• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
10 dagar

En bit av Kuba

Få ett smakprov på Kubas spännande historia i vackra Havanna, upplev Cienfuegos charmiga gamla stadsdel och avsluta med musik och dans i den koloniala pärlan Trinidad.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

En bit av Kuba En bit av Kuba
10 dagar

En bit av Kuba

Få ett smakprov på Kubas spännande historia i vackra Havanna, upplev Cienfuegos charmiga gamla stadsdel och avsluta med musik och dans i den koloniala pärlan Trinidad.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Havanna t/r med mellanlandning(ar) på vägen
 • Transfer till och från flygplatsen i Havanna
 • Transfer till och från busstationerna
 • Buss: Havanna – Cienfuegos – Trinidad – Havanna
 • 8 övernattningar på casas particulares inkl. frukost
 • 1 middag (dag 5)
 • Stadsrundtur i gamla Havanna
 • Turistvisum till Kuba
 • Individuell rundresa, där alla utflykter sker i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Kortfattat om resan

En resa till Kuba är som en resa till en bortglömd värld. På grund av sitt kommunistiska styre och USA:s handelsblockad har tiden på Kuba nästan stått stilla. Trots att Fidel Castro gick bort 2016 och små förändringar har börjat ske i landet är Kuba fortfarande unikt och bara måste upplevas!

På denna resa besöker du den charmiga huvudstaden Havanna som sjuder av liv, musik och historia. Från den livfulla huvudstaden går resan vidare till ”Söderns pärla”, Cienfuegos, som imponerar med sin förnäma och välbevarade arkitektur.

Resan avslutas i Trinidad, som om möjligt är ännu charmigare och mysigare än Havanna med sina kullerstensgator och vackra färgsprakande kolonialtidsbyggnader. Ingen annanstans kan du uppleva kubansk musik och rytm som i Trinidad. Ta på dig dansskorna och kasta dig ut på dansgolvet i en salsa eller luta dig tillbaka och betrakta de dansglada människorna medan du njuter av en kall mojito.

Denna rundresa sker med buss och du bor i privata hem, så kallade casas particulares. Du kan utforska städerna på egen hand eller välja att köpa till tilläggsutflykter hemifrån.

Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på en av Kubas vackra sandstränder.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev Kubas spännande historia och vackra kolonialtidsstäder på denna resa, där du har frihet att själv välja dina aktiviteter
 • Snöra på dig vandringsskorna och följ med på en guidad stadsvandring i Havannas gamla stadsdel med eleganta torg, färgrika kolonialtidshus och gamla amerikanare
 • Låt dig imponeras av charmiga Cienfuegos UNESCO-listade gamla stadsdel med de eleganta, välbevarade byggnaderna
 • Upplev stämningen och rytmen i den färgrika kolonialtidspärlan Trinidad

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Havanna

I dag är det avresa från Sverige och ankomst till Havannas flygplats med mellanlandning(ar) på vägen. På flygplatsen möts du av en av våra samarbetspartner på Kuba som håller i en skylt med ditt namn på. En chaufför tar dig till ditt övernattningsställe i Havanna, en biltur som tar cirka 30 minuter.

Resten av dagen i Havanna tillbringar du på egen hand.

Övernattning:
Dag 2: Stadsrundtur i Havanna

Efter frukost är det dags för en spännande stadsrundtur Havannas gamla stadsdel, som står med på UNESCOS världsarvslista. Ta på dig ett par bekväma skor och låt din guide lotsa dig genom Havannas kullerstensgator till imponerande platser med vackra gamla kolonialtidsbyggnader.

Under turen kommer du att uppleva kontrasten mellan de nyrenoverade och välskötta gatorna och byggnaderna samt de mer nedgångna områdena som gör Havanna så unik. Bland turens höjdpunkter kan nämnas Plaza de San Francisco de Asís vid Havannas hamn, fina Plaza Vieja, Plaza de la Catedral med Havannas vackra katedral och stadens äldsta torg, Plaza de las Armas, där stadsmuseet och guvernörens palats ligger.

Eftermiddagen och kvällen har du tid att utforska den färgrika huvudstaden på egen hand.

Övernattning:
Dag 3: Havanna på egen hand

I dag är det inga utflykter inplanerade och du tillbringar dagen som du vill i Havanna.

Du kan antingen utforska fantastiska Havanna på egen hand, eller välja att köpa en av våra tilläggsutflykter hemifrån.

Om du inte har fått nog av Havannas fascinerande historia och imponerande arkitektur så kan vi rekommendera ett besök vid den tidigare regeringsbyggnaden El Capitolio, den eleganta universitetsbyggnaden eller det historiska torget Plaza de la Revolución, som framför allt är känt för sina minnesmärken över Kubas nationalhjältar Che Guevara och José Martí. I musikaliska Havanna är det också upplagt för att lära sig att dansa kubansk salsa till de förföriska rytmerna.

Dag 4: Havanna – Cienfuegos

Efter frukost går resan vidare med buss mot Cienfuegos. Resan tar cirka 5 timmar och du lugnt luta dig tillbaka i de mjuka sätena och njuta av det kubanska landskapet, som susar förbi utanför fönstret.

Medan du sitter i bussen lär du upptäcka att det inte bara är andra bilar och bussar som man möter på Kubas huvudvägar. Här färdas nämligen också fotgängare, cyklar, oxkärror och hästvagnar i överraskande harmoni med varandra. Och självklart kan du drömma dig bort när du ser på de vackra, gamla amerikanska bilarna som är så karaktäristiska för Kubas gator.

På eftermiddagen ankommer du till charmiga Cienfuegos, som även är känd som ”Söderns pärla”. Vid din ankomst blir du hämtad på busstationen och körd till ditt övernattningsställe. Resten av eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill.

Dag 5: Cienfuegos – Trinidad

Du tillbringar förmiddagen som du vill och kan utforska Cienfuegos på egen hand, eller så kan du välja att köpa till en stadsrundtur hemifrån. Cienfuegos grundades 1819 av en grupp franska immigranter, och den franska inslaget bidrar garanterat till att ge staden en helt unik känsla. Staden placerade sig på den internationella kartan 1957, då Fidel Castros guerilla tillsammans med en grupp unga rebeller övertog stadens militärbas under den kubanska revolutionen. Segern var dock kortlivad, då upproret snabbt kvävdes av den dåvarande diktatorn Fulgencio Batista.

I dag är Cienfuegos en mysig, autentisk stad med mycket välbevarade byggnader och av den anledningen står staden med på UNESCOS världsarvslista. En upplagd plats att se stadens välbevarade byggnader är vid stadens centrala torg, Parque José Martí. Torget omges nämligen av eleganta monument och byggnader, t.ex. Kubas enda franska triumfbåge, det imponerande Palacio de Gobierno och den vackra, välbevarade teatern Tomás Terry, som bär prägel av stadens franska inflytande.

Du kan också gå längs hamnpromenaden ut till Punta Gorda, där du ser några av stadens mest förnäma byggnader. Längs vägen kan du gå förbi Palacio de Valle, vilket är en imponerande byggnad som är som tagen ur en arabisk saga.

Vid middagstid går resan vidare till den charmiga staden Trinidad, som också står med på UNESCOS världsarvslista. Bussresan tar cirka 3 timmar och vid ankomsten blir du upphämtad och körd till ditt övernattningsställe. Resten av eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill i Trinidad.

Dagens kvällsmat ingår i det casa particular du bor på.

Dag 6-7: Trinidad

Med sina färgglada kolonialtidsbyggnader, kullerstensgator och charmiga torg och kyrkor kan man inte undgå att förälska sig lite i Trinidad. Alla sevärdheter ligger inom gångavstånd, så ta dina promenadskor och villa bort dig i den gamla stadsdelen där du förutom trevliga torg och bildsköna byggnader även hittar många spännande museer.

Ingenstans kan du uppleva kubansk musik och rytm som i Trinidad, och på kvällarna är det alltid musik i gränderna. Vid Plaza Mayor ligger det populära dansstället Casa de la Música, där det alltid spelas livemusik. Ta på dig dansskorna och kasta dig ut på dansgolvet i en salsa eller luta dig tillbaka och betrakta de dansande människorna medan du njuter av en kall mojito.

Om du bara vill koppla av på stranden och kanske ta dig ett uppfriskande dopp eller två, så ligger den härliga stranden Ancón cirka 15 kilometer från Trinidad.

Dagarna i Trinidad tillbringar du på egen hand, eller så kan du välja att köpa till utflykter hemifrån.

Dag 8: Trinidad – Havanna

I dag är det dags att ta farväl av Trinidad och köra tillbaka till Havanna. Resan tillbaka till Havanna tar cirka 7 timmar.

Resten av dagen tillbringar du som du vill och kan bland annat köpa de sista souvenirerna eller kanske besöka en av de många attraktionerna som finns i Havanna. Om du inte hann med det i början av resan kan du t.ex. lära dig mer om Fidel Castros historia och hans väg till makten på Museo de la Revolución. Du kan också besöka strandpromenaden El Malecon och strosa längs vattnet, där även kubanerna själva tycker om att umgås.

Övernattning:
Dag 9: Hemresan börjar

Ditt äventyr i Kuba har dessvärre nått sitt slut, och du hämtas i dag på ditt övernattningsställe och körs till flygplatsen för att åka hem till Sverige igen.

Dag 10: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en spännande resa till Kuba.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester till Jibacoa, 3 nätter

På den vackra kusten mellan Havanna och Varadero ligger Jibacoa, som en liten pärla omgiven av fantastisk natur. Här kan du avsluta din semester i lugn och ro på den härliga sandstranden Arroyo Bermejo.

Njut av hotellets många faciliteter och bra restauranger, och ta ett uppfriskande dopp i den stora poolen eller i det kristallklara havet. Bara några få meter från kusten finns ett rev där du kan snorkla och uppleva det fina färgglada livet under havsytan.
Om du gillar aktivitet kan du spela tennis, volleyboll och gå på små vandringsturer på de gröna kullarna bakom hotellet.
Njut av solnedgången med en svalkande mojito i handen från en av hotellets all inclusive-barer.

Observera att hotellet bara är för gäster över 16 år.

Övernattning:
Förlängning med solsemester till Varadero, 3 nätter

Varadero ligger på Kubas nordkust, ca 2,5 timmars bilfärd från Havanna. Det är Kubas största och mest populära strandområde, och det är inte så konstigt. Den 20 km långa landtungan välkomnar dig med kritvit sand, azurblått vatten och vajande palmer.

I Varadero finns det massor av resorter, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Du kan också spela golf härute.

Koppla av i de bildsköna omgivningarna längs vattnet och skäm bort dig själv på hotellet med god mat och ett stort utbud av underhållning och aktiviteter.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 5 550 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 6 800 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.