koncentrerat till huvudgatan, och på mindre än tio minuter kan du gå från den ena änden till den andra. Här finns små butiker, caféer, restauranger och en liten marknad, som säljer souvenirer.

Middag ingår i det Casa Particular du bor på. Här kommer dina värdar att skämma bort dig med en härlig middag tillagad på ekologiska råvaror från området.

Dag 4: Sightseeing i Viñalesdalen

Efter frukost är det dags för en rundtur i Viñalesdalen, som är ett av Kubas vackraste naturområden. Landskapet domineras av frodiga dalar med bananträd, mangoträd, tobaksodlingar och enorma kalkstensberg som kallas ”mogotes”.

Första stoppet på turen är utsiktsplatsen vid Hotel Jazmines, som ligger i utkanten av Viñalesdalen. Härifrån har du en fantastisk utsikt över dalen med sitt äventyrliga landskap.

Kuba är världsberömt för sina goda cigarrer och Viñalesområdet är känt för att ha några av landets bästa tobaksplantor. Det är från det här området som bladen, som senare rullas på Havannas cigarrfabriker, blir till de kända cigarrmärkena Cohiba och Montecristo. Du besöker den lilla tobaksplantagen och får en spännande inblick i hur man framställer goda cigarrer.

Du kommer också att se den gigantiska väggmålningen Mural de Prehistoria, som symboliserar människans evolution. Den är gjord av den lokala konstnären Leovigildo González och kubanerna är mycket stolta över den.

Turen avslutas med ett besök i droppstensgrottan, Cueva del Indio, som förr i tiden var bebodd av ursprungsbefolkningen. Du kommer att både vandra lite och åka båt genom den imponerande grottan.

I utflykten ingår lunch på en traditionell kubansk restaurang.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 5: Viñalesdalen – Havanna

Förmiddagen kan du tillbringa på egen hand i Viñales innan du åker tillbaka till Havanna på eftermiddagen.

Du kan tillbringa kvällen på egen hand i Havanna, men vi rekommenderar att du går och lägger dig tidigt, eftersom flyget till Baracoa avgår mycket tidigt nästa morgon.

Övernattning:
Dag 6: Havanna – Baracoa – stadsrundtur

Tidigt den här morgonen hämtas du på ditt övernattningsställe och körs till flygplatsen. Härifrån flyger du till Baracoa. Flygresan tar ca 2 timmar.

Baracoa grundades 1512 och staden är vackert belägen i en bukt, omgiven av berg, där det växer fullt med kokospalmer. Klimatet är perfekt för att odla kakao, och staden står för 80 % av Kubas totala kakaoproduktion. Det är också här som öns enda chokladfabrik ligger.

Efter att du har lämnat ditt bagage på hotellet är det dags för en stadsrundtur till fots. Tillsammans med din guide går du förbi de vackra gamla kolonialtidsbyggnaderna och tre fort, som uppfördes mellan år 1639 och 1742 för att skydda staden. El Castillo är det äldsta av de tre forten och är nu ombyggt till hotell, Fuerte la Punta är i dag en restaurang, och Fuerte Matachín är i dag ett museum över stadens historia.
Dessutom går du förbi de stora tornen Joa och Ceterio, som byggdes för att hålla ett öga på vem som kommer in i staden.

Eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill. Om du vill ut och dansa och höra livemusik kan du besöka den trevliga nöjeslokalen Casa de la Trova.

Övernattning:
Dag 7: Baracoa på egen hand

Inga utflykter är planerade i dag, och du kan tillbringa dagen på egen hand i staden.

Du kan eventuellt besöka de 560 meter höga och platta bergen, El Yunque, eller åka båt på floden Toa, som är Kubas bredaste flod. Här finns många vattenfall, varav det största är 17 meter högt.

Övernattning:
Dag 8: Baracoa – Santiago de Cuba

I dag åker du till Kubas näst största stad Santiago de Cuba, som är omgiven av Sierra Maestra-bergen och Cauto-floden – öns längsta flod. Staden grundades år 1515 och är känd som den mest karibiskt influerade staden på Kuba. Musiken är viktig för många av invånarna i Santiago de Cuba och i staden har flera musiker och musikgenrer fötts. Den är dessutom känd för sina karnevaler och den Karibiska festivalen.

Resan till Santiago de Cuba tar ca 5 timmar.

Dag 9: Stadsrundtur i Santiago de Cuba

Efter frukost är det dags för en guidad tur till Santiago de Cubas höjdpunkter. Staden sjuder av historia och du kommer att besöka många historiska platser på denna stadsrundtur.

Du besöker bland annat Revolutionstorget och La Loma de San Juan där ett berömt slag under det spansk-amerikanska kriget ägde rum 1898. Därefter besöker du Moncada-garnisonen som under 1953 angreps av en grupp revolutionärer ledda av Fidel Castro – något som anses vara starten på den kubanska revolutionen.

Du kommer också att besöka kyrkogården Santa Ifigenia, där många revolutionshjältar från självständighetskrigen mot Spanien, hjältarna från Castros revolution och andra kända personer från Kuba är begravda.

Det görs ett stopp på en rombar där du har möjlighet att smaka på läcker, lokal rom.

Turen avslutas vid parken Cespedes, som är omgiven av gamla byggnader, monument och det vackra katedralen från 1522.

Dag 10: Santiago de Cuba – Bayamo – Stadsrundtur

I dag lämnar du Santiago de Cuba tidigt på morgonen och åker till den lilla, idylliska provinsstaden Bayamo, som grundades 1513. Den är en av öns äldsta städer och är ett nationalmonument. Bayamo var centrum för upprorsrörelsen mot det spanska herraväldet. 1869, i samband med självständighetskriget, valde byns invånare att bränna ner Bayamo till grunden hellre än att lämna över staden till spanjorerna. Därför finns i dag inte mycket kolonialtidsarkitektur kvar, dock finns det många krigsmonument.

Staden hade också en viktig roll under den kubanska revolutionen, vilket tydligt syns på flera platser.

På stadsrundturen får du höra om självständighetskriget och besöka flera intressanta platser som Revolutionstorget och Parque Cespedes, stadens hjärta. Här finns en bronsstaty av krigshjälten Carlos Manuel de Cespedes, som har gett namn åt parken.

Dessutom besöker du Plaza del Himno Nacional, där det finns ett monument till Perucho Figueredos ära – mannen som skrev Kubas nationalsång.

Därefter besöker du vaxmuseet, där man bl.a. kan se öns nationalhjälte José Martí och den amerikanska författaren Ernest Hemingway.
Observera: Vaxmuseet har stängt på måndagar och på nationella helgdagar.

Resan till Bayamo tar ca 2 timmar.

Övernattning:
Dag 11: Bayamo – Camagüey

I dag åker du till Camagüey, som är Kubas tredje största stad. Resan tar 5–6 timmar, och du kan i lugn och ro luta dig tillbaka i de mjuka sätena och njuta av landskapet, som susar förbi.

Du anländer på eftermiddagen och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 12: Stadsrundtur i Camagüey – Trinidad

I dag ska du på stadsrundtur i Camagüeys historiska centrum, som också finns med på UNESCOS:s världsarvslista. Före revolutionen blev staden rik på boskapsuppfödning, och gator och byggnader präglas fortfarande av dåtidens rikedom. Staden är känd för sina många kyrkor, vackra torg och slingrande gränder, som nästan liknar ett spindelnät.

Några av sevärdheterna under stadsrundturen är Agramonte Park med sitt majestätiska bronsmonument, dedikerat till en av Kubas viktigaste, oberoende ledare Ignacio Agramonte, det trekantiga palatset Plaza de los Trabajadores, där du hittar katedralen Nuestra Señora de la Merced, som är en intressant plats med katakomber, och San Juan de Dios Plaza, som är en av öns vackraste torg.

Efter stadsrundturen kör du vidare till vackra Trinidad, som också finns med på UNESCOS:s världsarvslista, och som är en riktig höjdpunkt på resan runt om på Kuba. Resan till Trinidad tar ca 4,5 timmar.
Middag ingår i det Casa Particular du bor på. Smaka på Trinidads specialiteter.

På kvällen tar en lokal guide med dig till de bästa musikbarerna i staden. Trinidad är lika med dans och musik, och det är svårt att hålla fötterna stilla när live-musiken spelar, och leende kubaner och andra resande intar dansgolvet med en förförande salsa.

Dag 13: Stadsrundtur i Trinidad

I dag ska du på en guidad stadsrundtur i Trinidads vackra gamla stadsdel. Trinidads kullerstensgator är väldigt ojämna, så ta på dig bekväma skor.

Du besöker bland annat det pittoreska torget Plaza Mayor och stadens katedral, Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad, som är en av Kubas största kyrkor. Din guide berättar om stadens spännande historia och arkitektur under turens gång. Turen avslutas med en lunch i staden.

Efter lunchen besöker du Valle de los Ingenios, som ligger utanför Trinidad. Det är finns med på UNESCOS:s världsarvslista. I den frodiga dalen, som omges av gröna berg, finns gamla haciendor, slavbostäder och sockerbruk. Under 1800-talet byggdes fler än 50 sockerbruk i dalen. Det var spanjorerna, som under kolonialtiden hämtade slavar från Afrika och skapade en sockerproduktion, vilket snabbt gjorde Trinidad till en av Kubas rikaste städer.

Du besöker haciendan Manaca Iznaga, som år 1750 grundades av Pedro Iznaga – en av Kubas rikaste män. Här står ett 44 meter högt torn, varifrån man höll ett öga på slavarna, så att de inte rymde från sina hårda arbeten i sockerbruken.

Dag 14: Trinidad på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill. Du kan eventuellt besöka den härliga sandstranden Playa Ancón, som ligger ca. 14 km från Trinidad.

Du har också möjlighet att köpa till extra utflykter hemifrån.

Dag 15: Trinidad – Stadsrundtur i Cienfuegos – Havanna

I dag lämnar du Trinidad och åker mot Cienfuegos, som kallas för ”Söderns pärla”.
Cienfuegos grundades 1819 av en grupp franska immigranter från USA. År 1957 fick världen upp ögonen för staden, då en grupp ungdomar tillsammans med Fidel Castros guerilla övertog militärbasen. Lyckan blev kort och rebellerna blev snart övermannade av Batista.
I dag är Cienfuegos en mysig stad med mycket välbevarade byggnader och av den anledningen är staden med på UNESCOs världsarvslista.

På den ca. 3 timmar långa stadsrundturen får du en spännande inblick i stadens historia och upplever den vackra franska och spanska arkitekturen, som staden är så känd för.
Du besöker bland annat stadens centrala torg Park Marti med den vackra Tomás Terry-teatern, samt stadens katedral och gågator. Därefter går turen via strandpromenaden till området Punta Gorda, där du kan avnjuta en drink på den förtjusande restaurangen El Palacio de Valle.
Turen avslutas med en lunch innan ni åker tillbaka till Havanna.

Resan från Cienfuegos till Havanna tar ca 5 timmar.

Övernattning:
Dag 16: Hemresan börjar

I dag går resan tillbaka till Sverige. Du blir hämtad på ditt övernattningsställe och körd till flygplatsen, där hemresan börjar.

Dag 17: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en upplevelserik resa på Kuba.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester till Varadero, 3 nätter

Varadero ligger på Kubas nordkust, ca 2,5 timmars bilfärd från Havanna. Det är Kubas största och mest populära strandområde, och det är inte så konstigt. Den 20 km långa landtungan välkomnar dig med kritvit sand, azurblått vatten och vajande palmer.

I Varadero finns det massor av resorter, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Du kan också spela golf härute.

Koppla av i de bildsköna omgivningarna längs vattnet och skäm bort dig själv på hotellet med god mat och ett stort utbud av underhållning och aktiviteter.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Förlängning med solsemester till Jibacoa, 3 nätter

På den vackra kusten mellan Havanna och Varadero ligger Jibacoa, som en liten pärla omgiven av fantastisk natur. Här kan du avsluta din semester i lugn och ro på den härliga sandstranden Arroyo Bermejo.

Njut av hotellets många faciliteter och bra restauranger, och ta ett uppfriskande dopp i den stora poolen eller i det kristallklara havet. Bara några få meter från kusten finns ett rev där du kan snorkla och uppleva det fina färgglada livet under havsytan.
Om du gillar aktivitet kan du spela tennis, volleyboll och gå på små vandringsturer på de gröna kullarna bakom hotellet.
Njut av solnedgången med en svalkande mojito i handen från en av hotellets all inclusive-barer.

Observera att hotellet bara är för gäster över 16 år.

Övernattning:
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 6 800 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 12 700 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.