• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Central- och SydamerikaKubaKuba rundresa med solsemester på Cayo Santa María
14 dagar

Kuba rundresa med solsemester på Cayo Santa María

Upplev historiska Havanna, den frodiga Viñalesdalen, musiken och livsglädjen i mysiga Trinidad. Avsluta med kritvita sandstränder och azurblått hav på ön Cayo Santa María.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Kuba rundresa med solsemester på Cayo Santa María Kuba rundresa med solsemester på Cayo Santa María
14 dagar

Kuba rundresa med solsemester på Cayo Santa María

Upplev historiska Havanna, den frodiga Viñalesdalen, musiken och livsglädjen i mysiga Trinidad. Avsluta med kritvita sandstränder och azurblått hav på ön Cayo Santa María.

Vi stödjer hållbar utveckling i Latinamerika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Brasilien. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Havanna t/r
 • Transfer till och från flygplatsen i Havanna
 • Transfer till och från busstationerna
 • Buss: Havanna – Viñales – Trinidad – Cayo Santa María – Havanna
 • 9 nätter på casa particulares på rundresan, inkl. frukost
 • 3 nätter på Meliã Cayo Santa María, Cayo Santa María med all inclusive
 • 1 x lunch (dag 4)
 • 2 x middag (dag 4+6)
 • Turistvisum till Kuba
 • Individuell rundresa, dock sker alla bussresor och utflykter i mindre internationella grupper med lokala engelskspråkiga guider
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i gamla Havanna
 • Utflykt till Viñalesdalen, bland annat med besök på en cigarrfabrik och i en droppstensgrotta
 • Stadsrundtur i Trinidads gamla stadsdel
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

På den här resan kan du se framemot Kubas absoluta höjdpunkter i kombination med en solsemester. Du får uppleva huvudstaden Havanna, där välbevarade kolonialtidsbyggnader, gamla amerikanska bilar och pulserande salsarytmer tar dig tillbaka till en svunnen tid.
I den grönskande Viñalesdalen väntar natursköna upplevelser och bland annat ett besök på en tobaksplantage.
Härifrån fortsätter turen till Trinidad. De kullerstenslagda gatorna, färgglada husen och den fantastiska livemusiken gör Trinidad till något alldeles speciellt.
Från Trinidad åker du mot Kubas nordkust och den vackra ön Cayo Santa María. Här väntar en fantastisk resort, vild natur och bildsköna stränder med azurblått vatten. Ett underbart sätt att avsluta sin resa till Kuba.

Välj denna resa eftersom...

 • Förlora ditt hjärta till Havannas charmiga gamla stadsdel, som är full av historia och liv
 • Upplev det idylliska livet på landet i den frodiga Viñalesdalen, där oxkärror och hästvagnar fyller vägarna
 • Snör på dig vandringsskorna och gå på upptäcktsfärd längs Trinidads trivsamma kullerstensgator med färgrika kolonialtidshus, kyrkor och torg
 • Efter en spännande rundresa väntar en avslutande solsemester vid Cayo Santa Marías fantastiska sandstränder och azurblå hav

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Havanna

Avresa från Sverige och ankomst på Havannas flygplats med en eller flera mellanlandningar på vägen. Här blir du mött av en av våra samarbetspartner på Kuba med en skylt med ditt namn på. En chaufför tar dig till ditt övernattningsställe i Havanna. Restid: ca 30 min. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 2: Stadsrundtur i Havanna

Efter frukost är det dags för en stadsrundtur i gamla Havanna, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Ta på dig ett par bekväma skor och låt din guide lotsa dig genom Havannas kullerstensgator till imponerande platser med vackra gamla kolonialtidsbyggnader. Du upplever kontrasten mellan de nyrenoverade och välskötta gatorna och byggnaderna samt de mer slitna områdena, som gör Havanna så unikt. En av turens höjdpunkter är stadens äldsta torg Plaza de las Armas där stadsmuseet och guvernörspalatset ligger. Plaza de San Francisco Asís vid Havannas hamn, Plaza Vieja och Plaza de la Catedral med den vackra katedralen.

Eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 3: Havanna på egen hand

Du disponerar dagen fritt och kan utforska fantastiska Havanna på egen hand eller köpa till en av nedanstående utflykter i förväg.

Dag 4: Havanna – Viñalesdalen

I dag lämnar du Havanna och sätter kurs mot Viñalesdalen, där underbara naturupplevelser väntar. Du åker från den färgglada huvudstaden ut på landet till lugnare omgivningar. På vägen besöker du en liten tobaksplantage och får en spännande inblick i hur man framställer goda cigarrer. Kuba är världsberömt för sina enastående cigarrer och Viñalesområdet är känt för att ha några av landets bästa tobaksplantor. Från detta område kommer tobaksbladen till de kända cigarrmärkena Cohiba och Montecristo.

Observera: Man måste vara minst 18 år för att komma in på cigarrfabrikerna på Kuba. Tänk på att cigarrfabriken har stängt på helgen och kubanska helgdagar.

Den sista biten in till Viñalesdalen går på slingrande vägar. Det görs ett stopp vid utsiktspunkten på Hotel Jazmines. Härifrån har du en vacker panoramautsikt över den spännande dalen med sina karaktäristiska kalkstensklippor, även kallade ”mogotes”, som sticker upp mitt i de grönskande markerna. Denna utsikt tar verkligen andan ur dig.

En bit utanför Viñales kommer du att få se en gigantisk väggmålning, Mural de la prehistoria, som symboliserar människans evolution. Den är gjord av den lokala konstnären Leovigildo González och kubanerna är mycket stolta över den.

Den sista upplevelsen på dagens tur är ett besök i droppstensgrottan Cueva del Indio, som förr i tiden var bebodd av ursprungsbefolkningen. Du kommer att både vandra och åka båt genom den imponerande grottan.

I utflykten ingår lunch på en traditionell kubansk restaurang innan du körs till ditt övernattningsställe i Viñales. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

I dag ingår middag på det casa particular du bor på. Se fram emot en måltid med härliga ekologiska råvaror från området.

Dag 5: Viñalesdalen på egen hand

Du tillbringar dagen i Viñales på egen hand, eller så kan du välja att köpa till en extra utflykt i området.

Dag 6: Viñales – Trinidad

Tidigt på morgonen åker du med bussen mot Trinidad. Det blir en lång resa på ca 8 timmar, så luta dig tillbaka i de mjuka sätena och njut av det kubanska landskapet som susar förbi. På Kubas landsvägar möter du inte bara andra bilar och bussar. Här färdas fotgängare, cyklar, oxkärror och hästvagnar i överraskande harmoni med varandra.

När du kommer fram blir du hämtad och körd till ditt övernattningsställe där värdfamiljen står redo med läcker kvällsmat.

Dag 7: Stadsrundtur i Trinidad

I dag ska du på en guidad stadsrundtur i Trinidads vackra gamla stadsdel. Trinidads kullerstensgator är väldigt ojämna, så ta på dig bekväma skor.

Du besöker bland annat det pittoreska torget Plaza Mayor och stadens katedral, Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad, som är en av Kubas största kyrkor. Din guide berättar om stadens spännande historia och arkitektur under turens gång. På rundturen ingår en drink på en av de mysiga lokala barerna.

Resten av eftermiddagen och kvällen tillbringar du på egen hand. Vi rekommenderar att du tar en kvällspromenad genom staden för att uppleva den fantastiska stämning som den är känd för. Vid Plaza Mayor ligger populära dansstället Casa de la Música och bara 100 meter därifrån ligger ett annat populärt dansställe, Casa de la Trova, där det också spelas livemusik. Om du inte redan kan dansa finns det möjligheter att lära dig! Du kan självklart också bara njuta av synen av dansglada människor runt omkring dig.

Dag 8: Trinidad på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Trinidad. Ca 15 km från Trinidad ligger den härliga stranden Ancón där du kan ta ett uppfriskande dopp och koppla av på stranden Du har också möjlighet att köpa till en utflykt hemifrån.

Dag 9: Trinidad – Cayo Santa María

Nu går turen mot Kubas nordkust, där en solsemester på ön Cayo Santa Maria väntar. Resan dit tar ca 6 timmar med buss.

Från den lilla staden Caibarién på Kubas nordkust förbinder en 48 km lång fördämning öarna Cayo Las Brujas, Cayo Ensenachos och Cayo Santa María med fastlandet. Det första hotellet här öppnade 2001, så den här delen av Kuba kan sägas vara en relativt nyupptäckt pärla. Du hittar inte så mycket annat än vild natur, underbara resorter och bildsköna stränder med azurblått vatten här. Skulle man kunna önska sig ett bättre sätt att avsluta sin semester på?

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 10-11: Avkoppling på Cayo Santa María

De kommande dagarna kan du njuta av de vackra tropiska omgivningarna med avkoppling på stranden eller vid hotellets pooler.

Om du vill vara mer aktiv har hotellet ett brett utbud av aktiviteter och underhållning för både barn och vuxna. Personalen står redo att skämma bort dig med god mat, exotiska drinkar och färgsprakande underhållning.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 12: Cayo Santa María – Havanna

Förmiddagen tillbringar du som du vill. Efter middagen hämtas du på resorten och åker tillbaka till Havanna med en busstur på ca 6 timmar. Du kommer fram till Havanna på kvällen.

Övernattning:
Dag 13: Hemresan börjar

I dag går resan tillbaka till Sverige. Du blir hämtad på ditt övernattningsställe och körd till flygplatsen.

Dag 14: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en spännande resa till Kuba.

Tillägg för enkelrum 7 100 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Lamatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av partner i Latinamerika

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Lamatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.